Αλήθεια πώς είναι τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο; Ας πούμε τώρα που κοιτάω το πρόγραμμα σπουδών διαφόρων σχολών, διαβάζω Μαθηματικά 1, Φυσική 2, Πληροφορική, Χημεία, κτλ. Είναι όμως όπως και τα μαθήματα των πανελλαδικών ή είναι κάτι τελείως διαφορετικό; Για παράδειγμα μου έχουν πει ότι στο λύκειο τα μαθήματα είναι ως επί το πλείστον ασκησιοκεντρικά, ενώ στο πανεπιστήμιο είναι πιο πρακτικά, χρειάζεται περισσότερη σκέψη. Απλώς θέλω να ξέρω πόση φυσική για παράδειγμα θα θέλω να κάνω στο πανεπιστήμιο.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,413 μηνύματα.

Στα θετικά μαθήματα, επί της ουσίας πολλές φορές μελετάς τα ίδια πράγματα, απλά κάθε φορά σε ολοένα και μεγαλύτερο βάθος. Σαν να βλέπεις την ίδια ταινία φαντάσου αλλά κάθε φορά με μια πιο προσεκτική και πιο βαθιά ματιά που σου αποκαλύπτει πράγματα που δεν είχες σκεφτεί.Αλήθεια πώς είναι τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο; Ας πούμε τώρα που κοιτάω το πρόγραμμα σπουδών διαφόρων σχολών, διαβάζω Μαθηματικά 1, Φυσική 2, Πληροφορική, Χημεία, κτλ. Είναι όμως όπως και τα μαθήματα των πανελλαδικών ή είναι κάτι τελείως διαφορετικό; Για παράδειγμα μου έχουν πει ότι στο λύκειο τα μαθήματα είναι ως επί το πλείστον ασκησιοκεντρικά, ενώ στο πανεπιστήμιο είναι πιο πρακτικά, χρειάζεται περισσότερη σκέψη. Απλώς θέλω να ξέρω πόση φυσική για παράδειγμα θα θέλω να κάνω στο πανεπιστήμιο.
Πάρα αυτά, ένα εξαμηνιαίο μάθημα μπορεί να περιέχει την ύλη ενός πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος. Άρα η ύλη είναι περισσότερη γενικά. Έπειτα είναι πιο δύσκολη. Στο λύκειο πάνω κάτω η φυσική και τα μαθηματικά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Στο πανεπιστήμιο τα μαθηματικά εισχωρούν για τα καλά στην φυσική και δημιουργούνται αλυσίδες κατά κάποιον τρόπο.
Σίγουρα κάνεις ασκήσεις μεν, αλλά σε αντίθεση με το λύκειο πράγματι είναι σημαντικά λιγότερες. Στις διαλέξεις μπορεί να σου πουν το Α,Β,Γ... και στην εξέταση να σου ζητηθεί να γράψεις έκθεση(μεταφορικό παράδειγμα). Η βάση δίνεται στην κριτική σκέψη, και στον συνδυασμό γνώσης για λύση προβλημάτων.
Α και τα καλά νέα είναι πως η αποστήθιση είναι ανύπαρκτη.
(Υπάρχει και η πραγματικότητα των έτοιμων θεμάτων, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Εσύ που έχεις τελειώσει ηλεκτρολόγους με τι ασχολείσαι; (αν επιτρέπεται)Στα θετικά μαθήματα, επί της ουσίας πολλές φορές μελετάς τα ίδια πράγματα, απλά κάθε φορά σε ολοένα και μεγαλύτερο βάθος. Σαν να βλέπεις την ίδια ταινία φαντάσου αλλά κάθε φορά με μια πιο προσεκτική και πιο βαθιά ματιά που σου αποκαλύπτει πράγματα που δεν είχες σκεφτεί.
Πάρα αυτά, ένα εξαμηνιαίο μάθημα μπορεί να περιέχει την ύλη ενός πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος. Άρα η ύλη είναι περισσότερη γενικά. Έπειτα είναι πιο δύσκολη. Στο λύκειο πάνω κάτω η φυσική και τα μαθηματικά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Στο πανεπιστήμιο τα μαθηματικά εισχωρούν για τα καλά στην φυσική και δημιουργούνται αλυσίδες κατά κάποιον τρόπο.
Σίγουρα κάνεις ασκήσεις μεν, αλλά σε αντίθεση με το λύκειο πράγματι είναι σημαντικά λιγότερες. Στις διαλέξεις μπορεί να σου πουν το Α,Β,Γ... και στην εξέταση να σου ζητηθεί να γράψεις έκθεση(μεταφορικό παράδειγμα). Η βάση δίνεται στην κριτική σκέψη, και στον συνδυασμό γνώσης για λύση προβλημάτων.
(Υπάρχει και η πραγματικότητα των έτοιμων θεμάτων, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,413 μηνύματα.

Προσομοιώσεις(κυρίως ηλεκτρομαγνητικές), και εκπαίδευση.Εσύ που έχεις τελειώσει ηλεκτρολόγους με τι ασχολείσαι; (αν επιτρέπεται)
Υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις, ανάλογα τον τομέα υπάρχουν διαφορές τόσο σε επίπεδο προγράμματος σπουδών όσο και απο άποψη αγοράς. Το σίγουρο είναι πως ο,τι και εαν επιλέξεις να ασχοληθείς, εαν διαβάσεις πολύ και εξασκηθείς αρκετά τόσο απο θεωρητική όσο και απο πρακτική άποψη, θα είσαι οκει.
Debugging_Demon
Νεοφερμένος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 95 μηνύματα.

Εδώ λείπει ότι πολλά μαθήματα δεν έχουν την εξέταση ως μοναδικό κρητήριο αξιολόγησης των φοιτητών. Άλλα έχουν εργαστηριακό μέρος, άλλα έχουν πρότζεκτ υποχρεωτικά/προαιρετικά (ανάλογα την διάρθρωση) σε κάποια (συνήθως μαθήματα επιλογής) το προτζεκτ μορεί να λειτουργεί ως εξέταση από μόνο του. Γενικά έχουν αρκετές διαφορές με τα λυκειακά μαθήματα που πολλές φορές τις βρίσκω ικανές να με κάνουν να απολαύσω το μάθημα περισσότερο.Στα θετικά μαθήματα, επί της ουσίας πολλές φορές μελετάς τα ίδια πράγματα, απλά κάθε φορά σε ολοένα και μεγαλύτερο βάθος. Σαν να βλέπεις την ίδια ταινία φαντάσου αλλά κάθε φορά με μια πιο προσεκτική και πιο βαθιά ματιά που σου αποκαλύπτει πράγματα που δεν είχες σκεφτεί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 48 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- Jesse_
- Reader
- Debugging_Demon
- Corfu kitty
- jYanniss
- ck_chrysiis
- ismember
- Hased Babis
- charmander
- redpointer
- Riaaaa