giannis8krono
Νεοφερμένος
Ο giannis8krono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 86 μηνύματα.

25-02-25

16:46
Κανεις strawman δεν το ειπα ποτε αυτο εγω(οτι η σειρα δεν εχει χρησιμοτητα).Ε διαφωνω ... η σειρα εχει μεγαλη χρησιμοτητα...
Αλλα δεν εχω να σου πω και κανενα αντιθετο παραδειγμα γιατι απογορευεται εδω...
Δηλαδη καποιος απο δημοτικο να παει λυκειο ή απο γυμνασιο πανεπιστημιο.
Παντως εγω αν μπορουσα να παω απο γυμνασιο πανεπιστημιο θα ειμουν σαν αλαλο ψαρι .
Εγω λεω οτι καποιος που δεν παει σχολείο και ειναι ενηλικας δεν εχει ουσιωδη σημασια να παει λυκειο για να παει πανεπιστήμιο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εγω αν μπορουσα να πεταξω θα ήθελα να μαθω να κολυμπαω παντωςΕ διαφωνω ... η σειρα εχει μεγαλη χρησιμοτητα...
Αλλα δεν εχω να σου πω και κανενα αντιθετο παραδειγμα γιατι απογορευεται εδω...
Δηλαδη καποιος απο δημοτικο να παει λυκειο ή απο γυμνασιο πανεπιστημιο.
Παντως εγω αν μπορουσα να παω απο γυμνασιο πανεπιστημιο θα ειμουν σαν αλαλο ψαρι .
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 624 μηνύματα.

25-02-25

17:57
Αυτό με τους ακαδημαϊκούς πόσο ισχύει που είπες.
Ας πούμε έχω ακούσει οτί η επιρροή του Καστοριάδη στο ευρωπαϊκό ακαδημαικό γίγνεσθαι δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ισχύει;
@nPb
Ας πούμε έχω ακούσει οτί η επιρροή του Καστοριάδη στο ευρωπαϊκό ακαδημαικό γίγνεσθαι δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ισχύει;
@nPb
giannis8krono
Νεοφερμένος
Ο giannis8krono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 86 μηνύματα.

25-02-25

18:35
Δεν γνωριζω συγκεκριμενα για το Καστοριάδη αλλα αποσο ξερω η επιρροη του ειναι αρκετα μεγαλη εξω απο τα πανεπιστήμια.Αυτό με τους ακαδημαϊκούς πόσο ισχύει που είπες.
@nPb
MaryPoppins
Νεοφερμένος
Η MaryPoppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

25-02-25

23:22
Συμφωνώ σε αυτό και εγώ. Καταλαβαίνω και το πόιντ του Γιάννη, απλά εγώ θυμάμαι σε όλη τη διάρκεια του σχολείο κανένα παιδί να μη δίνει βάση στο μάθημα και να έχουν όλοι τα μυαλά στα κάγκελα! Ως ενήλικος δεν είσαι στο ίδιο επίπεδο νοητικά πλέον με το παιδί που μόλις έχει τελειώσει το γυμνάσιο. Άρα αυτό που λέει ο Γιάννης ότι αν είχε πάει κατευθείαν από το γυμνάσιο στο πανεπιστήμιο θα του φαινόταν τρελό, το καταλαβαίνω αν συγκρίνουμε το 15χρονο παιδάκι με τους 18χρονους φοιτητές. Εγώ όμως στα 28 έχω μάθει τόσα χρόνια άπειρα πράγματα και δε πιστεύω ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ότι έχει να μου προσφέρει κάτι το λύκειο στη παρούσα φάση ή ότι δε θα μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα του πανεπιστημίου. Συμφωνώ ότι είναι μια τυπικότητα δυστυχώς. Αν όντως γινόταν ουσιαστικό μάθημα στις αίθουσες και ήταν αλλιώς το σύστημα, τότε ναι θα ήμουν υπέρ του σχολείου. Στο πανεπιστήμιο όμως πιστεύω ότι όντως μαθαίνεις καλά αυτό που σε ενδιαφέρει.Επίσης για να επιστρεψω στο θεμα, ανθρωπος μετα τα 20 να παει σε λυκειο δεν εχει κανενα νοημα απο αποψη καλλιέργειας. Αυτο το κανουν καποιοι απο πικρια και για να πουν οτι το εκαναν η παιδεια δεν διδασκεται στα σχολεια αλλα ουτε η καλλιέργεια της σκεψης διδασκεται. Το πανεπιστήμιο σε κάνει εργαλείο και η γνωση που παιρνεις ειναι στοχευμενη
giannis8krono
Νεοφερμένος

25-02-25

23:29
Δεν λεω οτι εχει να κανει με τις γνωσεις του ατομου. (Στο πανεπιστημιο διδασκεσαι σε 2 μηνες οσα διδασκεσαι στο λυκειο σε 1 χρονο. Το σημαντικο ειναι κανεις να μπορει να διαχωρίσει τι ειναι χρησιμο και τι παει για πεταμα αυτο ειναι που μαθαινεις να κανεις στο λυκειο, σου λενε πως να μαθαίνεις)Συμφωνώ σε αυτό και εγώ. Καταλαβαίνω και το πόιντ του Γιάννη, απλά εγώ θυμάμαι σε όλη τη διάρκεια του σχολείο κανένα παιδί να μη δίνει βάση στο μάθημα και να έχουν όλοι τα μυαλά στα κάγκελα! Ως ενήλικος δεν είσαι στο ίδιο επίπεδο νοητικά πλέον με το παιδί που μόλις έχει τελειώσει το γυμνάσιο. Άρα αυτό που λέει ο Γιάννης ότι αν είχε πάει κατευθείαν από το γυμνάσιο στο πανεπιστήμιο θα του φαινόταν τρελό, το καταλαβαίνω αν συγκρίνουμε το 15χρονο παιδάκι με τους 18χρονους φοιτητές. Εγώ όμως στα 28 έχω μάθει τόσα χρόνια άπειρα πράγματα και δε πιστεύω ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ότι έχει να μου προσφέρει κάτι το λύκειο στη παρούσα φάση ή ότι δε θα μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα του πανεπιστημίου. Συμφωνώ ότι είναι μια τυπικότητα δυστυχώς. Αν όντως γινόταν ουσιαστικό μάθημα στις αίθουσες και ήταν αλλιώς το σύστημα, τότε ναι θα ήμουν υπέρ του σχολείου. Στο πανεπιστήμιο όμως πιστεύω ότι όντως μαθαίνεις καλά αυτό που σε ενδιαφέρει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 66 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Bleach_enjoyer
- AggelikiGr
- iiTzArismaltor_
- hirasawayui
- goti
- Dr. Gl. Luminous
- phleidhs
- Corfu kitty
- E.Z
- constansn
- Hased Babis
- charmander