Με αφορμή τη διαμάχη μεταξύ των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ,
θα ήθελα να γράψω και εγώ την άποψη μου.
Κατ αρχήν,
δε θα μπορούσα να μη δεχτώ πως σαφώς και υπάρχουν τμήματα των ΑΕΙ που τα αντίστοιχα των ΑΤΕΙ είναι υποδεέστερα.
Όμως καλό θα ήταν να μην τσουβαλιάζουμε όλες τις σχολές αυτών των ιδρυμάτων
Και κυρίως να μη μιλάμε απαξιωτικα.
Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που δε δέχεστε ούτε τον όρο “φοιτητής”
για τα παιδιά που σπουδάζουν στα ΑΤΕΙ,
πως θα χαρακτηρίζατε έναν φυσικοθεραπευτή, έναν κοινωνικό λειτουργό,
έναν λογοθεραπευτή, έναν εργοθεραπευτή, έναν νοσηλευτή ;
Αντί να υπάρχει λοιπόν αυτή η ανόητη αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητών και ……. σπουδαστών,
καλό θα ήταν οι αρμόδιοι, να συμπεριλάβουν τουλάχιστον τις σχολές υγείας και πρόνοιας
στα ΑΕΙ γιατί είναι άδικο να απαξιώνεται το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία.
Λοιπον το οτι περασες σε ΑΕΙ...το ειπα επιτηδες γιατι μονο ενα παιδι που περασε σε ΑΕΙ θα ελεγε ενα σκετο εγω δεν συμφωνω...
Λοιπον ας τα περουν απο την αρχη. Εγω περασα φετος
ΤΕΙ Λογοθεραπεις ... αν και επιανα τα ιστορικα αρχαιολογικα , κοινωνικη λειτουργος ,...και αλλα προτιμησα να βαλλω πρωτα αυτο το τει παρα καποιο απο τα αρκετα μπορω να πω αει...
Τα τει δεν πρεπει να υποβαθμιζονται τοσο πολυ.. Τωρα θα πειτε οι περισσοτεροι "ε ... τι θα ελεγες, αφου σε τει περασες, να μην τα υποστηριξεις?" . Οχι δεν τα υποστηριζω για αυτον τον λογο... Ανεκαθεν απο πολυ μικρη ελεγα μα γιατι να υπαρχουν αει και τει? τι διαφορα εχουν? καμια................... εχω να πω.. Την δουλεια που κανουν τα παιδια στα τει τα παιδια στα αει δεν την κανουν. Τα χιλιαδες μαθηματα που παρακολουθουν τα παιδια στα τει στα αει δεν το κανουν. Και το λεω αυτο γιατι τα παιδια των τει πρεπει να πηγαινουν σε ολα τα εργαστηρια. Και ετσι και τα περισσοτερα αν οχι ολα πηγαινουν. Αντιθετα στα αει πηγαινουν απο 200 ατομα μιας σχολης τα 50...
τεσπα...ξεφυγα καπως...
Ναι κατα την γνωμη μου τα παραιατρικα πανεπιστημια θα επρεπε εδω και πολαααααααααα χρονια να εχουν γινει αει... και αυτο γιατι? Γιατι.. εγω σαν λογοθεραπευτρια θα μαθω πολλα πραγματα απο τον κλαδο της ιατρικης, της ψυχολογιας και του εκπαιδευτικου... Γιατι λοιπον εγω να πρεπει να μαθω τοσα πολλα απο τρεις διαφορετικους κλαδους, να περασω με δυσκολια τα μαθηματα και τα εργαστηρια (γιατι οσοι ξερουν απο σχολες λογικα θα ξερουν πως η λογοθεραπεια ειναι πολυ δυσκολη σχολη, ή εστω απο τα δυσκολοτερα τει)... και μετα απο αυτη την προσπαθεια να μου ερχετε ενας φοιτητης απο αει και να μου λεει σιγα ενα τει τελειωσες? Και ναι το επαγγελμα του Λογοθεραπευτη ειναι ενα μικρο λειτουργημα.. Οπως ακριβως θα βοηθα ενας δασκαλος της ειδικης αγωγης ενα παιδι ετσι θα το βοηθαω και εγω....
Και οχι φυσικα και δεν συμφωνω να γινουν τα καταξιομενα τει ατει....Τι ατει ρε φιλαρακι? Το ιδιο και το αυτο δεν ειναι? ΑΕΙ να τα κανεις....
Και απο την στιγμη που υπαρχει μονο τει στην Λογοθεραπεια και στην Φυσικοθεραπεια γιατι να υποβαθμιζετε το πτυχειο απο τα παιδια της σχολης αυτης? Επειδη πανω σε αυτα τα πτυχεια εχει κολησει η εκνευριστικη ταμπελα
ΤΕΙ....ελεος...
Ναι δεν λεω...ενος ατομου που σπουδαζει σε ενα τει οπως της νοσηλευτικης τοτε ναι ειναι πολυ λογικο να υποβαθμιστει το πτυχειο του καπως απο την στιγμη που υπαρχουν και τα αει της νοσυλευτικης και μαλιστα με πολυ ψηλη βαση....
Α........και το καλυτερο...γιατι να μου πει καποιος εξυπνος...σιγα ρε συ τει τελειωσες...απο την στιγμη που εγω επρεπε να βγαλλω 15.100 να μπω στην σχολη και αλλοι να βγαζουν 12.000 για να μπουνε σε αει... ? ρητορικη ερωτηση ειναι..δεν περιμενω την απαντηση..
Επισης δεν ειναι καλο επαγγελμα του φυσικοθεραπευτη? Εννοειτε πως ειναι...αλλα ξεχασα ειναι τει...
Αυτα για την ωρα ... οταν θθυμηθω και αλλα θα τα γραψω...
Παντως ναι τα ΤΕΙ που αξιζουν πρεπει να γνουν ΑΕΙ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.