Πανεπιστήμια vs TEI

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4,811 μηνύματα.
Σε λιγα χρονια οσοι δεν μπαινουν ΑΕΙ και εχουν λιγο μπαγιοκο, θα πανε στα ιδιωτικα οπου θα παρουν ξεκουραστα πτυχιακι με ιδια δικαιωματα τoy αντιστοιχου ΑΕΙ. Για ποιο λογο να προτιμησει κανεις τα ΤΕΙ?

Υ.Γ Αμα γινουν ποτε τα ιδιωτικα ΑΕΙ. Γιατι πολυ αμφιβαλλω.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,530 μηνύματα.
Σε λιγα χρονια οσοι δεν μπαινουν ΑΕΙ και εχουν λιγο μπαγιοκο, θα πανε στα ιδιωτικα οπου θα παρουν ξεκουραστα πτυχιακι με ιδια δικαιωματα τoy αντιστοιχου ΑΕΙ. Για ποιο λογο να προτιμησει κανεις τα ΤΕΙ?

Υ.Γ Αμα γινουν ποτε τα ιδιωτικα ΑΕΙ. Γιατι πολυ αμφιβαλλω.

Αφού θα έχουμε λογικά Παραρτήματα Ιδιωτικών Σχολών από την Κύπρο. :vroum: Θα παρέχουν πτυχία σε όσους δεν αντέχουν την πίεση από το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σκέψου πιο πρακτικά.

Κάποιος που δεν θέλει να πληρώνει φροντιστήρια, θα κάνει οικονομίες να πληρώνει τα δίδακτρα ή μπορεί να παίρνει δάνειο (με τόκους αορίστου χρόνου) και να σπουδάζει κάτι μόνο για το πτυχίο. Θα φοράει και τήβενο με το καπέλο για να ανεβάζει φωτογραφίες στο instagram. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου και η κουτσή Μαρία θέλει πτυχίο. Χέστηκε για το αν θα μάθει κάτι. Την ίδια στιγμή τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια έστω και Κολλέγια θα παρέχουν θέσεις εργασίας με πιο ευέλικτα προγράμματα εργασίας για πλήθος ανέργων κατόχων διδακτορικών (θέλουν και αυτοί να βρουν δουλειά ως καθηγητές Πανεπιστημίου) αλλά και άτομα γραμματειακής ή τεχνικής υποστήριξης πράγμα που δεν μπορεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο να κάνει. Μέχρι να εκδοθεί η πράξη διορισμού με την διαδικασία δημόσιας διοίκησης, φέξε μου.

Άσε να κυκλοφορεί λίγο μπαγιόκο. Λες και θα μαθαίνουν κάτι; Αλλά θα έχουν πτυχίο που θα είναι ισότιμο με το πτυχίο που παρέχει το κύριο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ αλλά δεν θα αναγνωρίζεται στις ΗΠΑ αφού οι σπουδές έγιναν στην Ελλάδα, καλό ε; ;) Το σκυλάδικο και οι γαμηστρώνες θέλουν πελατεία στην φοιτητούπολη. Ζει κόσμος με αεροπαπατζήδικες δουλειές. Άσε να βαφτεί καμία πολυκατοικία για δωμάτια φοιτητών.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,660 μηνύματα.
Για ποιο λογο να προτιμησει κανεις τα ΤΕΙ?
Δεν υπάρχουν Τ.Ε.Ι. πλέον έτσι κι αλλιώς...
Σε λιγα χρονια οσοι δεν μπαινουν ΑΕΙ και εχουν λιγο μπαγιοκο, θα πανε στα ιδιωτικα οπου θα παρουν ξεκουραστα πτυχιακι με ιδια δικαιωματα τoy αντιστοιχου ΑΕΙ.
Ιδιωτικά Α.Ε.Ι. επί της ουσίας στην Ελλάδα υπάρχουν από τα 90s, τα διάφορα «κολέγια» που δίνουν πτυχία ξένων πανεπιστημίων (ως επί το πλείστον Βρετανικών) μέσω «franchise»...κι η εκτίμησή μου είναι πως, ακόμη κι αν ποτέ λυθεί εντελώς το πρόβλημα της γενικότερης «αναγνώρισης» αυτών των πτυχίων (πράγμα για το οποίο ειδικά μετά το Brexit πολύ αμφιβάλλω), ΔΕΝ θα δούμε στην Ελλάδα ποτέ κάποια μεγάλη επένδυση σε ιδιωτικό Α.Ε.Ι. (του τύπου π.χ. να ιδρύσει ο Βαρδινογιάννης το «Βαρδινογιάννειο Πανεπιστήμιο») γιατί η Ελληνική αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτη κι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει λεφτά για δίδακτρα 4-5+ ετών...από τους «έχοντες» έτσι κι αλλιώς Ε.Μ.Π. και Α.Π.Θ. (κυρίως) πάντα θ' απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των γόνων τους, σαν πόσοι απομένουν απ' όσους δε θα φύγουν σε Η.Π.Α. κ.λπ. να τα σκάσουν για κάτι τέτοιο;:rolleyes:

Αν δεν υπήρχαν πιέσεις από επιμελητήρια που λειτουργούν με συντεχνιακό τρόπο (π.χ. Τ.Ε.Ε.) το άρθρο 16 του Συντάγματος θα είχε αναθεωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια...
Αφού θα έχουμε λογικά Παραρτήματα Ιδιωτικών Σχολών από την Κύπρο. :vroum: Θα παρέχουν πτυχία σε όσους δεν αντέχουν την πίεση από το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σκέψου πιο πρακτικά.

Κάποιος που δεν θέλει να πληρώνει φροντιστήρια, θα κάνει οικονομίες να πληρώνει τα δίδακτρα ή μπορεί να παίρνει δάνειο (με τόκους αορίστου χρόνου) και να σπουδάζει κάτι μόνο για το πτυχίο. Θα φοράει και τήβενο με το καπέλο για να ανεβάζει φωτογραφίες στο instagram. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου και η κουτσή Μαρία θέλει πτυχίο. Χέστηκε για το αν θα μάθει κάτι. Την ίδια στιγμή τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια έστω και Κολλέγια θα παρέχουν θέσεις εργασίας με πιο ευέλικτα προγράμματα εργασίας για πλήθος ανέργων κατόχων διδακτορικών (θέλουν και αυτοί να βρουν δουλειά ως καθηγητές Πανεπιστημίου) αλλά και άτομα γραμματειακής ή τεχνικής υποστήριξης πράγμα που δεν μπορεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο να κάνει. Μέχρι να εκδοθεί η πράξη διορισμού με την διαδικασία δημόσιας διοίκησης, φέξε μου.

Άσε να κυκλοφορεί λίγο μπαγιόκο. Λες και θα μαθαίνουν κάτι; Αλλά θα έχουν πτυχίο που θα είναι ισότιμο με το πτυχίο που παρέχει το κύριο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ αλλά δεν θα αναγνωρίζεται στις ΗΠΑ αφού οι σπουδές έγιναν στην Ελλάδα, καλό ε; ;) Το σκυλάδικο και οι γαμηστρώνες θέλουν πελατεία στην φοιτητούπολη. Ζει κόσμος με αεροπαπατζήδικες δουλειές. Άσε να βαφτεί καμία πολυκατοικία για δωμάτια φοιτητών.
Καλά τα λες θεωρητικά, στην πράξη όμως δεν παίζει αυτό που λες για τα φροντιστήρια (δυστυχώς) γιατί το να τα σκάσεις σε φροντιστήριο Μ.Ε. δεν έχει να κάνει μόνο με τις πιθανότητες επιτυχίας στις πανελλήνιες αλλά είναι και «θεσμός» (στα δικά μας τα χρόνια τουλάχιστον ακόμη κι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα έστελναν τα παιδιά τους φροντιστήριο, αν αυτό έχει αλλάξει ας μας το πει κάποιο απ' τα παιδιά που πάνε Λύκειο τώρα) π.χ. στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 μεγάλα φροντιστήρια Μ.Ε. που τα 'χουν καλά με το Υπουργείο (ώστε να εξασφαλίζουν πληροφόρηση έστω στο περίπου για τα θέματα που θα πέσουν κ.λπ.) κι έχουν ακόμη και συλλόγους αποφοίτων που διοργανώνουν networking events κ.λπ.!:rolleyes:

Επίσης το τοπίο όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολεγίων είναι ακόμη θολό (προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ακόμη ΟΥΤΕ ΕΝΑ μέλος Τ.Ε.Ε. με τέτοιες προπτυχιακές σπουδές) και μάλλον θα παραμείνει...

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4,811 μηνύματα.
Ιδιωτικά Α.Ε.Ι. επί της ουσίας στην Ελλάδα υπάρχουν από τα 90s, τα διάφορα «κολέγια» που δίνουν πτυχία ξένων πανεπιστημίων (ως επί το πλείστον Βρετανικών) μέσω «franchise»...
ανεκδοτα ειναι αυτα τα "πανεπιστημια¨
ΕΝ θα δούμε στην Ελλάδα ποτέ κάποια μεγάλη επένδυση σε ιδιωτικό Α.Ε.Ι. (του τύπου π.χ. να ιδρύσει ο Βαρδινογιάννης το «Βαρδινογιάννειο Πανεπιστήμιο») γιατί η Ελληνική αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτη
συμφωνω. Παντως συμφωνα με το υπουργειο οι επενδυσεις προχωρανε :lol:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,473 μηνύματα.
Γιατι τους παιδευουν τους ανθρωπους...?ειναι πολυ απλο να το καθαρισουν

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,368 μηνύματα.
χμ ναι, περίπου. Απλό για αυτούς μπορεί να φαίνεται (ΤΕΙ), όχι για τους άλλους (Πανεπιστήμια και λοιπών κατηγοριών πτυχιούχοι). Προφανώς εννοείς το "προς τα πάνω", αλλά υπάρχει και το "προς τα κάτω".

Τα έλεγα ο καψερός παλαιόθεν ότι για αυτό (της κατάργησης) (θα) φταίγανε τα ίδια τα ΤΕΙ (δηλαδή οι ΕΠ τους των κεντρικών ΤΕΙ κυρίως) μιας και συμβάλλανε στο να χάσουν/απεμπολήσουν τον αρχικό/ιδρυτικό προσανατολισμό τους και όταν φθάσανε στο "ενδιάμεσο" (μεταξύ αρχικών ΤΕΙ και Πανεπιστήμια), καταργήθηκαν.

Αυτοί βέβαια (οι ΕΠ τους και λοιπό προσωπικό) βολεύτηκαν στο "προς τα πάνω", τούς πτυχιούχους τους αφήσανε κάπου στην πορεία (στο "προς τα κάτω"?)... Τα έλεγα (μάντευα) ότι και κάποιος θα καταργηθεί κάποια στιγμή, γιατί είχαν μαζευτεί πολλοί πτυχιούχοι διαφόρων ταχυτήτων μεταξύ λυκείου και πανεπιστημίου, αληθής και σε αυτό κάπου μια δεκαετία μετά...

Ορίστε και η συνέχεια (ανώτερες σπουδές, όχι των ανωτάτων ΤΕΙ όταν καταργήθηκαν): https://www.esos.gr/arthra/90958/st...i-anoteres-kai-paramenoyn-stin#comment-399993
Αν δεν κάνω λάθος, ήταν (και θα είναι φαίνεται) πτυχιούχοι ανωτέρων σπουδών με μισθούς (δημόσιο) πτυχιούχων ανωτάτων σπουδών (ΤΕΙ). Με την κατάργηση των ΤΕΙ, τούς είχαν πάει στο επίπεδο 5 (μισθοί ΔΕ).

Σειρά να πούμε πια ότι (θα) έχουν τα ΣΑΕΚ (πλέον και αυτά ανώτερα, πρώην ΙΕΚ) με τις πλέον 3ετείς σπουδές, για να καταστεί κάποιος Διπλωματούχος ΣΑΕΚ; Άλλωστε, ο πτυχιούχος ΕΠΑΛ με την 10μηνη (πλέον 11μηνη) μαθητεία ανεβαίνει στο επίπεδο 5... άρα οι "από πάνω" να μη θέλουν να πάνε στο επίπεδο 6? Φαντασίες λέω? Έτσι λέγαμε και τότε, όταν "μάντευα" τα παραπάνω"...

nikos nikolaou

Νεοφερμένος

Ο nikos nikolaou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Εγώ πάντως για να γυρίσω το θέμα σε κάτι σχετικό, είμαι Φοιτητής στο Φυσικό για 1,5 εξάμηνα περίπου πια και έχω σχηματίσει εικόνα για διάφορα πράγματα. Κατ' αρχάς να επαναλάβω ότι η επιλογή μου να μπω με κατατακτήριες αποδείχτηκε πολύ καλή. Έχω μετανιώσει που δεν το έκανα κάτι χρόνια νωρίτερα μιας και βασικό εμπόδιο είναι ο χρόνος και αυτός είναι λίγος επειδή δουλεύω ταυτόχρονα. Παρόλο που δεν μου αναγνώρισαν κανένα μάθημα το πρώτο μάθημα που πέρασα από αυτά που είχα αιτηθεί το πέρασα με καλό βαθμό. Να δούμε για τα υπόλοιπα. Περνάω τα μαθήματα με ικανοποιητικό ρυθμό. Αν δεν δούλευα παράλληλα θα μπορούσα με βεβαιότητα να πω ότι θα έβγαζα το Φυσικό στα 4 χρόνια. Τώρα δεν είμαι σίγουρος γιατί κουράζομαι στην δουλειά. Αλλά και πάλι ίσως να τα καταφέρω.

redpointer

Νεοφερμένος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Meanwhile υπαρχουν ατομα απο τει πληροφορικης που παιρνουν 3 χιλιαρικα τον μηνα καθαρα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,530 μηνύματα.
Έχω γνωρίσει άτομο από φίλο γνωστό φίλης της ξαδέρφης του φίλου της αδερφός του να έχει τελειώσει απλά ΙΕΚ και να παίρνει πάνω από 18000 ευρώ το μήνα καθαρά.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,688 μηνύματα.
φίλο γνωστό φίλης της ξαδέρφης του φίλου της αδεφός
Έλληνας εισαι;;
να έχει τελειώσει απλά ΙΕΚ και να παίρνει πάνω από 18000 ευρώ το μήνα καθαρά.
Ξέρω έναν φίλο του φίλου του ξαδέλφου του πατέρα μου που με απολυτήριο λυκείου έγινε developer παρακολουθώντας ένα bootcamp και τώρα πήγε Ολλανδία με ι5 και βγάζει διακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα

nPb

Επιφανές μέλος

Έλληνας εισαι;;

Ξέρω έναν φίλο του φίλου του ξαδέλφου του πατέρα μου που με απολυτήριο λυκείου έγινε developer παρακολουθώντας ένα bootcamp και τώρα πήγε Ολλανδία με ι5 και βγάζει διακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα

Ο Κασσελάκης πόσα βγάζει την ώρα; :vroum: ;)

nikos nikolaou

Νεοφερμένος

Ο nikos nikolaou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Έχω γνωρίσει άτομο από φίλο γνωστό φίλης της ξαδέρφης του φίλου της αδερφός του να έχει τελειώσει απλά ΙΕΚ και να παίρνει πάνω από 18000 ευρώ το μήνα καθαρά.
Εγκατέλειψε το σχολείο στα οχτώ του. https://www.mixanitouxronou.gr/timo...s-kai-quot-poylise-pago-stoys-eskimooys-quot/

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,473 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Με το σταγονομετρο η βαριεστημάρα τους.
Γιατι παιδεύουν τον κοσμο ...ας βαλουν ολες τις σχολες ολων των αει που αναγνωρισαν σε ενα χαρτι να τελειωνουν.
Ο πολιτικαντισμος στο μεγαλειο του.

Τελευταία επεξεργασία:

Νομάρχης

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νομάρχης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 171 μηνύματα.
Με αφορμή τη διαμάχη μεταξύ των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ,
θα ήθελα να γράψω και εγώ την άποψη μου.
Κατ αρχήν,
δε θα μπορούσα να μη δεχτώ πως σαφώς και υπάρχουν τμήματα των ΑΕΙ που τα αντίστοιχα των ΑΤΕΙ είναι υποδεέστερα.
Όμως καλό θα ήταν να μην τσουβαλιάζουμε όλες τις σχολές αυτών των ιδρυμάτων
Και κυρίως να μη μιλάμε απαξιωτικα.
Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που δε δέχεστε ούτε τον όρο ###8220;φοιτητής###8221;
για τα παιδιά που σπουδάζουν στα ΑΤΕΙ,
πως θα χαρακτηρίζατε έναν φυσικοθεραπευτή, έναν κοινωνικό λειτουργό,
έναν λογοθεραπευτή, έναν εργοθεραπευτή, έναν νοσηλευτή ###894;
Αντί να υπάρχει λοιπόν αυτή η ανόητη αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητών και ###8230;###8230;. σπουδαστών,
καλό θα ήταν οι αρμόδιοι, να συμπεριλάβουν τουλάχιστον τις σχολές υγείας και πρόνοιας
στα ΑΕΙ γιατί είναι άδικο να απαξιώνεται το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία.
Περίεργος τρόπος να μας πεις ότι πέρασες ΤΕΙ

nPb

Επιφανές μέλος

Κατ αρχήν,
δε θα μπορούσα να μη δεχτώ πως σαφώς και υπάρχουν τμήματα των ΑΕΙ που τα αντίστοιχα των ΑΤΕΙ είναι υποδεέστερα.
Αντί να υπάρχει λοιπόν αυτή η ανόητη αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητών και ###8230;###8230;. σπουδαστών,
καλό θα ήταν οι αρμόδιοι, να συμπεριλάβουν τουλάχιστον τις σχολές υγείας και πρόνοιας

προσωπικά θα ήθελα να υπάρχουν μόνο σπουδές που να οδηγούν σε απόκτηση ντοκτορά! :happy: όλα ίσα, κομμουνιστικά, και να σταματήσει η ταξική πάλη μεταξύ των κατόχων πτυχίων, μεταπτυχιακών, 2-3 μεταπτυχιακών και 5-6 διδακτορικών για μια θέση στο ιερό δημόσιο με τα μόρια

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,934 μηνύματα.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πλέον στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει ζήτημα επαγγελματικών δικαιωμάτων στα περισσότερα επαγγέλματα, αφού όλα θα κινούνται σύμφωνα με το χρήμα. Πρέπει να ξεχάσουν αυτοί που σπούδασαν σε Πολυτεχνεία της χώρας και έφτυσαν αίμα, ότι θα έχουν πλέον το μονοπώλιο στο ΤΕΕ. Αν θέλεις θα γίνεσαι μηχανικός μόνο με χρήματα.

nikos nikolaou

Νεοφερμένος

Κατ αρχήν,
Εγώ στην ζωή μου(είμαι 41) έχω συναντήσει μόνο ένα άτομο (γυναίκα πιο συγκεκριμένα) που δεν δεχόταν τον όρο φοιτητής. Μου πήρε αρκετή ώρα να καταλάβω τι εννοούσε.

nikos nikolaou

Νεοφερμένος

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πλέον στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει ζήτημα επαγγελματικών δικαιωμάτων στα περισσότερα επαγγέλματα, αφού όλα θα κινούνται σύμφωνα με το χρήμα. Πρέπει να ξεχάσουν αυτοί που σπούδασαν σε Πολυτεχνεία της χώρας και έφτυσαν αίμα, ότι θα έχουν πλέον το μονοπώλιο στο ΤΕΕ. Αν θέλεις θα γίνεσαι μηχανικός μόνο με χρήματα.
Επίσης σε συζητήσεις με συναδέλφους, επισης δημοσίους υπαλλήλους, αποφοίτους πολυτεχνείου στην δουλειά το ΤΕΕ τους είναι πρακτικά άχρηστο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια