Αν νομίζετε ότι έχω πρόβλημα με τους ΤΕΙ-τζήδες, τους Πανεπιστημιακούς ή τους Πολυτεχνειάδες, κάνετε λάθος! Δεν με νοιάζει τι έχει τελειώσει ο καθένας, αλλά ξέρω την Ελληνική πραγματικότητα και είμαι ρεαλιστής. Το ΤΕΕ
και τα Πολυτεχνεία δεν έχουν κανένα λόγο να σας αντιμετωπίσουν ισότιμα. Το ότι μπορεί να μετέχει και η ΕΕΤΕΜ
όπως λέει ο σχετικός νόμος δεν σημαίνει τίποτα. Το ΤΕΕ θα αποφασίζει τελικά. Γι'αυτό και ο Κακλαμάνης φώναζε
στην βουλή, αλλά εσείς... πέρα βρέχει.
Αρχηγέ σόρρυ αλλά επειδή διακρίνω μια εμπάθεια στον λόγο σου, αν δεν σε νοιάζουνε τότε να μην ασχολείσαι καλύτερα. Ρεαλιστής δεν είσαι μόνο εσύ ξέρεις είναι και άλλοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι απόφοιτοι ΤΕΙ που γνωρίζω έχουν επαφή με την πραγματικότητα και γνωρίζουν στο μυαλό τους οτι άλλο πολυτεχνείο και άλλο ΤΕΙ, οι φοιτητές λένε συχνά εγώ είμαι τεχνολόγος όχι μηχανικός κτλ, το έχω ακούσει κι αυτό, γνωρίζουν οτι όλο και κάποιος θα βρεθεί μπροστά τους, είτε ΤΕΕ-νόμος-κράτος είτε εργοδότης που δεν θα τα αντιμετωπίσει ισότιμα. Από εκεί και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός αποφοίτου:
1. Nα προσπαθεί να δείξει οτι αξίζει κι οτι δεν είναι άσχετος.
2. Nα προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον κόπο του.
Γιατί αν κάποιος δεν σέβεται τον κόπο μου για να τελειώσω 4 χρονια τότε δεν σέβομαι ούτε εγώ τον δικό του και δεν με ενδιαφέρει και 10 διδακτορικά του harvard να έχει. Χωρίς να αποσυνδέομαι απ την πραγματικότητα, δεν θα κάθομαι να νοιώθω άσχετος ανίκανος ή κατώτερος και βοηθός επειδή κάποιοι άλλοι παράγοντες αυτό θέλουν να επιδιώξουνε, εαν αυτό επιθυμούν σε εμένα τουλάχιστον δεν θα περάσει, απ' την άλλη δεν θα κάτσω να θεωρώ οτι κάποιος είμαι ή οτι είμαι κάτι σπουδαίο επειδή τέλειωσα ένα ΤΕΙ, υπάρχουν άλλοι 1000000 καλύτεροι και 1000000 χειρότεροι από μένα. Όταν κάποιος ξεκινάει τα πρώτα του βήματα είτε ΑΕΙτζης είτε ΤΕΙτζης, ξεκινάει από βοηθός κάποιου αποκτάει εμπειρία και μετά ανεξαρτητοποιείται σιγά σιγά.
Βλέπετε συνεχώς νίκες ενώ τρώτε ήττες. Μέχρι και το ΕΑΠ στα περισσότερα μεταπτυχιακά ΔΕΝ δέχεται απόφοιτους ΤΕΙ. Για δείτε το μεταπτυχιακό της Πληροφορικής. Γιατί άραγε? Το ότι στην Σουηδία και στην Αγγλία προκειμένου να δεκτούν απόφοιτους ΤΕΙ σε μεταπτυχιακά πρέπει αυτοί να έχουν ΜΟ γύρω στο 8 ενώ αν είναι από Πανεπιστήμιο τους
δέχονται και με 7 σας λέει κάτι?
Μίλα καλύτερα για τον εαυτό σου και μην κρίνεις τι βλέπει ο καθένας και πως ο βλέπει, γιατί μιλάς για κάτι υποκειμενικό. Αν υπονοείς οτι οι απόφοιτοι θεωρούν νίκη αυτό με το ΤΕΕ κάνεις λάθος, μάλλον δεν παρακολουθείς τα δρόμενα. Νίκες υπάρχουν, όπως διάφορες αποφάσεις του ΣτΕ το οποίο μετά από πολλά χρόνια έχει αντιληφθεί οτι το ελληνικό κράτος έπρεπε να εκδόσει επαγγελματικά δικαιώματα μετά την ίδρυση των ΤΕΙ και δεν το έπραξε, για αυτό ετοίμασαν τώρα το δήθεν διευρημένο ΤΕΕ ώστε να εφαρμοστούν τα παλαιά ΠΔ που εγκρίθηκαν από ΣΑΤΕ-ΣΑΠΕ αλλά όριζαν οτι έπρεπε να υπάρξει φορέας ο οποίος δεν υπήρχε, έτσι το 2008 μπήκανε στο συρτάρι και στις καλένδες. Όσο για το αν αποτελεί νίκη οτι θα μπεί η ΕΕΤΕΜ στο ΤΕΕ, θα το δούμε, προσωπικά δεν πανηγυρίζω αλλά όυτε μπορώ να μιλήσω για ήττες.
Επίσης το τι κάνει το ΕΑΠ και το κάθε πανεπιστήμιο δεν με ενδιαφέρει, δεν θα νοιώσω εγώ κατώτερος ή άσχημα επειδή δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ στο μεταπτυχιακό. Υπάρχουν και μεταπτυχιακά στα ΤΕΙ που μπορεί να κάνει κάποιος. Υπάρχει νόμος που ορίζει οτι απόφοιτοι ΤΕΙ μπορούν να γίνονται δεκτοί σε μεταπτυχιακά πανεπιστημίων, το τι θα πράξει το κάθε ΑΕΙ είναι δικό του θέμα.
Το κομμάτι του εξωτερικού άστο καλύτερα γιατί εκεί υπάρχουν χιλιάδες πανεπιστημία από δεκάδες χώρες που το καθένα έχει τους δικούς του όρους. Παραθέτεις ένα συγκεκριμένο παράδειγμα και γενικεύεις. Ο ξάδερφός μου προέρχεται από το ΠΑ.ΠΕΙ, για να κάνεις μάστερ εκεί πρέπει να έχεις σίγουρα από 7 και πάνω, νομίζω και 8. Τελικώς επέλεξε να πάει Αγγλία για το master όπου στο Durham university υπήρχε και εκεί όριο στον βαθμό για όλους, ενδεχομένως να μην δεχόντουσαν καν αποφοίτους ΤΕΙ δεν το γνωρίζω. Περιορισμοί και προϋποθέσεις υπάρχουν λοιπόν και για τους αποφοίτους ΑΕΙ.
Τέλος πάντων ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζει σε μια ουτοπία προκειμένου να αισθάνεται καλά. Αυτό οι ψυχολόγοι ονομάζουν "αποσύνδεση από την πραγματικότητα".
Το ίδιο ισχύει και για κάποια παλικαράκια που πέρασαν με 19000 μόρια και νομίζουν οτι κάποιοι είναι ή οτι μόλις θα πάρουν το πτυχίο θα τους υποδεχτούν οι εργοδότες με στρωμένα χαλιά.
ΥΓ. Τον διαχωρισμό ΠΕ/ΤΕ/Διπλωματούχων τον έχετε κάνει γαργάρα μέχρι τώρα. Περιμένετε μια αόριστη έννοια όπως η "αγορά" να σας ανταμίψει ε?
Η αγορά έχει γραμμένους και τους τειτζίδες και τους ΠΕ και τους διπλωματούχους και όλους, εκεί όμως ο καθένας (σε όποιον του δωθεί μια ευκαιρία γιατί πλέον είναι ελάχιστες) αποδεικνύει τι είναι και τις ικανότητές του. Στην αγορά αυτές οι δικαιολογούλες οτι εγώ έχω τόσα μόρια άρα είμαι ανώτερος από τον άλλον γιατί έλιωσα στις πανελλήνιες και θα παίρνω 1000 ευρώ για 8ωρο γιατί έχω και μάστερ, απλά
ΔΕΝ πιάνουν.