Πανεπιστήμια vs TEI

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.

Θ.Επίσης, κάνουμε τα τέσσερα πεδία που είναι οι Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ, οι Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ, τα Τμήματα Τεχνολογιών Γεωπονίας. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Πρέπει τώρα να δώσουμε μάχη για τα επαγγελματικά δικαιώματα, διότι οι απόφοιτοι των περισσοτέρων απ’ αυτά τα τμήματα –και το είδαμε και στο διάλογο- δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα, γιατί πράγματι όλες αυτές οι συντεχνίες αποστερούσαν τους αποφοίτους τους από επαγγελματικά δικαιώματα.

ξέχασες και αυτό!!!!
https://esos.gr/article/eidisis-trit...klamanis_kata_ypoyrgoy_paideias_sxedio_athina
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
ναι, το ανέβασα εδώ το απόγευμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BLUE SEA

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,898 μηνύματα.
Ρε σεις ξεκολλάτε λιγάκι. Σαφώς και υπάρχουν διακριτές διαφορές μεταξύ Τμημάτων ίδιας επιστήμης σε κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Αυτό έχει να κάνει με το ερευνητικό προφίλ του συγκεκριμένου Τμήματος..το οποίο αποτυπώνεται στις δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του. Οπότε λογικό είναι η Νομική Αθήνας να έχει διαφορές από την Νομική Κομοτηνής. Ίσως σε κάποια σημεία να υπάρχουν παραλείψεις με αρνητικό αντίκτυπο στις σπουδές είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσ/νίκη είτε στην Κομοτηνή, εφόσον όλα τα Τμήματα υπάγονται στον ίδιο Νόμο Πλαίσιο και φυσικά..ανήκουν στην Ελλάδα. :)

Έχεις δίκιο. Το βλέπεις πολύ λογικά το θέμα.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/article/gramma_ston_ypoytrgo_paideias/epanaprosanatolismos_anotatis_ekpaideysis

1. Το 1975 πρωτολειτούργησαν στην τεχνολογική εκπαίδευση (μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη) οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων με δύο Τμήματα (Ζωικής και Φυτικής παραγωγής). Στόχος τους ήταν η εκπαίδευση ειδικών, για την κάλυψη των αναγκών στον κλάδο της μεταποίησης των τροφίμων . Παρά τον οξύτατο ανταγωνισμό, κυρίως με τα Γεωπονικά, Κτηνιατρικά και Χημικά Τμήματα των Πανεπιστημίων, η ολοκληρωμένη κατάρτιση των αποφοίτων, τους έκανε περιζήτητους στον δευτερογενή τομέα της αλυσίδας των τροφίμων (www.elot.gr/HACCPGR.pdf, σελ. 6).
2. Το 1985 οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων Αθηνών & Θεσσαλονίκης επιχείρησαν μια πρωτοποριακή στροφή, χωρίς τη βοήθεια ανάλογου "σχεδίου Αθηνά", και φυσικά χωρίς να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Προχώρησαν στη συγχώνευση των δύο Τμημάτων τους σε ένα (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων), ενώ παράλληλα επεκτάθηκαν στην κάλυψη του ακαδημαϊκού κενού της χώρας μας στις επιστήμες της Οινολογίας (Αθήνα) και της Διατροφής (Θεσσαλονίκη). Η πράξη τις επιβράβευσε και απέδειξε, πως τα ΤΕΙ μπορούσαν να αφουγκρασθούν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Το μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα μας στους τομείς των επιστημών της Οινολογίας και της Διατροφής-Διαιτολογίας καλύφθηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.
3. Τότε, οι πανεπιστημιακές Γεωπονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και η 2ετούς φοίτησης "Χαροκόπειος Σχολή Οικιακής Οικονομίας", ήταν αυτές που έχασαν τον προσανατολισμό τους, κατά την προσφιλή σας ρήση για τα ΤΕΙ. Όταν αντελήφθησαν την επιτυχία του εγχειρήματος στην τεχνολογική εκπαίδευση, συνέβησαν τα ακόλουθα:
- Το 1989ιδρύεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το "Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων" (από που άραγε προκύπτει ο διακριτός ρόλος του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης;).
- Το 1993 η Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης λειτουργεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην "Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων". Μετά την αναδιάρθρωση του 2004, στη Σχολή αυτή ξεκίνησε να λειτουργεί και Τομέας "Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων".
- Το 1990 η "Χαροκόπειος Σχολή Οικιακής Οικονομίας" μεταλλάσεται ... εν μιά νυκτί σε "Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο" και από το 1992 ξεκινά να λειτουργεί το "Τμήμα Διαιτολογίας", το οποίο μετονομάζεται το 1999 σε "Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής".
- Το 2009ξεκίνησε τη λειτουργία του και το "Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έτσι ώστε να ... καλύπτεται επαρκώς όλο το φάσμα των σχετικών επιστημών.
Η μικρή ιστορική αναδρομή νομίζω πως δείχνει ξεκάθαρα, ποια ιδρύματα λειτουργούν πρωτοποριακά και ποια έχασαν στ' αλήθεια τον προσανατολισμό τους. Τα πανεπιστήμια ασθμαίνοντας προσπάθησαν να βρεθούν στην πρωτοπορία της τεχνολογικής εκπαίδευσης, καταργώντας σαφώς τη ρητή διάταξη όλων των τελευταίων νόμων του υπουργείου, περί του διακριτού ρόλου πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Έτσι, το όλο εγχείρημα των πανεπιστημιακών Γεωπονικών Σχολών οδήγησε στο συγκερασμό μεγάλου εύρους επιστημονικών πεδίων, με βασικό στόχο την ευχερέστερη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τους. Η ίδια συνταγή εφαρμόζεται σήμερα, με τις ευλογίες του “σχεδίου Αθηνά”, και στον αντίστοιχο χώρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Πολύ ενδιαφέρον, αφιερωμένο στο Voudou και θα ήθελα σχολιασμό του
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paterasyp

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο paterasyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα . Το πρόβλημα της Ελλάδας , έγκειται στην δυσκολία της ομαδικής εργασίας , στις χαμηλές αμοιβές των επιστημόνων , που δεν μπορούν να στηρίξουν την ομαδική εργασία και ταυτόχρονα στην οικονομική αδυναμία του κόσμου , που δεν μπορεί να στηρίξει μεγαλύτερες αμοιβές . Ενα ακόμη διαρθρωτικό πρόβλημα είναι ο κατακερματισμός των χώρων διαβίωσης και έλλειψη καλών συγκοινωνιακών υποδομών .

Γιά να το πούμε σε απλή γλώσσα , ένας μηχανικός , η γεωπόνος , αν είχε περιορισμένο εύρος δικαιωμάτων , θα είχε δυσκολία εύρεσης εργασίας , αφού δεν θα υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι πελάτες , ακόμα και πριν 50 χρόνια , που οι μηχανικοί και οι γεωπόνοι ήταν λίγοι .

Ετσι βρέθηκε η λύση της ύπαρξης πολλών διαφορετικών ΕΔ στο ίδιο πρόσωπο .
Αρχικά βρέθηκε και η λύση της δημιουργίας ενός λίγο πιό ταχύρυθμου συστήματος εκπαίδευσης , κυρίως γιά τους μηχανικούς , με την ύπαρξη των σχολών υπομηχανικών , οι οποίες έδιναν λύσεις προσφέροντας υπηρεσίες μηχανικού στις μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις .

Αργότερα η κατάσταση άλλαξε , οι επιστήμονες έγιναν πολλοί , αλλά η κουλτούρα μας παρέμεινε μη συνεργατική .
Αυτό το πρόβλημα παραμένει , μέχρι σήμερα και λόγω της κρίσης δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα .

Πρέπει όμως να υπάρξει ενσωμάτωση των σχολών μηχανικών και γεωπονίας των τει , στα πανεπιστήμια και να αποφοιτά ο αριθμός που απαιτείται , σε συνδυασμό με την διαδικασία της Μπολώνιας .

Η άνοδος της τεχνολογίας , απαιτεί ομαδική αντίληψη , αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξει .
Ετσι η λογική του γιατί το κάνεις αυτό εσύ και όχι εγώ , είναι παρωχημένη .
Βέβαια δημιουργεί προβλήματα στους πτυχιούχους , αλλά πρέπει να τα δούμε ΟΛΟΙ με άλλα μυαλά , αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και συμβατοί με την πραγματικότητα .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,370 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Βλέπω ανεβήκαμε επίπεδο μιας και έχουμε ειδοποιήσεις και... αφιερώσεις! Στο θέμα μας στηδ ημοσίευση και σχολιασμός μου...

1. Δεν πρέπει να ήταν Ζωικής& Φυτικής Παραγωγής, αλλά Ζωικών & Φυτικών Προϊόντων (άλλωστε τα «παραγωγής» ήταν και είναι άλλες σχολές)... Ας επιβεβαιώσει κάποιος γιασιγουριά.
Επίσης, δεν κατάλαβα γιατία ναφέρεται για «οξύτατο ανταγωνισμό» μόνο με τις πανεπιστημιακές σχολές (είναι και οι Χημικοί Μηχανικοί), αλλά δεν έχει και τα ΤΕΙ (π.χ. το Δημόσιας Υγιεινής,κωδικός κατηγορίας το G στοσύνδεσμο ΕΛΟΤ).
Επίσης, δεν αποκλείω να μην ήταν περιζήτητοι (δεν έχω και στοιχεία του τότε για το αντίθετο άλλωστε) στοδ ευτερογενή τομέα αλυσίδας των τροφίμων οι Φυτικών & Ζωικών Τροφίμων (τότε ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ), αλλά έχω την απορία γιατί π.χ. να μη συνέβαινε το ίδιο και στους Γεωπόνους, Χημικούς, Κτηνιάτρους κ.λ.π..
Τέλος, ο χαρακτηρισμός περί« ολοκληρωμένης κατάρτισης» δεν ξέρω αν σάς φαίνεται υπερβολικός ή/και μοναδιαίος.

2. Γίνεται της πομφολογίας ή είναι ιδέα μου? («πρωτοποριακή στροφή», «ολοκληρωμένη κατάρτιση», «τα ΤΕΙ μπορούσαν να αφουγκρασθούν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» κ.λ.π.).
Ωστόσο, δεν ξέρω αν υπήρχε τόσομεγάλο κενό στη χώρα τώρα, που αναφέρεται, ΑΛΛΑ τα «Τεχνολογίας Τροφίμων» και «Οινολογίας» ΗΔΗ θεραπεύονταν από Πανεπιστημιακάτμήματα εκείνη την εποχή (Γεωπονίας-Γεωργικών Βιομηχανιών ΓΠΑ & ΑΠΘ και πέντε Χημείας). Αυτές οι σχολές έδιναν (και δίνουν) παράλληλα και το πιστοποιητικό Οινολογίας.
Επίσης, σχετικά με τη Διατροφή,το μοναδικό ΤΕΙ που υπήρχε ήταν στο ΑΤΕΙΘ και μάλιστα λεγόταν Διατροφής σκέτο (λογικά,γιατί ΔΕΝ θεράπευε διαιτολογία θαρρώ) και ήταν στην 1ης Δέσμη (και όχι στα «παραϊατρικά» ΤΕΙ της 2ης Δέσμης). Η διαιτολογία θαρρώ ήταν (δεν ξέρω αν είναι και τώρα, ας πει κάποιος ειδικός) στην Ιατρική και από εκεί«ξεπήδησε» αργότερα σε άλλα τμήματα. Επίσης για τη «διατροφή» στο σήμερα, στοΕ&ΤΤ ΓΠΑ υφίσταται προπτυχιακά και μεταπτυχιακά αυτός ο τομέας.

3. Δεν αντελήφθη από που προκύπτει ότι οι πανεπιστημιακές γεωπονικές σχολές ΓΠΑ & ΑΠΘ (σχόλιο: οι γεωπονικές σχολές είναι μόνο σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ήτοι πλεονασμός) και η Οικιακής Οικονομίας Χαροκοπείου έχασαν τον προσανατολισμό τους. Επειδή το λέει? Και για ποια «επιτυχία του εγχειρήματος στην τεχνολογική εκπαίδευση»αναφέρεται? Το Τεχνολογίας Τροφίμων? Κάτι άλλο? Ειδικότερα:

- Το 1989 ΔΕΝ ιδρύεται στο ΓΠΑτο "Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων". Προϋπήρχε από τη δεκαετία ’70 (νομίζω το 1972) ως διακριτή κατεύθυνση. Επίσης, δεν λεγόταν Ε&ΤΤ το 1989, αλλά «Γεωργικών Βιομηχανιών» (έτσι λεγόταν όταν έδωσα και εγώΠανελλήνιες). Το Ε&ΤΤ τίτλος μπήκε το 1995. Η «ίδρυση» του 1989 που αναφέρθηκε (ολίσθημα επειδή πιθανολογώ το πρωτοείδε στο μηχανογραφικό και μόνογ ια το ΓΠΑ) δεν αφορά μόνο το τότε Ε&ΤΤ, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ακαδημαϊκή οργάνωση του ΓΠΑ.

- Το πως έγινε η κάποτε διετής σχολή Οικιακής Οικονομίας uni, συζητείται (όπως και τα Παιδαγωγικά κ.λ.π., αλλά όπως και τα ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ σε ΤΕΙ κ.λ.π.). Και φυσικά σε αυτές τις αλλαγές αν συνάδουν με την κείμενη νομοθεσία και των υπολοίπων τμημάτων (αναλυτικό πρόγραμμα, προσόντα διδασκόντων κ.λ.π.).

- Όπως έχω αναφέρει ξανά, το«Επιστήμης» και «Τεχνολογίας» στο ischool (σε κάποιο νήμα με γεωπονικά, δενθυμάμαι που ακριβώς) ότι δεν έχει να κάνει με διάκριση «πανεπιστημιακού» και «τεχνολογικού» τομέα. Το «Επιστήμης» αναφέρεται σε «πακέτο μαθημάτων», όπωςχημείες τροφίμων, μικροβιολογίες τροφίμων, τοξικολογίες τροφίμων κ.λ.π. και το «τεχνολογίας» σε «πακέτο μαθημάτων», όπως τη μηχανική τροφίμων, τεχνολογία φυτικών/ζωικών τροφίμων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.. Και τα μεν και τα δε διδάσκονται σε uni και ΤΕΙ (με τις διαφορές που έχω αναφέρει, να μην επαναλαμβάνομαι).

- Σχετικά με την αναφορά στοΑΠΘ, ισχύουν παρόμοια με το ΓΠΑ άνωθεν (προϋπήρχε η Γεωργικών Βιομηχανιών). Εκτός και αν δεν γνωρίζουμε το «Γεωργικών Βιομηχανιών» τι ήταν (γνωστός απόφοιτος Γεωργικών Βιομηχανιών ΑΠΘ: ο κάποτε προπονητής και τώρα Υπουργός κ. Ιωαννίδης. Εκτός και είναι εικονική πραγματικότητα). Αυτοί στελέχωναν τις«γεωργικές βιομηχανίες» του τότε. Όπως και π.χ. τον ΕΦΕΤ σήμερα.

- Περί Διαιτολογίας, τα ανωτέρω(περί Ιατρικής). Δεν ξέρω και πολλές λεπτομέρειες περί διαιτολογίας και τηςδιαδρομής της. Ας πουν οι ειδικότεροι.

Εν κατακλείδι, δεν είδα πως ημικρή ιστορική αναδρομή του άρθρου να δείχνει ξεκάθαρα ποια ιδρύματα λειτουργούν πρωτοποριακά και ποια έχασαν τον προσανατολισμό τους. Τα τρόφιμα προϋπήρχαν σε ΓΠΑ & ΑΠΘ (γεωργικές βιομηχανίες) και η οινολογία-αμπελουργία, επίσης. Μια πιθανή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι να μην γνωρίζουν κάποιοι τι θεράπευαν τα γεωπονικά uni ή/καινα θεωρεί ότι «γεωπόνος» σημαίνει μόνο «φυτά» (λανθασμένη άποψη).

Περισσότερα και σε νήματα τροφίμων/γεωπονικών σπουδών στο ischool για διάφορες απόψεις.

Επιπρόσθετα:
α) Θεωρώ σωστότατο που τα τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων εντάχθηκαν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ στο «Σχολές Γεωπονίας, Τροφίμων & Διατροφής» (μόνο ένα ΤεΤρο ήταν σε -πρώην- ΣΤΕΓ, τώρα όλα). Αυτό ισχύει ακαδημαϊκά στα unis και αυτό πιστεύω ισχύει και σε άλλες χώρες. Επίσης στα τρόφιμα εν γένει το πιο σημαντικόστοιχείο τους είναι η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ (φυτά/ζώα). Ας μας πουν και φοιτητές αυτών των τμημάτων σχετικά. Αντίστοιχα, για τα τμήματα Διατροφής & Διατολογίας διατηρώ επιφυλάξεις (το κομμάτι διατροφής ίσως ναι,το διαιτιολογίας ίσως όχι και ταιριάζει περισσότερο στα «παραϊατρικά» και αυτό πρέπει να ισχύει και σε άλλες χώρες).

β) Τον υπογράφονται του άρθρουδ εν τον βρήκα στα ΔΕΠ του ΑΤΕΙΘ. Έχει συνταξιοδοτηθεί? Γνωρίζει κάποιος?

γ) Οι γεωτεχνικοί (γεωπόνοι καικτηνίατροι) παλαιώθεν στελέχωναν υπηρεσίες σχετικά με ελέγχους σε τρόφιμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,776 μηνύματα.
Γιατί,τώρα δεν προσφέρουν "τεχνολογική" εκπαίδευση;
Καλά κρασιά και δαύτος!:P
και εγω προσωπικα πιστευω και θα πιστευω στην δυναμη των ελληνικων πανεπιστημιων. Μην κοιτατε που τα αμαυρωνει το ιδιο το συστημα!
Αυτό το αίσθημα κράτησε το θα σε βοηθήσει πολύ!:)
Πρέπει όμως να υπάρξει ενσωμάτωση των σχολών μηχανικών και γεωπονίας των τει , στα πανεπιστήμια και να αποφοιτά ο αριθμός που απαιτείται , σε συνδυασμό με την διαδικασία της Μπολώνιας .
Εδώ μια σχολή με μονοψήφιο αριθμό φοιτητών τρέμουν να κλείσουν,θα πιέσουν όλους αυτούς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να βρουν κοινή γραμμή;
Ας είμαστε ρεαλιστές...
ναι, το ανέβασα εδώ το απόγευμα
Τα'χουμε ξαναπεί,δυστυχώς ο Κακλαμάνης είναι κάτι σαν "ο τρελός του χωριού" στη Βουλή εδώ και κάτι χρόνια και κανείς από τους χλέμπουρες εκεί μέσα δε τον παίρνει στα σοβαρά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.

1. Δεν πρέπει να ήταν Ζωικής& Φυτικής Παραγωγής, αλλά Ζωικών & Φυτικών Προϊόντων (άλλωστε τα «παραγωγής» ήταν και είναι άλλες σχολές)... Ας επιβεβαιώσει κάποιος γιασιγουριά.

Επίσης, δεν αποκλείω να μην ήταν περιζήτητοι (δεν έχω και στοιχεία του τότε για το αντίθετο άλλωστε) στοδ ευτερογενή τομέα αλυσίδας των τροφίμων οι Φυτικών & Ζωικών Τροφίμων (τότε ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ), αλλά έχω την απορία γιατί π.χ. να μη συνέβαινε το ίδιο και στους Γεωπόνους, Χημικούς, Κτηνιάτρους κ.λ.π..

Ωστόσο, δεν ξέρω αν υπήρχε τόσομεγάλο κενό στη χώρα τώρα, που αναφέρεται, ΑΛΛΑ τα «Τεχνολογίας Τροφίμων» και «Οινολογίας» ΗΔΗ θεραπεύονταν από Πανεπιστημιακάτμήματα εκείνη την εποχή (Γεωπονίας-Γεωργικών Βιομηχανιών ΓΠΑ & ΑΠΘ και πέντε Χημείας).

Δεν ξέρω, ίσως, μπορεί κτλ.......
Αυτές οι σχολές έδιναν (και δίνουν) παράλληλα και το πιστοποιητικό Οινολογίας.
Άλλο το ένα απλό πιστοποιητικό και άλλο οι τετραετή σπουδές οινολογίας στα δύο αντίστοιχα τμήματα των τει. ;) ;)

β) Τον υπογράφονται του άρθρουδ εν τον βρήκα στα ΔΕΠ του ΑΤΕΙΘ. Έχει συνταξιοδοτηθεί? Γνωρίζει κάποιος?
έψαξες?
https://w3.nutr.teithe.gr/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Εδώ μια σχολή με μονοψήφιο αριθμό φοιτητών τρέμουν να κλείσουν,θα πιέσουν όλους αυτούς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να βρουν κοινή γραμμή;
η οποία είναι;

Τα'χουμε ξαναπεί,δυστυχώς ο Κακλαμάνης είναι κάτι σαν "ο τρελός του χωριού" στη Βουλή εδώ και κάτι χρόνια και κανείς από τους χλέμπουρες εκεί μέσα δε τον παίρνει στα σοβαρά...
δεν αμφιβάλλω, αλλά δεν μιλά για κάτι ανύπαρκτο...
φυσικά και όχι, τι ρωτάς κι εσύ...:P
Μέσα στη σελίδα είναι ο Κυρανάς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,776 μηνύματα.
η οποία είναι;
Δεν μιλάω για κάτι συγκεκριμένο!Οποιαδήποτε "συνεργασία" σε ακαδημαϊκό επίπεδο με στόχο των εξορθολογισμό της αγοράς εργασίας των μηχανικών στην Ελλάδα και την αναβάθμιση των σπουδών θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση!
Αλλά άμα έχεις τους μεν να λένε "να ενσωματωθείτε σε εμάς" και τους δε να απαντούν "μπριιιτς να ενσωματωθείτε εσείς σε μας" κ.λπ. τι συνεννόηση να βγει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,370 μηνύματα.
Δεν ξέρω, ίσως, μπορεί κτλ.......

Άλλο το ένα απλό πιστοποιητικό και άλλο οι τετραετή σπουδές οινολογίας στα δύο αντίστοιχα τμήματα των τει. ;) ;)


έψαξες?
https://w3.nutr.teithe.gr/

Δεν αναφέρομαι σε "απλό πιστοποιητικό", αλλά σε επιπλέον "εξειδίκευση" τον καιρό εκείνο. Τα μαθήματα αμπελουργίας και οινολογίας γίνονταν στο "πακέτο" πτυχίου Γεωπονίας και το χαρτί οινολογίας ήταν στα έγγραφα ανοίγματος καταστήματος οινολογίας για αναλύσεις.

Στην ιστοσελίδα του ΑΤΕΙΘ είδα μόνο στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, γιατί εκεί νόμισα ότι ήταν βάσει του ανωτέρου κειμένου και όχι στο Διατροφής. Έπρεπε να ψάξω μάλλον και σε άλλα τμήματα του ΑΤΕΙΘ. Φαίνεται μεγάλης ηλικίας άνθρωπος, άρα μάλλον θα έπρεπε να ξέρει θαρρώ τι γίνονταν στα Γεωπονικά και τα (τότε) Τμήματα Γεωργικών Βιομηχανιών.

Και μία απορία: λέει ότι έχει ΚΑΤΕΕ πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων το 1977 και στο αρχικό κείμενο, ότι τα Τεχνολογίας Τροφίμων λειτούργησαν πρώτη φορά το 1975 (Οκτώβριος 1975 θαρρώ). Πώς γίνεται να έχει τελειώσει σε δύο χρόνια? Δύο έτη ήταν τα ΚΑΤΕΕ? Γιατί παλιότερα που το είχα αναφέρει, μιας και έτσι ήξερα από τον περίγυρό μου, κάποιοι ισχυρίζονταν ότι ήταν 3. Ποιο ισχύει τελικά?

Επίσης, τελευταία έπεσε στα χέρια μου αναλυτική από πτυχίο ΤΕΙ Ιατρικών Εργαστηρίων του 2002 με μαθήματα 6 εξαμήνων (και 7ο πρακτική-πτυχιακή). Να συμπεράνω, ότι τα ΤΕΙ δεν ήταν πάντα 4 (7 εξάμηνα μαθήματα και 8ο πρακτική-πτυχιακή) έτη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Artech

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Artech αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 251 μηνύματα.
Και μία απορία: λέει ότι έχει ΚΑΤΕΕ πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων το 1977 και στο αρχικό κείμενο, ότι τα Τεχνολογίας Τροφίμων λειτούργησαν πρώτη φορά το 1975 (Οκτώβριος 1975 θαρρώ). Πώς γίνεται να έχει τελειώσει σε δύο χρόνια? Δύο έτη ήταν τα ΚΑΤΕΕ? Γιατί παλιότερα που το είχα αναφέρει, μιας και έτσι ήξερα από τον περίγυρό μου, κάποιοι ισχυρίζονταν ότι ήταν 3. Ποιο ισχύει τελικά?

Επίσης, τελευταία έπεσε στα χέρια μου αναλυτική από πτυχίο ΤΕΙ Ιατρικών Εργαστηρίων του 2002 με μαθήματα 6 εξαμήνων (και 7ο πρακτική-πτυχιακή). Να συμπεράνω, ότι τα ΤΕΙ δεν ήταν πάντα 4 (7 εξάμηνα μαθήματα και 8ο πρακτική-πτυχιακή) έτη?

Γιά δές και εδώ
"Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πατρών ξεκίνησε την εκπαιδευτική του δράση το Φεβρουάριο του 1974 όταν λειτούργησε για πρώτη φορά σαν τμήμα της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχ/σεων (ΑΣΕΕ) του ΚΑΤΕ Πατρών. Η φοίτηση ήταν διετής και επιπλέον είχε τέσσερις μήνες πρακτική άσκηση στο επάγγελμα."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Και μία απορία: λέει ότι έχει ΚΑΤΕΕ πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων το 1977 και στο αρχικό κείμενο, ότι τα Τεχνολογίας Τροφίμων λειτούργησαν πρώτη φορά το 1975 (Οκτώβριος 1975 θαρρώ). Πώς γίνεται να έχει τελειώσει σε δύο χρόνια? Δύο έτη ήταν τα ΚΑΤΕΕ? Γιατί παλιότερα που το είχα αναφέρει, μιας και έτσι ήξερα από τον περίγυρό μου, κάποιοι ισχυρίζονταν ότι ήταν 3. Ποιο ισχύει τελικά?
Τα ΚΑΤΕΕ ιδρύθηκαν το 1976 και ήταν τριετείς σχολές, διετείς ήταν τα ΚΑΤΕ που προϋπήρχαν από το 1973
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Κάτσε διάβασε τα παρακάτω και άσε τις εντυπώσεις για τα μικρά παιδιά
Έχει καταντήσει γελοίο το να προσπαθείς να δημιουργήσεις θέμα εκεί που δεν υπάρχει..Ελεος πια
https://sfr.ee.teiath.gr/TEI-Istoria/Papath02.htm

Επίσης, τελευταία έπεσε στα χέρια μου αναλυτική από πτυχίο ΤΕΙ Ιατρικών Εργαστηρίων του 2002 με μαθήματα 6 εξαμήνων (και 7ο πρακτική-πτυχιακή). Να συμπεράνω, ότι τα ΤΕΙ δεν ήταν πάντα 4 (7 εξάμηνα μαθήματα και 8ο πρακτική-πτυχιακή) έτη?

Μας δουλεύεις τώρα.
Όλα τα τει από το 2001 και μετά ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση και παρέχουν τετραετή σπουδές
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,370 μηνύματα.
Κάτσε διάβασε τα παρακάτω και άσε τις εντυπώσεις για τα μικρά παιδιά
Έχει καταντήσει γελοίο το να προσπαθείς να δημιουργήσεις θέμα εκεί που δεν υπάρχει..Ελεος πια
https://sfr.ee.teiath.gr/TEI-Istoria/Papath02.htm

Μας δουλεύεις τώρα.
Όλα τα τει από το 2001 και μετά ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση και παρέχουν τετραετή σπουδές

Τώρα αν πω ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις και ότι ίσως δεν πρέπει να διαφέρεις από τα μικρά παιδιά, που λες, θα φταίω? Ενδέχεται και οι κοκκινοπράσινοι δράκοι που είχα αναφέρει κάποτε τελικά να σε έχουν καταλάβει ψυχοσυναισθηματικά. Επεξηγηματικά τα "μπορεί", "ίσως" κ.λ.π. παραπάνω στα έβαλα για να μη με λες και απόλυτο.

@ challenger αυτό που ανέφερες είναι που έψαχνα και μού έλυσε την απορία. Ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Τώρα αν πω ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις και ότι ίσως δεν πρέπει να διαφέρεις από τα μικρά παιδιά, που λες, θα φταίω? Ενδέχεται και οι κοκκινοπράσινοι δράκοι που είχα αναφέρει κάποτε τελικά να σε έχουν καταλάβει ψυχοσυναισθηματικά. Επεξηγηματικά τα "μπορεί", "ίσως" κ.λ.π. παραπάνω στα έβαλα για να μη με λες και απόλυτο.

@ challenger αυτό που ανέφερες είναι που έψαχνα και μού έλυσε την απορία. Ευχαριστώ.

Δικαιώνομαι σε ότι είπα.....και πάλι μια τρύπα στο νερό....Το ''απόλυτο τίποτα'' ;) ;)
Λόγια του αέρα μήπως και ''τσιμπήσει'' κάποιος που δεν ξέρει από ΑΕΙ και τον εντυπωσιάσεις!!!γνωστός εδώ μέσα

Τα ΚΑΤΕΕ ιδρύθηκαν το 1976 και ήταν τριετείς σχολές, διετείς ήταν τα ΚΑΤΕ που προϋπήρχαν από το 1973


1000000000 φορές έχει ειπωθεί εδώ μέσα αυτό το πράγμα αλλά μερικοί μια φορά το μήνα προσπαθούν να το καταρρίψουν...
Συνηθισμένοι είμαστε πλέον, άντε να δούμε τώρα τι άλλο παραμύθι θα ειπωθεί
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,370 μηνύματα.
Δικαιώνομαι σε ότι είπα.....και πάλι μια τρύπα στο νερό....Το ''απόλυτο τίποτα'' ;) ;)
Λόγια του αέρα μήπως και ''τσιμπήσει'' κάποιος που δεν ξέρει από ΑΕΙ και τον εντυπωσιάσεις!!!γνωστός εδώ μέσα

1000000000 φορές έχει ειπωθεί εδώ μέσα αυτό το πράγμα αλλά μερικοί μια φορά το μήνα προσπαθούν να το καταρρίψουν...
Συνηθισμένοι είμαστε πλέον, άντε να δούμε τώρα τι άλλο παραμύθι θα ειπωθεί

? η δικαίωση τώρα δικαιώνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paterasyp

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο paterasyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Κάποιες γρήγορες διευκρινίσεις .
Οι σχολές ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ από το 1970 -1973 , ήταν γιά τις σχολές οικονομικών και επαγγελμάτων υγείας , η παραιατρικές όπως λέγονταν τότε , διάρκειας δύο ετών και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης , εκτός της νοσηλευτικής που ήταν τρία έτη και 1 εξάμηνο πρακτικής , ενώ οι σχολές τεχνολόγων μηχανικών και τεχνολόγων γεωπονίας , ήταν πάντα τρία έτη και ένα εξάμηνο πρακτικής , ακριβώς όσο ήταν και τα ΤΕΙ από το 1983-2001 .

Γιά τις σχολές τεχνολόγων μηχανικών μάλιστα υπήρξε μιά σημαντική διαφορά , από τις άλλες , ότι ενώ οι παλιότερες σχολές υπομηχανικών ήταν τετραετείς , σε αυτές υπήρχαν μόνο οι ειδικότητες των πολιτικών μηχανικών , που ενσωμάτωναν τις σπουδές δομικών , έργων υποδομής και τοπογράφων και των μηχανολόγων - ηλεκτρολόγων , που ενσωμάτωναν και τις δύο ειδικότητες , όπως άλλωστε συνέβαινε εκείνη την εποχή και στο πολυτεχνείο , οι σχολές των ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ , διαχώρισαν τις ειδικότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα , σε δομικών , έργων υποδομής και τοπογράφων και βέβαια ο συνολικός χρόνος θα ήταν 5,5 χρόνια , αν κάποιος ήθελε με κατατακτήριες να πάρει και τις 3 ειδικότητες .

Επίσης να υπενθυμίσω ότι τότε γιά να μπείς σε μιά σχολή έπρεπε να βγάλεις το λύκειο , που μόνο ένας στους 3 το τελείωνε , να εξεταστείς σε όλη την ύλη του λυκείου και να περάσεις με ανταγωνισμό γιά όλες τις σχολές , 1 στους 6,5 αντί γιά 1 στους 1,5 που είναι τώρα , αφού έδιναν 130000 εξετάσεις και πέρναγαν σε όλες τις σχολές 23000 , 15000 στα πανεπιστήμια , 5000 στα ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ και 3000 στις τότε διετείς παιδαγωγικές και γυμναστικές ακαδημίες .

Στις δε υψηλόβαθμες ο ανταγωνισμός ήταν τρομακτικός , ενώ η βάση γιά την χαμηλότερη σχολή ήταν πάντα πάνω από 12 .

Ας αφήσουμε λοιπόν τις αρχαιολογίες και ας κοιτάξουμε το μέλλον , γιατί αυτό τρέχει με TGV και εμείς με τον μουτζούρη .

Voudou , είδες τις κόντρες γιά τις σχολές που έγιναν στο ΓΠΑ ?
Τι άποψη έχεις ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
ενώ οι σχολές τεχνολόγων μηχανικών και τεχνολόγων γεωπονίας , ήταν πάντα τρία έτη και ένα εξάμηνο πρακτικής , ακριβώς όσο ήταν και τα ΤΕΙ από το 1983-2001 .

Γιά τις σχολές τεχνολόγων μηχανικών μάλιστα υπήρξε μιά σημαντική διαφορά , από τις άλλες , ότι ενώ οι παλιότερες σχολές υπομηχανικών ήταν τετραετείς , σε αυτές υπήρχαν μόνο οι ειδικότητες των πολιτικών μηχανικών , που ενσωμάτωναν τις σπουδές δομικών , έργων υποδομής και τοπογράφων και των μηχανολόγων - ηλεκτρολόγων , που ενσωμάτωναν και τις δύο ειδικότητες , όπως άλλωστε συνέβαινε εκείνη την εποχή και στο πολυτεχνείο , οι σχολές των ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ , διαχώρισαν τις ειδικότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα , σε δομικών , έργων υποδομής και τοπογράφων και βέβαια ο συνολικός χρόνος θα ήταν 5,5 χρόνια , αν κάποιος ήθελε με κατατακτήριες να πάρει και τις 3 ειδικότητες .

κάποιους φαίνεται να τους ενοχλεί η αλήθεια όμως paterasyp και λασπολογούν συνέχεια..
Κρατείστε τη σημερινή ημερομηνία...Σε ένα μήνα το πολύ θα εμφανιστεί ξανά ο Voudou και θα μας πει σε άσχετο χρόνο και συζήτηση ότι τα ΚΑΤΕΕ και τα τει ήταν 2ετή..... Συνηθισμένα τα βουνά που λένε!!!!!;) ;)
Πόσες φορές του απαντήσατε το ίδιο πράγμα για τα ΚΑΤΕΕ!!!!!αλλά αυτός περιμένει να περάσει λίγο ο καιρός και ξανά αρχίζει το ίδιο παραμύθι...Από κάτω παραθέτω παλαιότερες απαντήσεις σας προς τον Voudou στην ίδια λασπολογία του.


Λοιπόν ας αρχίσουμε με λίγο ιστορία , γιατί VOUDOU συνεχίζεις να κάνεις λάθη .
Το παλαιό σου σχόλιο που έδωσες είναι σε μεγάλο βαθμό λάθος .
Τα ΚΑΤΕΕ μηχανικών και γεωπόνων ήταν ΠΑΝΤΑ 3,5 χρόνια . Δεν ήταν ποτέ 2 . 2,5 χρόνια ήταν οι λογιστές . Δύο χρόνια τότε ήταν οι δάσκαλοι που πήγαιναν σε ακαδημίες και όχι ανώτερες σχολές .
Αρα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΚ .

επίσης δύο συμπληρώματα σε αυτά που γράφεις
1. Πάλι ιστορία . Τα ΚΑΤΕΕ και αρχικά τα ΤΕΙ ήταν 3 χρόνια μαθήματα συν ένα εξάμηνο πρακτική και πτυχιακή εργασία που δεν εντάσσονταν στο 6 εξάμηνο που είχε κανονικά 7-8 μαθήματα . Αργότερα ακολουθώντας τα πολυτεχνεία που στο δέκατο εξάμηνο δεν έχουν μαθήματα αλλά μόνο την διπλωματική , έκαναν πρακτική και πτυχιακή στο 7ο εξάμηνο που δημιουργήθηκε επί τούτου μαζί με την αφαίρεση της λέξης ανώτερη σχολή από την ονομασία γιά να ξεπεραστεί το συνταγματικό πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με καθαρά συντεχνιακό τρόπο στο σύνταγμα του 1975 , ενώ δεν υπήρχε στο σύνταγμα του 1952 και παραμένει μέχρι σήμερα και λέει ότι η ανώτερη εκπαίδευση είναι μέχρι 3 χρόνια .

Βέβαια τώρα με την Μπολώνια που υπερισχύει του Συντάγματος έχουμε θέμα , αφού η τριετία θεωρείται ανώτατη σχολή , αλλά γιά τους κοντόφθαλμους πολιτικούς και συνδικαλιστές αυτά δεν έχουν σημασία .
Ετσι τα ΤΕΙ κάποια στιγμή έγιναν απλά τριτοβάθμια ιδρύματα , μέχρι το 2001 που έγιναν ανώτατα . Ενας όρος που δεν απαντάται πουθενά αλλού στον κόσμο .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

lili.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Εγω δεν θα μπω σε λεπτομερειες διοτι το θεωρω ανουσιο.. Αποδειξεις επι αποδειξεων κατανταει κουραστικο! Θα ρωτησω ενα πραγμα ομως : πως γινεται οσοι ειστε εδω μεσα απο ΤΕΙ να μην υποστηριζετε τα ΑΕΙ δεν μπορω να το καταλαβω. Αναρωτιεμαι αν οταν κανατε τις δηλωσεις σας ειχατε στοχο το ΤΕΙ που περασατε ή κατι ανωτερο απο αυτο..? Αληθεια το αναρωτιεμαι! Δεν το λεω ειρωνικα, το λεω με καθε δοση ειλικρινιας.. Θεωρω πως οταν δινουμε πανελληνιες σκοπευουμε σε καποια σχολη ΑΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων (π.χ τει γραφιστικης, τουριστικων..) που δεν υπαρχει αντιστοιχο ΑΕΙ οποτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δηλωνεις ΤΕΙ. Και θα με συγχωρεσετε που θα το πω αλλα οποιος πει το αντιθετο, απλα μας κοροιδευει ή ακομα χειροτερα κοροιδευει τον εαυτο του. Αν ηταν ισα και ομοια οπως λετε πολλοι δεν νομιζω πως θα ηταν απαραιτητος ο διαχωρισμος τους. και κατ'επεκταση δεν θα καναμε αυτη την συζητηση!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top