Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
Όχι βέβαια, μην το ξαναπείς αυτό. Καλά πες η βιολογία πάει στο διάολο, αλλά πιστεύεις ότι το τμήμα "βιοχημείας και βιοτεχνολογίας" σου ανοίγει πιο πολλές πόρτες από το Χημικό ας πούμε, που έχει πολύ πιο γενικό χαρακτήρα;
Εξάλλου αν μιλάμε για ιατρικά εργαστήρια, μόνο οι απόφοιτοι ιατρικής έχουν την άδεια να ανοίξουν δικά τους, τα δικαιώματα των υπολοίπων δεν είναι και τόσο καλά από ότι ακούω. Καθαρά πληροφοριακά ρωτάω, δεν έχω σχέση με το αντικείμενο.
λοιπον μιας και μιλαμε για εργαστηρια:
αυτη τη στιγμη ενα αιματολογικο-βιοχημικο εργαστηριο μπορει να το ανοιξει μικροβιολογος.Ομως ειναι στα σκαρια αλλαγη οπου θα δινει και σε βιοχημικους το δικαιωμα να ανοιξουν δικο τους.Επιπλεον οι βιομηχανιες πλεον ζηταν περισσοτερο βιοχημικους απο απλους χημικους πχ γιατι πλεον η ερευνα εστιαζεται σε αυτον τον τομεα.
Ελπιζω να σε κατατοπισα καπως!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
Από Χημικό δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσω κάποιου μεταπτυχιακού;
κοιτα παλαιοτερα βιοχημικοι βγαιναν μεσω μεταπτυχιακων απο την Ιατρικη,χημεια και βιολογια(νομιζω)!!!!
αλλα δεν πιστευω οτι αξιζει!!!!
boss.
Δραστήριο μέλος
Βetty
Δραστήριο μέλος
θα δούμε τα μόρια,θα ενημερωθούμε και σχετικά με τη σχολή και ... οψόμεθα!
Γιώργος Κορ
Νεοφερμένος
erilesg
Δραστήριο μέλος
Τι να πω... απλά ελπίζω κ ότι γίνει!!!
Chris1993
Περιβόητο μέλος
marioanna
Νεοφερμένος
p0p@k!
Νεοφερμένος
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
χημικός ή χημικός μηχανικός ? ξέρει κανείς τι διαφορές έχουν??? ας μου απαντήσει κάποιος γιατί με ενδιαφέρει
Δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω:
1. Απο τη στιγμη που εισαι σε σχολη του πολυτεχνειου, τα πραγματα ειναι πολυ πιο πρακτικα απ' ο.τι στη φυσικομαθηματικη. Πραγμα που σημαινει (μαλλον) περισσοτερα εργαστηρια στο πολυτεχνειο, και ισως και πιο δυσκολα μαθηματα (ενδεικτικα ακουσα οτι σε 3 εξαμηνα των ηλεκτρολογων διδασκεται η υλη 2 χρονων στο Μαθηματικο. Δε ξερω αν ισχυει το ιδιο στο ζευγαρι χημικο-χημικοι μηχανικοι, αλλα πιθανον).
2. Προφανως στο Πολυτεχνειο θα κατσεις περισσοτερα χρονια (5), ενω στο Χημικο τεσσερα (και μαλλον θα τελειωσεις και σε 4 χρονια αλλα για το Πολυτεχνειο δε ξερω αν μπορεις να τελειωσεις σε 5).
3. Η επαγγελματικη αποκατασταση: Ως χημικος μηχανικος μπορεις να ασχοληθεις με την εκπαιδευση, με την ερευνα, σε εταιριες (π.χ. φαρμακευτικες), σε βιολογικους καθαρισμους, σε εγκατασταση φυσικου αεριου κλπ, ενω ως χημικος περιοριζεσαι στην εκπαιδευση (η ερευνα ειναι μαλλον ανυπαρκτη, τις δουλειες αυτες τις "κλεβουν" οι χημικοι μηχανικοι). Απλα να σου πω οτι οι χημικοι μηχανικοι ειναι υποβαθμισμενοι σε σχεση με αλλους μηχανικους, γι αυτο και οι υπολοιποι μηχανικοι πολλες φορες τους "παιρνουν" τις δουλειες. Οι χημικοι μηχανικοι μπαινουν ευκολα στην εκπαιδευση, αλλα αν το ονειρο σου ειναι το καθηγητιλίκι, καλύτερα να πας χημικός γιατί θα παιδευτείς λιγότερο και θα έχεις ένα πτυχίο ισάξιο με του χημικού μηχανικού στην εκπαίδευση (ή μπορείς να δοκιμάσεις το ΑΣΠΑΙΤΕ, που ειναι μηχανικοι περιορισμενοι στην εκπαιδευση μόνο, αλλα δε ξέρω πολλά γι' αυτούς).
Ελπίζω να σε βοήθησα...επειδή με ενδιαφέρουν και μένα αυτά που είπες, γι αυτό το έχω ψάξει λίγο...
Btw, εγώ να πω ότι πρώτος στόχος είναι η Ιατρική (θεσ΄/νίκης και Λάρισας -ίσως και Γιάννενα), μετά η Φαρμακευτική, και μετά τα παραιατρικά...δε ξέρω αν θα δηλώσω πολυτεχνείο ή όχι...
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
χημικός ή χημικός μηχανικός ? ξέρει κανείς τι διαφορές έχουν??? ας μου απαντήσει κάποιος γιατί με ενδιαφέρει
ο χημικος μηχανικος δεν κανει τοσο πολυ χημεια (βασικα κανει περισσοτερα μαθηματικα και φυσικη παρα χημεια). Ως στοχο εχει,οχι να κατανοησει εις βαθος πως αλληλεπιδρα η υλη με το περιβαλλον(χημικες αντιδρασεις κλπ..) αλλα να χρησιμοποιησει τις γνωσεις του στην μηχανικη για να βελτιστοποιησει την παραγωγη ενος προιοντος (οι Χημικοι μηχανικοι λεγονται και μηχανικοι διεργασιων).
Ο χημικος απο την αλλη κανει Μονο χημεια (και πολυ λιγοτερα μαθηματικα και φυσικη σε αντιθεση με τους μηχανικους). Ως στοχο εχει την -εισ βαθος- κατανοηση των μηχανισμων των χημικων αντιδρασεων και γενικα οτι εχει να κανει με τον κλαδο .
Οσο για τα εργαστηρια απο οσο εχω δει οι χημικοι κανουν πολλες ωρες εργαστηρια την βδομαδα και ειναι αναποσπαστο κομματι της επιστημης τους (το εργαστηριο)
.Για τους χημμηχ δεν γνωριζω, μπορεις να κοιταξεις στο νετ
thalassolikos
Νεοφερμένος
χκτηνίατρος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχεις γωώση του σήματος που πλασσάρεις μεγάλε ??κοιτα παλαιοτερα βιοχημικοι βγαιναν μεσω μεταπτυχιακων απο την Ιατρικη,χημεια και βιολογια(νομιζω)!!!!
αλλα δεν πιστευω οτι αξιζει!!!!
asteroskoni
Νεοφερμένος
Δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω:
1. Απο τη στιγμη που εισαι σε σχολη του πολυτεχνειου, τα πραγματα ειναι πολυ πιο πρακτικα απ' ο.τι στη φυσικομαθηματικη. Πραγμα που σημαινει (μαλλον) περισσοτερα εργαστηρια στο πολυτεχνειο, και ισως και πιο δυσκολα μαθηματα (ενδεικτικα ακουσα οτι σε 3 εξαμηνα των ηλεκτρολογων διδασκεται η υλη 2 χρονων στο Μαθηματικο. Δε ξερω αν ισχυει το ιδιο στο ζευγαρι χημικο-χημικοι μηχανικοι, αλλα πιθανον).
2. Προφανως στο Πολυτεχνειο θα κατσεις περισσοτερα χρονια (5), ενω στο Χημικο τεσσερα (και μαλλον θα τελειωσεις και σε 4 χρονια αλλα για το Πολυτεχνειο δε ξερω αν μπορεις να τελειωσεις σε 5).
1. Oι φυσικομαθηματικές σχολές είναι εξίσου δύσκολες με το πολυτεχνείο..
2. Το πολυτεχνείο μπορείς να το τελειώσεις στα 5 χρόνια, το φυσικομαθηματικό όχι και τόσο σίγουρο..
Εγω θα προτεινω στην κοπελα να κοιταξει τους οδηγους σπουδων των χημικων μηχανικων και των χημικων και να κρινει αναλογως..Νομιζω οτι είναι κατατοπιστικοτατοι..
υ.γ. το -1 ειναι απο εμενα λογω της παραπληροφορησης και της ημιμαθειας σου για τις σχολες
fragolarossa
Νεοφερμένος
Το προσχολικης αγωγης στο Ρε9υμνο....λετε να πεσει κα9ολου????
Οι σχολές τις περιφέρειας λένε οτι θα πέσουν φέτος!Και εγώ ελπίζω να πέσουν γιατι θέλω φιλολογία ρεθύμνου! Και αν δεν κάτσει αυτό με βλέπω για ιστορικό αρχαιολογικό -πάλι ρέθυμνο!
emmanouela!!
Νεοφερμένος
marioanna
Νεοφερμένος
erilesg
Δραστήριο μέλος
Οι σχολές τις περιφέρειας λένε οτι θα πέσουν φέτος!Και εγώ ελπίζω να πέσουν γιατι θέλω φιλολογία ρεθύμνου! Και αν δεν κάτσει αυτό με βλέπω για ιστορικό αρχαιολογικό -πάλι ρέθυμνο!
Μακαρι να πεσουν...δεν ζηταω πολλα γυρω στα 600 μορια μωρε
Εισαι απο το Ρε9υμνο ή απλα σαρεσει?????
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.