nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8,624 μηνύματα.
Σπουδάζεις μαθηματικά; Τέλειο! Πως είναι; Εγώ είμαι του 3ου οπότε ό,τι θυμάμαι απο Β λυκείουΜπράβο. Άποψη για κύματα; έχω περιέργεια πώς είναι επειδή σπουδάζω μαθηματικα κι όταν έδινα είχαμε ρευστά. Στο πανεπιστημιο δεν ασχολούμαστε με φυσικη παρά μόνο σε κάποια επιλογής
Κύματα είναι καλούτσικα. Εύκολα θα έλεγα. Κυριολεκτικά μαθαίνεις 2-3 τύπους για κάθε είδος κύματος (ελεύθερο, συμβολή, στάσιμο) και είναι απλή εφαρμογή.
Σίγουρα το πιο περίεργο ήτανε η συμβολή κυμάτων με τις καμπύλες συμβολής, αλλά ήτανε βατά, σίγουρα. Λατρεύω πολύ περισσότερο ηλεκτρομαγνητισμό
Corfu kitty
Νεοφερμένος
Η Corfu kitty αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Ναι, μου αρέσει πάρα πολύ αν εξαιρέσεις τον μεγάλο αριθμό υποχρεωτικών μαθημάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται μαθήματα εφαρμοσμενων μαθηματικών μερικά εκ των οποίων τα διδασκόμαστε με βαρετό τρόπο ενώ άλλα εκ φύσεως δεν μου κινούν το ενδιαφέρον. Πάντως σημειωτέον ότι γενικά στο πανεπιστημιο ασχολούμαστε με την ουσία και το βάθος της επιστήμης κι όχι με ασκησουλες δίχως νόημα όπως γίνεται εν πολλοίς στην γ λυκείου αλλά και στις προηγούμενες τάξεις στις οποίες δίνεται έμφαση στη διαδικασία κι όχι στις ιδέες που συνιστούν και τη μαγεία των μαθηματικών.Σπουδάζεις μαθηματικά; Τέλειο! Πως είναι; Εγώ είμαι του 3ου οπότε ό,τι θυμάμαι απο Β λυκείου
Κύματα είναι καλούτσικα. Εύκολα θα έλεγα. Κυριολεκτικά μαθαίνεις 2-3 τύπους για κάθε είδος κύματος (ελεύθερο, συμβολή, στάσιμο) και είναι απλή εφαρμογή.
Σίγουρα το πιο περίεργο ήτανε η συμβολή κυμάτων με τις καμπύλες συμβολής, αλλά ήτανε βατά, σίγουρα. Λατρεύω πολύ περισσότερο ηλεκτρομαγνητισμό
Όμορφα ακούγονται τα κύματα, τα ρευστά εν αντιθέσει τα βαριόμουν λίγο επειδή ήταν αρκετά πρακτικά. Αρκετά μαθηματικά είχαν το διακροτημα κι η σύνθεση ταλαντώσεων που βγήκαν από την ύλη!