Evenstar

Νεοφερμένος

Ο Evenstar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σας! Επειδή ενδιαφέρομαι για τη διαδικασία των μετεγγραφών, θα ήθελα να σας αναφέρω ορισμένα πράγματα για την περίπτωση μου και να μου πείτε την γνώμη σας για τις σχετικές πιθανότητες που υπάρχουν, ώστε να μπω στο τμήμα που θέλω. Άλλωστε, όπως φαίνεται κατέχετε μεγάλη εμπειρία και θα με βοηθούσε ιδιαίτερα η εκτίμηση σας. Αρχικά λοιπόν, εγώ έδωσα φέτος πανελλήνιες από ΓΕΛ και εισήχθησα στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ωστόσο, με ενδιαφέρει σχετική μετεγγραφή σε ένα από τα ακόλουθα τμήματα: Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Μαθηματικών Κρήτης. Έχω έναν αδερφό στο Ηράκλειο που είναι φοιτητής, αλλά δεν μπορώ να επικαλεστώ μετεγγραφή λόγω αδερφού, επειδή εκείνος έχει ξεπεράσει κατά 2 χρόνια το ανώτατο όριο σπουδών του (νόμος του ν+2). Συνεπώς, αναγκαστικά θα αιτηθώ μετεγγραφή λόγω κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Προσωπικά, με βάσει την αλλαγή της τρέχουσας τροπολογίας συγκεντρώνω συνολικά 5,5 μόρια και βρίσκομαι αρκετά πάνω από το όριο των +2750 μορίων. Εδραζόμενοι λοιπόν στα στατιστικά και στις βάσεις μετεγγραφής προηγούμενων ετών, ποια είναι η εκτίμηση σας; (Επιπλέον, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτή η μετεγγραφή μου σε ένα από τα προαναφερθέντα τμήματα του Ηρακλείου, σκέφτομαι να δηλώσω το Μαθηματικό Ιωαννίνων ως έσχατη επιλογή μου, διότι βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά στο σπίτι μου (μένω Σέρρες). Πόσες θεωρείτε ότι είναι οι πιθανότητες μου λοιπόν;)
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανάγνωση του μηνύματος μου και την αμέριστη βοήθεια που προφέρετε σε όλους μας, ενώ ευελπιστώ να μην σας κούρασα πολύ!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,966 μηνύματα.
Γεια σας! Επειδή ενδιαφέρομαι για τη διαδικασία των μετεγγραφών, θα ήθελα να σας αναφέρω ορισμένα πράγματα για την περίπτωση μου και να μου πείτε την γνώμη σας για τις σχετικές πιθανότητες που υπάρχουν, ώστε να μπω στο τμήμα που θέλω. Άλλωστε, όπως φαίνεται κατέχετε μεγάλη εμπειρία και θα με βοηθούσε ιδιαίτερα η εκτίμηση σας. Αρχικά λοιπόν, εγώ έδωσα φέτος πανελλήνιες από ΓΕΛ και εισήχθησα στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ωστόσο, με ενδιαφέρει σχετική μετεγγραφή σε ένα από τα ακόλουθα τμήματα: Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Μαθηματικών Κρήτης. Έχω έναν αδερφό στο Ηράκλειο που είναι φοιτητής, αλλά δεν μπορώ να επικαλεστώ μετεγγραφή λόγω αδερφού, επειδή εκείνος έχει ξεπεράσει κατά 2 χρόνια το ανώτατο όριο σπουδών του (νόμος του ν+2). Συνεπώς, αναγκαστικά θα αιτηθώ μετεγγραφή λόγω κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Προσωπικά, με βάσει την αλλαγή της τρέχουσας τροπολογίας συγκεντρώνω συνολικά 5,5 μόρια και βρίσκομαι αρκετά πάνω από το όριο των +2750 μορίων. Εδραζόμενοι λοιπόν στα στατιστικά και στις βάσεις μετεγγραφής προηγούμενων ετών, ποια είναι η εκτίμηση σας; (Επιπλέον, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτή η μετεγγραφή μου σε ένα από τα προαναφερθέντα τμήματα του Ηρακλείου, σκέφτομαι να δηλώσω το Μαθηματικό Ιωαννίνων ως έσχατη επιλογή μου, διότι βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά στο σπίτι μου (μένω Σέρρες). Πόσες θεωρείτε ότι είναι οι πιθανότητες μου λοιπόν;)
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανάγνωση του μηνύματος μου και την αμέριστη βοήθεια που προφέρετε σε όλους μας, ενώ ευελπιστώ να μην σας κούρασα πολύ!
Ε μας κουρασες... οχι γιατι εγραψες πολλα αλλα επειδη τα εγραψες ως φιλολογος..σεντονατα.
Οκ...επειδη καταλαβαμε το μήνυμα και επειδη εισαι και νεος εδω ( καλωσηλθες ) θα το μελετησουμε σοβαρα.

Evenstar

Νεοφερμένος

Ο Evenstar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Εντάξει, τότε ζητώ πολλά συγγνώμη και ευχαριστώ πολύ!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,966 μηνύματα.

Mapz

Νεοφερμένος

Ο Mapz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Πελοποννήσου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
O συνολικος αριθμος μετεγγρεφομενων σε μια σχολη δινεται απο τον συνολικο προγραματισμενο ( οχι επιτευχθεντα) αριθμο εισακτεων επι το ποσοστο 15%.
Συγκεκριμενα στην ΔΕΤ κοζανης εχουμε για φετο ( ιδιο και περυσι)
220 παιδια ( γελ, επαλ ,10%) χ 15/100 =33 παιδια. Ολα τα παιδια με το ιδιο δικαιωμα στον διαγωνισμο αυτο, για ολες τις θεσεις αλλα με διαφορετικα ''οπλα''.
Σε ενα τραβηγμενο σεναριο θα μπορουσαν να ειναι 33 παιδια μονο απο επαλ, αλλα δεν υπαρχουν.
Η ΔΕΤ Κοζανης δεν μπορει να συμπληρωσει ποτε τον αριθμο 33 μετεγραφομενων διοτι οποιος την θελει μπαινει απο την αρχη.
Εδω βλεπουμε την διαχρονικη εικονα μετεγγραφων της.
View attachment 141038
View attachment 141037
Βλεπουμε λοιπον οτι μονο 3 θεσεις καλυφθηκαν περυσι και προπερσι και 30 εμειναν κενες... Μια απο αυτες ειναι η δικη σου και να μην αγχωνεσαι καθολου την εχεις σιγουρη.
Α ρωτησες αν οι κενες θεσεις γελ της κοζανης βοηθανε στην μετεγγραφη σου?
Οχι δεν αξιολογουνται ... οι κενες θεσεις των σχολων που τροφοδοτουν την κοζανη με μετεγγραφες θα αξιολογουνταν.
Σε ευχαριστω πολύ που απαντησες και για τον χρονο που ξοδεψες,οποτε απο εβδομαδα θα παω να κοιταξω για σπιτι

ThetikisMonster

Νεοφερμένος

Ο ThetikisMonster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 44 μηνύματα.
μην ζητας τιποτα ..αστειο ηταν. Τωρα παω για υπνο το βραδυ θα σε πω.
Κύριε Γιάννη καλησπέρα μια ακόμα φορά , φαίνεται πως ξανά γυρνάω σε εσάς ανά δύο μέρες. Αυτή τη φορά δεν θέλω να ρωτήσω για μεταγραφές αλλά κάτι παραπλήσιο το 10%. Κοιτάξτε θέλω να πιάσω τους ΗΜΜΥ ΑΠΘ αλλά σε σχέση με τις φετινές βάσεις τους έχασα για 80 μόρια , με το 10% έχω μπει ή δύσκολα , ποια είναι η γνώμη σας.

sokkapa

Νεοφερμένος

Ο sokkapa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ψυχολογίας Κρήτης. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημερα κυριε ThetikisMonster..
Ναι βεβαια μπορεις ... καλο ειναι και το αδελφι μαζι προστατευομενο σπο μπαμπα.
1) Δικηγορος θα τρεπει να κανει διαδικασια για να παρει την δικαστικη επιμελεια ο μπαμπας ( συνενετικη διαδικασια θα ειναι ..ξερουν αυτοι).. Βεβαια εισαι και μεγαλο παιδι ...θα δειξει..τωρα ομως ζητησε το.
2) Τροποποιητικες δηλωσεις για περυσι φετο να μπεις προστατευομενος στον μπαμπα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλημερα
Συγνωμη για την αργοπορεια ειχα κανει σκιπ το μηνυμα σου.
Νομιζω ναι
Η σχολη ειναι μεν μεσαια αλλα δεν φαινεται ως ''κατοικια'' πολυτεκνων
Επειτα οι ψυχολογιες ειναι ψηλα σε μορια που δυσκολα επιτυγχανονται απο οικονομικα ασθενεις.
Και το τελευταιο ειναι οτι οι μεγαλοι τροφοδοτες της ... Φλωρινα και Διδυμότειχο ειναι εκτος αντιστοιχειας

View attachment 140930
View attachment 140931
Ευχαριστώ για την απάντηση! Μία ακόμα ερώτηση. Για τα Γιάνννενα φαντάζομαι ότι είναι πιο σίγουρη η μετεγγραφή.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Κύριε Γιάννη καλησπέρα μια ακόμα φορά , φαίνεται πως ξανά γυρνάω σε εσάς ανά δύο μέρες. Αυτή τη φορά δεν θέλω να ρωτήσω για μεταγραφές αλλά κάτι παραπλήσιο το 10%. Κοιτάξτε θέλω να πιάσω τους ΗΜΜΥ ΑΠΘ αλλά σε σχέση με τις φετινές βάσεις τους έχασα για 80 μόρια , με το 10% έχω μπει ή δύσκολα , ποια είναι η γνώμη σας.
Η γνωμη μου ειναι οτι εισαι μεσα στους ημμυ απθ απο τωρα και δεν το ξερεις.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Λοιπον
Εχουμε τα εξης .
Εισαι στο μαθηματικο πατρας και θες να πας σε ενα απο τα μαθηματικα της κρητης για τα οποια καλυπτεις ως εινα φυσικο και τον κοφτη 2750.
Να πουμε οτι εισαι στην πατρα απο λαθος εκτιμηση στο μηχανογραφικο και θα μπορουσες να ήσουν ηδη στα ηρακλειο.
Εγω θα σου παραθεσω τα αντικειμενικα στοιχεια και εσυ ως μαθηματικο μυαλο θα δεις απο μονο σου οτι η μετεγγραφη αυτη ειναι μια απλη αιτηση χωρις ρισκο και ανησυχία .
Μοναδικος τροφοδοτης μετεγγραφων των τμηματων της κρητης ειναι η Σαμος και γνωριζεις τον λογο.
Η εικονα εισαγωγων φοιτητων στο μαθηματικο σαμου για φετο ειναι η ακόλουθη
1730665820668.png

Βλεπουμε λοιπον οτι 19 παιδια μπηκαν φετος στην σαμο ( τα περσινά εχουν τακτποιηθει)..
Αυτα λοιπον τα 19 παιδια ειναι η δεξαμενη που μπορει να τροφοδοτησει την κρητη.
Η κρητη πλυθυσμιακα ειναι το 7% του όλου ελληνικου πληθυσμού οποτε μπορουμε να υπολογισουμε χονδρικα οτι 19 χ 7% = 1 παιδι για μετεγγραφη και στα δυο τμηματα της κρητης.
Αυτο το ενα μπορει να γινει και κατι παρανω λογω της καλης φημης των τμηματων αυτων αλλα και λιγοτερο λογω της ακρίβειας του ηρακλειου οπως επεισης φετος ανοιξε και η λαμια στην ηπειρωτικη ελλαδα και δεχεται μετεγγραφες.
Ας δουμε την διαχρονικη εικονα μετεγγραφων των τμηματων αυτων.

Σκετα μαθηματικα
1730666662520.png

Εφηρμοσμενα μαθηματικα
1730667011401.png

1730666937467.png

Βλεπουμε λοιπον οτι περυσι και τα δυο τμηματα πηραν μαζι 5/16 παιδια και εμειναν κενα. Περυσι ομως η σαμος εισηγαγε 50 παιδια και οχι 19.
Οποτε καταλαβαινεις οτι η μετεγγραφη εκει και σε οποιο τμημα θελεις ειναι μια απλη αιτηση και με 0 μορια.
Τωρα θα δω για τα ιωαννινα που λες

Evenstar

Νεοφερμένος

Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Γιάννη για τις σαφέστατες διευκρινήσεις σας! Η εκτίμηση σας υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη! Να είστε πάντα καλά και καλό σας βράδυ!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Λοιπον
Εχουμε τα εξης .
Εισαι στο μαθηματικο πατρας και θες να πας σε ενα απο τα μαθηματικα της κρητης για τα οποια καλυπτεις ως εινα φυσικο και τον κοφτη 2750.
Να πουμε οτι εισαι στην πατρα απο λαθος εκτιμηση στο μηχανογραφικο και θα μπορουσες να ήσουν ηδη στα ηρακλειο.
Εγω θα σου παραθεσω τα αντικειμενικα στοιχεια και εσυ ως μαθηματικο μυαλο θα δεις απο μονο σου οτι η μετεγγραφη αυτη ειναι μια απλη αιτηση χωρις ρισκο και ανησυχία .
Μοναδικος τροφοδοτης μετεγγραφων των τμηματων της κρητης ειναι η Σαμος και γνωριζεις τον λογο.
Η εικονα εισαγωγων φοιτητων στο μαθηματικο σαμου για φετο ειναι η ακόλουθη
View attachment 141098
Βλεπουμε λοιπον οτι 19 παιδια μπηκαν φετος στην σαμο ( τα περσινά εχουν τακτποιηθει)..
Αυτα λοιπον τα 19 παιδια ειναι η δεξαμενη που μπορει να τροφοδοτησει την κρητη.
Η κρητη πλυθυσμιακα ειναι το 7% του όλου ελληνικου πληθυσμού οποτε μπορουμε να υπολογισουμε χονδρικα οτι 19 χ 7% = 1 παιδι για μετεγγραφη και στα δυο τμηματα της κρητης.
Αυτο το ενα μπορει να γινει και κατι παρανω λογω της καλης φημης των τμηματων αυτων αλλα και λιγοτερο λογω της ακρίβειας του ηρακλειου οπως επεισης φετος ανοιξε και η λαμια στην ηπειρωτικη ελλαδα και δεχεται μετεγγραφες.
Ας δουμε την διαχρονικη εικονα μετεγγραφων των τμηματων αυτων.

Σκετα μαθηματικα
View attachment 141100
Εφηρμοσμενα μαθηματικα
View attachment 141102
View attachment 141101
Βλεπουμε λοιπον οτι περυσι και τα δυο τμηματα πηραν μαζι 5/16 παιδια και εμειναν κενα. Περυσι ομως η σαμος εισηγαγε 50 παιδια και οχι 19.
Οποτε καταλαβαινεις οτι η μετεγγραφη εκει και σε οποιο τμημα θελεις ειναι μια απλη αιτηση και με 0 μορια.
Τωρα θα δω για τα ιωαννινα που λες
Συνεχιζοντας με την μετεγγραφη στο μαθηματικο ιωαννινων να πουμε οτι αυτη η σχολη ειναι καπως πιο πολυπλοκη απο πλευρας τροφοδοτών αλλα οχι και τοσο.
Αυτη μπορει να δεχθει απο Κρητη απο Σαμο και φετος και απο Λαμια ( Την καστορια γιατι την αφησαν εξω δεν ξερω).
Η περσινη εικονα μετεγγραφων φαινεται εδω και με αυτη θα υπολογισουμε.

1730668642674.png

1730668575826.png

Στην ισχνη εικονα αυτη ερχεται να προστεθει και η οποια συνεισφορα της Λαμιας ..Η Λαμια καλυπτει τον κοφτη 2750 και εισηγαγε 60 ατομα φετος.
Απο την αναλυση των προτιμησεων επιτυχοντων ομως βλεπουμε τα εξεις:

1730669191868.png

Λογιζοντας απο την 5η επιλογη και κατω ( η 2η,3η,4η αφορουν εκπα απθ πατρα) αθροιζουμε 16 παιδια ... οκ απο τα 16 παιδια ισως και να βρεθουν 1-2 παιδια για ιωαννινα.
Οποτε γνωριζοντας οτι και φετος τα ιωαννινα ειναι διατιθέμενα να δεχθουν 38 μετεγγραφες , υπολογισω οτι δεν θα ζητησουν πανω απο 15 παιδια ...δηλαδη η σχολη δεν θα συμπληρωσει και θα μείνει στα 0 μορια ...δηλαδη πας με απλη αιτηση.

ThetikisMonster

Νεοφερμένος

Ο ThetikisMonster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 44 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

ThetikisMonster

Νεοφερμένος

ναι χαχαχα... αντε πηγαινε.. αφου δεν σ'αρεσουν τα γαλατα πηγαινε να καταπινεις ηλετρονια ( δεν εχουν γευση)... ενεργεια να πας.
Χαχαχαχαχα το προτιμάω από τα γάλατα σίγουρα . Ελπίζω να πέσει γιατί 80 μόρια κάτω δεν είναι και πολλά ,νομίζω. Και αν μπω πάω και στην ενέργεια και όπου θέλετε.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Χαχαχαχαχα το προτιμάω από τα γάλατα σίγουρα . Ελπίζω να πέσει γιατί 80 μόρια κάτω δεν είναι και πολλά ,νομίζω. Και αν μπω πάω και στην ενέργεια και όπου θέλετε.
ναι ε ...? ε καλα την αλλη φορα που θα σου δωσει η μανα σου ρυζογαλο πες οχι ...θελω ενα κουπακι με γιγαμπαιτς.
ε το 'παμε θα πεσει...300 μορια θα πεσει.

ThetikisMonster

Νεοφερμένος

ναι ε ...? ε καλα την αλλη φορα που θα σου δωσει η μανα σου ρυζογαλο πες οχι ...θελω ενα κουπακι με γιγαμπαιτς.
ε το 'παμε θα πεσει...300 μορια θα πεσει.
Χαχαχα όχι πάω πάσο προτιμάω να τα τρώω όχι να τα φτιάχνω , να φτιάχνω τις πλακέτες ναι . Ωραία ώστε είμαστε ΗΜΜΥ ΑΠΘ χαίρομαι

Χαχαχα όχι πάω πάσο προτιμάω να τα τρώω όχι να τα φτιάχνω , να φτιάχνω τις πλακέτες ναι . Ωραία ώστε είμαστε ΗΜΜΥ ΑΠΘ χαίρομαι

Υστερόγραφο : Αναφερόμουν βέβαια στο ότι έχασα την ΗΜΜΥ ΑΠΘ στο 90% των ΓΕΛ για το ίδιο δεν μιλάμε ;

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Υστερόγραφο : Αναφερόμουν βέβαια στο ότι έχασα την ΗΜΜΥ ΑΠΘ στο 90% των ΓΕΛ για το ίδιο δεν μιλάμε ;
ναι αυτο λεμε ..του χρονου η ημμυ απθ για σενα θα ειναι στα 17650 μορια.

ThetikisMonster

Νεοφερμένος

ναι αυτο λεμε ..του χρονου η ημμυ απθ για σενα θα ειναι στα 17650 μορια.
Ωραία ωραία έφυγε ένα βάρος , ευχαριστώ εις διπλούν

Qwerty 0

Νεοφερμένος

Ο Qwerty 0 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Αφού ανοίξουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές και κλείσουν. Μετά από πόσο καιρό θα βγουν τα αποτελέσματα;

Anamar

Νεοφερμένος

Η Anamar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Μάθαμε λοιπόν!! Μέσα στις επόμενες μέρες γιατί εμείς πιστεύαμε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες... Πολύ πίεση δέχτηκε πάντως ο υπουργός από τον κο Ππαπαδάκη. Το έκλεισε το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες. Ούτε γιατί αργούν, ούτε τι συμβαίνει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια