KwnnaPap

Νεοφερμένος

Η KwnnaPap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
Σκέφτεται ήδη τις διακοπές των Χριστουγέννων η γραμματεία στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Qwerty 0

Νεοφερμένος

Ο Qwerty 0 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Θέλω να στείλω ηλεκτρονικά τα έγγραφα στο τμήμα. Μου έχουν στείλει email που λέει:

κ. X καταλαβαίνο ότι μάλλον δεν θα μας καταθέσετε τα δικαιολογητικά δια ζώσης.

Παρακαλούμε όπως τα έγγραφ που φέρουν την υπογραφή σας να έχουν το γνήσιο από το gov.gr

Πώς θα το κάνω εγώ αυτό;

constansn

Δραστήριο μέλος

Η constansn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 617 μηνύματα.
Θέλω να στείλω ηλεκτρονικά τα έγγραφα στο τμήμα. Μου έχουν στείλει email που λέει:

κ. X καταλαβαίνο ότι μάλλον δεν θα μας καταθέσετε τα δικαιολογητικά δια ζώσης.

Παρακαλούμε όπως τα έγγραφ που φέρουν την υπογραφή σας να έχουν το γνήσιο από το gov.gr

Πώς θα το κάνω εγώ αυτό;
Ποια ακριβώς έγγραφα θα χρειαστούν την υπογραφή σου; Ρώτησε αν δέχονται γνήσιο υπογραφής από τα ΚΕΠ. Αλλιώς αν έχεις κωδικούς taxis γίνεται εύκολα από εδώ https://www.gov.gr/ipiresies/polite...-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou

KwnnaPap

Νεοφερμένος

Η KwnnaPap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 89 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,392 μηνύματα.
Εβγαλε ανακοίνωση τελικά
Αντε καλη αρχη ...τρεχατε ποδαρακια μου τωρα..δικαολογημενως βεβαια γιατι το ιντερνετ δεν εφτασε καλα ακομα στου ζωγραφου ειναι ανηφορα.

1734006637691.png

KwnnaPap

Νεοφερμένος

Να σου πω Γιάννη εκεί στην ανακοίνωση στους ημμυ εμπ για τις μετεγγραφεσ εχει κατω κατω χαμηλα 3 αρχεια που λένε αίτηση μετεγγραφησ για καθε κατηγορια ξεχωριστά. Αυτο τι το κανουμε ακριβωσ, το εκτυπωνουμε και το συμπληρωνουμε ή το συμπληρωνουμε ψηφιακα και μετα το εκτυπωνουμε;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,392 μηνύματα.
Να σου πω Γιάννη εκεί στην ανακοίνωση στους ημμυ εμπ για τις μετεγγραφεσ εχει κατω κατω χαμηλα 3 αρχεια που λένε αίτηση μετεγγραφησ για καθε κατηγορια ξεχωριστά. Αυτο τι το κανουμε ακριβωσ, το εκτυπωνουμε και το συμπληρωνουμε ή το συμπληρωνουμε ψηφιακα και μετα το εκτυπωνουμε;
Οικονομικα και πολυτεκνικα μορια ξερω για σενα ..ετσι σωστα?
Ναι ..θα κανεις κλικ το αρχειο που σε αφορα
1734008729476.png

Θα το συμπληρωσεις στο word θα τυπωσεις και θα υπογραψεις απλα.
Εκει που λεει:
Συνημμένα υποβάλλω τα εξής δικαιολογητικά:
Ε
συ θα γραψεις οτι λεει η αρχικη αιτηση συν την αιτηση και οτι αλλο ζητα επιπλεον το εμπ. αυτο

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καλημέρα Γιάννη! Την ένσταση την έγραψα και την έστειλα ήδη εξηγώντας το θέμα ότι δεν υπήρχε στο σύστημα ο Πειραιάς απλά δεν έβαλα τα mail που έστειλε το υπουργείο γιατί δεν με έπαιρναν οι λέξεις.Αναφορα στον Συνήγορο του Πολίτη πώς κανείς?Τι μπορώ να του γράψω?Μπορείς να με καθοδηγήσεις να το γράψω?
Οκ το email του υπουργειου θα ηταν λαθος να μπει καλως δεν το εβαλες.
Εγω θα πηγαινα πιο πισω ακομα απο την μετεγγραφη λογω αδελφου που δεν σε αφησε η πλατφορμα να το κανεις.
Απο συνηγορο δεν ξερω δεν εχω ασχοληθει ποτε ισως θελει συμβουλη δικηγορου.
Εσυ θαρος εχεις παρε τους ενα τηλεφωνο ισως εχουν αυτοι νομικους ως οφειλουν... αλλα θα σου ελεγα να αρχισεις το στορυ απο την υποθεση αδελφου και την ελλειψη του νομου περι αναφορας μη δικαιωματος.
Παντως εγω αισθανομαι οτι η φυση συνωμοτεί υπερ σου να παρεις την μετεγγραφη ..αρκει αυτοι εκει να σταθουν στο υψος τους.

FNC_Sophia

Νεοφερμένος

Η FNC_Sophia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Οκ το email του υπουργειου θα ηταν λαθος να μπει καλως δεν το εβαλες.
Εγω θα πηγαινα πιο πισω ακομα απο την μετεγγραφη λογω αδελφου που δεν σε αφησε η πλατφορμα να το κανεις.
Απο συνηγορο δεν ξερω δεν εχω ασχοληθει ποτε ισως θελει συμβουλη δικηγορου.
Εσυ θαρος εχεις παρε τους ενα τηλεφωνο ισως εχουν αυτοι νομικους ως οφειλουν... αλλα θα σου ελεγα να αρχισεις το στορυ απο την υποθεση αδελφου και την ελλειψη του νομου περι αναφορας μη δικαιωματος.
Παντως εγω αισθανομαι οτι η φυση συνωμοτεί υπερ σου να παρεις την μετεγγραφη ..αρκει αυτοι εκει να σταθουν στο υψος τους.
Με τα αδέλφια μου ξυπνάει PTSD flashbacks, αν και θα προσπαθήσω να πάρω τηλ αύριο.Θα βάλω καλύτερα την μάνα μου να πάρει γιατί εγώ δεν έχω τα κωτσια😂(Θα σου στείλω αύριο αν βρω κάποια λύση με αυτούς) Αλλά με τα αδέλφια πως θα καταφέρω κάτι? Θα μου πουν πάλι ότι είναι λόγω των εξαμήνων.Μακαρι να συνωμοτήσει η φύση και να μην υπάρχει κανένας κομπλέξικος εκεί στο συμβούλιο και να πάρω εν τέλη μεττεγραφη τουλάχιστον για ΠΑΠΕΙ και να σωθώ από την 2η φορά Πανελελε.Ευχαριστω και πάλι για την συμβουλή!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Με τα αδέλφια μου ξυπνάει PTSD flashbacks, αν και θα προσπαθήσω να πάρω τηλ αύριο.Θα βάλω καλύτερα την μάνα μου να πάρει γιατί εγώ δεν έχω τα κωτσια😂(Θα σου στείλω αύριο αν βρω κάποια λύση με αυτούς) Αλλά με τα αδέλφια πως θα καταφέρω κάτι? Θα μου πουν πάλι ότι είναι λόγω των εξαμήνων.Μακαρι να συνωμοτήσει η φύση και να μην υπάρχει κανένας κομπλέξικος εκεί στο συμβούλιο και να πάρω εν τέλη μεττεγραφη τουλάχιστον για ΠΑΠΕΙ και να σωθώ από την 2η φορά Πανελελε.Ευχαριστω και πάλι για την συμβουλή!
Με βαζεις παλι να τα ξαναπω...χαλαλι σου
Κινεζικα δεν ξερω ακομα οποτε αυτο το PTSD flashbacks δεν το καταλαβαινω.
Δενξερω τι ξερει η μανα σου ..ισως και πιο καλα απο σενα ευχομαι.
1) αδελφια
Ο αδελφος μου στην επαρχια συμπλήρωνε το 2021 ,4 χρονια φοιτησης και ειχε αλλα 2 χρονια ακομα δικαιωμα να μου δωσει το δικαιωμα μετεγγραφης.
Εκει στο 2021 τον σταματα ο νομος κεραμεως και του δινει αντι 2 αλλα 6 ακομα που ληγουν το 2027 χωρις να του αφαιρεσει κανενα δικαιωμα..
Αλλα εμενα η πλατφορμα δεν με αφηνει να κανω κινηση διοτι δεν αντιναμβανεται τον νεο νομο και σταματα το δικαιωμα του αδελφου μου στο 2023.
2) Μετεγγραφη με μορια
Εγω ειμαι στην πατρα και μπηκα με ταδε μορια με συντελεστες πατρας
Ο νομος λεει οτι :
Tα μορια μου στην πατρα με συντελεστες πατρας συν 2750 πρεπει να ισοφαριζουν τα ταδε μορια του παπει με τους συντελεστες του παπει...
Ε εγω αυτο το κριτηριο το πληρω αλλα η πλατφορμα δεν μου δινει την σχολη να την δηλωσω και να μπω γιατι λενε οτι αλλο συνετλεστη εχει η πατρα στα αγγλικα και αλλο το παπει. Και ετσι τα μορια μου πατρας δεν ειναι αυτα που δηλωνει η πατρα αλλα λιγοτερα γιατι το παπει τα θελει να ειναι λιγοτερα... πιο παραλογο δεν υπαρχει.
Ε και λοιπον καθε σχολη εχει τα δικα της .... αλλο συντελεστη στα μαθηματικα αλλο στη γλωσσα κλπ
Ο νομος το λεει καθαρα και δεν αναφερει κατι τετοιο για ομοιοτητα συντελεστων.. αφου και καθε σχολη εχει διαφορετικους συντελεστες .. αν ελεγαν για ιδiους συντελεστες δεν θα υπηρχαν καν μετεγγραφες
Εμενα αν μου επετρεπαν θα εμπαινα στο παπει γιατι αυτο εκλεισε στα 2 μορια και εγω εχω παραπανω (3 εχω).
Με πετανε εξω σε καθαρες περιπτωσεις οπου εγω θα ειχα σιγουρη την μετεγγραφη ...ΓΙΑΤΙ.
Η οικογενεια μου δεν εχει λευτα ..ηδη υποστηριζει ενα παιδι στην επαρχια ...εμενα ποιος να μου δωσει να παω πατρα?
Και υπαρχει και νομος ( μετεγγραφες για αδελφια) που στο βασικο του νοημα λεει καθε οικογενεια μεχρι 2 σπιτια οχι παραπανω.

Τελευταία επεξεργασία:

ismember

Νεοφερμένος

Ο ismember αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Για τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φτάνουν απλές ιατρικές γνωματεύσεις από νοσοκομείο ή θέλει ΚΕΠΑ; Επίσης, πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν, αν ανοίξουν πχ την άλλη εβδομάδα;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Για τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φτάνουν απλές ιατρικές γνωματεύσεις από νοσοκομείο ή θέλει ΚΕΠΑ; Επίσης, πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν, αν ανοίξουν πχ την άλλη εβδομάδα;
Βασικα μιλαμε για παθησεις του φοιτητη ή γονεα ή αδελφου οι οποιες δεν ειναι μεσα σε εκεινες τις 108 που σε στελνουν αει χωρις εξετασεις.
Μερικες απο εκεινες τις 108 θελουν συνδυαστικά και χαρτι νοσοκομειου και κεπα 67%
Οποτε εδω μονο το χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο υπογεγραμμένο απο συντονιστή δντη αρκει... δεν ειναι απαραίτητο το κεπα...αν ομως το εχεις ειναι ενισχυτικό.Γενικως οτι ενισχυτικό εχεις ειναι καλο.
Τα αποτελεσμτα βγαινουν ενα ενα και γινονται γνωστα μονο στον ενδιαφερομενο με εμαιλ.
Αρχιζουν απο τελος φεβρουαριου και τελειωνουν καπου τελος απριλιου, ισως και λιγο μαιο
Δεν γνωριζει κανεις την προοδο εργασιων αλλα αν τους ενοχλησεις με εμαιλ θα απαντησουν κατι του τυπου.... τωρα εργαζομαστε στο αρ. αιτησης ταδε και η δικη σας θα εξεταστει τις επομενες εβδομαδες.

Τελευταία επεξεργασία:

imojo

Νεοφερμένος

Η imojo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημέρα! Έχω πάρει μετεγγραφή λόγω αδελφού φοιτητή για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και βρίσκομαι στη διαδικασία προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Έχω ήδη καταθέσει τα περισσότερα έγγραφα στη γραμματεία, αλλά δεν έχω προσκομίσει το πιστοποιητικό πολυτεκνίας από την ΑΣΠΕ. Επειδή ανήκω σε τρίτεκνη οικογένεια, εξήγησα στη γραμματεία ότι δεν μπορώ να εκδώσω το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Παρόλα αυτά, μου είπαν ότι πρέπει να τους το προσκομίσω, αν και δεν είναι βέβαιοι αν είναι απαραίτητο.
Το ερώτημά μου είναι: αρκεί η οικογενειακή κατάσταση, την οποία ήδη έχω παραδώσει, για την πιστοποίηση της τριτεκνίας ή απαιτείται και ειδική βεβαίωση τριτεκνίας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καλημέρα! Έχω πάρει μετεγγραφή λόγω αδελφού φοιτητή για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και βρίσκομαι στη διαδικασία προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Έχω ήδη καταθέσει τα περισσότερα έγγραφα στη γραμματεία, αλλά δεν έχω προσκομίσει το πιστοποιητικό πολυτεκνίας από την ΑΣΠΕ. Επειδή ανήκω σε τρίτεκνη οικογένεια, εξήγησα στη γραμματεία ότι δεν μπορώ να εκδώσω το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Παρόλα αυτά, μου είπαν ότι πρέπει να τους το προσκομίσω, αν και δεν είναι βέβαιοι αν είναι απαραίτητο.
Το ερώτημά μου είναι: αρκεί η οικογενειακή κατάσταση, την οποία ήδη έχω παραδώσει, για την πιστοποίηση της τριτεκνίας ή απαιτείται και ειδική βεβαίωση τριτεκνίας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Οι τριτεκνοι δεν μπορουν να εχουν χαρτι τριτεκνιας απο την ΑΣΠΕ γιατι δεν ειναι τετρατεκνοι +. Και δεν υπαρχει αλλη αρχη να εκδωσει τετοιο χαρτι τριτεκνιας
Η τριτεκνια βεβαιώνεται μονο με το χαρτι της οικογενειακης καταστασης.
Αυτο το δικαιολογητικο που αναγράφεται στην εγκυκλιο αφορα μονο τετρατεκνους και παραπανω.
1734067851895.png

Την ακριβεια των δικαιολογητικων που πρεπει να καταθεσεις την λεει η αιτηση σου στο κατω μερος και εκει δεν λεει για πιστοποιητικο απο ΑΣΠΕ.
Τωρα με ποιο τροπο θα πείσεις τους ανίδεους...?
ΟΚ...τυπωσε την εγκυκλιο μαρκαρισε τα σημεια των δικαιολογητικων για αδελφια και πηγαινε την.

Εγκυκλιος

Τελευταία επεξεργασία:

imojo

Νεοφερμένος

Η imojo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Οι τριτεκνοι δεν μπορουν να εχουν χαρτι τριτεκνιας απο την ΑΣΠΕ γιατι δεν ειναι τετρατεκνοι +. Και δεν υπαρχει αλλη αρχη να εκδωσει τετοιο χαρτι τριτεκνιας
Η τριτεκνια βεβαιώνεται μονο με το χαρτι της οικογενειακης καταστασης.
Αυτο το δικαιολογητικο που αναγράφεται στην εγκυκλιο αφορα μονο τετρατεκνους και παραπανω.
View attachment 142640
Την ακριβεια των δικαιολογητικων που πρεπει να καταθεσεις την λεει η αιτηση σου στο κατω μερος και εκει δεν λεει για πιστοποιητικο απο ΑΣΠΕ.
Τωρα με ποιο τροπο θα πείσεις τους ανίδεους...?
ΟΚ...τυπωσε την εγκυκλιο μαρκαρισε τα σημεια των δικαιολογητικων για αδελφια και πηγαινε την.

Εγκυκλιος
Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω αμέσως.

FNC_Sophia

Νεοφερμένος

Η FNC_Sophia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Καλημέρα Γιάννη!Επικοινώνησα σήμερα με τον συνήγορο του Πολίτη, και μου είπε να συμπληρώσω την πλατφόρμα στο σάιτ τους.. τώρα θα περιμένω εκ νέου την νέα τους απάντηση, αν βρουν κάποια λύση.Είπαν επίσης ότι μπορώ να σύναψω κάποια δικαιολογητικά που σχετίζονται με το θέμα, εκεί τι μπορώ να βάλω?Μπορώ να βάλω το μέιλ του υπουργείου?Η να βάλω τα οικονομικά μου κριτήρια, μαζί με τον νόμο Κεραμεως των αδελφών και τα λοιπά?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καλημέρα Γιάννη!Επικοινώνησα σήμερα με τον συνήγορο του Πολίτη, και μου είπε να συμπληρώσω την πλατφόρμα στο σάιτ τους.. τώρα θα περιμένω εκ νέου την νέα τους απάντηση, αν βρουν κάποια λύση.Είπαν επίσης ότι μπορώ να σύναψω κάποια δικαιολογητικά που σχετίζονται με το θέμα, εκεί τι μπορώ να βάλω?Μπορώ να βάλω το μέιλ του υπουργείου?Η να βάλω τα οικονομικά μου κριτήρια, μαζί με τον νόμο Κεραμεως των αδελφών και τα λοιπά?
Που εχεις ''χτυπησει'' στον συνηγόρο ? στην υποθεση με τα μορια για παπει,
στην υποθεση αδελφια για παδα και παπει
και στα δυο?

FNC_Sophia

Νεοφερμένος

Που εχεις ''χτυπησει'' στον συνηγόρο ? στην υποθεση με τα μορια για παπει,
στην υποθεση αδελφια για παδα και παπει
και στα δυο?
Τους έστειλα ένα μέιλ γιατί το τηλέφωνο ήταν κατηλειμενο και είπαν να συμπληρώσω στο σάιτ τους την υπόθεση μου και τους αναφερα το πρόβλημα που είχα και στα δύο δηλαδή και στα αδέλφια και στα κριτήρια.Τα έγραψα ακριβώς έτσι όπως μου τα είπες απλά αναφερα τα μόρια μου και τα μόρια του ΠΑΠΕΙ.Απλα μου είπαν ότι μπορώ να σύναψω δικαιολογητικά και εκεί έχω μείνει,δεν έχω υποβάλει την αίτηση μου οριστικά.Τι θα μπορούσα να βάλω δηλαδή στα δικαιολογητικά?

KwnnaPap

Νεοφερμένος

Πω πω Γιάννη άσε περιπέτεια που είχα σήμερα με την γραμματεία…

Πάω τα χαρτιά τέλος πάντων και μου λέει όλα εντάξει εκτός από την αίτηση η οποία θα έπρεπε να έχει βεβαίωση από ΚΕΠ και όχι ηλεκτρονική υπογραφή. Μου λέει να περάσω από Τρίτη, Τέταρτη να τα παραδώσω ξανά τα χαρτιά. Εγώ είπα δεν υπάρχει περίπτωση…. φεύγω από πολυτεχνείο πάω πανορμου που είχε ένα ΚΕΠ ευτυχώς δεν είχε κόσμο και με αυτά και με εκείνα φτάνω στο ΕΜΠ 13:00 ακριβώς δηλαδή στο κλείσιμο σχεδόν της γραμματείας για τα δικαιολογητικά και λέω ορίστε γιατί δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την Τρίτη.

Δεν ξέρουμε με ποια μπλέξανε😅

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Πω πω Γιάννη άσε περιπέτεια που είχα σήμερα με την γραμματεία…

Πάω τα χαρτιά τέλος πάντων και μου λέει όλα εντάξει εκτός από την αίτηση η οποία θα έπρεπε να έχει βεβαίωση από ΚΕΠ και όχι ηλεκτρονική υπογραφή. Μου λέει να περάσω από Τρίτη, Τέταρτη να τα παραδώσω ξανά τα χαρτιά. Εγώ είπα δεν υπάρχει περίπτωση…. φεύγω από πολυτεχνείο πάω πανορμου που είχε ένα ΚΕΠ ευτυχώς δεν είχε κόσμο και με αυτά και με εκείνα φτάνω στο ΕΜΠ 13:00 ακριβώς δηλαδή στο κλείσιμο σχεδόν της γραμματείας για τα δικαιολογητικά και λέω ορίστε γιατί δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την Τρίτη.

Δεν ξέρουμε με ποια μπλέξανε😅
Εμ που να ξερουνε οι αμοιρες ... δεν ρωτουσανε εμενα?
Οταν λες αιτηση εννοεις την αιτηση της πλατφορμας ? και ηλεκτρονικη υπογραφη τι εννοεις? αυτη με ΥΔ ή την αλλη πως τη λενε?

Καλα μ΄αρεσει οτι ειναι και σχολη τεχνολογιας... ουτε ατην θεολογια τετοια .
Ρε θηρίο πηγες απο τα βουνα εκει πανω στην πανορμου ποδαρατο και πισω???? ημαρτον και μπραβω.
Α οκ πηρες το μετρο κατεχακη..αλλα παλι ζορι χοντρο.
Καλο τελος ολα καλα..ευγε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια