Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην Εκθεση τι θεματα γραφετε συνηθως στο σχολειο και στο φροντιστηριο;
Ανάλογα τα θέματα που κάνουνε την κάθε περίοδο... Στο φροντιστήριο γράφουμε κάθε πέντε εβδομάδες στα πέντε τελευταία θέματα που έχουμε κάνει, στο σχολείο έχουμε γράψει τρεις εκθεδεις κι ο κόσμος όλος :Ρ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sofia10
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να ρωτησω οσοι ειστε της θεωρητικης,ιστορια και εισαγωγη στο γνωστο τα μαθαινετε παπαγαλια η με δικα σας λογια;
Eπισης στις μεταφρασεις λατινικων και αρχαιων οταν κατι εννοειται και ειναι σε παρενθεση στη μεταφραση εμεις πρεπει να το γραψουμε η οχι;;P
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
κοιταξε αν και δεν ειμαι θεωρητικη ειχα μια φιλη...αυτη δεν μπορουσε να τα μαθει παπαγαλια και αναγκαστικα καθησε τα διαβασε και εμαθε να λεει το καθε μαθημα με δικα της λογια(χωρις να αλλοιωνει απαραιτητα το νοημα)...τελος παντων για να μην πολυλογω στα αρχαια αν δεν κανω λαθος η μια καθηγητρια της εβαλε 19 και η αλλη 12...οποτε τι να σου πω στην θεση σου δεν θα παιρνα το ρισκο (αν και θεωρω τελειως λαθος αυτην την μεθοδο εκμαθησης)Καταλαβα,ευχαριστω!
Να ρωτησω οσοι ειστε της θεωρητικης,ιστορια και εισαγωγη στο γνωστο τα μαθαινετε παπαγαλια η με δικα σας λογια;
Eπισης στις μεταφρασεις λατινικων και αρχαιων οταν κατι εννοειται και ειναι σε παρενθεση στη μεταφραση εμεις πρεπει να το γραψουμε η οχι;;P
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταλαβα,ευχαριστω!
Απ έξω Όσο πιο πιστά γίνεται, όλα όσα είπες. Οι παρενθέσεις στις μεταφράσεις δεν είναι πάντοτε απαραίτητες Αλλά ενίοτε χρειάζονται Γιατί συμπληρώνουν το νόημα το οποίο υποτίθεται πως έχεις καταλάβει. Ντάξει δεν γίνεται τίποτα άμα παραφρασεις μια δύο φράσεις, αλλά υπάρχουν βαθμολογητές που αξιολογούν με τα βιβλία ανοιχτά και τσεκουρωνουν
paraskevibar
Νεοφερμένος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Για την παπαγαλία τώρα, σε κάποια σχόλια στο γνωστό είναι απαραίτητη όμως ευτυχώς στα περισσότερα όχι.
Στην ιστορία, δεν έγινε και τίποτα αν δεν χρησιμοποιείς τα λόγια του βιβλίου ( εκτος ρε παιδί μου και αν πέσουμε σε κανένα βλάκα φιλόλογο) αρκεί να έχεις όλα τα σημεία στην απάντησή σου και να μην έχεις αλλάξει το νόημα.
Προσωπικά αυτό κάνω, και μπορώ να πω ότι έχω μάθει την ιστορία σε βάθος και όχι επφανειακά. Ναι, μερικές φορές πλέον από τις επαναλήψεις μου έρχονται και τα λόγια του βιβλίου αλλά το παν είναι να ξέρεις τι διαβάζεις/γράφεις.
Έχουν διορθώσει γραπτά μου 3 καθηγητές φέτος, η φιλόλογος στο σχολείο, ο φιλόλογος στο φροντ και ένας πολύ καλός μου γνωστός φιλόλογος και δεν έχω χάσει από το γεγονός ότι δεν τα γράφω αυτολεξεί... Τώρα τι να σου πω...
Για την έκθεση: Στο φροντιστήριο γράφουμε σχεδόν σε κάθε θεματικό κύκλο. Στο σχολείο ανα 3-4...
shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Στα λατινικά οι εξαρτημένοι υποθετικοί είναι στην ύλη; Για παράδειγμα κάτι κείμενα που έχουν εξαρτημένους υποθετικούς πρέπει να ξέρω να τους μετατρέπω σε ανεξάρτητους, όπως στο κείμενο 25 και 45;
Όχι έχουν βγει εκτός ύλης
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Όχι έχουν βγει εκτός ύλης
Ευχαριστώ! Δηλαδή απλώς να ξέρω το είδος του υποθετικού και εάν η υπόθεση είναι προτερόχρονη της απόδοσης;
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ! Δηλαδή απλώς να ξέρω το είδος του υποθετικού και εάν η υπόθεση είναι προτερόχρονη της απόδοσης;
Δεν είμαι 100% σίγουρη είναι η αλήθεια Αλλά εχω την εντύπωση ότι δε χρειάζεται καν να μάθεις τι είδος είναι οι υποθετικοί.. Τη χρονική βαθμίδα βέβαια είσαι αναγκασμένος να την ξέρεις εφόσον εκφέρεται η πρόταση με υποτακτική
Guest 699855
Επισκέπτης
https://www.minedu.gov.gr/exetaseis...seis-ton-genikon-kai-epaggelmatikon-lykeion-4
Χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
https://www.minedu.gov.gr/exetaseis...-ton-eksetaseon-se-gymnasia-lykeia-kai-epal-3
Guest 699855
Επισκέπτης
παιδια μια ερωτηση...για μας που δινουμε φετος για πρωτη φορα πανελληνιες αν τυχον κ δεν πιασουε τη σχολη που θελουμε του χρονου θα μπορουμε να κανουμε 10%????
Δεν μπορείς να το ξέρεις από τώρα κάθε χρόνο βγαίνει διαφορετική εγκύκλιος και μάλιστα συζητούν για κατάργηση του 10%
Με το άρθρο 13 παράγραφος 4 του Ν.4452/14-2-2017 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 17 τ.Α΄/15-2-2017 (στις σελίδες 196 και 197 του ΦΕΚ) (https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017/Ν.4452-17.pdf) ρυθμίζεται πλέον οριστικά η δυνατότητα εισαγωγής σε ποσοστό 10% χωρίς νέα εξέταση, το επόμενο έτος μετά τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις (σε ποσοστό 6%) και το μεθεπόμενο (σε ποσοστό 4%). Από τη στιγμή που έγινε Νόμος του Κράτους, είναι δεδομένο ότι ισχύει οπότε ούτε πρόκειται να καταργηθεί ούτε οι υποψήφιοι πρέπει να περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
jims
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδια ξερετε αν μπορω να βρω καπου πλαγιοτιτλους για το προσφυγικο και το δευτερο κεφαλαιο με την οικονομια στην ιστορια;
https://taexeiola.blogspot.gr/2013/06/istoria-katefthinsis-g-lykeiou.html
Αυτή η ιστοσελίδα ίσως να σε βοηθήσει, αλλά καλύτερα ρώτα κάποιον καθηγητή.
shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Τα διαβαζω μονη μου και δεν εχω βοηθεια απο καπου γι αυτο ρωτησα μηπως εσεις ξερετε κατι ,σε ευχαριστω!
Καλησπέρα!
Κοίτα επίσης εδώ . Πέρα από σχεδιάγραμμα και στο τέλος πηγές, στην αρχή κάθε παρουσίασης έχει το μάθημα με πλαγιότιτλους...
Μπορείς να εμπιστευτείς 100% τη δουλειά, είναι εξαιρετικός φιλόλογος, τον γνωρίζω προσωπικά.
shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.