Παιδιά, γεια σας
Είμαι παλιά απόφοιτος, με πτυχίο, μεταπτυχιακό και.... παιδί και δίνω φέτος ξανά εξετάσεις, κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών.
Επειδή δεν έχω παρά ελάχιστο χρόνο για διάβασμα, θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κανένα τιπ για αρχαία-ιστορία; Κανένα σοσ με άλλα λόγια;
Αρχαία εχω μάθει τις μεταφράσεις (βλέπω κειμενο και μεταφράζω), έχω διαβάσει πολλές φορές τις εισαγωγές και τα ερμηνευτικά (πλέον δεν έχω δυνατότητα απομνημόνευσης) , γραμματική (μου μένει μια επανάληψη Πολιτεία που μου φαίνεται για σοσ και συντακτικό)
Λατινικά έχω μάθει τις μεταφράσεις και αφήνω τη γραμματική για την τελευταία εβδομάδα.
Έκθεση νομίζω είμαι ΟΚ (αν και οι συλλογισμοί με εκνευρίζουν γκρρ)
Ιστορία όμως την έχω διαβάσει μια φορά, και έχω περιθώριο δέκα ημερών περίπου για ό, τι κάνω.
Εργάζομαι παράλληλα.
Όποια βοήθεια (έστω και συμπαράσταση!) καλοδεχούμενη.
Υ.Γ. Στοχεύω σε σχολές της τάξης των 13.000 μορίων με βάση τα περσινά (φιλολογίες σε επαρχία ή ισπ. φιλολογία)
Υ.Γ.2 Έχετε κάποιο λινκ για την τρέχουσα γραμματική που χρησιμοποιείται στο σχολείο, για να δω τους κανόνες ορθογραφίας, γιατί τα τελικά -ν κλπ αλλάζουν διαρκώς, έχω την αίσθηση.
Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.