manolis_98
Πολύ δραστήριο μέλος
1)ΑπαντήθηκεΠαιδιά, δυο ερωτήσεις.
1)Η Νεοελληνική Γλώσσα (ύλη,θέματα) συνδέονται με τα Κείμενα Νεοελληνικής Γλώσσας;
2)Η ύλη των Μαθηματικών (Κατεύθυνσης/Προσανατολισμού) της Β' Λυκείου συνδέεται με την ύλη της Γ' Λυκείου; Πέρα από τις βάσεις που απαιτείται να έχει κανένας, η χρήση των γνώσεών του (π.χ., διανύσματα) είναι αναγκαία;
2)Μεχρι στιγμής στα μαθηματικά το μόνο που μου έχει χρειαστεί από την Β' είναι η ευθεία(σχετικές θέσεις/απόσταση/κοινά σημεία) .Το κύριοτερο μέρος καταλαμβάνει το αλγεβρικό κομμάτι(της Β')(οι βασικές γνώσεις όπως είπες)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θανασης Α.
Εκκολαπτόμενο μέλος
thodoris kn
Νεοφερμένος
GiannisPsyx
Νεοφερμένος
ποσες ωρες σκοπευετε να διαβαζετε τη μερα μολις ανοιξουν τα σχολεια?
Δες, αυτό εξαρτάται από τον μαθητή. Είχα ένα φίλο που για να μάθει μια παράγραφο ήθελε 2 ώρες ενώ άλλα άτομα ήθελαν μολις κάποια λεπτά. Καθαρά υποκειμενική ερώτηση.. εγώ προσωπικά με 4-5 ώρες την μέρα είμαι υπερκαλυμμένος
Guest 001921
Επισκέπτης
ποιοι ειστε ανθρωπιστικες ειστε ανθρωπιστικες ?
Εγώ είμαι ανθρωπιστικές και ελπίζω να μπορέσω να την παλέψω μέχρι του χρόνου...
gwgw_5
Νεοφερμένος
nefeli1
Εκκολαπτόμενο μέλος
thodoris kn
Νεοφερμένος
Panagiotis09
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια για να βγαλω φετος π.χ 8000 μορια ποσο θα πρεπει να γραψω στο καθε μαθημα?(ειμαι οικονομιας και πληροφορικης )
Αρχικά δε ξέρουμε αν το άριστα θα είναι 20.000 ή θα μετριούνται κάπως αλλιώς. Όπως και να χει και στα τέσσερα μαθήματα να γράψεις γύρω στο δέκα αλλά είναι αναλόγως δες παράδειγμα * γιατί ποια σχολή θέλεις με τόσο χαμηλά μόρια;
*Μαθηματικά 10x1,3=13
Αοθ 14x0,7=9,8
Αεππ 10
Έκθεση 12
Σύνολο:44,8/4=11,2x1000= 11.200 μόρια (Κάπως έτσι θα είναι)
dimpaokara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαθηματικά 10x1,3=13
Αοθ 14x0,7=9,8
Αεππ 10
Έκθεση 12
Το πως θα υπολογίζονται τα μόρια δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα,ωστόσο ο συγκεκριμένος υπολογισμός αποκλείεται να ισχύει,διότι το α.ο.θ. είναι μάθημα ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ,δεν γίνεται να μετράει λιγότερο από α.ε.π.π. και έκθεση.......
Guest 001921
Επισκέπτης
Το πως θα υπολογίζονται τα μόρια δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα,ωστόσο ο συγκεκριμένος υπολογισμός αποκλείεται να ισχύει,διότι το α.ο.θ. είναι μάθημα ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ,δεν γίνεται να μετράει λιγότερο από α.ε.π.π. και έκθεση.......
Υπάρχουν δύο συντελεστές βαρύτητας, ο ένας είναι 1,3 και ο άλλος 0,7. Αφού είναι τα Μαθηματικά και στις Οικονομικές, αλλά και στις Πληροφορικές σχολές σημαντικά, έχουν συντελεστή 1,3. Το άλλο μάθημα που έχει συντελεστή βαρύτητας είναι η ΑΕΠΠ, άρα θα πάρει τον άλλο συντελεστή, το 0,7. Γιατί σού φαίνεται περίεργο;
Arsyn
Νεοφερμένος
ΓΤΦ, δεν μου φαίνεται λογικό. Δηλαδή το μάθημα που έχει συντελεστή 0,7 σου δίνει λιγότερο μόρια από ότι έγραψες; (πχ γράφεις 20 αλλά παίρνεις μόνο 1,4 χιλιάδες μόρια)
Δεν έχω ιδέα πως οι βαθμοί που γραφείς μετριούνται σε μόρια, βασίζομαι απόλυτα στον παραπάνω υπολογισμό που είδα.
Guest 001921
Επισκέπτης
Οι συντελεστές βαρύτητας έτσι μετριούνται;; βαθμός που έγραψες χ τον συντελεστή βαρύτητας;
ΓΤΦ, δεν μου φαίνεται λογικό. Δηλαδή το μάθημα που έχει συντελεστή 0,7 σου δίνει λιγότερο μόρια από ότι έγραψες; (πχ γράφεις 20 αλλά παίρνεις μόνο 14 χιλιάδες μόρια)
Δεν έχω ιδέα πως οι βαθμοί που γραφείς μετριούνται σε μόρια, βασίζομαι απόλυτα στον παραπάνω υπολογισμό που είδα.
Αυτό είναι που ακόμη δεν γνωρίζουμε, αλλά ο Κουτρουμπελης (#####) είπε ότι θα γίνει μάλλον όπως έγινε ο παραπάνω υπολογισμός νομίζω. Πάντως θυμάμαι ότι το πρώτο μάθημα βαρύτητας (1,3) θα έχει το 33% του τελικού βαθμού, το δεύτερο (0,7) το 27% και τα άλλα δύο από 20%
dimpaokara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με το παλιό σύστημα:Υπάρχουν δύο συντελεστές βαρύτητας, ο ένας είναι 1,3 και ο άλλος 0,7. Αφού είναι τα Μαθηματικά και στις Οικονομικές, αλλά και στις Πληροφορικές σχολές σημαντικά, έχουν συντελεστή 1,3. Το άλλο μάθημα που έχει συντελεστή βαρύτητας είναι η ΑΕΠΠ, άρα θα πάρει τον άλλο συντελεστή, το 0,7. Γιατί σού φαίνεται περίεργο;
μόρια=(σμ + 1ο_μάθημα_βαρύτητας*1,3 +2ο_μάθημα_βαρύτητας*0,7)*100
όπου σμ=τα_6_μαθήματα*κάποιον_συντελεστή(δεν θυμάμαι πόσο είναι)/6
οπότε κάπως έτσι περίπου θα είναι και σε εμάς
dimpaokara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαθηματικά 10x1,3=13
Αοθ 14x0,7=9,8
Αεππ 10
Έκθεση 12
Αυτό είναι που ακόμη δεν γνωρίζουμε, αλλά ο Κουτρουμπελης (#####) είπε ότι θα γίνει μάλλον όπως έγινε ο παραπάνω υπολογισμός νομίζω. Πάντως θυμάμαι ότι το πρώτο μάθημα βαρύτητας (1,3) θα έχει το 33% του τελικού βαθμού, το δεύτερο (0,7) το 27% και τα άλλα δύο από 20%
Αν ισχύει ο συγκεκριμένος υπολογισμός δεν θα ισχύουν τα ποσοστά που λες διότι:
συντελεστές=1(α.ε.π.π)+1(έκθεση)+0,7(α.ο.θ.)+1,3(μαθηματικά)=4
μαθηματικά=100/4*1,3=32,5%
α.ο.θ.=100/4*0,7=17,5%
έκθεση=100/4*1=25%
α.ε.π.π=100/4*1=25%
ελπίζω να σε βοήθησα
Guest 001921
Επισκέπτης
Αν ισχύει ο συγκεκριμένος υπολογισμός δεν θα ισχύουν τα ποσοστά που λες διότι:
συντελεστές=1(α.ε.π.π)+1(έκθεση)+0,7(α.ο.θ.)+1,3(μαθηματικά)=4
μαθηματικά=100/4*1,3=32,5%
α.ο.θ.=100/4*0,7=17,5%
έκθεση=100/4*1=25%
α.ε.π.π=100/4*1=25%
ελπίζω να σε βοήθησα
Δεν ξέρω τί θα γίνει. Το θέμα είναι να μάς ενημερώσουν
Dias
Επιφανές μέλος
Για να βγαίνουν τα παραπάνω ποσοστά, το 1,3 και το 0,7 δεν θα ισχύουν. Ένας απλός τρόπος υπολογισμού των μορίων θα μπορούσε να είναι ο εξής:το πρώτο μάθημα βαρύτητας (1,3) θα έχει το 33% του τελικού βαθμού, το δεύτερο (0,7) το 27% και τα άλλα δύο από 20%
1ο μάθημα βαρύτητας Χ 330
2ο μάθημα βαρύτητας Χ 270
3ο μάθημα ............. Χ 200
4ο μάθημα ............. Χ 200
Μέγιστο μορίων = 20.000
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.