Φυσική: Το μωβ επίτομο του Κατσίκα είναι πολύ ωραίο και βασανιστικό, όμως οι λύσεις (τουλάχιστον στη δική μου έκδοση του 2008 που τους είχε ξεμείνει στο βιβλιοπωλείο και μου τη δώσανε) είχαν πολλά λάθη.
Επίσης το πιο παλιό (2003) δίτομο του Κατσίκα που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πλέον (γιατί άραγε; ) είναι φοβερό (μάλλον το πιο δύσκολο που έχω συναντήσει), το είχε ο καθηγητής μου και το έπαιρνα, όμως για αρχή δε θα το συνιστούσα σε κανέναν, μάλλον μετά το πρώτο πέρασμα της ύλης. Άσε που ασχολείται αρκετά με πράγματα και τύπους εκτός ύλης που δεν αναφέρονται καν στο σχολικό για παράδειγμα μελετά διεξοδικά τις εξαναγκασμένες (και του μαθιουδάκη-παναγιωτακόπουλου έχει ένα ένθετο παρατηρήσεων που αναφέρει αυτούς τους τύπους αλλά ο κατσίκας στο συγκεκριμένο βοήθημα έχει και ασκήσεις με αυτά) και γενικά ξεφεύγει πολύ από το πνεύμα τον εξετάσεων. Πάντως και στα εντός ύλης κομμάτια έχει ομορφιές και δυσκολίες.
Έτσι κι αλλιώς μόνο το ebooks βλέπω πως το χει (κι αυτό αν, γιατί είναι λίγο ότι να ναι με την παρακολούθηση των αποθεμάτων), η ελληνοεκδοτική δεν το χει καν στο σάιτ της πια, δεν τυπώνονται άλλα, μόνο από κανά καθηγητή σας αν το βρείτε.
Δε ξέρω αν αξίζει και να το αγοράσει κανείς, είναι αρκετά παράξενο για προετοιμασία για πανελλήνιες. Πάντως έχει κάποια πολύ ωραία σημεία.
Για το καινούργιο δίτομο του Κατσίκα δεν έχω άποψη, δεν το έχω δει καν εσωτερικά.
Προσωπικά μέσα στη χρονιά δούλεψα όλη την ύλη από το μωβ επίτομο του Κατσίκα, και ταλαντώσεις κύματα από Μαθιουδάκη-Παναγιωτακόπουλο (Α' τόμος από το δίτομό τους) και μηχανική στερεού από Πενέση-Συνοδινό (Β' τόμος από το δίτομό τους).
Τώρα στην επανάληψη έκανα και από διάφορα άλλα, όμως είχα αγοράσει μόνο τα παραπάνω συν τον Β' τόμο Μαθιουδάκη-Παναγιωτακόπουλου με τον οποίο ασχολήθηκα πολύ λίγο.
Τώρα δε ξέρω τι γίνεται ακριβώς και με την προσθαφαίρεση ύλης στα βοήθηματα.
Πάντως αν ψάχνετε για δύσκολα βοηθήματα σε φυσική και μαθηματικά, κοιτάξτε κάποια παλιά των καθηγητών σας.
Αλλά
μην ξεχνάτε να δουλεύετε και τα σχολικά, γιατί έχουν κάποια καλά σημεία.
Μαθηματικά: είχα μόνο Μπάρλα τους δύο τόμους αλλά ενίοτε μου έδινε ο καθηγητής κάτι δικά του φευγάτα. Όμως δεν ήμουν τόσο πρόθυμη να ασχοληθώ με τρέλες όσο στη φυσική (γενικά με είχαν ξενερώσει αρκετά τα φετινά μαθηματικά), άρα καταλήξαμε στον κλασσικό Μπάρλα όπως όλος ο κόσμος.
ΑΕΠΠ: Φώτης Λαζαρίνης και άπειρες φωτοτυπίες και κριτήρια από άλλα βοηθήματα της καθηγήτριάς μου. Μου είχαν δώσει και του Τσιωτάκη αλλά δεν το πολυδούλεψα μιας και η καθηγήτριά μου ζήτησε του Λαζαρίνη, αλλά έτσι κι αλλιώς δε μ' ενθουσίασε τρομερά. Δυστυχώς δε ξέρω από ποια βοηθήματα μου έδινε φωτοτυπίες τα κριτήρια αξιολόγησης, ένα ήταν πάρα πολύ καλό.
Να ασχοληθείτε και με το Τετράδιο εργασιών στο ΑΕΠΠ, μην το αμελήσετε. Έχει λίγα δύσκολα σημεία και κάποιους ωραίους αλγορίθμους που καλό είναι να έχετε υπ' όψιν γιατί δεν υπάρχουν και όλα στα βοηθήματα, ή και να υπάρχουν άι βρέστα με τόσες λυμένες που έχουν.
Για την Έκθεση δεν έχω να πω και πολλά, είχα ένα βοήθημα, συνηθώς μου δίναν ένα κριτήριο φωτοτυπία κάθε βδομάδα και έκανα. Ε, καλό είναι κι εδώ να δουλέψει και το σχολικό κανείς. Τώρα ΑΟΔΕ και φυσική ΓΠ απ' ότι κατάλαβα παίρνουν πόδι απ' όλες τις κατευθύνσεις, άρα δε χρειάζεται να πω κάτι.