Χαζευω το θεμα και βλεπω κυριως σε προηγουμενες σελιδες που λετε π.χ σημερα δεν διαβασα και αγχωθηκα, δεν θα εχουμε καθολου χρονο ολη την χρονια κλπ.
Να σας πω και εγω την γνωμη μου τωρα που τελιωσα με τις πανελληνιες. Τα ιδια ακουγα και εγω δηλ οτι δεν θα εχω χρονο για τιποτα, οτι θα ξενυχταω, θα γυρναω σπιτι θα τρωω ενα τεταρτο και θα διαβαζω μεχρι τις 12.. Ακομα και οταν αρχισαμε πια κανονκα (κατα την διαρκεια της χρονιας) εβλεπα καθηγητες στο φροντιστηριο να λενε στους μαθητες οτι χανουν χρονο επειδη πηγαιναν στο μαθημα 5 λεπτα νωριτερα.
Λοιπον. Ξεκολιστε το μυαλο σας γιατι δεν ισχυει τιποτα απο τα παραπανω. Μην αγχωνεστε γιατι ακομα δεν αρχισατε. Δεν χρειαζονται ξενυχτια ουτε τιποτα τετοιο. Ουτε 3 φραπεδες και 2 ντεπον καθε μερα για να μπορειτε να διαβαζετε οπως μου ελεγε ενας οτι κανει.
Αυτο που μετραει και κανει την διαφορα και το λενε και ολοι οι αριστουχοι στο τελος ειναι το εξης: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Καθε μερα πρεπει να ξερεις τι διαβαζεις, πως το διαβαζεις. Δεν μετρανε οι ωρες. Μην διαβαζετε μονο μαθηματικα και φυσικη (γνωστο λαθος πολλων συμμαθητων μου φετος). Επιπλεον καλυτερα διαβαστε 2 ωρες αλλα αυτες τις 2 ωρες να τις διαβασετε με καθαρο μυαλο απτο να διαβασετε 10 ωρες ενω ειστε τερμα κουρασμενοι και απογοητευμενοι. ΔΕΝ χρειαζονται ξενυχτια. Στις 9 το αργοτερο εκλεινα τα παντα και στις 9:30 υπνο. Αλλες μερες σταματαγα απο τις 8. Εκεινη την ωρα συνηθως ειχα τελιωσει. Βεβαια ειναι και τα φροντιστηρια στη μεση. Μια μερα ειχα 7-8 αλλα επειδη πηγαινα σε διπλανη πολη αργουσα και να παω και να γυρησω, γυρναγα γυρω στις 8:45 και 9 επεφτα για υπνο να ειμαι ξεκουραστος. Το ιδιο κ μια αλλη μερα π ειχα 8-9. Στις 9:30 επεφτα για υπνο. Μπορουσα να διαβασω μετα αλλα δεν θα ειχα καλη αποδοση. Γιαυτο ακολουθησα την τακτικη αυτη δηλ απτο να διαβαζω πολλες ωρες, διαβαζα λιγοτερες αλλα στις ωρες αυτες εκαναα οτι κανει ο αλλος διαβαζοντας μεχρι τις μια το βραδυ κουρασμενος.
Και βλεπω τωρα βαθμους απο μαθητες που καθε μερα μου λεγανε " φιλε δεν παλευω μια.. εχθες ξενυχτησα εχω πιει 15 καφεδες" και λεω τι στο καλο με τοσο διαβασμα που ριχνανε και δεν γραψαν καν πανω απο 17? Το λεω και αυτο για να μαθαιτε να μην ακουτε κανεναν , να μην αμφισβητειται το εαυτο σας επειδη σας ειπε καποιος οτι διαβαζει πιο πολυ απο σας. Και εγω σε καποια στιγμη που μου λεγαν ατομα συνεχεια για τις ατελειωτες ωρες διαβασματος που ριχνανε την προηγουμενη μερα, ενω εγω ελιωνα στο pc ( κατι με επιανε κατι κυριακες και διαβαζα κανα 2ωρο και μετα καθομουν) ελεγα μεσα μου " μηπως τελικα κανω κατι λαθος εγω και αυτοι θα γραψουν καλα ενω εγω οχι?" Αλλα συνεχισα το προγραμμα μου, συνεχισα να διαβαζω με τον τροπο μου και μου βγηκε σε καλο.
Εν ολιγοις ο καθενας διαβαζει με τον τροπο του. Αμα διαβαζεις 10 ωρες και δεν μπορεις να μαθεις τιποτα κατσε διαβασε 15 ωρες ή παρατα τα αμα βαριεσε θα κανεις αλλα πραγματα στην ζωη σου. Αμα διαβαζεις 3 ωρες και νοιωθεις οτι εμαθες αυτα που πρεπει να μαθεις, μην πιεζεις τον ευατο σου διαβαζοντας ολη μερα. Δεν μετρανε οι ωρες διαβασματος βγαλτε το απο το μυαλο σας αυτο. Μετραει η ποιοτητα του διαβασματος. Και βλεπω τωρα ατομα που θα εγραφαν σε ολα πανω απο 19, που διαβαζανε ολη μερα , που τρωγαν ενα τεταρτο βιαστικα για να διαβασουν και ολα αυτα τα γνωστα να εχουν βγαλει κατω απο 17..
Μην ακουτε κανεναν αμα θελετε πραγατικα να περασετε θα βρειτε τον τροπο να το κανετε. Και χρονος υπαρχει να χαζεψεις , να καεις στο pc ,να βγεις ή να κανεις οτι σου αρεσει. Θα περασει η χρονια θα εχετε γραψει καλα και θα λετε τι μαλακιες μου ελεγαν ολοι.
Καλοκαιρι ειναι διαβαστε να μην εχετε κενα, βγειτε την βολτα σας, πιειτε καμια μπυρα με την παρεα σας και μην ανησυχειτε για την χρονια που ακολουθει. Και εγω ανησυχουσα με αυτα που ακουγα αλλα τελικα δεν ειναι τα πραγματα ετσι οπως τα λενε. Ειναι σιγουρα μια χρονια πιο κουραστικη απο τις αλλες αλλα ουτε θα χασετε τον υπνο σας, ουτε θα πεθανετε.
Μην σας παρω στο λαιμο μου αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.
Αυτα ειχα να πω ειπα πολλα και βιαζομαι οποτε θα τα εχω μπλεξει και θα εχω κανει ορθογραφικα αλλα το νοημα το πιανετε. Καλο σας καλοκαιρι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.