PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ αύριο γράφω ΑΟΘ...Άντε να δούμε τι πονηριά θα σκεφτούν πάλι οι τύποι..
Όσο για τον βαθμό μου...σίγουρα θα είναι 100 μη σας πω και πιο πάνω..
Ναι αλλά εσένα δεν σου είπαν να τελειώσεις γρήγορα για να μπορείς να πας μετά για διόρθωση (μην πω και σύμβουλος σε εξεταστικό κέντρο)!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Καλέ εμένα με ζήτησαν στη NASA..Τι λες τώρα..Ναι αλλά εσένα δεν σου είπαν να τελειώσεις γρήγορα για να μπορείς να πας μετά για διόρθωση (μην πω και σύμβουλος σε εξεταστικό κέντρο)!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα21
Νεοφερμένος
Δινονται οι μιγαδικοί Ζ=(5κ+i)/(1+κi), κεR και w=κ(1+i)+1-i, κεR
Αρχικά ζητούνται οι γεωμετρικοί τόποι των εικόνων τους, που είναι κύκλος με κέντρο Κ(Ο,-2) και ρ=3 και ευθεία: y=x-2, αντίστοιχα.
Το τελευταίο ερώτημα ειναι το εξής: να δειξετε οτι υπαρχει κεR ώστε |Ζ-W|= 3
notis_19
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδία, παραθέτω μια άσκηση μαθηματικών, όποιος έχει χρόνο και διάθεση ας με βοηθήσει
Αρχικά ζητούνται οι γεωμετρικοί των εικόνων τους, που είναι κύκλος με κέντρο Κ(Ο,-2) και ρ=3 και ευθεία: y=x-2, αντίστοιχα.
Για ποτε τις εχεις τις ασκησεις?
ιωαννα d.
Νεοφερμένος
Εμείς αύριο γράφουμε τελευταίο διαγώνισμα στα Μαθηματικά (Κατεύθυνσης), πάντως στην βιολογία την προηγούμενη βδομάδα μας λιώσανε. Όλο το βιβλίο ήθελε να γράψουμε, μόνο γονιδιακή ρύθμιση δεν έβαλε (προς μεγάλη μου ανακούφιση). Προς το παρών τα διαγωνίσματα είναι μάλλον εμψυχωτικά (εκείνο το ρημάδι το 90 στην έκθεση έφτυσα αίμα για να το φτάσω), αλλά φοβάμαι για αύριο.
Ευτυχώς οι καθηγητές προσπαθούν να μας ανεβάσουν το ηθικό μέσα στην τάξη...
Μπράβο σου για την έκθεση και καλή επιτυχία για αυριο! Πάντως τη γονιδιακή ρύθμιση διάβασε την οπωσδήποτε γιατί παίζει πολύ για φέτος. Πέθανε πέρυσι ένας από τους επιστήμονες που μελέτησαν τα οπερόνια (ο Francois Jacob), οπότε μπορεί να του κάνουν την τεράστια τιμή να κάνει ένα feature πανελλήνιες 14
Παιδία, παραθέτω μια άσκηση μαθηματικών, όποιος έχει χρόνο και διάθεση ας με βοηθήσει
Αρχικά ζητούνται οι γεωμετρικοί των εικόνων τους, που είναι κύκλος με κέντρο Κ(Ο,-2) και ρ=3 και ευθεία: y=x-2, αντίστοιχα.
w=k+ki+1-i=(1+k)+(k-1)i
θετεις χ=k+i(1)
ψ=k-1(2)
λυνεισ ως προς κ το (1)
αντκαθιστας στο (2) και βγαινει ψ=χ-2
το αλλο δν τ εχω βγαλει...
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Ξεκίνησα να λύνω θέματα των πανελληνίων όλων των χρόνων ιστορία κ έχει γίνει αυγολέμονο το κεφάλι μου....
Το καλό είναι ότι επιτέλους βρήκα όρεξη για διάβασμα. :
Όλγα21
Νεοφερμένος
Για ποτε τις εχεις τις ασκησεις?
δεν μου τις ανεθεσε καποιος καθηγητης , ειναι απο το διαγωνισμα ενος γνωστου μου μου απο το αρσακειο και ηθελα να το λυσω αλλα το συγκεκριμενο ερωτημα με εχει δυσκολεψει πολυ...
w=k+ki+1-i=(1+k)+(k-1)i
θετεις χ=k+i(1)
ψ=k-1(2)
λυνεισ ως προς κ το (1)
αντκαθιστας στο (2) και βγαινει ψ=χ-2
το αλλο δν τ εχω βγαλει...
και γω το ιδιο, ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες αν βρεις το τελευταιο ενημερωσε με...
chemysterious
Εκκολαπτόμενο μέλος
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα Όλγα. Καταρχάς να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Τώρα ως προς την άκσηση την έλυσα οι γτ βγαινουν εύκολα για το τελευταίο ερώτημα σκέφτηκα να υψώσω στο τετράγωνο και τα δύο μέλη οποτε στο α έλος έχω την εξής παράσταση
(z-w)(zsyzhghs-wsyzhghs)=9 και μετα από πράξεισ να φθάσω σε κάτι που ισχύει.(μέχρι στιγμής αυτό σκέφτηκα, αλλά δεν ξέρω εάν είναι ο ο κατάληλος και σωστος τρόπος επίλυσης αυτού του ερωτήματος)
Φιλικά Άγγελος
Filippos14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για το 2ο ζητουμενο κανε ενα σχημα,ουσιαστικα σου λεει να δειξεις οτι υπαρχει ενα κ ωστε η αποσταση ενος σημειου της ευθειας απο τον κυκλο να ειναι ιση με 3.Πιστευω οτι βγαινει με ελαχιστη και μεγιστη αποσταση,μια απο τις 2 θα ικανοποιει την σχεση για καποιον κ .Παιδία, παραθέτω μια άσκηση μαθηματικών, όποιος έχει χρόνο και διάθεση ας με βοηθήσει
Θα το κοιταξω αργοτερα,βαριεμαι τωρα
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Για το 2ο ζητουμενο κανε ενα σχημα,ουσιαστικα σου λεει να δειξεις οτι υπαρχει ενα κ ωστε η αποσταση ενος σημειου της ευθειας απο τον κυκλο να ειναι ιση με 3.Πιστευω οτι βγαινει με ελαχιστη και μεγιστη αποσταση,μια απο τις 2 θα ικανοποιει την σχεση για καποιον κ .
Θα το κοιταξω αργοτερα,βαριεμαι τωρα
φίλε Φίλλιπε καλησπέρα, τι κάνεισ??εχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε δυστυχώς. Λοπόν πρότεινα μία λύση στην όλγα λίγο πιο πάνω είναι. Πως σου φαίνεται???
και ενας δεύτερος τρόπος που πιστεύω ότι είναι σωστός είναι να κάνει |Ζ-W|=d(K,ε) + ρ
Όλγα21
Νεοφερμένος
Καλησπέρα Όλγα. Καταρχάς να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Τώρα ως προς την άκσηση την έλυσα οι γτ βγαινουν εύκολα για το τελευταίο ερώτημα σκέφτηκα να υψώσω στο τετράγωνο και τα δύο μέλη οποτε στο α έλος έχω την εξής παράσταση
(z-w)(zsyzhghs-wsyzhghs)=9 και μετα από πράξεισ να φθάσω σε κάτι που ισχύει.(μέχρι στιγμής αυτό σκέφτηκα, αλλά δεν ξέρω εάν είναι ο ο κατάληλος και σωστος τρόπος επίλυσης αυτού του ερωτήματος)
Φιλικά Άγγελος
Ευχαριστώ πολυ! Το δοκίμασα όμως δεν κατέληξα πουθενά δυστυχώς...
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολυ! Το δοκίμασα όμως δεν κατέληξα πουθενά δυστυχώς...
δοκίμασε τον δεύτερο τρόπο λύσης!
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
Όλγα21
Νεοφερμένος
φίλε Φίλλιπε καλησπέρα, τι κάνεισ??εχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε δυστυχώς. Λοπόν πρότεινα μία λύση στην όλγα λίγο πιο πάνω είναι. Πως σου φαίνεται???
και ενας δεύτερος τρόπος που πιστεύω ότι είναι σωστός είναι να κάνει |Ζ-W|=d(K,ε) + ρ
σχεδίασα τους γεωμετρικούς τόπους και η ευθεία τέμνει τον κυκλο αρα η ελάχιστη απόσταση ειναι 0 και η μεγιστη άπειρο, οποτε δεν ισχυει νομιζω το παραπανω...
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Πήγαινε το 9 μπροστά θεώρησε συνάρτηση και κάνε Bolzano στο (0,1)
Την έκανα στα γρήγορα γι αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος μπορεί να έχει και λάθη.
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Εμείς αύριο γράφουμε τελευταίο διαγώνισμα στα Μαθηματικά (Κατεύθυνσης), πάντως στην βιολογία την προηγούμενη βδομάδα μας λιώσανε. Όλο το βιβλίο ήθελε να γράψουμε, μόνο γονιδιακή ρύθμιση δεν έβαλε (προς μεγάλη μου ανακούφιση). Προς το παρών τα διαγωνίσματα είναι μάλλον εμψυχωτικά (εκείνο το ρημάδι το 90 στην έκθεση έφτυσα αίμα για να το φτάσω), αλλά φοβάμαι για αύριο.
Ευτυχώς οι καθηγητές προσπαθούν να μας ανεβάσουν το ηθικό μέσα στην τάξη...
Εγώ βλέπω να γράφουμε κι άλλα διαγωνίσματα στα μαθηματικά, όλη τη χρονιά γράφαμε κάθε δεύτερη κυριακή... και έχω ακόμα να γράψω αεππ, θεωρία + υποπρογράμματα, μαθηματικά γενικής, οεφέ φυσικής και όχι μόνο... στην έκθεση πάντως έχουμε γράψει μόνο ένα διαγώνισμα όλη τη χρονιά στο φροντιστήριο τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα με την έκθεση, ευτυχώς..
Όλγα21
Νεοφερμένος
Πήγαινε το 9 μπροστά θεώρησε συνάρτηση και κάνε Bolzano στο (0,1)
Την έκανα στα γρήγορα γι αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος μπορεί να έχει και λάθη.
ευχαριστω παρα πολυ
δεν ειχε λαθη, μονο ενα προσημο σου ξεφυγε
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Βασικά η λύση είναι το -1 άμα παρατηρήσεις.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.