Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος
Αισθανεσθαι γαρ εφασαν και ως σιτον εξεπεμπον τοις Αργειοις σφων αυτοις πολεμουντωνκαι ως εστιν μεν οτε ουδεν συστρατευοιεν εκεχειριαν προφασιζομενοι, οποτε δε ακολουθοιεν, ως κακως συστρατευοιεν
και η αλλη
ελεγοντο δε και οι σπονδαι εξεληλυθεναι τοις Μαντινευσι τουτω τω ετει αι μετα τη εν Μαντινει μαχην τριακονταετεις γενομεναι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια μπορει να με βοηθησει καποιος στη μεταφραση δυο προτασεων;
Αισθανεσθαι γαρ εφασαν και ως σιτον εξεπεμπον τοις Αργειοις σφων αυτοις πολεμουντωνκαι ως εστιν μεν οτε ουδεν συστρατευοιεν εκεχειριαν προφασιζομενοι, οποτε δε ακολουθοιεν, ως κακως συστρατευοιεν
και η αλλη
ελεγοντο δε και οι σπονδαι εξεληλυθεναι τοις Μαντινευσι τουτω τω ετει αι μετα τη εν Μαντινει μαχην τριακονταετεις γενομεναι..
any ideas;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειρηνικέ νομίζω πως δημοσιεύεις ερωτήσεις σε λάθος θέμα.any ideas;
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά, γενικά, τις Πανελλήνιες 2014 (χρονοδιάγραμμα, πρόγραμμα, ύλη κλπ κλπ κλπ)
Απορίες επι συγκεκριμένων μαθημάτων μπορείς να υποβάλλεις σε αντίστοιχα θέματα (π.χ. "Απορίες στα Αρχαία Κατεύθυνσης")
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
1) Γιατί αυτοί ισχυρίστηκαν ότι πληροφορήθηκαν και ότι τάχα έστελναν τρόφιμα στους Αργείους όταν αυτοί οι ίδιοι τους πολεμούσαν και ότι τάχα κάποιες φορές δεν έκαναν εκστρατεία μαζί τους επειδή προφασίζονταν ανακωχή, όταν όμως τους ακολουθούσαν (είπαν ότι) έκαναν εκστρατεία με κακή διάθεση / χωρίς τη θέληση τους
2) Έλεγαν όμως ότι οι συνθήκες είχαν λήξει για τους Μαντινείς αυτό το έτος που (: οι οποίες) είχαν γίνει (: συναφθεί) για 30 χρόνια μετά την μάχη στη Μαντινεία.
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Με κάθε επιφύλαξη:
1) Γιατί αυτοί ισχυρίστηκαν ότι πληροφορήθηκαν και ότι τάχα έστελναν τρόφιμα στους Αργείους αν και αυτοί οι ίδιοι τους πολεμούσαν και ότι τάχα κάποιες φορές δεν έκαναν εκστρατεία μαζί τους επειδή προφασίζονταν ανακωχή, όταν όμως τους ακολουθούσαν (έλεγαν ότι) έκαναν εκστρατεία με κακή διάθεση / χωρίς τη θέληση τους
2) Έλεγαν όμως ότι οι συνθήκες είχαν λήξει για τους Μαντινείς αυτό το έτος που (: οι οποίες) είχαν γίνει (: συναφθεί) 30 χρόνια μετά την μάχη στη Μαντινεία.
Μου αρέσει που μετέφρασες το "γάρ" χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου τι προηγείται...
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Μου ταίριαζε έτσι
Αν είναι αιτιολογικός, τότε τί αιτιολογεί;
Δεν έχουμε το χωρίο που προηγείται για να μπορέσουμε τον μεταφράσουμε.
Nadiawow
Εκκολαπτόμενο μέλος
niek
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί κάποιος να μου πει πιο είναι το καλύτερο βοήθημα για τα λατινικά κατεύθυνσης, για τα κείμενα και για την έκθεση;Και κάτι άλλο...επειδή δεν έχω ξεκινήσει φροντιστήριο και σκέφτομαι να κάνω μόνο τους δύο τελευταίους μήνες,έχω καμία ελπίδα να περάσω στη σχολή που θέλω(αγγλικά φιλολογία);Μου είπαν ότι χωρίς φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα για καμία σχολή...
Στα Λατινικά το Μεταιχμιο, κείμενα Ελληνοεκδοτική ή Σαββαλας ή Μεταιχμιο(τα δύο τελευταία είναι τεράστεια,αλλά τα έχουν όλα) έκθεση είναι καλύτερα να πέρεις κάποιο βιβλίο με θέματα αναλυμένα και όχι βοήθημα. Όσο για τη σχολή που στοχεύεις, δεν είναι ακατόρθωτο αν έχεις τις βάσεις και έχεις κάνει και αγγλικά και βρίσκεσαι σε ένα καλό επίπεδο.Γνωρίζω και άτομο που πέρασε χωρίς φροντιστήριο.
Εγώ ψάψνω για τα Μαθηματικά Γενικής, πήρα κάποιο αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό(Θέλω ένα με δύσκολες ασκήσεις και παραδείγματα).Αν ξέρει κανείς , ας μου προτείνει κάποιο.
Paracelsus
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια μπορει να με βοηθησει καποιος στη μεταφραση δυο προτασεων;
Αισθανεσθαι γαρ εφασαν και ως σιτον εξεπεμπον τοις Αργειοις σφων αυτοις πολεμουντων και ως εστιν μεν οτε ουδεν συστρατευοιεν εκεχειριαν προφασιζομενοι, οποτε δε ακολουθοιεν, ως κακως συστρατευοιεν
και η αλλη
- Διότι ισχυρίστηκαν ότι είχαν πληροφορίες και ότι τάχα έστελναν (αυτοί) έξω σιτάρι / τρόφιμα στους Αργείους, ενώ οι ίδιοι πολεμούσαν εναντίον τους και ότι τάχα μερικές φορές ούτε συμμετείχαν στην εκστρατεία, επειδή προφασίζονταν ανακωχή, όταν όμως τους ακολουθούσαν (ισχυρίστηκαν) ότι έκαναν την κοινή εκστρατεία απρόθυμα.
- Λεγόταν όμως ότι είχαν λήξει και οι συνθήκες για τους Μαντινείς αυτή τη χρονιά, οι οποίες είχαν γίνει / συναφθεί για τριάντα χρόνια μετά τη μάχη στη Μαντινεία.
Αυτά ...
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
- Διότι ισχυρίστηκαν ότι είχαν πληροφορίες και ότι τάχα έστελναν (αυτοί) έξω σιτάρι / τρόφιμα στους Αργείους, ενώ οι ίδιοι πολεμούσαν εναντίον τους και ότι τάχα μερικές φορές ούτε συμμετείχαν στην εκστρατεία, επειδή προφασίζονταν ανακωχή, όταν όμως τους ακολουθούσαν (ισχυρίστηκαν) ότι έκαναν την κοινή εκστρατεία απρόθυμα.
- Λεγόταν όμως ότι είχαν λήξει και οι συνθήκες για τους Μαντινείς αυτή τη χρονιά, οι οποίες είχαν γίνει / συναφθεί για τριάντα χρόνια μετά τη μάχη στη Μαντινεία.
Αυτά ...
Γιατί είπαν ότι αντιλήφθηκαν όχι μόνο ότι έστελναν
Υπήρχε φήμη ότι οι τριακονταετείς συνθήκες ειρήνης, οι οποίες είχαν συναφθεί μετά τη μάχη της Μαντίνειας, είχαν λήξει για τους Μαντινείς αυτό το έτος.
infinity_kn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στα Λατινικά το Μεταιχμιο, κείμενα Ελληνοεκδοτική ή Σαββαλας ή Μεταιχμιο(τα δύο τελευταία είναι τεράστεια,αλλά τα έχουν όλα) έκθεση είναι καλύτερα να πέρεις κάποιο βιβλίο με θέματα αναλυμένα και όχι βοήθημα. Όσο για τη σχολή που στοχεύεις, δεν είναι ακατόρθωτο αν έχεις τις βάσεις και έχεις κάνει και αγγλικά και βρίσκεσαι σε ένα καλό επίπεδο.Γνωρίζω και άτομο που πέρασε χωρίς φροντιστήριο.
Εγώ ψάψνω για τα Μαθηματικά Γενικής, πήρα κάποιο αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό(Θέλω ένα με δύσκολες ασκήσεις και παραδείγματα).Αν ξέρει κανείς , ας μου προτείνει κάποιο.
Πιο εχεις για τα μαθηματικα;
niek
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πιο εχεις για τα μαθηματικα;
Του Σαββάλα , Βασίλης Παπαδάκης
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
SteliosIoa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπάρλας ή Παπαδάκης; Οεο;
1ο τευχος Στεργιου Νακης
2ο Παπαδακης
επαναληψη παπαδακης
(αυτο εχω σκοπο να κανω φετος που ξαναδινω )
Georgia394
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί κάποιος να μου πει πιο είναι το καλύτερο βοήθημα για τα λατινικά κατεύθυνσης, για τα κείμενα και για την έκθεση;Και κάτι άλλο...επειδή δεν έχω ξεκινήσει φροντιστήριο και σκέφτομαι να κάνω μόνο τους δύο τελευταίους μήνες,έχω καμία ελπίδα να περάσω στη σχολή που θέλω(αγγλικά φιλολογία);Μου είπαν ότι χωρίς φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα για καμία σχολή...
Λατινικα: Μεταιχμιο
Λογοτεχνια: Εγω ειχα του Μπαχαρακη που τα εχει ολα σε ενα τομο...ηταν πολυ καλο.
Εκθεση: Ειχα του Σαββαλα, αλλα βρηκα και αρκετα blogs στο internet με πληροφοριες και λυμενα θεματα.
Δεν εκανα καθολου φροντιστηριο ολη τη χρονια. Παρ' ολα αυτα εβγαλα 18.900+ μορια (με αγγλικα τοσα...επειδη ειπες οτι σε ενδιαφερει η αγγλικη φιλολογια). Σιγουρα δε ειχα πιθανοτητες για αγγλικη (βασει των φετινων βασεων) αλλα εκανα πολλες απροσεξιες στα γραπτα μου.
Οποτε μην ακους αυτα περι φροντηστηριων, γιατι κι εγω τα ιδια ακουγα.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Λατινικα: Μεταιχμιο
Λογοτεχνια: Εγω ειχα του Μπαχαρακη που τα εχει ολα σε ενα τομο...ηταν πολυ καλο.
Εκθεση: Ειχα του Σαββαλα, αλλα βρηκα και αρκετα blogs στο internet με πληροφοριες και λυμενα θεματα.
Δεν εκανα καθολου φροντιστηριο ολη τη χρονια. Παρ' ολα αυτα εβγαλα 18.900+ μορια (με αγγλικα τοσα...επειδη ειπες οτι σε ενδιαφερει η αγγλικη φιλολογια). Σιγουρα δε ειχα πιθανοτητες για αγγλικη (βασει των φετινων βασεων) αλλα εκανα πολλες απροσεξιες στα γραπτα μου.
Οποτε μην ακους αυτα περι φροντηστηριων, γιατι κι εγω τα ιδια ακουγα.
Bασικά εγώ πάω φροντιστήριο αλλά δεν πιστεύω ότι είναι σημαντικό αν διαβάσεις και έχεις και λίγη βάση από τις προηγούμενες χρονιές.Εμένα αυτό που μου προσφέρει το φροντιστήριο είναι πρόγραμμα.Μόνη μου δεν ξέρω αν θα μπορούσα να έχω συναίσθηση και να καθίσω να διαβάσω.Γιατί τα αφήνω όλα για την τελευταία στιγμή.Νομίζω ότι είμαι Superman και ότι όλα βγαίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αν κάποιος μπορεί και έχει πείσμα μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.
Nadiawow
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι ακριβως να κατσω να διαβασω; την θεωρια της β΄ και γ'λυκειου (μεχρι εκει που φτασαμε);
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.