Guest 781029
Επισκέπτης
Το χειρότερο που μπορεί να πέσει είναι κανά σχεδιάκι με ήλιο που θα πρέπει να βρεις πόση ενέργεια πάει στη μαργαρίτα και μετά πόση στην πασχαλίτσα κλπΠαλουκάρες; Τέτοια να μας λετε να ανησυχούμε και για τη Βιολογία γενικής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Κανένα άγχος να μην έχεις. Διάβασε καλά τη θεωρία, κατανόησε την, λύσε ασκήσεις και θα γράψεις πολύ καλά!Παλουκάρες; Τέτοια να μας λετε να ανησυχούμε και για τη Βιολογία γενικής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
H Λογοτεχνία μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο μάθημα ( το λέω εγώ που πάω θετική )Δεν αντιλέγω, το ΑΟΔΕ είναι ίσως, μαζί με τα κείμενα της θεωρητικής, το πιο εύκολα μάθημα σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ερωτήσεις κρίσεως, άγνωστο παράλληλο, αυστηρή βαθμολόγηση ( αφού δεν υπάρχει μια ΚΟΙΝΗ θεωρία που τη μαθαίνουν όλοι).
Ε άρα οι μαθητές έχουν το θέμαΑλλά: Πολλοί μαθητές δεν γραφουν άριστα επειδή απλώς βαριούνται να το διαβάσουν (εγώ καλή ώρα )
Και με το δίκιο τους βέβαια γιατί είναι υπερβολικά ΒΑΡΕΤΟ.
Νομίζω ότι αυτό που λες είναι μια γενίκευση. Εσύ και όσοι γνωρίζεις θεωρείτε βαρετό το ΑΟΔΕ, άρα το ΑΟΔΕ είναι βαρετό.αλλά είναι ταυτόχρονα και βαρετό.
Η βιολογία, όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι, εμφανίζει δυσκολίες. Και πολλές φορές πράγματα που σου φαίνονται ενδιαφέροντα μπορεί να σου φαίνονται ταυτόχρονα και πολύ δύσκολα.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Το χειρότερο που μπορεί να πέσει είναι κανά σχεδιάκι με ήλιο που θα πρέπει να βρεις πόση ενέργεια πάει στη μαργαρίτα και μετά πόση στην πασχαλίτσα κλπ
Η ροή ενέργειας δεν είναι δύσκολη.
Κάτι ασκήσεις με βιοσυσσώρευση που κάναμε ήθελαν παραπάνω δουλειά.
Το θέμα είναι πως σε όλα τα μαθήματα αν θέλουν μπορούν να βάλουν θέμα που να στερήσει από αρκετούς το άριστα. Όχι από όλους βέβαια,γιατί πάντα υπάρχουν αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε θέμα.
Φοβάμαι όμως μήπως δω κανένα περίπλοκο διάγραμμα και κολλήσω. Κοιτούσα κάποια θέματα που έπεσαν στις επαναληπτικές και ήταν ένα διάγραμμα για το AIDS που αν μου έπεφτε δε ξέρω κατά πόσο θα έδινα ολοκληρωμένη απάντηση.
Guest 781029
Επισκέπτης
Σίγουρα όλα θέλουν δουλειά. Το θέμα είναι να μηνσ ε πιάσει πανικός. Η βιοσυσσώρευση νομίζω δεν έχει πέσει ποτέ οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή για φέτος. Ασκήσεις λύνεις από βοήθημα;Η ροή ενέργειας δεν είναι δύσκολη.
Κάτι ασκήσεις με βιοσυσσώρευση που κάναμε ήθελαν παραπάνω δουλειά.
Το θέμα είναι πως σε όλα τα μαθήματα αν θέλουν μπορούν να βάλουν θέμα που να στερήσει από αρκετούς το άριστα. Όχι από όλους βέβαια,γιατί πάντα υπάρχουν αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε θέμα.
Φοβάμαι όμως μήπως δω κανένα περίπλοκο διάγραμμα και κολλήσω. Κοιτούσα κάποια θέματα που έπεσαν στις επαναληπτικές και ήταν ένα διάγραμμα για το AIDS που αν μου έπεφτε δε ξέρω κατά πόσο θα έδινα ολοκληρωμένη απάντηση.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Σίγουρα όλα θέλουν δουλειά. Το θέμα είναι να μηνσ ε πιάσει πανικός. Η βιοσυσσώρευση νομίζω δεν έχει πέσει ποτέ οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή για φέτος. Ασκήσεις λύνεις από βοήθημα;
Στο φροντιστήριο λύνουμε από Σαββάλα. Αλλα το θέμα είναι οτι για το σπίτι μας βάζει μόνο θεωρία. Γι' αυτό θέλω να δουλέψω μόνη μου στις ασκήσεις περισσότερο στο σπίτι.
Guest 781029
Επισκέπτης
Εγώ που δεν πήγαινα φροντιστήριο στη βιολογία έλυνα από βοήθημα του Μεταίχμιο, και μερικές φορές από αυτά που έχει στο study4exams του υπουργείου. Ρίξε μια ματιά αν θες έχει κάποια καλά ασκησάκια.Στο φροντιστήριο λύνουμε από Σαββάλα. Αλλα το θέμα είναι οτι για το σπίτι μας βάζει μόνο θεωρία. Γι' αυτό θέλω να δουλέψω μόνη μου στις ασκήσεις περισσότερο στο σπίτι.
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Όντως. Δεν θέλω να σας αγχώσω,αλλά και οι δικοί μας καθηγητές (φροντιστήριο + σχολείο) λένε πως τα θέματα στη βιολογία γενικής φέτος θα είναι πιο δύσκολα από τα μαθηματικά. Και επίσης μας λένε στο σχολείο πως, επειδή τώρα λίγοι διαλέγουν τα μαθηματικά, τα φροντιστήρια χάνουν χρήματα, οπότε τους συμφέρει να βάλουν έυκολα θέματα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!Και εγώ έτσι λέω επειδή: Έκαναν τσόντα τα μαθηματικά γενικής και πήραν φέτος το 80% των υποψηφίων βιολογία, και έτσι θα την αγριέψουν για να κοπεί κοσμάκης.
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδη τι δυσκολο να υπαρχει απο τη στιγμη που τα μαθεις ολα απ' εξω;
Αυτή η άποψη είναι λανθασμένη.
Η Βιολογία γενικής έχει ασκήσεις και ερωτήσεις κρίσεως.
Οι ασκήσεις και οι ερωτήσεις κρίσεως απαιτούν κατανόηση της ύλης.
Η αποστήθιση από μόνη της δεν εξασφαλίζει την κατανόηση.
Άρα το να μάθεις τα πάντα απ' έξω (και μόνο αυτό) δεν αρκεί για να γράψεις 20, γιατί θα χάσεις από τις ασκήσεις. Ίσως να πάρεις ένα 15 ή ένα 16.
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιστεύω πάντως πως τα βοηθήματα δεν είναι ικανά να αναδείξουν το εαν ένα μάθημα επιδέχεται δύσκολες ασκήσεις.Οι ασκησεις παντως ειναι τετριμμενες απο οσα βοηθηματα εχω κανει.
Φυσικό είναι οι ασκήσεις που βλέπεις να είναι τετριμμένες, αφού κυκλοφορούν πολλά χρόνια.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Το να διαβαζεις χωρις να καταλαβαινεις προφανως ειναι ανοησια, δεν ειπε κανεις το αντιθετο. Οι ασκησεις παντως ειναι τετριμμενες απο οσα βοηθηματα εχω κανει. Η πιο αξιολογη κατ' εμε ειναι τροφικο πλεγμα στο οποιο πρεπει να κατανειμεις την ενεργεια στους διαφορους καταναλωτες. Απλα κατι τετοιο δεν το κοβω να πεφτει επειδη θελει μαθηματικες εξισωσεις και η θεωρητικη θα εχει θεματακι.
Μα δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. Βασικά μαθηματικά. Για να αντιμετωπίσει κάποιο παιδί θεωρητικής μεγάλη δυσκολία πρέπει να εχει παρατήσει τα μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του λυκείου.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Αντε να τελειώνουμε να σηκωθώ να φύγω εκδρομές κτλ και το σπίτι θα με ξαναδεί σε 3 μήνες
Αμήν και πότε.
SonnY
Εκκολαπτόμενο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
η ΟΕΦΕ πότε βγάζει θέματα?
Απρίλιο νομίζω
hliass_1989
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εφοσον το 5ο πεδιο εξακολουθει να ναι ο συνδετικος κρικος των θεωρητικων ΧΩΡΙΣ απωλεια μοριων, φυσικο επακολουθο ειναι να θυσιαστει και ο τεχνολογικος μαζι τους.
Η ουσια του πραγματος ειναι πως ο τεχνολογικος ετσι πως το δομησαν δεν εχει προβαδισμα εναντι του θεωρητικου.Καλλιστα θα μπορουσαν να βαλουν ενα αυτονομο θεμα με συναρτησεις, να πελαγοδρομησει ο θεωρητικος .
Ανταυτου απαιτουν βαθια κατανοηση των εννοιων της στατιστικης και των πιθανοτητων, παραγκωνιζοντας τις συναρτησεις.
PS: Οποιος θελει αποκλειστικα 2ο , 4ο πεδιο και επελεξε μαθηματικα γενικης αντι για φυσικη γεν , ειναι απλα τραγικος.
Guest 781029
Επισκέπτης
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 22 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.