Muxu Su
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
omg nPb πρωτη φορα συμφωνώ μαζι σου
τις άλλες φορές διαφωνούσες ολικά μαζί μου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχεις διαβάσει κάποιο πανεπιστημιακό σύγγραμα Γενικής Βιολογίας ή λες ο,τι σου κατέβει;Μήπως να το διαθέσουμε και ως Πανεπιστημιακό σύγγραμμα Γενικής Βιολογίας; Πλάκα μας κάνεις;
Σε πληροφορώ ότι τα περισσότερα συγγράματα ΓΕΝΙΚΗΣ (το τονίζω) Βιολογίας (π.χ. των Campell και Reece ή των Purves, Orians et al) ΤΟ ΠΟΛΥ να αποκλίνουν από την ύλη του σχολικού βιβλίου κατά 5-6 σελίδες για κάθε φαινόμενο. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι θίγουν πολλούς περισσότερους κλάδους της βιολογίας πέρα από τη γενετική κλπ. Εδώ να σημειώσω (επειδή θα πεταχτούν οι της Ιατρικής) ότι το βιβλίο του Alberts ΔΕΝ είναι βιβλίο ΓΕΝΙΚΗΣ βιολογίας
Οσον αφορά τη Βιολογία, πριν απο 3 δεκαετίες πίσω δε ξέρω καν αν η θεωρία του σχολικού βιβλίου ήταν γνωστή. Π.χ. η PCR αρχισε να εφαρμοζεται ευρεως απο το 85, το πρόγραμμα του ανθρωπίνου γονιδιώματος ολοκληρώθηκε το 2001 κ.α.Αλλά αν θεωρείς τώρα ότι στο Ελληνικό σχολείο διδάσκουν δύσκολα πράγματα, μπορώ να σου παραθέσω ύλη από 2-3 δεκαετίες πίσω και να πάθεις πλάκα.
Αρνούμαι να πιστέψω πως , τουλάχιστον στη βιολογία, το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων παλαιότερων ετών ήταν πιο πάνω. Και στην πράξη, έχω δει θέματα παλαιότερων ετών πολύ χαμηλότερου επιπέδου από τα σημερινά (θέματα σκέτης θεωρίας).
Καλα ντε, δεν είπαμε και για το '60Πολλοί εξ' αυτών είχαν και αγροτικές δουλειές παράλληλα με το διάβασμα του λυκείου.
Επιμένω ότι όσα διδασκόμαστε στη βιολογία κατεύθυνσης είναι αρκετά σύγχρονα και εξειδικευμένα.
Στη φυσική κατεύθυνσης, από την άλλη, μαθαίνουμε πολύ βασικές και θεμελιώδεις έννοιες μηχανικής.
Muxu Su
Διάσημο μέλος
τις άλλες φορές διαφωνούσες ολικά μαζί μου;
Προσπάθησα να κάνω ενα δεύτερο δίδυμο transient - aggressive αλλα μαλλον δεν βγήκε. Σου έχω στείλει ενα μειλ απο την πρωτη δεν ξερω αν το είδες. Πρεπει να σοβαρεβουμε με το διάβασμα!!
methexys
Τιμώμενο Μέλος
ivilinia_new
Νεοφερμένος
Gate4
Επιφανές μέλος
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπα μην το λες εγω περιμενω να αρχισουν τα σχολεια για να συντονιστω ολοκληροτικα και να ξαναδιαβαζω οπως διαβαζα γιατι τωρα αποσυντονιστηκα λιγο.Το λεω αυτο οτι καλυτερα διαβαζεις με το σχοελιο γιατι ξερεις οτι εχεις ενα συγκεκριμενο προγραμμα καθε μερα ενω στις γιορτες σταματουν και τα φροντιστηρια καποιες μερες αποσυντονιζομαστε και εμεις λιγοΚαλησπερα! Πραγματικα χωρις το σχολειο το διαβασμα ειναι χιλιες φορες πιο ποιοτικο και ξεκουραστο, πχ τωρα τα χριστουγεννα, πολυ πιο ανετα!
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Muxu Su
Διάσημο μέλος
methexys
Τιμώμενο Μέλος
artemis1996
Νεοφερμένος
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Παιδιά στη βιολογία κατεύθυνσης στο 5ο κεφάλαιο που είναι όλο παραδείγματα το μάθατε όλο απ'έξω ή μόνο τους ορισμούς, τους νόμους και κάτι άλλα σημαντικά?
Τους ορισμούς και τους νομούς. Τα παραδείγματα δεν νομίζω οτι υπαρχει λόγος να τα μάθεις απέξω. Δεν χρειάζεται να πάψουμε περεταιρω εγκεφαλικά κύτταρα και να αποστηθισουμε και τα παραδείγματα.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Εγώ τώρα ξεκινάω επανάληψη το δεύτερο μισό του πρώτου κεφαλαίου στη βιολογία γενικής. Το έχουμε για διαγωνισμα στο σχολείο. Όλα βγαίνουν στο άνετο εκτός από το AIDS ..Το χω πάρει από την αρχή με κακό μάτι. Ούτε μια φορά δε το χω βγάλει καλά.
Εγω και τις δυο τις βιολογία δεν τις αποστηθιζω. Κάθομαι και τις διαβάζω πολλες φορες ανάγνωση. Ε στο τέλος τα λέω πανω κάτω όπως τα χει το βιβλίο. Πόσες φορες τα χεις βγάλει τα 1 και 2;
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Διαβάζω μόνος μου, δεν πάω φροντιστήριο και πέρσι άλλαξα και πόλη και σχολείο. Τώρα στις γιορτές ξεσκίστηκα στο διάβασμα και είμαι βιδωμένος που αρχίζει πάλι το σχολείο, γιατί δεν θα προχωράω όσο γρήγορα θέλω την ύλη. Βλέποντας την εικόνα που ανέβασες είδα ότι στους θεματικούς κύκλους δυστυχώς μου έχουν ξεφύγει κάποια. Θα το διορθώσω όμως άμεσα. Και πάλι σ' ευχαριστώ, πραγματικά με βοήθησες πολύ.Οριστε. Εμένα η καθηγήτρια μου, μου εχει δώσει φυλλάδια με τους 31 αυτούς θεματικους κύκλους. Αλλα όπως σου είπα, ας πούμε στην παράδοση προσεγγίζονται επιδερμικα και τα μουσεία. Μη δίνεις σημασία στα τικ.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.