Εγω θεωρω πως δεν χρειαζεται τοσο μεγαλη βιασυνη. Ρωτησα 3 φιλους μου που ειναι ιατρικη και οι τρεις τους απο Σεπτεμβριο ξεκινησαν βιολογια κατευθυνσης και τελειωσαν αρχες Φλεβαρη την υλη με οχι ιδιαιτερο κοπο. Οργανικη την εχω τελειωσει σχεδον ολη απο περσυ, οποτε στο τελος της υλης θα ασχοληθω με το κομματι αυτο κανα διμηνο. Την ανοργανη Σεπτεμβριο-Νοεμβριο.
Ναι, και γώ ρώτησα τη Μαρία την Πενταγιώτισσα και μου είπε ότι θα περνούσε Ιατρική αλλά πήρε 17 στη Βιολογία επειδή δεν έκανε θερινά...
Ας μην επιλέγουμε εμπειρίες και πράγματα που ξέρουμε μόνο εμείς αν ισχύουν.
Τέλος πάντων, υποστηρίζω τα θερινά στη βιολογία κατεύθυνσης. Όχι στη γενικής.
Όσο πιο νωρίς έχει τελειώσει κανείς την ύλη, τόσο καλύτερα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα χει εμπεδώσει όλα.
Το διάστημα Σεπτέμβριος - Φεβρουάριος δε μου φαίνεται καθόλου ικανοποιητικό για την ΠΛΗΡΗ εμπέδωση της ύλης και για τον μαθητή που πάει για 20.
Αν πηγαίνεις για 16, έχει καλώς. Αντιθέτως, υποστηρίζω πως όσοι ξεκινάνε Σεπτέμβριο (απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά σήμερα δεν έχουν όλοι χρήματα για θερινά κλπ.) πρέπει να τελειώνει την ύλη περίπου τέλη Μαρτίου. Αυτό βέβαια συνεπάγεται λιγότερο χρόνο για επαναλήψεις...
Όταν λες ότι έχεις τελειώσει οργανική απο πέρσι, φαντάζομαι πως εννοείς πως έκανες μαθήματα (φροντιστηριο; ιδιαιτερα; ) πέρσι στη Χημεια της Γ' και συγκεκριμένα στην Οργανική. Γιατί η Οργανική της Β απέχει ένα τεράστιο χάσμα από την οργανική της Γ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.