Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
1ο σκέλος: π.χ. συντελεί στη διαμόρφωση χαρακτήρων που δεν υποτάσσονται στις επιταγές της μοίρας, που διεκδικούν μια θέση ανάμεσα σε εκείνους που έφτασαν στη "μεγαλοσύνη" και την εξασφάλιση υστεροφημίας, παύουν να αδρανούν από τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού...
2ο σκέλος: π.χ. Στα έργα των τραγικών ποιητών οι ήρωες, οι οποίοι εξαίρονται για τις ηθικές αντιστάσεις τους και το θάρρος τους χάρη στο οποίο διεκδικούν με σθένος αξιοπρέπεια ως ζωντανοί και καλή φήμη ως νεκροί, καταφέρνουν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις θεϊκές δυνάμεις. Έτσι, οι νέοι διδάσκονται έναν τύπο ανθρώπου με υψηλό το αίσθημα του δικαίου και της υπερηφάνειας (τιμής) και μαθαίνουν να μην κρατούν αλαζονική τάση, καθώς κάτι τέτοιο θα τους οδηγήσει στη θεία δίκη.
... ;
Πολύ δύσκολο θέμα. 0 θα έγραφα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Christie17avril
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σχετικά με το θέμα της τιμής, θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι
1ο σκέλος: π.χ. συντελεί στη διαμόρφωση χαρακτήρων που δεν υποτάσσονται στις επιταγές της μοίρας, που διεκδικούν μια θέση ανάμεσα σε εκείνους που έφτασαν στη "μεγαλοσύνη" και την εξασφάλιση υστεροφημίας, παύουν να αδρανούν από τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού...
2ο σκέλος: π.χ. Στα έργα των τραγικών ποιητών οι ήρωες, οι οποίοι εξαίρονται για τις ηθικές αντιστάσεις τους και το θάρρος τους χάρη στο οποίο διεκδικούν με σθένος αξιοπρέπεια ως ζωντανοί και καλή φήμη ως νεκροί, καταφέρνουν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις θεϊκές δυνάμεις. Έτσι, οι νέοι διδάσκονται έναν τύπο ανθρώπου με υψηλό το αίσθημα του δικαίου και της υπερηφάνειας (τιμής) και μαθαίνουν να μην κρατούν αλαζονική τάση, καθώς κάτι τέτοιο θα τους οδηγήσει στη θεία δίκη.
... ;
Πολύ δύσκολο θέμα. 0 θα έγραφα
ουάου! όντωΣ ήμουν εκτόΣ θέματοΣ. Μια χαρά θα τα πήγαινεΣ
Christie17avril
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ρε παιδιά της θεωρητικής μόνο εγώ σιχαίνομαι τον Καβάφη; Τον διαβάσατε εσείς; Λέτε να ξαναπέσει;
έχω σκοπό να τον κάνω μια ανάγνωση παραμονή
Imagica
Εκκολαπτόμενο μέλος
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν ξερω καν τι λεει ολο λεω να το κανω ολο το αναβαλλωΡε παιδιά της θεωρητικής μόνο εγώ σιχαίνομαι τον Καβάφη; Τον διαβάσατε εσείς; Λέτε να ξαναπέσει;
Vicky13
Δραστήριο μέλος
Όποιος δίνει μαθηματικά γενικής,παίζει να βάλουνε τίποτα μέση ταχύτητα,επιτάχυνση κτλπ? =S
Γενικα ειναι στην υλη ο ρυθμος μεταβολης οχι μονο η ταχυτητα καιη επιταχυνση.Αν δεις στις επαναληπτικες 2012 επεσε ρυθμος μεταβολης.
angel07
Νεοφερμένος
katerina16
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρε παιδιά της θεωρητικής μόνο εγώ σιχαίνομαι τον Καβάφη; Τον διαβάσατε εσείς; Λέτε να ξαναπέσει;
Έριξα μία ματιά ..(στην κυριολεξία!) ...και μετά άλλαξα σελίδα ...παρακολουθούσα στο μάθημα,ξέρω τι λέει αλλά δεν κάθομαι να το διαβάσω ....νο νο!
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
ε ναι δεν νομιζω να μας την κανουνΈριξα μία ματιά ..(στην κυριολεξία!) ...και μετά άλλαξα σελίδα ...παρακολουθούσα στο μάθημα,ξέρω τι λέει αλλά δεν κάθομαι να το διαβάσω ....νο νο!
Imagica
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kάποιοι λένε ότι μπορεί να μας την κάνουν λόγω 150 χρονών Καβάφη φέτος,αλλά πιστεύω κανά παράλληλο Καβάφη αν βάλουνΈριξα μία ματιά ..(στην κυριολεξία!) ...και μετά άλλαξα σελίδα ...παρακολουθούσα στο μάθημα,ξέρω τι λέει αλλά δεν κάθομαι να το διαβάσω ....νο νο!
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
οχι ρε τι λες αυτο δεν εχει γινει ποτεKάποιοι λένε ότι μπορεί να μας την κάνουν λόγω 150 χρονών Καβάφη φέτος,αλλά πιστεύω κανά παράλληλο Καβάφη αν βάλουν
Αγνωστο
Δραστήριο μέλος
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
4-5 μακαριΝα πέσει Κρητικός. Δικαίωσις!
Jok19
Νεοφερμένος
4-5 μακαρι
Ναι ναι μακάρι! μετά από το τόσο διάβασμα που έχει πέσει σε αυτά τα κομμάτια, κοντεύω να δω και εγώ φεγγαροντυμένες και να ακούσω αυτό τον γλυκύτατο ήχο!
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος
Να πέσει Κρητικός. Δικαίωσις!
Άριστο παράδειγμα της λεγόμενης τυφλής δικαιοσύνης. Δεν τον αντέχω.
DrHouse
Διάσημο μέλος
Να πέσει Κρητικός. Δικαίωσις!
Ουτε καν ομως
Επεσε το 2011.Τζαμπα η αναμονη της ''δικαιωσις'',αλλαξε πιστη
cha0s
Περιβόητο μέλος
Constadinos
Νεοφερμένος
gregory nub
Διάσημο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.