qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Όχι, υπάρχει συντελεστής για την οριακή τριβή και ισχύει Τσ,max=Τορ=μ(ορ)*N (αυτό το βρήκα σε βοήθημα)Δεν νομίζω πως υπάρχει συντελεστής τριβής αν μιλάμε για στατική τριβή, τη στατική την υπολογίζεις παίρνοντας ότι SF=0 καμία σχέση με μ. Η ολισθησης είναι που είναι ίση με μ*Ν.
Η μέγιστη στατική τριβή μόνο είναι ίση με την ολίσθησης και ίση με μ*Ν.
(αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με )
Το βιβλίο της α λυκείου αναφέρει ότι η τριβή ολίσθησης είναι μικρότερη από την οριακή τριβή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Kατανοητό, γιατί άπαξ και καταφέρεις να σπρώξεις λίγο τον καναπέ με την οικογένεια πάνω, μετά σου φαίνεται εύκολη η υπόλοιπη διαδρομή.Το βιβλίο της α λυκείου αναφέρει ότι η τριβή ολίσθησης είναι μικρότερη από την οριακή τριβή.
Εγώ έχω άλλο προβλημα, με τα συνθετα κυκλώματα. Γιατί στην ασκηση 5.122 του μαθιουδάκη ο πυκνωτής δεν φορτίζεται;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kατανοητό, γιατί άπαξ και καταφέρεις να σπρώξεις λίγο τον καναπέ με την οικογένεια πάνω, μετά σου φαίνεται εύκολη η υπόλοιπη διαδρομή.
Εγώ έχω άλλο προβλημα, με τα συνθετα κυκλώματα. Γιατί στην ασκηση 5.122 του μαθιουδάκη ο πυκνωτής δεν φορτίζεται;
Βαλε την ασκηση.Αν και νομιζω οτι ολα αυτα ειναι λιγο
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος
..Θα μου βάζει ασκήσεις απο Μπάρλα κανονικά όπως σε ιδιαίτερο.
Λες και τα φροντιστηρια δεν κανουν Μπαρλα. Εκτος αν εννοουσες κατι αλλο.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Επίσης μην ορκίζεσαι ότι κάνουν όλοι Μπάρλα, στο σημερινό που πήγα κάνουν ένα άλλο...
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όχι απλώς δεν θα κάνω φροντιστήριο και θα είναι σαν ιδιαίτερο το μάθημα... I mean ιδιαίτερο, δεν ανέφερα καθόλου τα φροντιστήρια
Επίσης μην ορκίζεσαι ότι κάνουν όλοι Μπάρλα, στο σημερινό που πήγα κάνουν ένα άλλο...
sorry, καταλαβα λαθος. Νομιζα πως πηγαινες σε φροντιστηριο.
Ναι, οντως, λιγοι κανουν Μπαρλα σε φροντιστηρια. Ειναι "για αποφοιτους μαθηματικου", οπως εχω ακουσει αρκετους να λενε...
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια χαρα ειναι ο Μπαρλας, και σε κλειστα τμηματα αριστουχων σε φροντιστηρια το κανουν. Απλα δε το συνιστουν πολυ κατα κανονα σε φροντιστηρια γιατι υπαρχουν μαθητες ολων των επιπεδων.
Χωρις Μπαρλα, προκοπη δε κανεις. Οχι οτι εχω λογο να τον διαφημισω, το κανει και μονος του περιοδευοντας σε ολα τα λυκεια της χωρας.
christina123
Δραστήριο μέλος
εχω ακουσει οτι δεν εχει απαντησεις πισω..αληθευει;
Johnny15
Επιφανές μέλος
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Kατανοητό, γιατί άπαξ και καταφέρεις να σπρώξεις λίγο τον καναπέ με την οικογένεια πάνω, μετά σου φαίνεται εύκολη η υπόλοιπη διαδρομή.
Η τάση του πυκνωτή ισούται με την τάση VL του πηνίου VL=L*(di/dt)=L*0=0 (αφού το ρεύμα είναι σταθερό)
Όμως q=C*Vc=0
Iliaso
Περιβόητο μέλος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
1000 ευχαριστώ!Η τάση του πυκνωτή ισούται με την τάση VL του πηνίου VL=L*(di/dt)=L*0=0 (αφού το ρεύμα είναι σταθερό)
Όμως q=C*Vc=0
Εμένα μου λες; Σε κάθε μάθημα, βγάζει ο μαθηματικός τους 6-7 τόμους βοηθήματα και βιβλία και κάνουμε εναλλάξ ο.ΟΞεκολλάτε δεν είναι μόνο ο Μπάρλας.-.-
Πάντα όμως, στο κέντρο είναι το βιβλίο, μην το ξεχνάτε αυτό. Σε αυτό εξεταζόμαστε.
Or3st1s SOAD
Εκκολαπτόμενο μέλος
Johnny15
Επιφανές μέλος
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Or3st1s SOAD
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 278211
Επισκέπτης
Σχεδον ολα τα βιβλια του υπουργειου ειναι πολυ κακογραμμενα.Με βαση τα θεματα που πεφτουν καθε χρονο και κυριως φετος,τα βοηθηματα και το φροντιστηριο ειναι δυστυχως απαραιτητα.Φυσικη το σχολικο αφιερωνει 3-4 σελιδες στη αατ ενω στο φροντιστηριο γραψαμε 3ωρο διαγωνισμα.
Έχεις δίκιο! Ειδικά στη φυσική, βλέποντας ελάχιστες σελίδες να αφιερώνονται στην αατ, σκέφτηκα πως σε 3 το πολύ δίωρα θα έχω τελειώσει με όλες τις ασκήσεις κλπ... κι όμως...
Στα μαθηματικά πάλι, βαριόμουν να διαβάσω μεθοδολογία (από βοήθημα πάντα) με αποτέλεσμα σε ένα διαγώνισμα να γράψω πιο εύκολα το 4ο θέμα από το 1ο .
ΥΓ: Στα μαθηματικά έχω Μπάρλα και Παπαδάκη, ενώ στη φυσική Δημόπουλο (για τη θεωρία κυρίως..!) και ασκήσεις μου δίνει η καθηγήτριά μου.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.