Θάλεια
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NickTheGreek3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εγω ετσι ημουν! Αλλα μην ανησυχεις, απο αυτα τα μονα που μπορει να χρειαστεις για την Γ ειναι οι ευθειες και τους τυπους κυκλου/παραβολης/ελλειψης κτλ. ως τυπους (μονο και μονο για να πεις π.χ. "ο γεωμετρικος τοπος ειναι κυκλος"). Και ισως λιγο τα διανυσματα στην Φυσικη για τις συνιστωσες δυναμεις.Φυσικη Κατευθυνσης της Β ειναι σκετη απελπισια.Καποιες στιγμες μου ρχεται να τη σκισω.
Στη βιολογία έχεις ένας σίγουρο 90-95. Στα μαθηματικά γενικής ρισκάρεις αλλά μπορείς πιο εύκολα να χτυπήσεις 100 αλλά και πολύ πιο εύκολα να γράψεις κάτω από 80.
Αν κυνηγάς το 100 επιλέγεις μαθηματικά γενικής, αν κυνηγάς απλά καλό βαθμό βιολογία γενικής, αν θέλεις να αυτοκτονήσεις ιστορία γενικής.
Χεχε οντως το θεμα με την Ιστορια γενικης εχει καταντησει γελειο...
Παντως τα Μαθ/κα γενικης δεν ειναι δυσκολα. Το αντιθετο. Αμα ριξεις ενα καλο διαβασμα και δεν το υποτιμησεις ως μαθημα, ενα 90/100 το εχεις στανταρ, ενω αμα κανεις και μερικες ασκησεις παραπανω μπορεις να γραψεις ανετα και 100. Εγω δινω για 5ο πεδιο, οποτε πηρα Μαθ/κα γενικης αναγκαστικα, αλλα αμα δεις, το πρωτο κεφαλαιο ειναι αυτα που γινονται και στην κατευθυνση, απλα πολυ πολυ πιο απλα. Το ΠΙΟ δυσκολο που μπορει να πεσει ειναι ευρεση της εξισωσης εφαπτομενης συναρτησης ή κατι πανω σε αυτο... απλα πραγματα δηλαδη. Και απο κει και περα (απο οτι μου εχουν πει δηλαδη), η στατιστικη δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα.
Aμα θες να φαινεται πολυ, δες την υπογραφη μουSay what??? Ακούγεται πολύ λίγος χρόνος όταν το λες έτσι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος
Mια ερώτηση: Τη Βιολογία Γενικής τη μαθαίνετε παπαγαλία?Γιατί οι καθηγητές μου μού είπαν ότι δε χρειάζεται και ξεκίνησα να τη μαθαίνω χωρίς παπαγαλία.Είναι σαν το ΑΟΔΕ δηλαδή;Έτσι εξετάζεται;
Όταν λες όχι παπαγαλία, εννοείς με δικά σου λόγια έτσι; =/
Εμάς μας είχαν πει παπαγαλία, κλασσικά... Το κακό στη Βιολογία Γενικής είναι ότι μπορεί να μη σου τη διορθώσει Βιολόγος, αλλά Χημικός, Φυσικός, Γεωλόγος κτλ κτλ... Δηλαδή πιάνει σωστά τα του βιβλίου μιας και δεν έχει περαιτέρω γνώσεις πάνω στη Βιολογία.
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Όταν λες όχι παπαγαλία, εννοείς με δικά σου λόγια έτσι; =/
Εμάς μας είχαν πει παπαγαλία, κλασσικά... Το κακό στη Βιολογία Γενικής είναι ότι μπορεί να μη σου τη διορθώσει Βιολόγος, αλλά Χημικός, Φυσικός, Γεωλόγος κτλ κτλ... Δηλαδή πιάνει σωστά τα του βιβλίου μιας και δεν έχει περαιτέρω γνώσεις πάνω στη Βιολογία.
Εννοώ ότι για παράδειγμα μπορεί να αλλάζω τα ρήματα με κάποια συνώνυμα! Πφφφφ
Τώρα πρέπει να τα μάθω παπαγαλία.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Τι να ρισκάρεις στα Μαθηματικά Γενικής; Πιο εύκολο μάθημα δεν έχω ξαναδεί στα 12 χρόνια του σχολείου.Στα μαθηματικά γενικής ρισκάρεις αλλά μπορείς πιο εύκολα να χτυπήσεις 100 αλλά και πολύ πιο εύκολα να γράψεις κάτω από 80.
Devina
Τιμώμενο Μέλος
Εννοώ ότι για παράδειγμα μπορεί να αλλάζω τα ρήματα με κάποια συνώνυμα! Πφφφφ
Τώρα πρέπει να τα μάθω παπαγαλία.
Κοίτα, μη σε πιάνει πανικός. Δεν χρειάζεται καθόλου... Δεν χάλασε και ο κόσμος για κάποιες λέξεις. Χαλαρά... Όπως σου βγαίνει καλύτερα.. γιατί έτσι θα έχεις το νόημα στο μυαλό σου... Όπως σε βολεύει. Μη μπερδευτείς εκείνη την ώρα περισσότερο... Δεν χρειάζεται κιόλας.
Να τα καταννοείς όσο πιο καλά μπορείς. Και μετά να μαθαίνεις, αφού τα έχεις κάνει κτήμα σου... Έτσι θα σου βγαίνει πιο εύκολο...
Τι να ρισκάρεις στα Μαθηματικά Γενικής; Πιο εύκολο μάθημα δεν έχω ξαναδεί στα 12 χρόνια του σχολείου.
Αφου το λες εσυ θα το παρω με τα χιλια.
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Κοίτα, μη σε πιάνει πανικός. Δεν χρειάζεται καθόλου... Δεν χάλασε και ο κόσμος για κάποιες λέξεις. Χαλαρά... Όπως σου βγαίνει καλύτερα.. γιατί έτσι θα έχεις το νόημα στο μυαλό σου... Όπως σε βολεύει. Μη μπερδευτείς εκείνη την ώρα περισσότερο... Δεν χρειάζεται κιόλας.
Να τα καταννοείς όσο πιο καλά μπορείς. Και μετά να μαθαίνεις, αφού τα έχεις κάνει κτήμα σου... Έτσι θα σου βγαίνει πιο εύκολο...
Nαι αλλά είναι κρίμα να χάσω μονάδες απο αυτό το μάθημα, γιατί είναι πολύ εύκολο!
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!
Superhuman
Δραστήριο μέλος
Gina54
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mια ερώτηση: Τη Βιολογία Γενικής τη μαθαίνετε παπαγαλία?Γιατί οι καθηγητές μου μού είπαν ότι δε χρειάζεται και ξεκίνησα να τη μαθαίνω χωρίς παπαγαλία.Είναι σαν το ΑΟΔΕ δηλαδή;Έτσι εξετάζεται;
Να προσπαθείς να τη μαθαίνεις με τα λόγια του βιβλίου γιατί με βάση αυτό θα γίνει η διόρθωση (εγώ αυτό κάνω).Όμως αν κολλήσεις σε κάποιο θέμα και δεν το θυμάσαι ακριβώς μη φοβηθείς να το πεις με δικά σου λόγια. Εξάλλου σε όλα τα θέματα πρέπει να προσαρμόσεις το κείμενο του βιβλίου ανάλογα με την ερώτηση.
Dias
Επιφανές μέλος
Αυτό ακριβώς. Το καλοκαίρι τα διάβασα και τα 3 σε όλη την ύλη τους, (εντάξει, όχι σε δύσκολες ασκήσεις), τα βρήκα και τα 3 (Μ-Φ-Β) εύκολα (όχι δεν διάβασα και ιστορία, δεν είμαι τόσο χχχχχχ) και κατέληξα στη φυσική γιατί μού άρεσε περισσότερο σαν αντικείμενο.Αν δεν υποτιμήσετε τα μαθήματα γενικής και είστε προσεκτικοί την ώρα της εξέτασης,το 100 το έχετε σχεδόν σίγουρο.(Μιλάω για τα 3 εκτός της Ιστορίας,για την οποία δεν έχω ιδέα)
Για τη φυσική γενικής (που θα τη δώσω) μπορώ να πω τα εξής:
α) είναι πολύ λίγη η ύλη της
β) τα κεφάλαια είναι πολύ ενδιαφέροντα (φως, ατομική, πυρηνική)
γ) θέλει ελάχιστες (ως μηδενικές) γνώσεις από προηγούμενες τάξεις
δ) οι ασκήσεις της είναι πολύ εύκολες
ε) όταν ήταν υποχρεωτική στις πανελλαδικές (όπως λένε καθηγητές) πάρα πολλοί πετύχαιναν μαγάλους βαθμούς (ακόμα και θεωρητικοί που απεχθάνονταν τη φυσική)
Πάντως, θα επιμείνω σε αυτό που έγραψα παραπάνω: τα φροντιστήρια την έθαψαν τη φυσική (για την ιστορία δεν ξέρω τι παίζει), όπως έθαψαν και την τεχνολογική 1ο κύκλο. Δεν τους συμφέρουν πολλά μαθήματα και διασπάσεις σε πολλά τμήματα. (Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Όπως είπε και άλλος φίλος πιο πάνω, όποιον θέλει φυσική προσπαθούν να τον μεταπείσουν. Έτσι μας το έχουν περάσει και οι πιο πολλοί το δεχτήκαμε. Απόδειξη, από όσους συζητάμε σχεδόν κανένας δεν το σκέφτηκε ή δεν το σκέφτεται να διαλέξει φυσική, καθώς την έχει απορρίψει χωρίς να δοκιμάσει. Κάθε επιλογή είναι σεβαστή, αλλά η γνώμη μου είναι (για όσους είναι Β λυκείου) να το σκεφτείτε...
ioanna1993
Εκκολαπτόμενο μέλος
Have a nice day
Νεοφερμένος
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος
χμμ,οτι ξεκουράστηκα...ξεκουράστηκα!Για το πρώτο,όμως,έχω αμφιβολίες!
με εμένα πάλι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. και ακόμα δεν έχω τελειώσει με τις επαναλήψεις και τη Δευτέρα πάλι πίσω φροντιστήριο!
NickTheGreek3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Superhuman
Δραστήριο μέλος
NickTheGreek3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλές μεταβολικές και ενζυμικές διεργασίες εύχομαι και το επιθυμητό αποτέλεσμα στις εξετάσεις!
Ποιος ηρθε;
goal
Νεοφερμένος
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας παιδια. Περναει απο το μυαλο μου να δωσω παλι πανελληνιες παλι. Οταν πηγαινα σχολειο δεν ειχα ασχοληθει καθολου με το θεμα κ δεν ειχα κανει ουτε μηχανογραφικο! Με την αδιαφορια που ειχα τοτε κ με λιγο διαβασμα που σκεφτομαι να κανω τωρα εχω καμια -μικρη εστω- πιθανοτητα για καμια σχολη; Τί λέτε εσείς;
σε οποιαδήποτε σχολή? καμιά προτίμηση δεν έχεις?
goal
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.