Θα σου απαντήσω επειδή είμαι της θεωρητικής και εγώ!
Μεγαλύτερη σημασία έχει να μην αφήσεις κενά από την δευτέρα. Αν τα είχες γράψει πέρυσι τα λατινικά [στα παπούτσια σου] και δεν ξέρεις π.χ τις κλίσεις των ουσιαστικών , τις συζυγίες των ρημάτων και τις αντωνυμίες κάτσε και διάβασε τα τώρα γιατί μην περιμένεις τίποτα από την τρίτη λυκείου πάνω σε αυτά. Θεωρούνται δεδομένα. Μπορείς φυσικά να τα μάθεις και μέσω της τριβής εφόσον θα διαβάζεις φέτος αλλά πρέπει να τα έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου και να ξέρεις πολύ καλά γραμματική. Αρχαία , το γνωστό της δευτέρας , θεωρώ ότι είναι τελείως άχρηστο για την τρίτη λυκείου. Όμως , πρέπει και εκεί να ξέρεις γραμματική και δυστυχώς στα αρχαία όλα είναι σημαντικά ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια . Θα μπορούσες μέσα στο καλοκαίρι να την είχες διαβάσει. Το φροντιστήριο θα σε βοηθήσει προσφέροντας σου μια καλή επανάληψη αλλά για να κάνεις επανάληψη πρέπει να ξέρεις και αυτό που κάνεις διαφορετικά δεν είναι επανάληψη. Προσωπικά , εγώ ότι κενά είχα [τα μεγαλύτερα τουλάχιστον] τα καλύπτω ήδη αυτές τις μέρες με μια-δυο ώρες διαβάσματος την μέρα.
Όσον αφορά την ύλη που λες της τρίτης , μην αγχώνεσαι , όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Από το φροντιστήριο τουλάχιστον θα την βγάλετε την ύλη , από το σχολείο δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα. Αυτά είχα να σου πω φίλε μου. Ίσως σου φανούν πολύ χαζά , ίσως σου φανούν και ωφέλιμα. Εγώ θέλω να σε βοηθήσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.