akiroskirios
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμένα το σχολείο δεν πήγε 5μερη γιατι δεν μαζεύονταν άτομα..Ήμουν σε δίλλημα γιατί εκείνη την περίοδο μου έλειπε ύπνος..είχα μάπα ώρες στα φροντιστήρια (γυρνούσα 11 παρά σπίτι) οπότε για να προλάβω να διαβάσω έπρεπε να κάθομαι τουλάχιστον μέχρι τις 2..Και γι'αυτό σκεφτόμουν "Να πάω 5μερη να μπεκροπίνω κάθε βράδυ και να γυρνάω άυπνος ή να κάτσω σπιτάκι μου να κοιμηθώ?"Λίγα πράγματα κι από μένα:
- Συμβουλή : μην κάνετε τη μαλακία και δεν πάτε πενθήμερη! Μην ακούτε τα όσα σας λένε αυτοί που θέλουν να σας αποτρέψουν, γιατί αυτές οι 5 μέρες ούτε σε σώζουν ούτε σε αποσυντονίζουν, έλεος δηλαδή. Εάν έχεις ένα καλό πρόγραμμα από Σεπτέμβρη μπορείς άνετα να πάρεις μια βδομάδα off. Εκτός και αν δεν θέλετε εσείς οι ίδιοι να πάτε γιατί δεν σας αρέσει η παρέα, εκεί πάσο. Καλύτερα να μετανοιώσετε για κάτι που κάνατε, παρά για κάτι που δεν κάνατε ποτέ!
Πάντως τώρα που τελείωσε ομαλά η χρονιά θα ήθελα να είχα πάει 5μερη γιατί σίγουρα είναι μια εμπειρία που μένει χαραγμένη στο μυαλό μας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xrisa
Εκκολαπτόμενο μέλος
shikabalas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με αυτον τον τροπο λοιπον,καταφερα με λιγοτερες ωρες πανω απο το βιβλιο να πετυχω καλυτερα αποτελεσματα.Ενδεικτικα,μεχρι τα Χριστουγεννα διαβαζα το πολυ 2 ωρες τις καθημερινες(δεν μπορουσα πιο πολλες,ετσι και αλλιως ειχα φροντιστηρια και κυριως δεν αφησα ουτε μεσημερι χωρις ΥΠΝΟ!).Στις διακοπες των Χριστουγεννων εκανα ενα 8ωρο τη μερα,4 το πρωι,4 το απογευμα και μου εμενε και αρκετος χρονος για αλλες δραστηριοτητες.Απο κει και μετα,σταδιακα αρχισα να ασχολουμαι πιο πολυ,αλλα και παλι καθημερινες το πολυ 3-4 ωρεςενω τα σαββατοκυριακα 5-6.Το Πασχα ακολουθησα παρομοιο προγραμμα με τα Χριστουγεννα,απλα οι ωρες γιναν 10,5 πρωι-5 απογευμα.Το μεγαλο παλουκι ειναι απο κει και μετα.Απο το Πασχα και μετα πρεπει να τα δωσετε ολα.Φροντιστε να κρατησετε και απουσιες για να καθεστε σπιτι προς το τελος κερδιζοντας χρονο.Οσο εκπληξη και να σας κανει παντως,ακομα και προς το τελος δεν υπηρχε βραδυ που να ξενυχτησα!2-3 φορες μονο να διαβασα μεχρι τις 12.Η ξεκουραση και ο υπνος ειναι το παν.
Αυτα ειχα να πω εγω και ελπιζω να βοηθησα οσους αρχιζουν να προετοιμαζονται σιγα-σιγα.Αν θελετε μπορω να σας πω και τι αποτελεσματα ειχα με αυτο το προγραμμα,δεν το εκανα για να μην πει καποιος οτι ψωνιζομαι κτλ.Μπορειτε να στειλετε ενα πμ και θα σας απαντησω.Να ειστε σιγουροι παντως οτι με σταθερο διαβασμα και αν δεν εχετε μεγαλα κενα απο αλλες ταξεις,τον βαθμο τον εχετε στο τσεπακι σας.
σε μια σχολη,περνάνε οι 100-200 πρώτοι από όλη την ελλάδα ή όσοι πιάνουν την βάση??
δηλ. κάθε σχολη έχει συγκεκριμένες θέσεις ή όχι?? (πχ για τις ξενόγλωσσες σχολες όπου και ενδιαφέρομαι!!)
που μπορώ να μάθω για αυτό το θέμα gt έχω αγχωθεί ιδιαιτερα... :/
Gina54
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά να ρωτήσω κάτι?? θα δώσω πανελλήνιες του χρόνου και έχω μια απορία που κανένας δεν μπορεί να μου την λύσει...
σε μια σχολη,περνάνε οι 100-200 πρώτοι από όλη την ελλάδα ή όσοι πιάνουν την βάση??
δηλ. κάθε σχολη έχει συγκεκριμένες θέσεις ή όχι?? (πχ για τις ξενόγλωσσες σχολες όπου και ενδιαφέρομαι!!)
που μπορώ να μάθω για αυτό το θέμα gt έχω αγχωθεί ιδιαιτερα... :/
Έχω διαβάσει οτι οι Βάσεις εισαγωγής διαμορφώνονται κάθε χρόνο από τις επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και από τις προτιμήσεις τους, στα Μηχανογραφικά Δελτία. Κάθε Τμήμα Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. δέχεται συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων. Εισάγονται δηλαδή οι υποψήφιοι που το έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους, με φθίνουσα σειρά μορίων μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Ο αριθμός μορίων του τελευταίου υποψηφίου είναι η Βάση εισαγωγής του Τμήματος.
shikabalas
Εκκολαπτόμενο μέλος
love 2 b hated
Νεοφερμένος
ευχαριστω..
melody92
Νεοφερμένος
διαβασα πως υπαρχουν παιδια που κανουν αοθ τ καλοκαιρι...εμενα μου εχουν πει πως γι' αυτο το μαθημα δν χρειαζεσαι φροντιστηριο...εσεις τι πιστευετε;
ευχαριστω..
Εγώ έκανα ΑΟΘ όλη τη χρονιά και με βοήθησε πολύ στο τέλος αφού στο σχολείο ειδικά οι ασκήσεις που κάναμε ήταν σχεδόν μηδαμινές
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Θεωρητικά σε όλα τα μαθήματα υποτίθεται ότι μπορούμε χωρίς φροντιστήριο. Το θέμα είναι πόσο είναι το ρίσκο σε μια τέτοια περίπτωση. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι η προσωπική μας δουλειά, αλλά δυστυχώς κάποια μικρή ή μεγάλη βοήθεια και καθοδήγηση χρειάζεται. Το σχολείο δεν αρκεί ακόμα και αν έχεις τους τέλειους καθηγητές. Ειδικά για το ΑΟΘ που είναι μάθημα βαρύτητας για το 5o πεδίο και έχει και ασκήσεις, δεν μπορείς να το διακινδυνεύσεις. (Μήπως εννοείς το ΑΟΔΕ που είναι ένα σκέτο παπαγαλομάθημα? Αυτό από όσο λένε όλοι γίνεται χωρίς φροντιστήριο, αλλά πρέπει να το μαθαίνεις απέξω κατά λέξη και να το λες στη μάνα σου όπως όταν ήσουν Α δημοτικού). Στο ΑΟΘ στο σχολείο υπάρχει έχω μάθει και άλλο πρόβλημα: είναι μάθημα επιλογής και για να τους βγει το πρόγραμμα σε πολλά σχολεία το βάζουν 7η ώρα και όλο χάνεται. Έτσι αναγκαστικά το ΑΟΘ θέλει και αυτό το φροντιστή του. Τώρα αν θα αρχίσει το καλοκαίρι μετά τη Β ή το Σεπτέμβριο μαζί με τη Γ μικρή η διαφορά.διαβασα πως υπαρχουν παιδια που κανουν αοθ τo καλοκαιρι...εμενα μου εχουν πει πως γι' αυτο το μαθημα δeν χρειαζεσαι φροντιστηριο...εσεις τι πιστευετε;
Στη Β ήμουν θετική και τώρα στη Γ θα πάω Τεχνολογική-1 (κύκλος 1ος: τεχνολογίας και παραγωγής).δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά οφείλω να αμολογησω ότι ο δίας κάνει την καλήτερη διαχείρηση του καλοκαιρινού χρόνου αν πηγαίνει τεχνολογική...
domenico
Εκκολαπτόμενο μέλος
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
είσαι τυχερός γιατί και εγώ ήθελα να πάω σε αυτή τη κατεύθυνση αλλά στο σχολείο μου ήμουν ο μόνος και8 πριν από 2-3 χρόνια που είχαν μαζευτεί αρκετά παιδιά ο διευθιντής δεν επέτρεψε να γίνει η κατεύθυνση γιατί το μάθημα της ηλεκτρολογίας πρέπει να διδάσκεται από ηλεκτρολόγο και όχι από φυσικό και δεν ήθελε να πληρώνει το σχολείο τις ώρες αυτές αφού θα ήταν ωρομίσθιος και βαριόταν να κινήσει τις διαδικασίες... έτσι δεν ξέρω να σου πω αν το καλοκαίρι πρέπει να κάνεις φροντιστήριο σε ηλεκτρολογία και χημεία-βιοχημεία...πάντως σου εύχομε τα καλύτερα...Στη Β ήμουν θετική και τώρα στη Γ θα πάω Τεχνολογική-1 (κύκλος 1ος: τεχνολογίας και παραγωγής).
Dias
Επιφανές μέλος
1) Μη νομίζεις ότι ήταν εύκολο να πετύχουμε να γίνει η Τ-1. Κάναμε αγώνα από τα χριστούγεννα και μετά. Στην αρχή ο διευθυντής είχε επιφυλλάξεις και μας είπε ότι αν μαζευτούμε 7-8 παιδιά θα δούμε. Ευτυχώς είχαμε συμμάχους τον β' υποδιευθυντή φυσικό που είχε ξανακάνει το μάθημα σε άλλο σχολείο και τη βιολόγο που έχει διδακτορικό στη βιοχημεία.είσαι τυχερός γιατί και εγώ ήθελα να πάω σε αυτή τη κατεύθυνση αλλά στο σχολείο μου ήμουν ο μόνος και8 πριν από 2-3 χρόνια που είχαν μαζευτεί αρκετά παιδιά ο διευθιντής δεν επέτρεψε να γίνει η κατεύθυνση γιατί το μάθημα της ηλεκτρολογίας πρέπει να διδάσκεται από ηλεκτρολόγο και όχι από φυσικό και δεν ήθελε να πληρώνει το σχολείο τις ώρες αυτές αφού θα ήταν ωρομίσθιος και βαριόταν να κινήσει τις διαδικασίες... έτσι δεν ξέρω να σου πω αν το καλοκαίρι πρέπει να κάνεις φροντιστήριο σε ηλεκτρολογία και χημεία-βιοχημεία...πάντως σου εύχομε τα καλύτερα...
2) Ενώ υπήρχαν παιδιά που θέλανε και καθηγητές που θα έκαναν τα μαθήματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχαμε με τα φροντιστήρια. Προσπάθησαν να μας αποτρέψουν με κάθε τρόπο ακόμα λέγοντας και τα πιο χοντρά ψέματα. Να μερικές πιπεριές που μας είπαν: "έχει καταργηθεί αυτή η κατεύθυνση", "είναι πολύ δύσκολα τα μαθήματα", "από τήν Τ-1 δεν μπορείς να πας σε όλες τις σχολές 2ου και 4ου πεδίου", "εσύ Μαρία τι θέλεις Τ-1? αυτή είναι αγορίστικη κατεύθυνση" κλπ.
3) Τελικά ένα φροντιστήριο της περιοχής είπε ότι δέχεται να μας κάνει τμήμα. Ο τύπος το έπαιξε τελικά έξυπνα για το φροντιστήριο του, αλλά μας βοήθησε και εμάς. Ενώ από το σχολείο μας είχαμε μείνει μόνον 6 πιστοί στην Τ-1 ο φροντιστής αυτός έπεισε και άλλα 4 παιδιά του φροντιστηρίου από τα γειτονικά λύκεια να κάνουν μεταγραφή στο δικό μας και να πάρουν Τ-1. Έτσι στο σχολείο μου είμαστε 10 στην Τ-1 δηλαδή όπως υποσχέθηκε ο διευθυντής δικό μας ανεξάρτητο τμήμα και το φροντιστήριο που λέμε έκανε τμήμα Τ-1 με 7 παιδιά (οι άλλοι 3 θα κάνουμε ιδιάιτερα).
4) Εδώ πρέπει να σου πω ότι ο διευθυντής σου σας είπε ψέματα. Ψάξαμε τους νόμους και λέει σαφώς ότι την ηλεκτρολογία την κάνει και ο φυσικός. Ουδέν σχόλιον.
5) Τώρα το καλοκάιρι κάνω ιδιάιτερα μόνο μαθηματικά, φυσική και έκθεση. Διαβάζω μόνος μου χημεία, βιοχημεία και ηλεκτρολογία. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα που έκανα δουλέυει ρολόι και μέχρι 30/7 θα έχω τελειώσει σε όλα την ύλη πρώτο χέρι. Από το Σεπτέμβριο συνεχίζω έκθεση, μαθηματικά, φυσική κατεύθυνσης και αρχίζω ιδιαίτερα χημεία-βιοχημεία, ηλεκτρολογία και φυσική γενικής. Συνολικά θα έχω 7 ώρες ιδιάιτερο την εβδομάδα.
6) Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Δεν θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί με τα μόρια που έβγαλες (μπράβο!!!!!), μπάινεις όπου θέλεις. Σου εύχομαι καλή επιλογή σχολής και καλές σπουδές.
Empristis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακολουθησα ενα προγραμμα οπως του δια με εξαιρεση οτι τελειωσα 13/7.
Και δεν μπορω να πω οτι διαβασα το υπολοιπο καλοκαιρι
Αλλα ευτυχως πηγαν καλα τα πραγματα.
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγνωμη αν κουραζω αλλα με αφοεμη αυτα που γραφει πιο πανω ο ιδας ειπα και εγω να γραψω την δισαρεστη εμπειρια μου.
Pasipoy
Νεοφερμένος
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος
Tι βοηθήματα χρησιμοποιείτε και σε ποια μαθήματα ?
Εγω χρησιμοπιω στη φυσικη κατι του σαββαλα (αγγελος και σπυρος)
στη χημεια εκδ σαββαλος (Σαλτερης)
στη βιολογια εκδ σαββαλας (Τσαβαρας)
Στα μαθηματικα δεν μου ειπε ακομα τι να παρω
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.