Kάθε μέρα 2 ώρες μαθηματικά και 1 φυσική;Δε νομίζω να εννοείς μάθημα...
Ναι καθημερινά εννοώ, μέχρι την Παρασκευή.
Σχετικά με τις ώρες διαβάσματος:
1) Είδα ότι οι πιο πολλοί έχετε φροντιστήριο 12-20 ώρες τη βδομάδα και γράφετε ότι διαβάζετε 2-3 ώρες τη μέρα. Δεν ξέρω, αλλά δεν μου φαίνεται αρκετό το διάβασμα αυτό για να καλύψει όσα παραδίδουν στο φροντιστήριο και τις ασκήσεις που βάζουν για το σπίτι.
Αναλόγως το άτομο. Προσωπικά, φέτος είχα 21 ώρες την εβδομάδα και καθημερινά 5 ώρες διάβασμα για το φροντιστήριο και μία ώρα το πολύ για το σχολείο. Κατέληξα να βγάλω έναν πάρα πολύ καλό βαθμό, 19 και 5.
2) Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο που τον βολεύει, δεκτόν, αλλά δεν θα μπορούσα να δουλέψω έτσι. Έχω συνηθίσει να διαβάζω μόνος μου και έχω τώρα το καλοκαίρι συνολικά 5½ ώρες ιδιαίτερο. Το Σεπτέμβριο θα προστεθεί 1½ ώρα ακόμα. Αυτά τα πακέτα των φροντιστηρίων με τις πολλές ώρες τα θεωρώ καταστροφικά.
Όπως ανέφερα και πριν, φέτος μετά τα Χριστούγεννα έκανα 21 ώρες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι με λιγότερες ώρες ή προσωπικό διάβασμα μόνο θα κατάφερνα το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν μιλάω για τους βαθμούς στο σχολείο, αλλά για την προσωπική μου επίδοση στις ασκήσεις, την κατανόηση της ύλης κλπ.
4) Δεν βάζω όριο για τις ώρες διαβάσματος: διαβάζω όσο θέλω και δεν το κάνω αγγαρεία αλλά μου αρέσει αυτό που κάνω. Χθες που δεν είχα μάθημα χτύπησα οκτάωρο και ίσως σήμερα κάνω πάλι το ίδιο.
Όταν έχω περισσότερο χρόνο, ούτε κι εγώ βάζω όριο. Αλλά όταν έχω μαθήματα, βγάζω συγκεκριμένο πρόγραμμα για να μπορώ να ανταπεξέρχομαι πλήρως.
5) Για την έκθεση: Εδώ μάλλον είναι το αδύνατο σημείο μου. Κάνω 1½ ώρα τη βδομάδα από την αρχή της Β λυκείου. Βδομάδα παρά βδομάδα κάνουμε θεωρία, ασκήσεις κλπ και μου βάζει μπόλικη δουλειά, και βδομάδα παρά βδομάδα γράφω 3ωρο διαγώνισμα σε στυλ πανελληνίων που το διορθώνουμε και το συζητάμε μαζί την επόμενη φορά.
Εγώ κάνω από την Α' Λυκείου Έκθεση, κάθε χρόνο 2 ώρες. Γράφω κάθε βδομάδα σχεδόν από μία Έκθεση και τώρα κάνουμε ύλη Γ' Λυκείου.
6) Στα μαθηματικά και τη φυσική κατεύθυνσης: Έχω 2+2 ώρες ιδιαίτερο και έχω αρχίσει από το Φεβρουάριο. Το σχέδιο είναι να τελειώσω πρώτο χέρι όλη την ύλη μέχρι τέλος Ιουλίου. Στη φυσική που η ύλη είναι λίγη τα βλέπω εύκολα τα πράγματα. Διαβάζω τη θεωρία και λύνω όλες τις ασκήσεις του βιβλίου και αρκετές από το φυλλάδιο του καθηγητή μου συν τα θέματα των εξετάσεων ανά κεφάλαιο. Στα μαθηματικά η δουλειά μου δεν είναι σε βάθος. Διαβάζω τη θεωρία και λύνω τις ασκήσεις του βιβλίου και κάποιες από το βοήθημα του Μπάρλα. Πάντως και οι δύο καθηγητές μου βάζουν αρκετή δουλειά και ασκήσεις και τεστ και διαγωνίσματα που χρειάζονται πολλές ώρες διάβασμα μέσα στη βδομάδα.
Κάνω Μαθηματικά Γ' Λυκείου από Δεκέμβριο και έχουμε βγάλει την ύλη μια φορά επιφανειακά. Τώρα έχουμε ξαναρχίσει την ύλη και είμαστε Σύνθεση Συναρτήσεων. Έχω λύσει όλο το Μπάρλα από Μιγαδικούς. Φυσική Κατεύθυνσης ξεκινήσαμε Νοέμβριο και έχουμε τελειώσει Ταλαντώσεις, Κρούσεις, Φαινόμενο Doppler και τώρα κάνουμε Συμβολή Κυμάτων.
7) Στα υπόλοιπα μαθήματα της Τ-1 Ηλεκτρολογία, Χημεία-Βιοχημεία και για τη φυσική γενικής που (μάλλον) θα πάρω: Άρχισα ήδη να τα διαβάζω μόνος μου με πρόγραμμα να τα έχω βγάλει σε όλη την ύλη ως 31 Ιουλίου. Δεν ισχυρίζομαι ότι κάνω πλήρη δουλειά. Διαβάζω θεωρία και λύνω παραδείγματα και ασκήσεις του βιβλίου. Για την περίπτωση που αλλάξω γνώμη για τη φυσική γενικής, σκέφτομαι να διαβάσω για να δω και τι παίζει και 2ο, 3ο κεφάλαιο μαθηματικά γενικής (το 1ο το έχω κάνει) και ίσως και τη βιολογία γενικής.
Στα άλλα δύο μαθήματα της Κατεύθυνσης έχει γίνει ήδη πολύ σοβαρή δουλειά (Χημεία Βιολογία), γιατί έχουμε βγάλει τα κεφάλαια που μπαίνουν 3ο και 4ο θέμα. Εγώ μάλλον θα πάρω Βιολογία Γενικής και ξεκινώ το Σεπτέμβρη.
10) Δεν το συζητώ: Τον Αύγουστο ολόκληρο (1-31) καθόλου διάβασμα, μόνον διακοπές, διακοπές, διακοπές και διακοπές.
Εγώ τον Ιούλιο, καθώς τελειώνω αυτή τη βδομάδα. Μέσα στον ιούλιο, στο πλαίσιο των διακοπών, θα διαβάσω κάτι δοκιμιακό, ως βοήθεια για την Έκθεση.
11) Από το Σεπτέμβριο: Έκθεση θα συνεχίσω 1½ ώρα, Μαθηματικά 2 ώρες την ύλη από την αρχή, αλλά τώρα σε βάθος και με πολλά βοηθήματα. Στις 2 ώρες που έκανα φυσική θα έχω: φυσική κατεύθυνσης επανάληψη από την αρχή και ηλεκτρολογία και φυσική γενικής. Ακόμα θα αρχίσω 1½ ώρα χημεία-βιοχημεία. Δηλαδή από Σεπτέμβριο θα έχω συνολικά 7 ώρες ιδιαίτερο την εβδομάδα.
Εγώ από Σεπτέμβριο θα έχω δύο ώρες λιγότερες, γιατί δε δίνω Μαθηματικά Γενικής, έξω και μία ώρα Χημεία, αλλά θα βάλω μία ώρα Βιολογία Γενικής και μάλλον μία ώρα ιδιαίτερο Έκθεση.
12) Από τον Σεπτέμβριο αρχίζει και το σχολείο (31 ώρες νομίζω). Οι πληροφορίες είναι ότι στα μαθήματα τα πανελλαδικά θα έχω καλούς καθηγητές. Έτσι θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ και το σχολείο μου όσο πιο πολύ μπορώ.
Το ελπίζω και εγώ αυτό, αν και Μαθηματικά Φυσική θα έχουμε τους δύο άσχετους του σχολείου (

), Χημεία δεν ξέρω γιατί ο φετινός πήρε σύνταξη, ευτυχώς βιολογία ξέρω ότι θα τον εκμεταλλευτώ στο έπακρο.