27-06-10

12:45
Έκανα μια έρευνα με τον φίλο μου τον Γκούγκλη και βρήκα τι είπαν παιδιά που τα περασμένα χρόνια πέρασαν πρώτοι (19000+) σε σχολές υψηλής ζήτησης. Να μερικά αποτελέσματα:
Παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην το παίζουμε τσάμπα μάγκες. Όλοι το ξέρουμε ότι πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται σκληρή δουλειά.
Συγνώμη παιδιά, αλλά όλα αυτά τα θεωρώ παραμύθια. Πιστεύω ότι: ναι, χρειάζεται το σύστημα, το πρόγραμμα και το ποιοτικό διάβασμα, όμως για να πετύχει κάποιος υψηλή βαθμολογία δεν αρκούν. Χρειάζεται και αρκετή μελέτη και κάποιες θυσίες. Αυτή η εκ των υστέρων μαγκιά του στυλ «εγώ είμαι πάρα πολύ έξυπνος και έπιασα 19999 μόρια με ελάχιστο διάβασμα αλλά είχα σύστημα και έβγαινα κάθε μέρα και δεν άφησα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπαλέτο, πιάνο, κολυμβητήριο» εμένα προσωπικά με κάνει να χαμογελάω. Έχω ξάδερφο που πριν λίγα χρόνια μπήκε πρώτος σε σχολή πολλών-πολλών μορίων. Το παιδί αυτό ξεσκίστηκε κυριολεκτικά στο διάβασμα και στερήθηκε τα πάντα. Μάλιστα κόντεψε να αρρωστήσει από έλλειψη ύπνου. Και όμως, όταν τον βρήκαν τα κανάλια είπε και αυτός τις πιπεριές σαν τις παραπάνω. Γενικά, βλέπω ότι φοριέται πολύ η φιγούρα τέτοιου είδους. Εδώ στο φόρουμ, παιδιά του γυμνασίου κοκορεύονται ότι έβγαλαν 19 και 12/13 διαβάζοντας το πολύ 10 λεπτά την ημέρα!!!«η χρονιά που πέρασε δεν είχε μεγάλες διαφορές από τις προηγούμενες. Δεν στερήθηκα σχεδόν τίποτα και δεν άλλαξα το πρόγραμμά μου. Και φυσικά έβγαινα σχεδόν κάθε μέρα.».
«δεν πιέστηκα καθόλου, αντιθέτως έβγαινα, πήγαινα κολυμβητήριο και χορό. Όλα γίνονται με σύστημα και σωστή μεθόδευση. Για παράδειγμα δεν ξενύχτησα ποτέ για να διαβάσω, απλά είχα πλάνο»
«προσαρμόστηκα, έβαλα πρόγραμμα και έκανα ποιοτικό και συγκροτημένο διάβασμα, δεν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ και βγαίνω τα Σάββατα και τώρα δικαιώθηκα»,
«Η επιτυχία δεν θέλει υπερβολές, αλλά μέτρο και πιστό πρόγραμμα. Πάντως το χόμπι μου, τα ντραμς και το πιάνο, δεν το θυσίασα και συνέχισα να παρακολουθώ μαθήματα στο ωδείο σε όλη την Γ΄ Λυκείου».
«Σπάνια διάβασα περισσότερο από μία ή δύο ώρες την ημέρα. Το θέμα δεν είναι η ποσότητα της μελέτης αλλά η ποιότητα».
Παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην το παίζουμε τσάμπα μάγκες. Όλοι το ξέρουμε ότι πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται σκληρή δουλειά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.