Iliaso
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Νομίζω ότι αυτό δεν είναι κανόνας αλλά εξαρτάται από το πόσο καθένας ελέγχει τον εαυτό του. Νομίζω ότι θα με χαλάσει πολύ το να φύγει το φιλαράκι μου από το δωμάτιο μου. Και δεν βλέπω το λόγο γιατί δεν με παρασέρνει. Αν έχω πολλή δουλειά δεν τον ανοίγω ή παίζει πολύ απαλά μουσική ή τον έχω στο περίμενε και τον ανοίγω στα διαλείμματα. Τώρα λύνω ασκήσεις μαθηματικών χωρίς πίεση χρόνου και μόλις τελειώνω μια άσκηση μπάινω λίγο στο ischool και αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον απαντάω.....και αν έχετε υπολογιστή στο δωμάτιό σας προτείνω να τον καταργήσετε ή να τον πάτε αλλού, κάπου που θα μπορούν να σας ελέγχουν...ο υπολογιστής είναι πάντα ένας πειρασμός, που δεν θα σας αφήσει να συγκεντρωθείτε αν είναι στο χώρο που διαβάζετε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος

alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος

LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=55683
christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα λύνω ασκήσεις μαθηματικών χωρίς πίεση χρόνου και μόλις τελειώνω μια άσκηση μπάινω λίγο στο ischool και αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον απαντάω.
αυτό είναι το θέμα...ότι λύνεις ασκήσεις, σταματάς για το pc, και μετά συνεχίζεις...
δεν θεωρείς ότι χάνεται η συγκέντρωσή σου? μην το βλέπεις σαν ένα μικρό διάλειμμα...είναι καλύτερα να διαβάσεις 2-3 ώρες(όσο μπορεί ο καθένας, εγώ πάνω από 3 συνεχόμενα δεν έβγαζα) και μετά να κάνεις λίγη ώρα διάλειμμα, παρά κάθε τόσο να σηκώνεσαι...
και όταν δεν θα έχεις τόσο πολύ χρόνο και θα βαριέσαι να διαβάσεις, ενώ θα πρέπει, η ανάγκη να κάτσεις στον υπολογιστή θα είναι πιο έντονη, και αν είναι στο δωμάτιο σου και δη ανοιχτός τότε δύσκολα θα συγκρατηθείς...αν είναι σε κάποιο άλλο χώρο(πχ σαλόνι, δωμάτιο γονιών, ή δωμάτιο αδερφιών, τότε θα ακούσεις και μια φωνή "Πάλι εδώ πήγαινε να διαβάσεις" και δε θα είναι τόσο εύκολο κάθε 15-30 λεπτά να σηκώνεσαι για να ελέγχεις κάτι στον υπολογιστή.
+συμφωνώ με αυτό που λέει ο alexpant για τα βράδια...σίγουρα θα σε παρασύρει και θα ξενυχτίσεις, ενώ είναι προτιμότερο να κοιμηθείς...
σίγουρα είναι θέμα αυτοελέγχου, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξουν κρίσιμες στιγμές μέσα στη χρονιά που δεν θα μπορεί κανείς να συγκρατηθεί...
η προσωπική μου άποψη πάντα...
Τι κατεύθυνση ήσουν;
Όσον αφορά αυτό με τον υπολογιστή ... ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να αλλάξεις μέρος τον υπολογιστή; Τώρα το καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβρη και μετά;
τεχνολογική είμαι...
εγώ τον είχα αλλάξει από πρώτη λυκείου(μου τον είχαν αλλάξει δηλαδή, εγώ δεν ήθελα

δεν ξέρω πότε είναι η κατάλληλη εποχή...αντικειμενικά να σκεφτείς, αν θεωρείς ότι και τώρα σου τρώει την ώρα και σε αποσπά από το διάβασμά σου, τότε αλλαξέ το από τώρα...όπως θα έλεγε και η μάνα μου(και κάθε γονέας φαντάζομαι) "έχεις χρόνια μπροστά σου να ασχοληθείς με αυτά!!"

christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος

και επειδή γενικά ασχολούμαι πολύ με τους υπολογιστές θεωρώ ότι θα μου στοίχιζε ακριβά, αν τον είχα στο δωμάτιο...
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δηλαδή να τον αλλάξω μέρος από Σεπτέμβρη που θα έχω και το σχολείο...
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος

Κι εγώ έτσι έλεγα αλλά δεν το κατάφερα μέσα στη χρονιάΑπλά θέλω να το καθυστερήσω όσο πιο πολύ γίνεται![]()

navarhos
Νεοφερμένος

Εγω θα προτεινα να τον βαλετε σε χαρτοκουτα και μετα στο παταρι/αποθηκη.Αυτο εκανα εγω.Απλά θέλω να το καθυστερήσω όσο πιο πολύ γίνεται![]()

Ναι, στην αρχη θα ειναι δυσκολα, γιατι ετσι εχουμε συνηθισει, αλλα μετα απο λιγο καιρο δεν θα σας νοιαζει και πολυ γιατι θα εχετε αλλες ασχολιες.
Ο υπολογιστης ειναι διαολος

alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος

MenelaosPrev17
Νεοφερμένος

diabol
Νεοφερμένος

Georgiozyg
Νεοφερμένος

alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Αν και δεν είναι η καλύτερη λύση και πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση γενικά, και φυσικα΄να μπορείτε να έχετε ώρες χαλάρωσης αυτή η λύση είναι η πιο ασφαλής. Όσον αφορά για χαλαρά, ας πούμε εγώ είχα κατεβάσει κάτι games από νετ https://www.bigfishgames.com/ από εδώ...Είναι free trial μια ώρα και έτσι παίρναγα τον χρόνο μου...Όταν η εξάρτηση γινόταν μεγαλύτερη έπιανα βιβλία εξωσχολικά στα χέρια μου

Anyway απλά υπάρχουν τρόποι...έιναι ανάλογα με το τι αυτοσυγκράτηση έχει ο καθένας σαφώς...
Και για να μη ξεχάσω να προσθέσω, μπορέιτε να πάτε πάρα πολύ καλά! Είτε έχετε ξεκινήσει από τη β' λυκείου και βλέπετε πράγματα της γ' είτε τώρα. Κανείς δεν έχει παραπάνω πιθανότητες. Στις πανελλαδικές να θυμάστε ότι και η τύχη παίζει το ρόλο της.
Σας εύχομαι καλή δύναμη, καλό κουράγιο. Και να καταφέρετε να βάλετε σωστές προτεραιτότητες. =)
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος

christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος

ιστορία δεν θα πάρεις με την καμία, εκτός αν σου αρέσει πολύ...
φυσική γενικής...λένε ότι είναι εύκολη και ότι σε γενικές γραμμές βάζουν εύκολα θέματα, γιατί το δίνουν λίγοι.
βιολογία, περιλαμβάνει κυρίως θεωρία, αλλά και ασκήσεις. μέχρι φέτος έβαζαν κυρίως παπαγαλία από το βιβλίο, φέτος το δυσκόλεψαν λίγο και εβάλαν θέματα που απαιτούσαν κρίση (μπορεί να λέω και βλακείες, ας πει κάποιος που έδινε το μάθημα)
τέλος μαθηματικά, τα οποία έδινα εγώ. είναι εύκολα...το πρώτο κεφάλαιο θα σου φανεί πολύ εύκολα, καθώς είναι ύλη κατεύθυνσης σε πάρα πολύ απλοποιημένη μορφή. Το δεύτερο είναι στατιστική. Είναι κάτι καινούριο, ίσως είχες κάνει στην τρίτη γυμνασίου. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, πρέπει απλά να εγκλιματιστείς και να "πιάσεις το νόημα"=πολλές ασκήσεις. Τέλος το τρίτο κεφάλαιο είναι πιθανότητες. Ισχύει ότι και για το δεύτερο, είναι εύκολο αλλά χρειάζεται εξάσκηση.Τέλος, Χρειάζεται προσοχή στη θεωρία!!...Πολλοί την πατάνε σε αυτό το σημείο...πρέπει να προσέξεις όχι μόνο τις αποδείξεις(οι οποίες είναι εύκολες και λίγες) αλλά και τους ορισμούς.
Στις πανελλήνιες γενικά βάζουν εύκολα-μέτρια θέματα, πρέπει πάντα να είσαι προσεχτικός και να μην υποτιμήσεις το μάθημα, επειδή ξέρεις κατεύθυνση, φέτος ξέρω αρκετά παιδιά που την πάτησαν.
Γράφω περισσότερα για τα μαθηματικά γτ αυτά γνωρίζω...
Πρέπει να αποφασίσεις κυρίως με βάση τι σου αρέσει...ρίξε μια ματιά στα σχολικά βιβλία...
https://tinyurl.com/biologiag
https://tinyurl.com/istoriag
https://tinyurl.com/mathimatikagen
Dias
Επιφανές μέλος

Καλή ερώτηση, ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα, αλλά εύκολη απάντηση. Έτσι κι αλλιώς σχολείο μου Γ λυκείου πάιζουν μόνον: ΑΟΘ (δεν μπορεί να μην το πάρει όποιος θέλει 5ο πεδίο, εγώ όχι), Γαλλικά (Νο merci, mois not), Αρχιτεκτονικό σχέδιο (αδιαφορώ για το θέμα), Πολυμέσα-δίκτυα (για όσους στη Β είχαν υπολογιστές, αλλά εγώ είχα αστρονομία) και Υπολογιστές (αυτό μου μένει τελικά). Έτσι κι αλλιώς στη Γ δεν έχουμε την πολυτέλεια για εγκυκλοπαιδικά μαθήματα και τέτοια. Η λίστα των μαθημάτων επιλογής της Γ έχει πάρα πολλά, αλλά η απορία μου είναι αν διδάχτηκαν ποτέ όλα αυτά πουθενά. Ενδιαφέρον μου φαίνεται αυτό το "Ιστορία των επιστημών και της τεχνολογίας" αλλά ίσως το πάρω στην επόμενη ζωή μου.Παιδιά...κάτι που μου ήρθε τώρα! Τι μάθημα επιλογής προτείνετε ή έχετε αποφασίσει να πάρετε του χρόνου και γτ;

.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.