Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
Συχνά κάνουμε το λάθος (που πιστεύω ότι έχεις κάνει και εσύ στο μυαλό σου), να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. ΔΕΝ είναι όλοι οι μαθητές ίδιοι, ΔΕΝ έχουν όλοι τις ίδιες κλίσεις, ΔΕΝ έχουν όλοι την ίδια ευκολία στην μάθηση, ΔΕΝ έχουν όλοι το ίδιο μυαλό ή την ίδια εξυπνάδα, ΔΕΝ έχουν όλοι την ίδια πειθαρχία στο διάβασμα, ΔΕΝ έχουν όλοι το ίδιο ενδιαφέρον για διάβασμα, ΔΕΝ έχουν όλοι τους ίδιους ρυθμούς, και χίλια δυο άλλα "ΔΕΝ". Φυσικά, αυτό που μου περιγράφεις, ΔΕΝ είναι ο μέσος όρος, όπως καταλαβαίνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Χα, μόλις έγραψα σε ένα παρόμοιο θέμα, οπότε το επαναλαμβάνω και εδώ:
Συχνά κάνουμε το λάθος (που πιστεύω ότι έχεις κάνει και εσύ στο μυαλό σου), να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. ΔΕΝ είναι όλοι οι μαθητές ίδιοι, ΔΕΝ έχουν όλοι τις ίδιες κλίσεις, ΔΕΝ έχουν όλοι την ίδια ευκολία στην μάθηση, ΔΕΝ έχουν όλοι το ίδιο μυαλό ή την ίδια εξυπνάδα, ΔΕΝ έχουν όλοι την ίδια πειθαρχία στο διάβασμα, ΔΕΝ έχουν όλοι το ίδιο ενδιαφέρον για διάβασμα, ΔΕΝ έχουν όλοι τους ίδιους ρυθμούς, και χίλια δυο άλλα "ΔΕΝ". Φυσικά, αυτό που μου περιγράφεις, ΔΕΝ είναι ο μέσος όρος, όπως καταλαβαίνεις.
Συμφωνώ, αν κάποιος μπορεί να βάλει την καθημερινότητά του σε ένα πρόγραμμα και έχει τη διάθεση να το ψάξει το θέμα και του κόβει και λίγο μια χαρά μπορεί και χωρίς φροντιστήριο, αλλιώς καλύτερα να το ξανασκεφτούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
1) ΑΝ κάποιος μπορεί να βάλει την καθημερινότητα του σε ένα πρόγραμμα,
2) ΑΝ έχει την διάθεση να το ψάξει,
3) ΑΝ του κόβει και λίγο.
Να προσθέσω και εγώ ένα;
ΑΝ η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήτανε πατίνι.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Είπες τρια βασικά αν:
1) ΑΝ κάποιος μπορεί να βάλει την καθημερινότητα του σε ένα πρόγραμμα,
2) ΑΝ έχει την διάθεση να το ψάξει,
3) ΑΝ του κόβει και λίγο.
Να προσθέσω και εγώ ένα;
ΑΝ η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήτανε πατίνι.
πού κάνω λάθος;
δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσεις κάποια πράγματα.
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Το λάθος είναι ότι αυτά τα τρια "ΑΝ" (και άλλα, θα έλεγα) δεν ισχύουν πάντα για τον μέσο όρο. Και έτσι, βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα.
Κοιτάξτε, δεν μπορώ να γνωρίζω τον καθένα ξεχωριστά, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και εξαιρέσεις άλλωστε, δεν είναι απόλυτα αυτά που είπα. Δεν τα έβγαλα όμως από το μυαλό μου. Υπάρχουν υποψήφιοι,( και πρόκειται για πολλούς όπως μπορώ να κρίνω από το σχολείο μου) που όλη τη μαθητική ζωή, έχουν μάθει να τους λένε τι να κάνουν και πώς να κινηθούν. Δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, και εγώ έτσι ΄χω μάθει να λειτουργώ άλλωστε, αλλά συμβαίνει.
Για αυτό το λόγο, πιστεύω πως αν κάποιος επιλέξει να μην κάνει φροντιστήριο στην τρίτη λυκείου, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλείται να έχει σκεφτεί από πριν. Οι πανελλήνιες όσο και αν θέλουμε να τις απομυθοποιήσουμε, δεν είναι κάτι απλό. Παίζονται πολλά πράγματα, για αυτό και πρέπει ο καθένας να κάνει τις όποιες επιλογές του με πολλή προσοχή, αλλιώς αργότερα θα βρίζει. Για αυτό και τα "αν". Φυσικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά η φάση δεν είναι αέρα πατέρα να πηγαίνουμε έτσι για λόγους που εξήγησα.
Ψηλά το κεφάλι
Νεοφερμένος
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
(Συμφωνώ βέβαια ότι είναι παραλογισμός απίστευτος, έτσι
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ψηλά το κεφάλι
Νεοφερμένος
Αν έχεις την εντύπωση ότι κανένα παιδί του ιδιωτικού σχολείου δεν πάει φροντιστήριο, κάνεις λάθος.
(Συμφωνώ βέβαια ότι είναι παραλογισμός απίστευτος, έτσι
ε άμα είναι να πηγαίνουν σε ιδιωτικά και να κάνουν και φροντιστήρια είναι άξιοι της τύχης τους. Τουλάχιστον αυτοί της γενικής έχουν ένα λόγο ότι δηλαδή είναι ανεπαρκής το δημόσιο σχολείο. Αυτοί τί θα λένε; ( εκτός θέματος: επειδή είδα ότι μου είχες στείλει προσωπικό μήνυμα ότι γράφω τα κάνω από το κινητό γι'αυτό θα σου απαντήσω μόλις τελειώσω τις εξετάσεις.)
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ ξέρω παιδιά που πάνε σε ιδιωτικό , σε πρωτοκλασάτα φροντιστήρια και κάνουν + ιδιαίτερα
και μετά στις πανελλήνιες παίρνουν τα τρία τους. ανασφάλεια λέγεται
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Παρόλα αυτά όπως προείπα ίσως να μπορεί να σε στηρίξει το σχολείο αν αφοσοιωθείς μόνο σε αυτό βέβαια.Ειδάλλως υπάρχει σύγχυση(το έπαθα εγώ αυτό φέτος)
Και κάτι ακόμα.Για το κακό μάθημα που λέγεται στα δημόσια (ή στα ιδιωτικά σχολεία) δε φταίνε κατά πλειοψηφία οι καθηγητές αλλά οι μαθητές που τους απαξιώνουμε.
Σημείωση:Eϊμαι και γω άξιος της τύχης μου
Dias
Επιφανές μέλος
Αυτό και αν είναι μύθος. Τα παιδιά των ιδιωτικών και των δημοσίων, τα ίδια φροντιστήρια - ιδιαίτερα κάνουν.γιατί δεν πατέ σε ιδιωτικά σχολεία που και πιο όργανομένα είναι και κερδίζεις χρόνο για το απόγευμα να διαβάσεις και πάνω από όλα θα σ περισσεύει και ελεύθερος χρονος να ξεσκάς που και που.
Πέστα χρυσόστομε..Για το κακό μάθημα που λέγεται στα δημόσια (ή στα ιδιωτικά σχολεία) δε φταίνε κατά πλειοψηφία οι καθηγητές αλλά οι μαθητές που τους απαξιώνουμε.
Να μιλήσω για μένα? Τώρα κρίνοντας εκ των υστέρων, πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει το ίδιο καλά στις πανελλήνιες χωρίς πρόσθετη βοήθεια, καθώς είχα συνηθίσει όλα τα χρόνια να δουλεύω μόνος μου. Όμως, αισθάνθηκα ανασφάλεια και δεν το έκανα. Έτσι ακολούθησα μια μέση λύση: διάβαζα με το δικό μου πρόγραμμα και έκανα λίγες ώρες ιδιαίτερα για συμπλήρωμα. (Η νεκροψία θα δείξει...)ανασφάλεια λέγεται
frizstyler
Νεοφερμένος
καλο το εγκωμιο για το εκπ συστημα.ξεχασες να αναφερεις τον αμετρητο χρονο που μας αφηνει για κοινωνικη συναναστροφη και σωματικη ασκηση(ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟ,ΗΡΕΜΑ)
δηλαδη στο δικο σου σχολειο σας εξηγουν τι ειναι το ολοκληρωμα στην πραγματικη ζωη,και τι σχεση εχει ο διαφορικος λογισμος με το διαφορικο στ' αυτοκινητα?γιατι σ' εμας ουτε καν ξερουν τι σημαινει αυτο.μην αγγιξω και τις ΑΟΔΕ που σου δινουν την τελειωτικη ενεσαρα ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΜΑΘΗΣΗΣ.(ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΠΑΛΙ)
xrhstoszzn
Νεοφερμένος
τωρα βεβαια οσον αφορα την 1η επιλογη δεν ξερω αν μπορω να συνδυασω δουλεια και φροντηστηριο (γινεται???)και οσον αφορα την 2η επιλογη γινεται να δωσω χωρις φροντηστηριο και να τα καταφερω να περασω στη σχολη που θελω???
γνωριζετε ατομα που να τα χουνε καταφερει με εναν απο τους δυο τροπους που ανεφερα???να σημειωσω κιολας οτι ποτε δεν ημουν αριστος μαθητης αλλα ημουν του 14-15. Οποιαδηποτε βοηθεια και γνωμη ευπροσδεκτη γιατι βρισκομαι σε αδιεξοδο...
tsarachaf
Περιβόητο μέλος
Η πρώτη επιλογή δεν είναι καλή... Γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σου τρώει 4 ώρες την μέρα(συν την μεταφορά, που ανάλογα με το μέρος που είσαι παίζει σημαντικό ρόλο), θα σου προσθέτει επιπλέον κούραση (ό,τι δουλειά κι αν είναι, ακόμη και δοκιμαστής κρεβατιών ) και βέβαια δεν είναι καν σίγουρο ότι θα μπορέσεις να βρεις μία δουλειά(δεν είναι ό,τι πιο εύκολο στις μέρες μας)... Nα μπορείς να δουλεύεις και να προλαβαίνεις και το φροντιστήριο λογικά γίνεται, θα πρέπει κάπως να τα βολέψεις και με τον εργοδότη σου, αλλά και με το φροντιστήριο, δεν είναι αδύνατο όμως... Το ζήτημα είναι, τι χρόνος και τι κουράγιο θα σου μένει για διάβασμα;
Ούτε η δεύτερη επιλογή είναι αρκετά καλή... Τα φροντιστήρια αυτό που κυρίως σου δίνουν είναι η μεθοδολογία που σου παρέχουν, σου λένε τι είναι αυτό που θέλει να δει γραμμένο ο βαθμολογητής και σου λύνουν μερικές απορίες, που δεν μπορούν να σου λύσουν τα βοηθήματα(ή οι καθηγητές στο σχολείο)... Αλλά κακά τα ψέματα, είναι σημαντικό πλέον... Αλλά όχι και απολύτως απαραίτητο...
Η δικιά μου πρόταση θα ήταν να κάνεις το δεύτερο... Πάρε και βοηθήματα για το κάθε μάθημα, που σου δίνουν κι αυτά την μεθοδολογία και για τις απορίες σου, μπορείς να πάρεις βοήθεια κι από εδώ, όπου υπάρχουν θρεντς αποριών για όλα τα μαθήματα των πανελληνίων... Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την βοήθεια του φροντιστηρίου, αλλά αν έχεις πραγματική θέληση να πετύχεις τον στόχο σου, αξίζει να προσπαθήσεις και μπορείς να τα καταφέρεις!!
Καλή τύχη σ' ότι κι αν επιλέξεις
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
xrhstoszzn
Νεοφερμένος
catherine.#
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 255 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- BillyTheKid
- GiorgosL2001
- Andante
- EllieKal
- Arvacon
- hirasawayui
- marisiaaa
- pnf292
- Euge.loukia
- user2727
- athinoula
- Kontos23
- PanosApo
- Anonymous1
- Giorgkalo
- ilovekpop
- Ilovemycats27
- bill09876
- SoyN
- Νομάρχης
- QWERTY23
- ggl
- Nala
- angies
- Gogosps
- AggelikiGr
- χημεια4λαιφ
- Γιώτα Γιαννακού
- Maynard
- Hased Babis
- Obi-Wan Kenobi
- carnage
- Schlimazel
- constansn
- xristarac
- Wonderkid
- Abiogenesis
- nearos
- A350
- Sofos Gerontas
- iiTzArismaltor_
- Ness
- Marios2020
- evaggelia anna
- Mewmaw
- Kitana
- eirinipap
- jimis2001
- flaura
- Joji
- giannis256
- Scandal
- Praxis
- Billprs
- SKG
- ΘανάσοςG4
- Mary06
- Helen06
- arapakos
- Drglitterstar
- dmav
- Maria_Xagorari
- Nick_nt
- Αναστασία197
- augustine
- eukleidhs1821
- Twittn
- desperate-ambitious!
- Unboxholics
- Mariamar
- giorgos78
- charmander
- kiyoshi
- Mammy Nun
- arko
- P.Dam.
- Jojo K
- Antzie
- panaman
- Athens2002
- Theo2005
- Sherlockina
- aririn
- george777
- nucomer
- Φινεύς
- Kzaro
- thecrazycretan
- American Economist
- hbgjfkdghkd
- maril8na
- xristosgkm
- kwstasloul
- Basiliki.kiki
- Physicsstudent
- thesecretfemme
- Nic Papalitsas
- panagiotis23
- Philologist
- thenutritionist
- tsiobieman
- spring day
- katia.m
- Ryuzaki
- kost28
- phoni
- Paragontas7000
- Alexecon1991
- Pharmacist01
- PanMoonlight
- Ιωάννης1234
- fmarulezkd
- Deadly_sorrowX
- Super woman
- Ladyofthesea
- Ameliak
- tapeinoxamomilaki
- Eleftheria2
- ioanna06
- Jessie
- Evi_
- Specon
- nicole1982
- Appolon
- papa2g
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Citylights
- xakounaamatata
- Dimitris9
- Dionyshs1
- korlef
- SlimShady
- chochoru
- calliope
- Lia 2006
- Cat lady
- Giii
- 1011
- Kokro
- liana
- Miranda32
- Marifei
- L0st
- το κοριτσι του μαη
- aekaras 21
- MariaK11
- margik
- globglogabgalab
- snowy
- lnesb
- George9989
- Chrisa
- desp1naa
- katerinavld
- Annu
- GeorgePap2003
- Georgekk
- Christosgeorgo
- Steliosgkougkou
- anastasis06
- barkos
- Panos_02
- Theodora03
- ΓΙΑΝΝΗΣ61
- George_dr
- GTS
- Ria99
- Superhuman
- Εριφύλη
- Κώστας 7708
- Olympiacos
- JohnGreek
- T C
- Belle26
- tinaskrd
- Darkking
- imyourfather
- eri548
- No name
- brizoulis
- vehement
- kaaaaate
- GabrielaM
- marianna04
- Anastasiabace
- future.nurse.29
- penelope97
- stamoul1s
- Elama On Peli
- Libertus
- TigerHunt
- Jocaste
- Parrot
- Κλημεντίνη
- Marskr
- Steffie88
- MarcoReus
- sofia!
- damn
- uni77
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.