Εγώ πέρασα Βιολογικό Αθήνας πριν 2 χρόνια, αλλά θέλω να ξαναδώσω...στόχος μου είναι η φαρμακευτική...η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ αγχωμένη γιατί θα χρειαστεί να κάνω αρχικά μία πολύ καλή επαναλήψη (ειδικά στα μαθηματικά...)
Bγάλε το βιολογικό και μετά δώσε κατακτήτριες για φαρμακευτική Δεν είναι εύκολο να ανταγωνισείς παιδάκια που διαβάζουν πάνω από 12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα.
Επίσης πιθανό να την πατήσεις σε πολλά μαθήματα που κατέχεις. Π.Χ. στην βιολογία πολλοί που διορθώνουν είναι φυσιογνώσες. Εσύ θα απαντάς ερωτήσεις με μεγάλη λεπτομέρεια που αυτοί που διορθώνουν δεν κατέχουν. Θα σου κόψουν μονάδες μόνο και μόνο που δε τα έγραψες αυτολεξή. Επίσης μαθήματα όπως η έκθεση κακά τα ψέματα εξαρτιόνται σε μεγάλο βαθμό από την τύχη (δεν παίζει μεγάλο ρόλο η πιο ώριμη επιχειρηματολογία σου) Στην έκθεση αυτό που θέλουν είναι να ακολουθήσεις μια στάνταρ συνταγή (Αν αποκλέινεις στο ελάχιστο αφαιρούνται μόρια)
Θετικά
Θα έχεις περισσότερα μόρια στον ΑΣΕΠ
Θα μπορεί να κάνεις εύκολα μεταπτυχιακό
Θα αποκτήσεις γρήγορα εμπειρία
Πιο εύκολη ακαδημαική καριέρα
Πιο ευρείς επαγγελματικές προοπτικές (παράλληλα με το φαρμακείο μπορεί να διδάσκεις σε σχολείο)
Δεν αρχίζεις από το 0 (μπορείς παράλληλα με τις σπουδές στην φαρμακευτική να δουλεύεις, (εύκολα με το βιογραφικό σου θα πλασαριστείς σε μεγάλα φροντιστήρια)
Δε θα σε πιέζει κανένας χρόνος να προσπαθείς και να προσπαθείς.
Το να προετοιμαστείς τώρα για πανελλαδικές χάνεις στην ουσία μια εξεταστική περίοδο (και χρόνο για την λήψη του πτυχίου σου)
Αρνητικό
χάνεις 3 τουλάχιστον χρόνια
Περισσότερο διάβασμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.