Ονοκρόταλος
Νεοφερμένος
prototype δε θέλω να μπλέξω με τα Λύκεια όπου θα με κοιτάξουν απ' την κορφή μέχρι τα νύχια κι ο φύλακας θα κατεβάσει τα μούτρα του και με δημοσιοϋπαλληλίστικη βαρεμάρα θα ψάξει στην αποθήκη για τα βιβλία και τελικώς θα μου γρουσουζέψουν το όλο θέμα. Φτάνει που θα τους δω όταν θα κάνω την αίτηση.
Γιατί τί έχει το forum; Και σοβαρό είναι και αξιόπιστο. Μη σου πω είναι και πιο σοβαρό από το Λύκειο που πήγαινα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
the mage
Νεοφερμένος
Ορισμενα απο τα βιβλια υπαρχουν και σε ηλεκτρονικη μορφη στο σαιτ του ΠΙDimitrisMat ευχαριστώ για την απάντηση.
prototype δε θέλω να μπλέξω με τα Λύκεια όπου θα με κοιτάξουν απ' την κορφή μέχρι τα νύχια κι ο φύλακας θα κατεβάσει τα μούτρα του και με δημοσιοϋπαλληλίστικη βαρεμάρα θα ψάξει στην αποθήκη για τα βιβλία και τελικώς θα μου γρουσουζέψουν το όλο θέμα. Φτάνει που θα τους δω όταν θα κάνω την αίτηση.
Γιατί τί έχει το forum; Και σοβαρό είναι και αξιόπιστο. Μη σου πω είναι και πιο σοβαρό από το Λύκειο που πήγαινα!
Ιστορια Κατ : https://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=8&ep=172&c_id=696
Βιολογια Γεν :
https://pi-schools.sch.gr/download/lessons/biology/KEFALAIO-1.pdf
https://pi-schools.sch.gr/download/lessons/biology/KEFALAIO-2.pdf
https://pi-schools.sch.gr/download/lessons/biology/ENTHETO.pdf
Δες εδω για Αρχαια/Νεα Ελληνικα και λογοτεχνια : https://www.pi-schools.gr/lessons/hellenic/
---------------------
Περα απο εδω https://ischool.gr/downloads.php?do=cat&id=6
και εδω https://ischool.gr/downloads.php?do=cat&id=24
θα σε βοηθουσε να κοιταξεις στα fora της 3ης Λυκειου και της Θεωρητικης Κατευθ. καθως υπαρχουν νηματα/θεματα με ηλεκτρονικα βοηθηματα τα οποια ομολογω οτι εμενα με βοηθησαν καποια απο αυτα αρκετα!
Καλη επιτυχια και υπομονη!
Α και αν εχεις msn κανε με add, ισως μπορω να σε βοηθησω λιγακι παραπανω με μερικες (ημιτελεις μεν αλλα σκοπιμα) σημειωσεις που εχω γραψει!
EDIT: Μολις ανεβασα στην βιβλιοθηκη του σαιτ καποια καλουδια στα Λατινικα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελικα πως και αποφασισες να ξανασωσεις πανελληνιες μετα απο ενα τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα;Πες μας καποιες λεπτομερειες!(ειμαι λιγο κουτσομπολης...)Γεια σας,
είμαι 29 χρόνων και θέλω να δώσω πανελλήνιες το 2010 για να περάσω σε κάποιο ΑΕΙ που είναι το όνειρό μου. Δεν ξέρω ακόμα τί ΑΕΙ, μάλλον Φιλολογίας ή Αγγλικής Φιλολογίας. Πιστεύω με μεθοδικό και συστηματικό διάβασμα θα τα καταφέρω. Το πρόβλημά μου είναι πως μετά από τόσο καιρό είμαι εκτός κλίματος. Θυμάμαι στα χρόνια μου ήταν όλα απλά. 4 μαθήματα δέσμης, μετα το μηχανογραφικό και όπου πέρναγες. Τώρα πολλά έχουν αλλάξει. Ήμουν 3η δέσμη.
1) Καταρχάς, ποιά είναι τα μαθήματα των εξετάσεων; Υπάρχουν και προφορικά μαθήματα;
2) Πώς θα προμηθευτώ τα βασικά βιβλία που έχουν την ύλη;
3) Πώς θα μάθω την εξεταστέα ύλη για κάθε μάθημα;
4) Με αγχώνουν τα διαδικαστικά πολύ. Θα πρέπει να ενημερώσω από τώρα κάποιο Λύκειο, να κάνω καμιά αίτηση; Παλιά είχαμε το μηχανογραφικό και κάποια στιγμή πριν το Πάσχα το υποβάλλαμε. Τώρα αγχώνομαι, μήπως υπάρχει κάτι διαδικαστικό και δεν το κάνω, επειδή είμαι εκτός κλίματος εντελώς.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Επειδή η φύση των ερωτήσεών μου απαιτεί απαντήσεις μιας κάποιας έκτασης (εκτός αν υπάρχει κανένα site και δεν το ξέρω) ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όποιον απαντήσει. Να 'στε καλά.
Καλα εισαι υποδειγμα (για μενα τουλαχιστον).Δεν το βαλες κατω, κυνηγας το ονειρο σου :bravo::bravo:
maraki love
Διάσημο μέλος
annitachron
Νεοφερμένος
overthirty
Νεοφερμένος
Εδωσα φετος μετα απο 15 χρονια και προετοιμαστηκα μονο για 3 μηνες...επιασα 14600 και με το ειδικο μαθημα γυρω στα 17000. Νομιζω οτι ηταν εμπειρια ζωης:no1:Για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους που σκέφτονται να ξαναδώσουν έχω να πώ να το κάνουν οπωσδήποτε..... έδωσα φέτος μετά από 18 χρόνια!!!!!!!!!! αποφοίτησης στη θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 12600 μόρια διαβάζοντας μόνη μου........ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και για μένα ήταν όνειρο ζωής απραγματοποίητο!!!
annitachron
Νεοφερμένος
Εδωσα φετος μετα απο 15 χρονια και προετοιμαστηκα μονο για 3 μηνες...επιασα 14600 και με το ειδικο μαθημα γυρω στα 17000. Νομιζω οτι ηταν εμπειρια ζωης:no1:
Συγχαρητήρια!!!!!!!!!! εσύ τα πήγες καταπληκτικά
Συμφωνώ κι εγώ ότι ήταν μοναδική εμπειρία
Παναγιώτης_Σ
Νεοφερμένος
Γεια σας,
είμαι 29 χρόνων και θέλω να δώσω πανελλήνιες το 2010 για να περάσω σε κάποιο ΑΕΙ που είναι το όνειρό μου. Δεν ξέρω ακόμα τί ΑΕΙ, μάλλον Φιλολογίας ή Αγγλικής Φιλολογίας. Πιστεύω με μεθοδικό και συστηματικό διάβασμα θα τα καταφέρω. Το πρόβλημά μου είναι πως μετά από τόσο καιρό είμαι εκτός κλίματος. Θυμάμαι στα χρόνια μου ήταν όλα απλά. 4 μαθήματα δέσμης, μετα το μηχανογραφικό και όπου πέρναγες. Τώρα πολλά έχουν αλλάξει. Ήμουν 3η δέσμη.
1) Καταρχάς, ποιά είναι τα μαθήματα των εξετάσεων; Υπάρχουν και προφορικά μαθήματα;
2) Πώς θα προμηθευτώ τα βασικά βιβλία που έχουν την ύλη;
3) Πώς θα μάθω την εξεταστέα ύλη για κάθε μάθημα;
4) Με αγχώνουν τα διαδικαστικά πολύ. Θα πρέπει να ενημερώσω από τώρα κάποιο Λύκειο, να κάνω καμιά αίτηση; Παλιά είχαμε το μηχανογραφικό και κάποια στιγμή πριν το Πάσχα το υποβάλλαμε. Τώρα αγχώνομαι, μήπως υπάρχει κάτι διαδικαστικό και δεν το κάνω, επειδή είμαι εκτός κλίματος εντελώς.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Επειδή η φύση των ερωτήσεών μου απαιτεί απαντήσεις μιας κάποιας έκτασης (εκτός αν υπάρχει κανένα site και δεν το ξέρω) ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όποιον απαντήσει. Να 'στε καλά.
Πολύ καλά θα κάνεις να ξαναδώσεις πανελλήνιες!! Μπράβο σου που κυνηγάς το όνειρο σου και δε το βάζεις κάτω. Και γω φέτος έδωσα πανελλήνιες, 7 χρόνια μετά από τη πρώτη φορά και ο αδερφός μου, ο οποίος έδωσε 13 χρόνια μετά. Μη σε αγχώνει τίποτε, πραγματικά πιστεύω οτι στην ηλικία των 17-18 δεν είμαστε τοοοσο πολύ συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουμε και μας πιέζει πολύ η κατάσταση αυτή. Τώρα που ωρίμασες και βλέπεις τα πράγματα με άλλη ματιά, πιστεύω δε θα είναι τίποτε για σένα! Όταν δηλώναμε είχα πάει στο σχολείο και νόμισα οτι θα έχει τρομερή γραφειοκρατία, πολλά χαρτιά κτλ. Μέσα σε 5 λεπτά είχα τελειώσει. Μια χαρά μωρέ ειναι τα σχολεία... Ο αδερφός μου να φανταστείς ούτε χαρτιά είχε μαζί του και επειδή είχε αποφοιτήσει από το ίδιο σχολείο (το 1996 ) του τα βγάλανε μέσα σε 2 λεπτά και δήλωσε αμέσως.
Εμείς το είδαμε πάντως ως μια ωραία νέα εμπειρία. Σου εύχομαι το ίδιο!! Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα!!
αλεξανδρα ν
Νεοφερμένος
Olga Aotl
Νεοφερμένος
confusius
Δραστήριο μέλος
Ξαναδωσε!ειμαι παθουσα!μπορει να σκεφτεσαι οτι θα χασω 2 φοιτητικα ετη(κ εγω αυτο σκεφτομουν) πως θα γυρισω πισω μηπως ειναι μια προσωπικη αποτυχια κτλ.αλλα εφτασα 25 τελειωσα εκει που ημουν νομικη που το σιχαινομαι χαχα απλα γι αν μη χασω 1 ετος ζωης,ενοικιων χαμενων κτλ εκει κ σκεφτηκα ισως μ αρεσει ειμαι καλη.αντι να χασεις ομως 1-2 χρονια φοιτητικης ζωης,μπορει με το ν μην κανεις αυτο που θες ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ της επαγγελματικης σου ζωης.....ειναι αργα μεχρι τα 60 που ερχεται η συνταξη,θα εισαι 35 χρονια σε μια δουλεια που οσο καλη σχολη κ να ναι κ μενα η νομικη πρωτοκλασατη σχολη ειναι,απλα θ απεριμενεις να "φυγουν" τα χρονια η να λες ποτε θα φυγω απ τη δουλεια..εγω ξαναεδωσα περισυ οχι με πανελληνιες με το 10% κ περασα εκει που ηθελα αφου εβγαλα την νομικη.της οποιας το πτυχιο το εχω απλα για ν επιβιωνω για το κυρος κτλ τελπαντ δ μ αρεσει.κ παντα εχω τετοιες συζητησεις ποσα ατομα ειναι ετσι να ξερες..κανε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!!Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ!ενημερωτικα αν δ θες πανελληνιες κ θες κ το πτυχιο της γεωπονικης παρτο κ κανε κατατακτηριες ιατρικη μετα το κανουν πολλοι!
Τελικά μετά από κάποια ψιλοδράματα κι αρκετό προβληματισμό, πήρα την απόφαση να ξαναδώσω. Αυτή την περίοδο κανονίζω με τους καθηγητές.
Βασικά θέλω να κάνω την προσπάθεια μου γιατί ήδη με κυνηγάει αυτό το πράγμα, κι όσο για τις κατακτήριες που λες, με την τρέλα που με δέρνει άμα δεν περάσω φέτος θα είναι η επόμενη επιλογή μου αφουυυ τελειώσω τη γεωπονική [η τρέλα δεν πάει στα βουνα ]
Υ.Γ: Για σύνταξη,τα 60 λίγα τα κόβω:fss:
skatopsyxi
Νεοφερμένος
Κατεβασα τα παλια θεματα, αλλα ομολογω οτι το νεο συστημα ειναι καπως στρυφνο. Εγω παντως θα γραφτω σε καποιο φροντιστηριο
(ο Ηρακλειτος ειναι ακριβως απεναντι απ το γραφειο μου!) γιατι ειμαι σιγουρη οτι δυσκολα θα πειθαρχησω χωρις φροντ.
Ομολογω οτι το φορουμ με γεμισε με αισιοδοξια, γιατι νομιζα οτι μονο εγω ειχα την εμπνευση να ξαναδωσω πανελληνιες μετα απο 12 χρονια!!!
annitachron
Νεοφερμένος
Μάλιστα όποιος από τους παλιούς απόφοιτους αποφασίσει για θεωρητική έχω μπόλικο υλικό από φροντιστήριο και βοηθήματα στη διάθεσή του!! Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν, αξίζει τον κόπο!!!
nikos0712
Εκκολαπτόμενο μέλος
αντε και καλες σπουδες!!!:no1:
skatopsyxi
Νεοφερμένος
εμενα μ ενδιαφερει αποκλειστικα το Μαθηματικο μπορω να διαλεξω μεταξυ του 2ου κ 4ου επ. πεδιου ή ΜΟΝΟ το 2ο?
protodesmitis
Νεοφερμένος
skatopsyxi
Νεοφερμένος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
protodesmitis
Νεοφερμένος
Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις σπουδών στη Γʼ τάξη του Ενιαίου (Γενικού) Λυκείου:
- Η Θεωρητική.
- Η Θετική.
- Η Τεχνολογική η οποία στη Γʼ Λυκείου χωρίζεται σε δύο κύκλους: Τον Κύκλο Πληροφορικής & Υπηρεσιών και τον Κύκλο Τεχνολογίας & Παραγωγής.
- Επιστημονικό Πεδίο Ι (Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Επιστήμες).
- Επιστημονικό Πεδίο ΙΙ (Θετικές Επιστήμες).
- Επιστημονικό Πεδίο ΙΙΙ (Επιστήμες Υγείας).
- Επιστημονικό Πεδίο ΙV (Τεχνολογικές Επιστήμες).
- Επιστημονικό Πεδίο V (Επιστήμες Οικονομίας & Διοίκησης).
Η σωστή επιλογή κατεύθυνσης:
- δημιουργεί τις βάσεις για την δυνατότητα παρακολούθησης των σπουδών που θέλει να κάνει ο μαθητής στο μέλλον, αλλά και
- αυξάνει τις δυνατότητες επιτυχίας καθώς εάν ο μαθητής παρακολουθήσει κατεύθυνση σχετιζόμενη με τα Επιστ. Πεδία που σκοπεύει να επιλέξει δεν έχει βαθμολογικές απώλειες.
Τα Μόρια Πρόσβασης ενός μαθητή σε κάποιο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξαρτώνται από τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης και τους βαθμούς σε δύο μαθήματα-“κλειδιά”, τα οποία ονομάζονται Μαθήματα Αυξημένης Βαρύτητας που ο μαθητής θα παρακολουθήσει στη Γʼ Λυκείου. Τα μαθήματα αυτά μπορεί να είναι:
- Δύο μαθήματα Κατεύθυνσης, τα οποία υπολογίζονται σε ποσοστό 20% στο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας, τα οποία υπολογίζονται σε ποσοστό 13% στο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην περίπτωση αυτή ο μαθητής "παραιτείται" από το 7% της συνολικής δυνητικής βαθμολογίας του.
- Για το 5ο επιστημονικό πεδίο το μάθημα επιλογής "Αρχές Οικ. Θεωρίας" και το μάθημα γενικής παιδείας "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής", τα οποία υπολογίζονται σε ποσοστό 20% στο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Η Πρόσβαση από τη Θεωρητική Κατεύθυνση.
- Η Πρόσβαση από τη Θετική Κατεύθυνση.
- Η Πρόσβαση από την Τεχνολ. Κατεύθυνση (Κύκλος Πληρ. & Υπηρ.).
- Η Πρόσβαση από την Τεχνολ. Κατεύθυνση (Κύκλος Τεχν. & Παρ.).
Τη θεωρητική κατεύθυνση αναμένεται να ακολουθήσουν κυρίως οι μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν σε κάποια σχολή του Επιστημονικού Πεδίου Ι (Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Επιστήμες).
Στην περίπτωση αυτή ο βαθμός πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαρτάται, εκτός από το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης (Γ.Β.Π.), από τα εξής μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία θα παρακολουθήσει ο μαθητής στη Γʼ Λυκείου (με συνολικό συντελεστή 2 ή 20% στον υπολογισμό των μορίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση):
- Αρχαία Ελληνικά (υποχρεωτικό μάθημα κατεύθυνσης - συντελεστής 1,3).
- Ιστορία (υποχρεωτικό μάθημα κατεύθυνσης - συντελεστής 0,7).
- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (επιλογής - συντελεστής 1,3).
- Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής (γενικής παιδείας - συντελεστής 0,7).
Για τα Επιστημονικά Πεδία ΙΙ και IV τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι:
- Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής (γενικής παιδείας - συντελεστής 0,9).
- Νεοελληνική Γλώσσα (γενικής παιδείας - συντελεστής 0,4).
- Βιολογία (γενικής παιδείας - συντελεστής 0,9).
- 2ο ή 4ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής.
- 3ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τη Βιολογία.
- 5ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής και τις Αρχές Οικ. Θεωρίας (ως 7ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα).
Τη θετική κατεύθυνση αναμένεται να ακολουθήσουν κυρίως οι μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν σε κάποια σχολή των Επιστημονικών Πεδίων ΙΙ (Θετικές Επιστήμες), ΙΙΙ (Επιστήμες Υγείας), ή ΙV (Τεχνολογικές Επιστήμες) και, εφόσον εξεταστούν σε εθνικό επίπεδο στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το Επιστημονικό Πεδίο V (Επιστήμες Οικονομίας & Διοίκησης).
Στις περιπτώσεις αυτές ο βαθμός πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαρτάται, εκτός από το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης (Γ.Β.Π.), και από τα εξής μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία θα παρακολουθήσει ο μαθητής στη Γʼ Λυκείου (με συνολικό συντελεστή 2 ή 20% στον υπολογισμό των μορίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση):
Για τα Επιστημονικά Πεδία ΙΙ και IV:
- Μαθηματικά (υποχρεωτικό κατεύθυνσης - συντελεστής 1,3).
- Φυσική (υποχρεωτικό κατεύθυνσης - συντελεστής 0,7).
- Βιολογία (υποχρεωτικό κατεύθυνσης - συντελεστής 1,3).
- Χημεία (υποχρεωτικό κατεύθυνσης - συντελεστής 0,7).
- Νεοελληνική Γλώσσα (γενικής παιδείας - συντελεστής 0,9).
- Ιστορία (γενικής παιδείας - συντελεστής 0,4).
- Το 2ο και το 4ο Επιστ. Πεδία ή το 2ο και το 3ο Επιστ. Πεδία ή το 3ο και το 4ο Επιστ. Πεδία μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Γενικής Παιδείας επιθυμούν.
- Ένα εκ των 2ου, 3ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 1ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν την Ιστορία.
- Ένα εκ των 2ου, 3ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 5ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τα Mαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής και τις Αρχές Οικ. Θεωρίας (ως 7ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα).
Η τεχνολογική κατεύθυνση οδηγεί το μαθητή κυρίως σε τμήματα των Επιστημονικών Πεδίων ΙV (Τεχνολογικές Επιστήμες) και ΙΙ (Θετικές Επιστήμες) και, εφόσον εξεταστούν σε εθνικό επίπεδο στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το Επιστημονικό Πεδίο V (Επιστήμες Οικονομίας & Διοίκησης).
Ο βαθμός πρόσβασης του μαθητή του Κύκλου Πληροφορικής / Υπηρεσιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαρτάται, εκτός από το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης (Γ.Β.Π.), από τα εξής μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία θα παρακολουθήσει ο μαθητής στη Γ΄ Λυκείου (με συνολικό συντελεστή 2 ή 20% στον υπολογισμό των μορίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση):
Για τα Επιστημονικά Πεδία IΙ και ΙV:
Για το Επιστημονικό Πεδίο Ι:
- Το 2ο και το 4ο Επιστ. Πεδία μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Γενικής Παιδείας επιθυμούν.
- Ένα εκ των 2ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 1ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν την Ιστορία.
- Ένα εκ των 2ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 3ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τη Βιολογία.
- Ένα εκ των 2ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 5ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής και τις Αρχές Οικ. Θεωρίας (ως 7ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα).
Η τεχνολογική κατεύθυνση οδηγεί το μαθητή κυρίως σε τμήματα των Επιστημονικών Πεδίων ΙV (Τεχνολογικές Επιστήμες) και ΙΙ (Θετικές Επιστήμες) και, εφόσον εξεταστούν σε εθνικό επίπεδο στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το Επιστημονικό Πεδίο V (Επιστήμες Οικονομίας & Διοίκησης).
Ο βαθμός πρόσβασης του μαθητή του Κύκλου Τεχνολογίας / Παραγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαρτάται, εκτός από το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης (Γ.Β.Π.), και από τα εξής μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία θα παρακολουθήσει ο μαθητής στη Γ΄ Λυκείου (με συνολικό συντελεστή 2 ή 20% στον υπολογισμό των μορίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση):
Για τα Επιστημονικά Πεδία IV και ΙΙ:
Για το Επιστημονικό Πεδίο Ι:
- Το 2ο και το 4ο Επιστ. Πεδία μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Γενικής Παιδείας επιθυμούν.
- Ένα εκ των 2ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 1ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν την Ιστορία.
- Ένα εκ των 2ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 3ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τη Βιολογία.
- Ένα εκ των 2ου ή 4ου Επισ. Πεδία και το 5ο Επιστ. Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν τα Mαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής και τις Αρχές Οικ. Θεωρίας (ως 7ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα).
-----------------------------------------
Για τη δική σου περίπτωση, δεν υπάρχει διαφορά είτε διαλέξεις Θετική είτε Τεχνολογική Κατεύθυνση.
skatopsyxi
Νεοφερμένος
εψαξα κ στο site του υπ. παιδειας κ νομιζω το λεει καθαρα...
[FONT="]"α.[/FONT][FONT="] Αν ενδιαφέρονται για σχολές ενός μόνο επιστημονικού πεδίου, τότε έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα πέντε επιστημονικά πεδία αρκεί να έχουν εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου ή στα μαθήματα γενικής παιδείας που τα αντικαθιστούν[/FONT]..."
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 305 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- vasoula!
- Hased Babis
- Τρελας123
- athinoula
- kathleenn
- Ready for next step
- Vasilis125
- Reader
- trifasikodiavasma
- mirara
- charmander
- Natsuko
- J.Cameron
- shuuu
- buffon85
- Schlimazel
- Antomar3
- VouDou
- ένας τυχαίος
- panagiotis23
- Wonderkid
- AggelikiGr
- Paragontas7000
- Obi-Wan Kenobi
- Leo komm
- Student_21
- Corfu kitty
- Joji
- Nala
- Ryuzaki
- Lifelong Learner
- Robelano
- Marianna.diamanti
- TRAPLE
- BiteTheDust
- Maynard
- V@Per
- phleidhs
- constansn
- Than003
- panosT436
- nearos
- Magigi
- dioandi2010
- Kate1914
- GeorgePap2003
- Christr22
- Αναστασία197
- bibliofagos
- BatGuin
- Abiogenesis
- Tsos
- Helen06
- RainbowEU
- kiyoshi
- Viktor
- Ilma
- E.Z
- Phil1
- Christinach
- Aggel0sss
- Victwras777
- maril8na
- Enhypen
- Drglitterstar
- PanosApo
- lampgd
- Scandal
- Pars3c
- ilovekpop
- Marios2020
- Νομάρχης
- IcedBreaje
- Ness
- SoyN
- elevag
- estrela
- Nick_nt
- angies
- Unboxholics
- ggl
- hello1234
- Dionyshs1
- Gogosps
- george777
- Pharmacist01
- nucomer
- flaura
- Giii
- iiTzArismaltor_
- Nemesiis
- Γιώργος μεγ
- nicole1982
- Alessandra Eliza
- MrDna
- Sofos Gerontas
- MarcoReus
- Lion
- Antzie
- arapakos
- Nef22102000
- Giannis_19
- θείτσα σε σύγχυση 😛
- Verikoko17
- spring day
- Praxis
- Queeva
- elenitren
- katharinekag
- Nikos_81
- antonis97
- Billprs
- BillyTheKid
- brizoulis
- onegreek
- mosha
- Ioanna98
- Philologist
- Aspasia Tsaroyki
- rempelos42
- George.S
- Citylights
- SKG
- Nocommingback
- VFD59
- Arvacon
- Kitana
- QWERTY23
- bruh_234
- Alexecon1991
- korlef
- oups
- ladybookworm
- kost28
- eukleidhs1821
- mysterious1842001@ho
- sophiaa
- Mammy Nun
- adonman
- το κοριτσι του μαη
- alpha.kappa
- augustine
- calliope
- Johanna Mark
- Miranda32
- Alin22
- milianis
- valantis21
- katia.m
- SlimShady
- margik
- Niffler
- Lnnn
- Jessie
- Μαβο
- Anhelika
- georgels
- Gyvenimas
- angeloskar
- Marple
- hirasawayui
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- jYanniss
- chochoru
- Euge.loukia
- mary13
- Εριφύλη
- Appolon
- Chemwizard
- shadow
- n1ki20
- George9989
- xakounaamatata
- PanMoonlight
- TakSimeon
- Nickt23
- tsiobieman
- pannnos1992
- 1011
- lnesb
- emzou
- Dimitris9
- Ismhnhpapa
- Chrisa
- Soleil
- AlexK9
- Petraland
- mariakanelop
- jims
- Γιώτα Κ.
- misoadeio
- Riaki28
- Κλημεντίνη
- Moblok
- chrysakol
- Georgekk
- anastasia papa
- johnsala
- stefan
- maria20
- Lester34
- Revekka
- Nick0007
- allall1
- clevercat
- Dunedain10
- BioChemical
- elewnora
- marian
- Panagiotis849
- imyrcarn
- snol
- Cortes
- Marifei
- maraki67383
- elenik09
- iminspain
- Jimmy20
- jj!
- giannhs2001
- T C
- fockos
- Magi A
- Backpacker97
- Nikos05
- KikiGr23
- Ggpg
- angelaRet
- stergios191919
- fay-19
- igeorgeoikonomo
- jen_dream
- Darkking
- sofia!
- angelikitaraxia
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.