aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
buffon85
Δραστήριο μέλος
Γιαννα θα δωσεις με τα νεα δεδομενα. Το ερωτημα σου ποιο ειναι ακριβως? Μπορεις να τα καταφερεις παντως, αρκετα εχουμε μυθοποιησει τις εξετασεις αυτες. Αν δωσεις φετος θα πας με κατευθυνση, απο του χρονου με ομαδες που μοιαζουν πολυ με τις δεσμες που ησουν εσυ.
αυτο δεν ειναι και σιγουρο. μπορει οι παλιοι να μπορουν να δωσουν με το παλιο συστημα.
οσο για τις πανελληνιες συμφωνω απολυτα. οι πανελληνιες δεν ειναι τοσο δυσκολες εξετασεις. βαλε τον κωλο σου κατω και διαβασε. μην κοιτας ολη την υλη θα πανικοβληθεις, θα βαζεις μικρους στοχους, τους οποιους και θα πετυχαινεις. να δοκιμασεις φετος πρωτα. ακομα και αν δεν τα καταφερεις και του χρονου αλλαξει το συστημα το διαβασμα σου δεν θα παει χαμενο. δεν ειναι οτι θα αλλαξει η υλη σε λατινικα, αρχαια .. το πιθανοτερο ειναι να αυξηθει η υλη αλλα σιγουρα το διαβασμα σου δεν θα παει χαμενο, καλη επιτυχια και μην σε αγχωνει η κατευθυνση, ευτυχως βγαινει με διαβασμα, μην νομιζεις οτι κι εγω στα 28 μου θυμομουν τιποτα απο λατινικα 10 χρονια μετα, ομως μια χαρα τα πηγα. εδω θα ειμαστε για αποριες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
σκέφτομαι και εγώ στα 34 να δώσω πανελλαδικές, στο 1ο πεδιο. Να ρωτήσω κάποια πράγματα να με κατατοπίσετε αν μπορείτε.
1. "Συμφέρει" να δώσει κάποιος φέτος με τα 6 μαθήματα ή να περιμένει του χρόνου που θα είναι 4; Κάποιοι λένε ότι παρόλο που θα είναι 4 του χρόνου, θα είναι πιο δύσκολα. Γνωρίζει κανείς κάτι επί τούτου;
2. Τώρα που κοντεύει Δεκέμβριος, σκέφτομαι ότι αν δώσω φέτος, μάλλον δεν αξίζει να ψάξω φροντιστήριο, γιατί θα είναι προχωρημένα τα τμήματα των αποφοίτων. Από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να ψάξω κάποιον καθηγητή να μου κάνει ιδιαίτερα;
Δεν θυμάμαι Τίποτα από αρχαία. Λατινικά δεν είχα κάνει ποτέ.... Πάλι καλά που η βάση της Θεολογικής που θέλω να μπω είναι χαμηλή...
Ευχαριστώ.
dum spiro spero
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ανήκω σε καμία ειδική κατηγορία. Θα ήθελα να μου πει κάποιος που να έχει τελειώσει το Λύκειο και να ήταν θεωρητική, πως να ξεκινήσω αρχαία και λατινικά, γιατί άνοιξα λίγο τα βιβλία και....πελάγωσα.
Υπάρχει κάποιο βιβλίο γραμματικής που να έχει ότι ακριβώς χρειάζεται να διαβάσω?
Φροντιστήριο δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου να πάω....άσε που η δουλειά θα γίνει στα κρυφά γιατί όταν είσαι 36.....και πας να διαβάσεις, σε λένε τρελή. Το αντίθετο με ότι συμβαίνει όταν είσαι 17. Αυτά.
Καλησπερα , συγχαρητηρια κι απο μενα που αποφασισες να εκπληρωσεις τα ονειρα σου! Η γνωμη μου ειναι πως οι σπουδες
δεν εχουν μονο απωτερο στοχο την ασκηση του επαγγελματος αλλα και τη διευρυνση των γνωσεων μας! Θεωρω πως δεν θα πρεπε να ειναι κατακριταιο το γεγονος οτι καποιος θελει να σπουδασει και το κανει συνηδειτοποιημενα και οχι επειδη το επιβαλει η κοινωνια , οι γονεις ή γιατι να το πω απλουστερα πως μετα τα 17 πρεπει οοοολοι να μπουν στην τριτοβαθμια γιατι ετσι πρεπει!
Λοιπον ας περασουμε στην ουσια τωρα! οπως εχω γραψει και παλαιοτερα σε αυτο το θεμα εμενα με βοηθησαν παρα πολυ τα βιβλια του γυμνασιου για τα αρχαια , πηρα επισης κ ενα βοηθημα που εχει αγνωστα και ασκησεις συντακτικου κ γραμματικης . Για τα λατινικα με βοηθουν πολυ τα βιντεο του study4exams και εχω παρει κ ενα βοηθημα για περισσοτερες ασκησεις ( αφου διαβασα τα βασικα απο τη β λυκειου : κλιση του ρηματος , των ουσιαστικων, των επιθετων , των αντωνυμιων ). Η ιστορια θελει αποστηθιση αλλα δεν ειναι τιποτα τραγικο , το ιδιο κ η βιολογια , τα κειμενα ( εμενα τουλαχιστον με ξεκουραζουν) και τελος η εκθεση θελει απλως εξασκηση κ κατανοηση της θεωριας.
Καλο κουραγιο και καλη επιτυχια !
Καλησπερα , συγχαρητηρια κι απο μενα που αποφασισες να εκπληρωσεις τα ονειρα σου! Η γνωμη μου ειναι πως οι σπουδες
δεν εχουν μονο απωτερο στοχο την ασκηση του επαγγελματος αλλα και τη διευρυνση των γνωσεων μας! Θεωρω πως δεν θα πρεπε να ειναι κατακριταιο το γεγονος οτι καποιος θελει να σπουδασει και το κανει συνηδειτοποιημενα και οχι επειδη το επιβαλει η κοινωνια , οι γονεις ή γιατι να το πω απλουστερα πως μετα τα 17 πρεπει οοοολοι να μπουν στην τριτοβαθμια γιατι ετσι πρεπει!
Λοιπον ας περασουμε στην ουσια τωρα! οπως εχω γραψει και παλαιοτερα σε αυτο το θεμα εμενα με βοηθησαν παρα πολυ τα βιβλια του γυμνασιου για τα αρχαια , πηρα επισης κ ενα βοηθημα που εχει αγνωστα και ασκησεις συντακτικου κ γραμματικης . Για τα λατινικα με βοηθουν πολυ τα βιντεο του study4exams και εχω παρει κ ενα βοηθημα για περισσοτερες ασκησεις ( αφου διαβασα τα βασικα απο τη β λυκειου : κλιση του ρηματος , των ουσιαστικων, των επιθετων , των αντωνυμιων ). Η ιστορια θελει αποστηθιση αλλα δεν ειναι τιποτα τραγικο , το ιδιο κ η βιολογια , τα κειμενα ( εμενα τουλαχιστον με ξεκουραζουν) και τελος η εκθεση θελει απλως εξασκηση κ κατανοηση της θεωριας.
Καλο κουραγιο και καλη επιτυχια !
:: ενταξει αυτο ειναι τραγικο!! Απαντησα σε μνμ του 2008?? Τελος , δεν ξαναμπαινω μετα απο επαναληψη ιστοριας!!!?
Happiness
Νεοφερμένος
Είμαι 26 χρονών και σκέφτομαι μετά από πολλά χρόνια (από το 2006 συγκεκριμένα) να γραφτώ σε εσπερινό λύκειο (έχω τελειώσει ΤΕΕ Β' κύκλου) , να κάνω τις 2 χρονιές (Γ και Δ λυκείου) και να ξαναδώσω πανελλήνιες. Στόχος μου είναι το 3ο πεδίο και οι επιστήμες υγείας (Κυρίως η Ιατρική). Πιστεύετε πως μπορώ να τα καταφέρω χωρίς φροντιστήριο από την θεωρητική κατεύθυνση δεδομένου το ότι οι βάσεις από εσπερινά είναι πολύ χαμηλές; Η διάθεση για συστηματικό διάβασμα και ενασχόληση φυσικά υπάρχει.
Επίσης είναι κανείς άλλος υποψήφιος από Εσπερινό να μου δώσει τα φώτα του;
Να σημειώσω έτσι για την ιστορία ότι το 2006 είχα περάσει στο ΤΕΙ αυτοματισμού στην Χαλκίδα αλλά δεν με ενδιέφερε η Σχολή οπότε και δεν την παρακολούθησα ποτέ.
Συγγνώμη αν σας κούρασα και περιμένω τις απόψεις σας.
dum spiro spero
Εκκολαπτόμενο μέλος
Happiness
Νεοφερμένος
Όπως και να έχει σ'ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτηση.
Αναμένω και άλλες απόψεις / τοποθετήσεις από παιδιά που έχουν επιχειρήσει κάτι παρόμοιο.
Thaaaanks
Μετα απο μια αναβολη αποφασισα να να δωσω και γω εξετασεις του χρονου μετα απο σχεδον δεκα χρονια.
Απ οτι ειδα αλλαξε στο συστημα και για τις επιστημες υγειας που ενδιαφερομαι θα δωσω τεσσερα μαθηματα (Φυσικη,Χημεια, Βιολογια και Εκθεση)
Ετσι ειναι, η εχω καταλαβει λαθος?
Επισης επειδη εχω τρομερα κενα θελω να αρχισω να διαβαζω απο τωρα μονος μου μεχρι το καλοκαιρι που μαλλον θα αρχισω
μαθηματα και ηθελα να ρωτησω μηπως ξερει καποιος, γιατι δεν βρηκα κατι σχετικο ουτε στο διαδικτυο, για τη Φυσικη της Γ', τι χρειαζομαι ως προαπαιτουμενα
απο τα μαθηματικα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
xristaras9
Διάσημο μέλος
memento_mori
Νεοφερμένος
Όσον αφορά τα μαθηματικά , θα σου έλεγα να αρχίσεις κανονικά την ύλη και όπου δεις δυσκολία,κοιτάς βιβλία προηγούμενων τάξεων . Αν και στο ίντερνετ υπάρχουν σημειώσεις που περιλαμβάνουν τις προαπαιτούμενες γνώσεις.
Οταν λες "δικαιουνται" δλδ μπορουμε να επιλεξουμε με ποιο συστημα θα δωσουμε?
Και αν ναι, με ποιο με συμφερει να δωσω. Συγνωμη αν γινομαι κουραστικος αλλα προσπαθω να βρω ακρη!
Οσον αφορα τη φυσικη και τα μαθηματικα, εχει δικιο, βρηκα 2 αρχεια στο νετ που τα εχουν ολα συγκεντρωμενα.
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος
memento_mori
Νεοφερμένος
However, εγώ θα πρότεινα να δώσεις με το παλιό, ειδικά αν έχεις ξαναδώσει με το συγκεκριμένο.
Eχω ξανα δωσει με το παλιο συστημα (6 μαθηματα) αλλα δυστυχως ημουν "αδιοφορος" και δεν διαβαζα καθολου. Οποτε, ειναι
σαν να δινω πρωτη φορα αφου δεν θυμαμε απολυτως τιποτα, μαλλον θα αρχισω την επαναληψη απο τα μαθηματικα του Γυμνασιου.
Eχω αγχωθει και λιγο γιατι μου φαινονται παρα πολλα αυτα που πρεπει να μαθω αλλα θεωρω πως εχω αρκετο χρονο μπροστα μου, θα στρωθω στο
διαβασμα κ ελπιζω να τα καταφερω!
@Financial Ευχαριστω για τις ευχες σου, να σαι καλα!
Vaggos45
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
Γειά σε όλους. Είμαι 45 ετών , έχω ήδη πάνω από 20 χρόνια επαγγελματική εμπειρία και παλιά στα 19 είχα μπει πολυτεχνείο αλλά τα παράτησα και λίγο αργότερα πήρα πτυχίο από ιδιωτικό κολλέγιο και έχω κάνει μεταπτυχιακό Αγγλία. Θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι διαδικασίες για να μπω μέσω παννεληνίων σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ (πληροφορικής ή κάτι σχετικό) μια και ως υποπασχολούμενος λόγω της εποχής μας έχω και χρόνο και αρκετή διάθεση. Καταλαβαίνω ότι ο μόνος δρόμος είναι οι πανελλήνιες αλλά επειδή έχουν περάσει κυριολεκτικά ages δεν πολύ ξέρω τι παίζει πια. Από ότι κατάλαβα δίνω θετική 'η τεχνολογική κατευθυνση αλλά ποιά μαθήματα; Φαντάζομαι θα δώσω από μηδενική βάση και δεν θα μετρήσει ο βαθμός ή κάτι άλλο (ή θα μετρήσει ) όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας μου πει πλιζ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι πάμε για 2016
Δες το ΦΕΚ 391τ.Β΄/30-3-2006 όπου έχει δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης δες σε εκπαιδευτικά sites (AlfaVita, edu.klimaka, esos κλπ) τις αλλαγές που προβλέπονται με το νέο νομοσχέδιο και θα ισχύσουν από το 2016.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zelatina
Νεοφερμένος
xristaras9
Διάσημο μέλος
Για να καταλάβω δηλαδή..αν κάποιος απόφοιτος θέλει να δώσει εξετάσεις το '16 θα δώσει με το παλιό σύστημα (6-7 μαθήματα); Μπερδεύτηκα.
Θα βγεί προκήρυξη πανελληνίων για αυτους που δίνουν με το καινούργιο σύστημα π.χ 68.000 θεσεις + 5000 θεσεις για οσους δινουν με το παλιο σύστημα ).Τις 5000 θέσεις θα τις ανταγωνίζονται μόνο οσοι δίνουν με το παλιό σύστημα (δλδ 6 μαθηματα)
xdecimaldreamsx
Νεοφερμένος
Είμαι 25 χρονων και μετά από λίγα χρόνια εργασίας αποφάσισα να συμμετασχω στις Πανελληνιες του 2016, τώρα που με χτύπησε και εμένα η ανεργία και βρηκα λιγο χρονο
Προς το παρον θα διαβασω με την υλη που ειχε ανακοινωθει στις φετινες Πανελληνιες και οταν βγει και η υλη του 2016 θα κανω τις απαραιτητες αλλαγές. Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Τι πρέπει να ξέρω από προηγούμενες τάξεις που στην Γ' Λυκειου απαιτείται για να καταλάβεις την ύλη; Για παράδειγμα στην Χημεια φανταζομαι πως η Ονοματολογια απαιτειται παρολο που δεν ειναι στην υλη της Γ' (αν κανω λαθος διορθωστε με)
Συγκεκριμενα θα δωσω Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Έκθεση.. Αν μπορει καποιος να με διαφωτισει γιατι πανε και αρκετα χρονια απο τοτε που τελειωσα και δεν θυμαμαι καν της Γ' Λυκειου, ποσο μαλλον να θυμαμαι της Α' και της Β'!
Guest 749981
Επισκέπτης
Γιατί δίνεις 5 μαθήματα; 4 δε θα έπρεπε;Συγκεκριμενα θα δωσω Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Έκθεση..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 308 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Nick_nt
- athinoula
- nikolname
- Corfu kitty
- agg1
- quarterlifecrisis
- Τρελας123
- vasoula!
- Hased Babis
- kathleenn
- Ready for next step
- Vasilis125
- Reader
- trifasikodiavasma
- mirara
- charmander
- Natsuko
- J.Cameron
- shuuu
- buffon85
- Schlimazel
- Antomar3
- VouDou
- ένας τυχαίος
- panagiotis23
- Wonderkid
- AggelikiGr
- Paragontas7000
- Obi-Wan Kenobi
- Leo komm
- Student_21
- Joji
- Nala
- Ryuzaki
- Lifelong Learner
- Robelano
- Marianna.diamanti
- TRAPLE
- BiteTheDust
- Maynard
- V@Per
- phleidhs
- constansn
- Than003
- panosT436
- nearos
- Magigi
- dioandi2010
- Kate1914
- GeorgePap2003
- Christr22
- Αναστασία197
- bibliofagos
- BatGuin
- Abiogenesis
- Tsos
- Helen06
- RainbowEU
- kiyoshi
- Viktor
- Ilma
- E.Z
- Phil1
- Christinach
- Aggel0sss
- Victwras777
- maril8na
- Enhypen
- Drglitterstar
- PanosApo
- lampgd
- Scandal
- Pars3c
- ilovekpop
- Marios2020
- Νομάρχης
- IcedBreaje
- Ness
- SoyN
- elevag
- estrela
- angies
- Unboxholics
- ggl
- hello1234
- Dionyshs1
- Gogosps
- george777
- Pharmacist01
- nucomer
- flaura
- Giii
- iiTzArismaltor_
- Nemesiis
- Γιώργος μεγ
- nicole1982
- Alessandra Eliza
- MrDna
- Sofos Gerontas
- MarcoReus
- Lion
- Antzie
- arapakos
- Nef22102000
- Giannis_19
- θείτσα σε σύγχυση 😛
- Verikoko17
- spring day
- Praxis
- Queeva
- elenitren
- katharinekag
- Nikos_81
- antonis97
- Billprs
- BillyTheKid
- User2350
- onegreek
- mosha
- Ioanna98
- Philologist
- Aspasia Tsaroyki
- rempelos42
- George.S
- Citylights
- SKG
- Nocommingback
- VFD59
- Arvacon
- Kitana
- QWERTY23
- bruh_234
- Alexecon1991
- korlef
- oups
- ladybookworm
- kost28
- eukleidhs1821
- mysterious1842001@ho
- sophiaa
- Mammy Nun
- adonman
- το κοριτσι του μαη
- alpha.kappa
- augustine
- calliope
- Johanna Mark
- Miranda32
- Alin22
- milianis
- valantis21
- katia.m
- SlimShady
- margik
- Niffler
- Lnnn
- Jessie
- Μαβο
- Anhelika
- georgels
- Gyvenimas
- angeloskar
- Marple
- hirasawayui
- Αντικειμενικός
- jYanniss
- chochoru
- Euge.loukia
- mary13
- Εριφύλη
- Appolon
- Chemwizard
- shadow
- n1ki20
- George9989
- xakounaamatata
- PanMoonlight
- TakSimeon
- Nickt23
- tsiobieman
- pannnos1992
- 1011
- lnesb
- emzou
- Dimitris9
- Ismhnhpapa
- Chrisa
- Soleil
- AlexK9
- Petraland
- mariakanelop
- jims
- Γιώτα Κ.
- misoadeio
- Riaki28
- Κλημεντίνη
- Moblok
- chrysakol
- Georgekk
- anastasia papa
- johnsala
- stefan
- maria20
- Lester34
- Revekka
- Nick0007
- allall1
- clevercat
- Dunedain10
- BioChemical
- elewnora
- marian
- Panagiotis849
- imyrcarn
- snol
- Cortes
- Marifei
- maraki67383
- elenik09
- iminspain
- Jimmy20
- jj!
- giannhs2001
- T C
- fockos
- Magi A
- Backpacker97
- Nikos05
- KikiGr23
- Ggpg
- angelaRet
- stergios191919
- fay-19
- igeorgeoikonomo
- jen_dream
- Darkking
- sofia!
- angelikitaraxia
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.