Πανελλήνιες και σχολές 1ου πεδίου με προοπτικές

nefelakii

Νεοφερμένο μέλος

Η nefelakii αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας! Φετος δινω πανελληνιες και εχω αγχωθει διοτι ειμαι ανθρωπιστικων σπουδων και οι σχολες που με ενδιαφερουν εχουν υψηλα μορια. Επομενως, εψαξα σχολες με χαμηλοτερα μορια αλλα αυτες που μου κινησαν το ενδιαφερον (πολιτικών επιστημων και δημοσιας διοικησης + δημοσιας διοικησης) δεν εχουν επαγγελματικη αποκατασταση. Θα ηθελα να μου προτεινετε σχολες που εχουν προοπτικες και στην ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο και επαγγελματικες προοπτικες.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 554 μηνύματα.
Ένας γνωστός μου ήταν στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και δεν είχε γράψει τόσο καλά στις Πανελλήνιες. Όταν βγήκαν οι βαθμολογίες, συζήτησε με συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, η μητέρα του μάλιστα είναι σύμβουλος, αλλά μίλησε και με άλλους συναδέλφους της. Τελικά κατέληξε στη Σχολή Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων στην Καστοριά. Τώρα είναι επί πτυχίω, οπότε δεν ξέρω ακόμα πώς θα εξελιχθεί επαγγελματικά, αλλά απ’ όσο έχω καταλάβει, σκοπεύει να ακολουθήσει κατεύθυνση στο digital marketing. Γενικότερα μου ακούγεται καλύτερη αυτή η σχολή, σε σχέση με τις άλλες του πρώτου πεδίου, αλλά ξαναλέω δεν ειχε και πολλές επιλογές λόγω μορίων.

Εγώ θα κοίταγα και την σχολή κοινωνικής εργασίας.

Sotiris.Y

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sotiris.Y αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Από το 1ο πεδίο, καλές επιλογές είναι:
Κοινωνική Εργασία (Αιγάλεω,Ηράκλειο,Κομοτηνή)
& Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα), Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής (Βόλος)
& Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Θεσσαλονίκη) που βγαίνεις και από τα 2 Ειδικής Αγωγής,
Τουριστικά (Ρόδος και Άγιος Νικόλαος).

Και ίσως σχολές με ξένες γλώσσες που δεν απαιτούν ειδικό μάθημα δήλαδη:
Τουρκικών Σπουδών Αθήνας
Ρωσική Φιλολογία Αθήνας
Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Θεσσαλονίκης
Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Κομοτηνής
Μεσογειακών Σπουδών Ρόδου
Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών Βόλου

jYanniss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Γεια σας! Φετος δινω πανελληνιες και εχω αγχωθει διοτι ειμαι ανθρωπιστικων σπουδων και οι σχολες που με ενδιαφερουν εχουν υψηλα μορια. Επομενως, εψαξα σχολες με χαμηλοτερα μορια αλλα αυτες που μου κινησαν το ενδιαφερον (πολιτικών επιστημων και δημοσιας διοικησης + δημοσιας διοικησης) δεν εχουν επαγγελματικη αποκατασταση. Θα ηθελα να μου προτεινετε σχολες που εχουν προοπτικες και στην ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο και επαγγελματικες προοπτικες.
Καλησπέρα, γενικά το πρώτο πεδίο είναι δύσκολο στην αποκατάσταση.
Προσωπικά θα σου πρότεινα να το παλέψεις όσο μπορεί για να πιάσεις τουλάχιστον τοις πρώτες επιλογές!

Εγώ θα κοίταγα και την σχολή κοινωνικής εργασίας.

Από το 1ο πεδίο, καλές επιλογές είναι:
Κοινωνική Εργασία (Αιγάλεω,Ηράκλειο,Κομοτηνή)
& Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα), Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής (Βόλος)
& Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Θεσσαλονίκη) που βγαίνεις και από τα 2 Ειδικής Αγωγής,

Και ίσως σχολές με ξένες γλώσσες που δεν απαιτούν ειδικό μάθημα δήλαδη:
Τουρκικών Σπουδών Αθήνας
Ρωσική Φιλολογία Αθήνας
Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Θεσσαλονίκης
Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Κομοτηνής
Μεσογειακών Σπουδών Ρόδου
Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών Βόλου

Είμαι πολύ περίεργος! Με πιο κριτήριο είναι καλές οι κοινωνικές σπουδές ή με μελλοντική αποκατάσταση.
Το ίδιο ισχύει και για τις σλαβοτουρκικές σπουδές.

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 488 μηνύματα.

Sotiris.Y

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sotiris.Y αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Είμαι πολύ περίεργος! Με πιο κριτήριο είναι καλές οι κοινωνικές σπουδές ή με μελλοντική αποκατάσταση.
Το ίδιο ισχύει και για τις σλαβοτουρκικές σπουδές.

Οι κοινωνικές επιστήμες δεν έχουν αποκατάσταση (ακόμα και η Ψυχολογία έχει πολύ κορεσμό και δεν βρίσκεις εύκολα κάτι). Με μοναδική εξαίρεση την Κοινωνική Εργασία που βγαίνεις κοινωνικός λειτουργός και είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα.
Τώρα για τις σχολές με γλώσσες που ανέφερα: Επειδή μαθαίνεις πιο σπάνιες ξένες γλώσσες, μπορεί να βρεις δουλειά κάπου που απαιτείται η γνώση Ρωσικών, Τουρκικών κλπ.
Και για τα Παιδαγωγικά Ειδικής Αγωγής το ίδιο. Πλέον από το Δημοτικής Εκπαίδευσης ή Νηπιαγωγών δεν μπορείς να απορροφηθείς. (Για την Βρεφονηπιοκομία δεν ξέρω) Αλλά τα Ειδικής Αγωγής είναι αυτά που ζητάνε ακόμα .

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια