Dimitris9
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...Αλεξάνδρα...
Πολύ δραστήριο μέλος
Η κατάσταση με την απλή παιδαγωγική νομίζω είναι ευρέως γνωστή οπότε πιστεύω αν θες να ακολουθήσεις αυτόν τον κλάδο το τμήμα ειδικής αγωγής είναι ο,τι πρέπει
Πι.Ες: Σε 4-5 χρόνια που προφανώς θα αποφοιτήσεις η αγορά εργασίας θα είναι εντελώς διαφορετικά διαμορφωμένη. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις κάτι που σου αρέσει και σου προσφέρει αρκετές διεξόδους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 719211
Επισκέπτης
Καλησπέρα.. θα ηθελα καποιος να μου πει τι ειναι καλύτερο σε επίπεδο επαγγελματικής αποκατάστασης και τι εχει περισσότερες προοπτικές απο τα : Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδ/κο Ειδικής Αγωγής (Βολο) ή Ψυχολογία;
Το ειδικής αγωγής έχει λίγο καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα. Ακόμα και σε αυτόν τον τομέα έχει υπάρξει κορεσμός
Dimitris9
Δραστήριο μέλος
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Ενας απόφοιτος κλασικού παιδαγωγικού με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή εχει ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες και προοπτικές με εναν τελειόφοιτο Ειδικής αγωγής;
Nομίζω πως όχι.
Νηπιαγωγοί/ δάσκαλοι όλοι κάνουν μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή πλέον.
Αν είχα να διαλέξω προσωπικά θα πήγαινα στο Ειδικής Αγωγής Βόλου ή στο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πα. Μακ.
Για ψυχολογία πηγαίνεις περισσότερο προς ελεύθερο επάγγελμα, άρα πρέπει να ψαχτείς πολύ περισσότερο και ενδεχομένως να αργήσεις να δημιουργήσεις πελατεία για να ανοίξεις κάποιο γραφείο κλπ.
Δυστυχώς οι ψυχολόγοι ακόμα δεν απορροφώνται τόσο στο δημόσιο.
Διάλεξε αυτό που σου αρέσει παραπάνω, αλλά το ειδικής αγωγής και η ψυχολογία είναι πολύ καλύτερες επιλογές από το απλό παιδαγωγικό το οποίο έχει άπειρους αποφοίτους.
Εγώ είμαι στο τελευταίο έτος του παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης
Dimitris9
Δραστήριο μέλος
Υ.Γ. δεν εχω κανένα θεμα να ξαναδωσω, ούτε το θεωρώ προσωπικά κουραστικό..
sugar baby
Νεοφερμένος
Dimitris9
Δραστήριο μέλος
Κάτι τελευταίο , αν γνωρίζει κανείς.. ,Στο εξωτερικό ποιο εχει μεγαλύτερη ζήτηση και προοπτικές, Το απλό παιδαγωγικό η το Ειδικής; τι εχει μεγαλύτερη ζήτηση;
(Για εναν ελληνα που θα βγει εξω)
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολυ!
Κάτι τελευταίο , αν γνωρίζει κανείς.. ,Στο εξωτερικό ποιο εχει μεγαλύτερη ζήτηση και προοπτικές, Το απλό παιδαγωγικό η το Ειδικής; τι εχει μεγαλύτερη ζήτηση;
(Για εναν ελληνα που θα βγει εξω)
Κάποιες γνωστές μου που τελείωσαν παιδαγωγικό και νηπιαγωγών βρήκαν δουλειά στο εξωτερικό, οι πιο πολλές στην Αγγλία.
Στο εξωτερικό έχουν ζήτηση και οι δύο σχολές που αναφέρεις.
Ενας απόφοιτος κλασικού παιδαγωγικού με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή εχει ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες και προοπτικές με εναν τελειόφοιτο Ειδικής αγωγής;
Εννοείται πως οχι. Το μεταπτυχιακό εχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο ενα απλό πτυχιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.