Οργή και αγανάκτηση στο Νοσοκομείο Ρόδου

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στις τάξεις των εργαζομένων και των γιατρών του Νοσοκομείου του νησιού μας, η απόφαση που υπέγραψε τελικά ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος για τη μείωση των κλινών.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ με αριθμό 2674 που δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου το νοσοκομείο της Ρόδου θα διαθέτει εφεξής 360 κλίνες από τις 385 που προβλέπονταν αρχικά.
«Μας προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος υπέγραψε τελικά την απόφαση για την μείωση των κλινών στο νοσοκομείο του νησιού μας. Ενέκρινε ουσιαστικά την εισήγηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς - Αιγαίου», δήλωσε στη «δ» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου κ. Λούση Καλαμάτα.
Το χειρότερο από όλα, όπως τόνισε η κ. Καλαμάτα, είναι ότι με το νέο νόμο 4024 και το άρθρο 33 καταργούνται και οι κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού κάτι που είναι ολέθριο τελικά.
«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του μόνιμου προσωπικού, για ένα νοσοκομείο, όπως αυτό της Ρόδου. Δεν θα τα αφήσουμε αυτά που έγιναν έτσι. Θα αντιδράσουμε γιατί δεν έχουμε και άλλη λύση στο αδιέξοδο που για μια φορά ακόμη μας έφεραν», δήλωσε η κ. Καλαμάτα.
Δεν αποκλείεται πάντως ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου να ενώσει τις δυνάμεις του, με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών σε μια προσπάθεια να αρθεί η αδικία που έγινε.
«Αυτό που έγινε είναι άδικο. Δεν μπορούν να καταργούν τις κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού. Έχει σταλεί ήδη και το σχετικό έγγραφο το οποίο θα κληθεί να υπογράψει σήμερα Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ .Μιχάλης Κόκκινος. Θα επιδιώξουμε να μην το κάνει, γιατί θα είναι ολέθριο», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.
Στην σχετική εγκύκλιο αναφέρονται τα ακόλουθα:
Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4024/11 (226 Α) και εν συνεχεία των σχετικών κατευθυντηρίων εγκυκλίων / οδηγιών που δόθηκαν από το καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παραθέτουμε τα κάτωθι:
Προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 33 του Ν. 4024/11 (226 Α) και να επιτευχθεί η κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία εποπτείας σας, με τις οριζόμενες διαδικασίες, αναφέρουμε προς διευκόλυνσή σας αναλυτικά, όλους τους κλάδους ανά κατηγορία και ειδικότητα του Νοσηλευτικού, Επιστημονικού και Παραιατρικού προσωπικού των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, που προσφέρουν υπηρεσίες συναφείς με το έργο της Ιατρικής Υπηρεσίας και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση ενημέρωση των Νοσοκομείων εποπτείας σας:
Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
Κλάδος ΠΕ Νοσηλευτικής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής
Κλάδος ΤΕ Επισκεπτών -τριών Υγείας
Κλάδος ΤΕ Μαιευτικής
Kλάδος ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
Κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
Κλάδος ΔΕ Φυλάκων Ασθενών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
Κλάδος ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού
Υπάρχουν και αρκετές κατηγορίες και κλάδοι επιστημονικού και λοιπού προσωπικού της ιατρικής υπηρεσίας που αναφέρονται στην εγκύκλιο γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
Η απεργία
Οι γιατροί μετείχαν χθες στην απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
«Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους ανθρώπους, τα στρώματα που πλήττονται από την κρίση και περιθωριοποιούνται, θα συνεχίσουν- χωρίς την παραμικρή ανοχή - με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα», δήλωσε ο κ. Κινούς.
https://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=13673&catID=18&pubID=1
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
Που να δειτε τι θα γινετε σε λιγο καιρο.οι γιατροι οι οπιοι εχουν δικο τους γραφειο δε θα δεχονται απ το δημοσιο ασθενεις καθως ειναι 16 μηνες απληρωτοι!που σημαινει οτι για να παμε εξω σε γιατρο θα πληρωνουμε ΟΛΟΙ επισκεψη.ειδαλλως,στο νοσοκομειο(δηλαδη θα γινετε χαος στα νοσοκομεια).επισης οι γιατροι με δικο τους γραφειο για να πληρωθουν απο το κρατος θα πρεπει να εχουν εξετασει 1000 ασθενεις το μηνα!Τελος,θα μπορουν να γραψουν συγκεκριμενες ωρες και ημερομηνιες φαρμακα..ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΡΕ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,556 μηνύματα.
Μη φωνάζεις έτσι σε ανθρώπους του "μόχθου"! :whistle:Τα παράπονά σου στο "καρτέλ" του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top