Ξερεις κάτι; Άλλο ο διαχωρισμός σε κατηγορίες (που ενίοτε γίνονται θύματα κοινωνικού ρατσισμού) και άλλο το "ταμπέλωμα"-προσδιορισμός με λέξεις της κάθε σεξουαλικότητας. Μπορεί να υπάρχουν οι "ταμπέλες" χωρίς τον αρνητικό διαχωρισμό. Με μια γρήγορη έρευνα, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες οι περισσότερες σεξουαλικές προτιμήσεις και είναι ξεκάθαρες (δηλ. δεν μπορεί κάποιος να έχει ΚΑΙ ομοφυλοφιλικές ΚΑΙ 'αμφι'φυλοφιλικές σχέσεις όπως έχεις πει, ίσως εννοείς μόνο αμφιφυλοφιλικές ή ομο&ετερο-φυλοφιλικές.)
Α Φύλο + Α Φύλο = Ομοφυλοφιλία
Α Φύλο + Β Φύλο = Ετεροφυλοφιλία
Α Φύλο + Α ή Β = Αμφιφυλοφιλία
και υπάρχουν κ ένα σωρό άλλα, αλλά αυτά είναι τα βασικά. Ίσως είναι και ανάγκη του ανθρώπου να αυτοπροσδιορίζεται. Βέβαια δε θα ρθω να σου πω "Γεια σου, είμαι η Χριστίνα, είμαι στρέιτ / αμφι / ομο". Απλά όταν ερωτηθώ, δεν θα αρνηθώ τις ταμπέλες, σωστά;
Δεν είναι κακό να αυτοπροσδιορίζεσαι, ή να "κουβαλάς" αν το θέτεις έτσι μια ταμπέλα. Αρκεί οι ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι να αποδεχτούν την ταμπέλα τους και η σημασία είναι να φτάσουμε σε μία κοινωνία στην οποία όλες οι "ταμπέλες" να είναι ισότιμες, όχι σε μία κοινωνία στην οποία να μην υπάρχει ο προσανατολισμός/προσδιορισμός.
εννοω οτι καποιος μπορει να εχει ομοφυλοφυλικες και ετεροφυλικες σχεσεις στη ζωη του. δεν μιλησα, ομως, για περιγραφη της καταστασης της σχεσης, αλλα για τον προσδιορισμο-σταμπα που βαζουν οι ανθρωποι στη σεξουαλικοτητα τους, οποιαδηποτε και να ειναι αυτη. για μενα, θα επρεπε να αρνηθεις, και να πεις: "ειμαι ενας ανθρωπος, και εχω δικαιωμα να ερωτευθω ανθρωπους". εγω δεν θα το εθετα ως "αυτοπροσδιορισμο", αλλα σαν εναν περιορισμο, σαν μια προσπαθεια να μπεις σε ενα γκρουπ, και να προσπαθησεις να γινεις αποδεκτο απο αυτο. το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και για τους προσδιορισμους "αριστερος, δεξιος". για μενα, ειναι προβλημα αν "αρκεστουν" οι ανθρωποι να αποδεχτουν ταμπελες που στη τελικη, απλα θα τους περιορισουν. η σημασια, στην τελικη, ειναι οι ανθρωποι να αποδεχονται τους αλλους, οπως ειναι, οχι οπως θελουν οι αλλοι να ειναι, ούτε οπως προσπαθουν να δουν οτι ειναι. το να προσπαθεις να κανεις τις ταμπελες ισοτιμες, ειναι πολυ επικυνδινο. δεν ειναι θεμα τιτλων. το να προσπαθεις να δεις τους ανθρωπους ως ισους, ειναι το πιο ουσιαστικο.
Υ.Γ. εχεις δικιο, ηθελα να γραψω ετεροφυλόφιλικες, αλλα ξεχαστηκα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.