Mimoula
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ωραια... Θα τα εχω υποψην μου λοιπον!!!Μοιάζουν αρκετά τα γερμανικά με τα ολλανδικά και από άποψη γραμματικής. Μόνο που τα ολλανδικά θεωρείται πιο εύκολη γλώσσα καθώς είναι νεοσύστατη και δεν έχει την πολυπλοκότητα της πιο 'αρχαίας' γερμανικής. Επίσης τα γερμανικά έχουν πτώσεις, ενώ τα ολλανδικά δεν έχουν. Ούτε κλίνονται τα επίθετα. Είχα μια μαθήτρια η οποία ήξερε γερμανικά και είχε μια μεγαλύτερη ευχέρεια στην εκμάθηση της γλώσσας! Βέβαια η καθεμία γλώσσα έχει τις ιδιαιτερότητες της, απλά υπάρχουν συσχετισμοί. Ας πούμε εγώ που καταλαβαίνω ολλανδικά, όταν ακούω κάποιον Γερμανό να μιλά, μπορώ να καταλάβω περίπου τί λέει χωρίς να έχω καμία γνώση της γλώσσας. Απλά δεν μπορώ να απαντήσω, και ο Γερμανός ακόμη πιο εύκολα μπορεί να καταλάβει τα ολλανδικά που είναι πιο 'απλά'.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Zeker!
Τι εστι τσεκερ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mimoula
Νεοφερμένος
Σκάρλετ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Του ποιου;
Ολόκληρο veni-vidi-vici έχει ως όνομα καλέ!
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Naturlich.....Σημαίνει 'σίγουρα/βεβαίως' (αγγλ.: sure)
Ολόκληρο veni-vidi-vici έχει ως όνομα καλέ!
Δεν ηξερα
Mimoula
Νεοφερμένος
Naturlich.....
Στα ολλανδικά λέμε και 'Natuurlijk' (ό,τι τελειώνει σε -ich στα γερμανικά τελειώνσει συνήθως στα ολλανδικά σε -ijk).
Ιδού π.χ. μια ομοιοτητα!
philimonas
Νεοφερμένος
φιλ? ζεις?
υ.γ. σορρυ για το οφ
Natuurlijk
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Naturlich.....
Στα ολλανδικά λέμε και 'Natuurlijk' (ό,τι τελειώνει σε -ich στα γερμανικά τελειώνσει συνήθως στα ολλανδικά σε -ijk).
Ιδού π.χ. μια ομοιοτητα!
Τελειο ε? Ωραιαααα Natuurlijk! Ιδια ειναι! Και διαβαζετε νατουρλιγκ? ( εννοω το j ειναι γ οπως στα γερμανικα
Mimoula
Νεοφερμένος
Τελειο ε? Ωραιαααα Natuurlijk! Ιδια ειναι! Και διαβαζετε νατουρλιγκ? ( εννοω το j ειναι γ οπως στα γερμανικα
Το 'uu' δεν διαβάζεται στα ελληνικά 'ου' (=oe), αλλα όπως το γαλλικό 'u' (δεν μπορώ να σου πω πως είναι στα γερμανικά μιας και δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα ). Το ij προφέρεται στα ελληνικά 'έι', αλλά όταν βρίσκεται στο τέλος της λέξης (με κατάλληξη π.χ. -lijk) προφέρεται με φωνήεν που δεν υπάρχει στα ελληνικά: είναι σαν κοφτό 'u'. Αλλά επειδή γράφοντας είναι δύσκολο να καταλάβεις την προφορά σου δίνω λινκ ώστε να συσχετίσεις τον ήχο με τα γραφόμενα: https://www.learndutch.nu/language-courses/lesson1.htm
Άρα: Na(vowel sounds 1. short a)tuur(8.l ong uu)lijk(όπως 7. short u)
Ελπίζω να κατάλαβες κάπως το περίπλοκο μήνυμα μου , η προφορά για να εξηγηθεί γραπτώς είναι από μόνη της δύσκολη υπόθεση.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Πάντα ου. Εκτός αν μπαίνουν τα ουμλαουτ στο παιχνίδι.(δεν μπορώ να σου πω πως είναι στα γερμανικά
Mimoula
Νεοφερμένος
Πάντα ου. Εκτός αν μπαίνουν τα ουμλαουτ στο παιχνίδι.
Ευχαριστώ!
Τα ολλανδικά δεν έχουν ουμπλάουτ.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
H γερμανική είναι βατή στην γραφή, ανάγνωση και ομιλία. Τα μόνα που ζορίζουν είναι κάποιοι συνδυασμοί συμφώνων και τα τρία φωνήεντα με ουμλαουτ, μέχρι να τα μάθεις. Τα αγγούρια είναι στη σύνταξη, γραμματική και λεξιλόγιο.Ευχαριστώ!
Τα ολλανδικά δεν έχουν ουμπλάουτ.
Mimoula
Νεοφερμένος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Αν έχεις γερές βάσεις στα αρχαία Ελληνικά, τα Γερμανικά θα σου φανούν παιχνιδάκι. Η σύνταξη είναι παρεμφερούς φιλοσοφίας. Όμως τον πρώτο καιρό θα πελαγοδρομείς με τα χωριζόμενα ρήματα, τη θέση του ρήματος και τις δευτερεύουσες προτάσεις.Χμμ ωραία! Γενικά δεν νομίζω ότι θα έχω θέμα με την προφορά. Αλλά όντως μερικές ιδιαιτερότητες τις γλώσσας -εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων- αν δεν είσαι native speaker όσο διάβασμα και να ρίχνεις η 'φυσική εξοικίωση' με την γλώσσα θα έρθει πολύ πιο σταδιακά! Εσύ δυσκολεύτηκες να τα μάθεις? Σε τί επίπεδο έφτασες? Θα ήθελα πόλύ να μάθω Γερμανικά, καθώς θα τα χρειαστούμε στο μέλλον μου φαίνεται!
Γραμματική, παλεύεται, όμως έχει κάποια κομμάτια που είναι εντελώς κουλά και σε κουράζουν χωρίς λόγο. Τα πιο χαρακτηριστικά, τα άρθρα που είναι ότι να 'ναι και η κλίση των επιθέτων, τρεις στήλες.
Το προφορικό είναι κλάσεις ευκολότερο από τα Αγγλικά. Ειδικά για σένα, θα σου φανεί παιχνιδάκι. Το μόνο ενοχλητικό, η συνήθεια των Γερμανών να ενώνουν τις λέξεις.
Εν κατακλείδι, αξίζει να τα μάθεις, αν σε ενδιαφέρουν.
Mimoula
Νεοφερμένος
Αν έχεις γερές βάσεις στα αρχαία Ελληνικά, τα Γερμανικά θα σου φανούν παιχνιδάκι. Η σύνταξη είναι παρεμφερούς φιλοσοφίας. Όμως τον πρώτο καιρό θα πελαγοδρομείς με τα χωριζόμενα ρήματα, τη θέση του ρήματος και τις δευτερεύουσες προτάσεις.
Γραμματική, παλεύεται, όμως έχει κάποια κομμάτια που είναι εντελώς κουλά και σε κουράζουν χωρίς λόγο. Τα πιο χαρακτηριστικά, τα άρθρα που είναι ότι να 'ναι και η κλίση των επιθέτων, τρεις στήλες.
Το προφορικό είναι κλάσεις ευκολότερο από τα Αγγλικά. Ειδικά για σένα, θα σου φανεί παιχνιδάκι. Το μόνο ενοχλητικό, η συνήθεια των Γερμανών να ενώνουν τις λέξεις.
Εν κατακλείδι, αξίζει να τα μάθεις, αν σε ενδιαφέρουν.
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ευτυχώς έχω αρκετά καλές βάσεις στα Αρχαία. Δεν πελαγοδρομώ εύκολα, όταν έχω κίνητρο κ μου αρέσουν οι πολύπλοκες γλώσσες, καθώς εκφράζουν μια πιο σύνθετη διαδρομή σκέψης-γλώσσας (εκφοράς της σκέψης). Και στα ολλανδικά υπάρχουν χωριζόμενα ρήματα και σύνθετες λέξεις (δηλαδή σχεδόν κάθε ουσιαστικό μπορεί να γίνει σύνθετη). Θα έχω τις συμβουλές σου υπόψη μου. Καλό βράδυ.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Το εξηγείς λίγο; Επίσης καλό βράδυ.σύνθετες λέξεις (δηλαδή σχεδόν κάθε ουσιαστικό μπορεί να γίνει σύνθετη).
Mimoula
Νεοφερμένος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.