Οι εργοδότες θεωρούν ότι η Εκπαίδευση δεν προετοιμάζει σωστά τα στελέχη για την αγορά εργασίας

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,468 μηνύματα.
Δεν το λένε μόνο οι κυρ Παντελήδες αυτό,το λένε και πιο νεα άτομα 27-35 (μπορεί και πιο νέοι) και έχω μπόλικα παραδείγματα να σου πω

Υπάρχει μια σύγχυση γενικά στην αγορά εργασίας επειδή δεν υπάρχει ακριβής μηχανογραφημένη καταγραφή πόσοι εργάζονται φανερά σε μια επαγγελματική ειδικότητα. Έτσι σαν κράτος δεν ξέρουμε τις πραγματικές αριθμητικές ανάγκες σε τρέχον έτος π.χ. σε δασκάλους γιατί την ίδια στιγμή υπάρχει και η παραοικονομία με αποφοίτους που κάνουν δουλειές του ποδαριού χωρίς να φαίνονται στο σύστημα ΑΑΔΕ. Ή δεν εργάζονται επειδή έχουν περιουσιακά εισοδήματα από τους γονείς τους και απλά γκομενοξεκοκαλίζουν τη γονική περιουσία. Είναι πτυχιούχοι χωρίς επαγγελματική ιδιότητα. Όμως αθροιστικά φαίνονται ότι είναι πολλοί που σπουδάζουν μια χ επιστήμη ενώ δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς βιοπορίζονται και σε τι θέσεις εργασίας.

Αν οι πραγματικές ανάγκες είναι 10 δάσκαλοι σε μια σχολική χρονιά και ετησίως αποφοιτούν 350 πτυχιούχοι παδαγωγικών τμημάτων εκεί έχει χαθεί η μπάλα. Το κράτος απλά διαχειρίζεται μια πολιτική κατάσταση χωρίς να σημαίνει ότι λύνει ένα πρόβλημα. Την ίδια στιγμή υπάχει μια αόριστη αίσθηση στην κοινωνία ότι μας λείπουν μόνιμα τεχνίτες π.χ. υδραυλικοί αλλά πόσοι είναι το θέμα. Ακόμη και ο νέος υδραυλικός που τελειώνει μια τεχνική σχολή μαθητείας δεν βρίσκει δουλειά αμέσως γιατί δεν είναι μόνο 1 ή 10 απόφοιτοι ανά σεζόν. Υπάρχει ήδη δουλειά από άτομα που εργάζονται σαν υδραυλικοί πριν από αυτούς και οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται με γρήγορους ρυθμούς αντικατάστασης. Δεν πεθαίνει κόσμος για να περιμένουμε στη γραμμή και να πάρουμε τον επόμενο. Εδώ γίνεται η διαστρέβλωση του νοήματος και ο κάθε κυρ Παντελής απλά κουνάει το δάχτυλο.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,468 μηνύματα.
Κοιτούσα τελείως τυχαία κάποιες θέσεις εργασίας στο Linkedin και μου έκανε εντύπωση ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες ψάχνουν άμεσα νέο κόσμο για διορισμό αλλά οι θέσεις εργασίας είναι ακριβώς ίδιες με πριν 1-2 χρόνια. Εννοώ ίδια περιγραφή, καθήκοντα, τίτλος, ρόλος. Ίδιο φορμάτ ότι περιμένουν την ιδανική ρομπότ προσωπικότητα εκ κατακλείδι.

Μου κάνει εντύπωση, για ποιο λόγο να αναδημοσιεύονται οι ίδιες θέσεις εργασίας; Δεν καλύπτονται; Τότε πώς αυτές οι εταιρίες είναι αποδοτικές με υποστελεχωμένα τμήματα; :happy:

redpointer

Νεοφερμένος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Κοιτούσα τελείως τυχαία κάποιες θέσεις εργασίας στο Linkedin και μου έκανε εντύπωση ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες ψάχνουν άμεσα νέο κόσμο για διορισμό αλλά οι θέσεις εργασίας είναι ακριβώς ίδιες με πριν 1-2 χρόνια. Εννοώ ίδια περιγραφή, καθήκοντα, τίτλος, ρόλος. Ίδιο φορμάτ ότι περιμένουν την ιδανική ρομπότ προσωπικότητα εκ κατακλείδι.

Μου κάνει εντύπωση, για ποιο λόγο να αναδημοσιεύονται οι ίδιες θέσεις εργασίας; Δεν καλύπτονται; Τότε πώς αυτές οι εταιρίες είναι αποδοτικές με υποστελεχωμένα τμήματα; :happy:
Το concept της δουλειας δεν αλλαζει οι τεχνολογιες μονο. Πχ ενας java developer θα εχει πανω κατω την ιδια αγγελια τα τελευταια 15 χρονια. Το ιδιο για αναλυτες κλπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια