Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,842 μηνύματα.
Ειλικρινά από αυτά που γράφεις δείχνεις ότι χάνεις το δάσος κοιτώντας το δέντρο και μόνο. Και ιδιαίτερα μου κάνει εντύπωση γιατί δηλώνεις πως είσαι μεταπτυχιακός (!).Αυτό μου θυμίζει όταν το 2007 είχα πάρει το lower τότε στο γυμνάσιο και είχε αξία. Τότε λέγαμε ότι το Proficiency είναι ζόρικο και ελάχιστοι συνεχίζουν και μας έκανε εντύπωση όσοι το είχαν. Πλέον το Proficiency είναι κάτι δεδομένο, που όλοι το έχουν και τo lower δεν έχει καμία αξία.
Έτσι ακριβώς θα γίνει (ή μπορεί να έχει γίνει ήδη) με το μεταπτυχιακό.
Συγχέεις την απλή και εύκολη γνώση με το βάθος του ερευνητή. Το πανεπιστήμιο σπεύδει να σου μάθει το δεύτερο.
Το γεγονός πως στο πανεπιστήμιό σου δεν έμαθες C++ και ασχολήθηκες μόνο μέχρι Assembly ξέρω 'γω δε σημαίνει πως είναι άχρηστο. Αντίθετα, αυτό που έμαθες είναι να ανταποκρίνεσαι στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κενό γνώσεων που όπως αντιλαμβάνεσαι είναι και το πιο σύνηθες. Αλίμονο και ανάθεμα αν όλα τα προβλήματα είχαν άμεση λύση.
Το ίδιο με τους Ινδούς στο Udemy/Coursera. Το ότι τους βρήκες δε σημαίνει πως είναι ικανότεροι από τους καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επί του πρακτέου.
Είναι σαν να κατηγορώ τον καθηγητή συνταγματολογίας μου για το ότι επειδή δε ξέρει τι λέει ο νόμος 3852/2010 και έπρεπε να ψάξω τα ΦΕΚ για να το βρω είναι ανίκανος. Ακούγεται παράλογο, όχι;
Τα παραπάνω τα λέω όλα εντελώς φιλικά.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,562 μηνύματα.
Ειλικρινά από αυτά που γράφεις δείχνεις ότι χάνεις το δάσος κοιτώντας το δέντρο και μόνο. Και ιδιαίτερα μου κάνει εντύπωση γιατί δηλώνεις πως είσαι μεταπτυχιακός (!).
Συγχέεις την απλή και εύκολη γνώση με το βάθος του ερευνητή. Το πανεπιστήμιο σπεύδει να σου μάθει το δεύτερο.
Το γεγονός πως στο πανεπιστήμιό σου δεν έμαθες C++ και ασχολήθηκες μόνο μέχρι Assembly ξέρω 'γω δε σημαίνει πως είναι άχρηστο. Αντίθετα, αυτό που έμαθες είναι να ανταποκρίνεσαι στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κενό γνώσεων που όπως αντιλαμβάνεσαι είναι και το πιο σύνηθες. Αλίμονο και ανάθεμα αν όλα τα προβλήματα είχαν άμεση λύση.
Το ίδιο με τους Ινδούς στο Udemy/Coursera. Το ότι τους βρήκες δε σημαίνει πως είναι ικανότεροι από τους καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επί του πρακτέου.
Είναι σαν να κατηγορώ τον καθηγητή συνταγματολογίας μου για το ότι επειδή δε ξέρει τι λέει ο νόμος 3852/2010 και έπρεπε να ψάξω τα ΦΕΚ για να το βρω είναι ανίκανος. Ακούγεται παράλογο, όχι;
Τα παραπάνω τα λέω όλα εντελώς φιλικά.
Συμφωνώ σε όλα αυτά που γράψεις, γι' αυτό και εγώ εξάλλου σε προηγούμενο post έγραψα το εξής:
Κατ εμέ άλλο ο Computer Scientist και άλλο ο Software Engineer/Developer/Programmer ή όπως αλλιώς θες πες το.
Ο Ινδός στο Udemy θα σου μάθει προγραμματισμό. Computer Science θα μάθεις από το πανεπιστήμιο.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το thread αναφέρεται για την άποψη των εργοδοτών ("Οι εργοδότες θεωρούν ότι η Εκπαίδευση δεν προετοιμάζει σωστά τα στελέχη για την αγορά εργασίας "), όχι για researchers που εκεί χρειάζονται οι scientists.
Ο Ινδός σου παρέχει στο πιάτο όλα όσα χρειάζεσαι για να μπεις στην αγορά εργασίας. Το πανεπιστήμιο σου παρέχει το υπόβαθρο ώστε μετά να κάτσεις να διαβάσεις μόνος σου και να κατανοήσεις πολύ εύκολα τις νέες τεχνολογίες (που δεν διδάσκονται σε όλα τα ΑΕΙ ή δε διδάσκονται σε βάθος) ώστε μετά αν θες να μπεις στην αγορά εργασίας.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,128 μηνύματα.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αγορά εργασίας και πόσο δύσκολα οι νέοι βρίσκουν πλέον δουλειά:
redpointer
Νεοφερμένος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Καταρχας computer science δεν ειναι απλα ενα πτυχιο και ενα διδακτορικο, ειναι αμα εχεις την φιλοσοφια και τον τροπο σκεψης του προγραμματιστη σαν ανθρωπος. Ενας καθηγητης της πληροφορικης του εκπα ειχε στειλει εμαιλ και ειχε πει οτι οι καλυτεροι φοιτητες κοβονται στα τεστς των μεγαλων εταιρειων οπως google oracle κλπ. Τι ηταν χαζοι και δεν ηξεραν να διαβασουν? Οχι απλα δεν εχουν την φιλοσοφια και τον τροπο σκεψης ενος engineer, το πτυχιο δεν λεει τπτ ομως οτι παπαγαλησες 10 πραγματα και το πηρες. Computer scientists υπαρχουν ελαχιστοι και μαλλον κανενας πραγματικος στην ελλαδα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 60 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nucomer
- Natsuko
- iminspain
- giorgos5002
- jYanniss
- Scandal
- Ryuzaki
- Hased Babis
- Than003
- Corfu kitty
- charmander
- redpointer