Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,903 μηνύματα.
09-11-24
22:36
Ειλικρινά από αυτά που γράφεις δείχνεις ότι χάνεις το δάσος κοιτώντας το δέντρο και μόνο. Και ιδιαίτερα μου κάνει εντύπωση γιατί δηλώνεις πως είσαι μεταπτυχιακός (!).Αυτό μου θυμίζει όταν το 2007 είχα πάρει το lower τότε στο γυμνάσιο και είχε αξία. Τότε λέγαμε ότι το Proficiency είναι ζόρικο και ελάχιστοι συνεχίζουν και μας έκανε εντύπωση όσοι το είχαν. Πλέον το Proficiency είναι κάτι δεδομένο, που όλοι το έχουν και τo lower δεν έχει καμία αξία.
Έτσι ακριβώς θα γίνει (ή μπορεί να έχει γίνει ήδη) με το μεταπτυχιακό.
Συγχέεις την απλή και εύκολη γνώση με το βάθος του ερευνητή. Το πανεπιστήμιο σπεύδει να σου μάθει το δεύτερο.
Το γεγονός πως στο πανεπιστήμιό σου δεν έμαθες C++ και ασχολήθηκες μόνο μέχρι Assembly ξέρω 'γω δε σημαίνει πως είναι άχρηστο. Αντίθετα, αυτό που έμαθες είναι να ανταποκρίνεσαι στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κενό γνώσεων που όπως αντιλαμβάνεσαι είναι και το πιο σύνηθες. Αλίμονο και ανάθεμα αν όλα τα προβλήματα είχαν άμεση λύση.
Το ίδιο με τους Ινδούς στο Udemy/Coursera. Το ότι τους βρήκες δε σημαίνει πως είναι ικανότεροι από τους καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επί του πρακτέου.
Είναι σαν να κατηγορώ τον καθηγητή συνταγματολογίας μου για το ότι επειδή δε ξέρει τι λέει ο νόμος 3852/2010 και έπρεπε να ψάξω τα ΦΕΚ για να το βρω είναι ανίκανος. Ακούγεται παράλογο, όχι;
Τα παραπάνω τα λέω όλα εντελώς φιλικά.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,575 μηνύματα.
10-11-24
19:04
Ειλικρινά από αυτά που γράφεις δείχνεις ότι χάνεις το δάσος κοιτώντας το δέντρο και μόνο. Και ιδιαίτερα μου κάνει εντύπωση γιατί δηλώνεις πως είσαι μεταπτυχιακός (!).
Συγχέεις την απλή και εύκολη γνώση με το βάθος του ερευνητή. Το πανεπιστήμιο σπεύδει να σου μάθει το δεύτερο.
Το γεγονός πως στο πανεπιστήμιό σου δεν έμαθες C++ και ασχολήθηκες μόνο μέχρι Assembly ξέρω 'γω δε σημαίνει πως είναι άχρηστο. Αντίθετα, αυτό που έμαθες είναι να ανταποκρίνεσαι στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κενό γνώσεων που όπως αντιλαμβάνεσαι είναι και το πιο σύνηθες. Αλίμονο και ανάθεμα αν όλα τα προβλήματα είχαν άμεση λύση.
Το ίδιο με τους Ινδούς στο Udemy/Coursera. Το ότι τους βρήκες δε σημαίνει πως είναι ικανότεροι από τους καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επί του πρακτέου.
Είναι σαν να κατηγορώ τον καθηγητή συνταγματολογίας μου για το ότι επειδή δε ξέρει τι λέει ο νόμος 3852/2010 και έπρεπε να ψάξω τα ΦΕΚ για να το βρω είναι ανίκανος. Ακούγεται παράλογο, όχι;
Τα παραπάνω τα λέω όλα εντελώς φιλικά.
Συμφωνώ σε όλα αυτά που γράψεις, γι' αυτό και εγώ εξάλλου σε προηγούμενο post έγραψα το εξής:
Κατ εμέ άλλο ο Computer Scientist και άλλο ο Software Engineer/Developer/Programmer ή όπως αλλιώς θες πες το.
Ο Ινδός στο Udemy θα σου μάθει προγραμματισμό. Computer Science θα μάθεις από το πανεπιστήμιο.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το thread αναφέρεται για την άποψη των εργοδοτών ("Οι εργοδότες θεωρούν ότι η Εκπαίδευση δεν προετοιμάζει σωστά τα στελέχη για την αγορά εργασίας "), όχι για researchers που εκεί χρειάζονται οι scientists.
Ο Ινδός σου παρέχει στο πιάτο όλα όσα χρειάζεσαι για να μπεις στην αγορά εργασίας. Το πανεπιστήμιο σου παρέχει το υπόβαθρο ώστε μετά να κάτσεις να διαβάσεις μόνος σου και να κατανοήσεις πολύ εύκολα τις νέες τεχνολογίες (που δεν διδάσκονται σε όλα τα ΑΕΙ ή δε διδάσκονται σε βάθος) ώστε μετά αν θες να μπεις στην αγορά εργασίας.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,460 μηνύματα.
11-11-24
15:48
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αγορά εργασίας και πόσο δύσκολα οι νέοι βρίσκουν πλέον δουλειά:
redpointer
Νεοφερμένος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
11-11-24
22:33
Καταρχας computer science δεν ειναι απλα ενα πτυχιο και ενα διδακτορικο, ειναι αμα εχεις την φιλοσοφια και τον τροπο σκεψης του προγραμματιστη σαν ανθρωπος. Ενας καθηγητης της πληροφορικης του εκπα ειχε στειλει εμαιλ και ειχε πει οτι οι καλυτεροι φοιτητες κοβονται στα τεστς των μεγαλων εταιρειων οπως google oracle κλπ. Τι ηταν χαζοι και δεν ηξεραν να διαβασουν? Οχι απλα δεν εχουν την φιλοσοφια και τον τροπο σκεψης ενος engineer, το πτυχιο δεν λεει τπτ ομως οτι παπαγαλησες 10 πραγματα και το πηρες. Computer scientists υπαρχουν ελαχιστοι και μαλλον κανενας πραγματικος στην ελλαδα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,460 μηνύματα.
28-11-24
15:50
Αγορά εργασίας: Εργαζόμενοι στα… αζήτητα, εν μέσω λειψυδρίας ταλέντων
Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Κ. Μυλωνά της Adecco, το 16% των νέων, ηλικίας 16-25 ετών, είναι αδρανές
www.powergame.gr
Πάλι οι γνωστές γενικολογίες από τα μεγαλοστελέχη.
Αφού ξέρουν τη λύση γιατί δεν διορθώνουν την κατάσταση; Τους έπιασε όλους υποκριτικά ο πόνος για τους ανέργους.
nPb
Επιφανές μέλος
29-11-24
00:12
Συνέντευξη για δουλειά: Θα σας ειδοποιήσουμε! Από το «love-bombing» στο «ghosting» | Moneyreview.gr
Παγκόσμια έρευνα έδειξε το 53% αναζητούντων εργασία έχουν δεχθεί ghosting ή love-bombing χωρίς αντίκρισμα, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, οδηγώντας τους σε αμφισβήτηση της καριέρας αλλά και της λογικής τους.
www.moneyreview.gr
@GeorgePap2003 κοίτα τι λέει
30-11-24
22:12
Ίσως επειδή η ιδέα του Πανεπιστημίου δεν είναι για να σε προετοιμάσει για την αγορά εργασίας..
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,861 μηνύματα.
01-12-24
15:06
Και τελικα ποιος ειναι ο σκοπος? Να κατσεις 4 χρονια αναμεσα απο 4 τουβλα και να παρεις ενα χαρτι? Να "μορφωθεις" (χαχαχαχαχαχααχα). Επειδη ετσι το κανουν ολοι?Ίσως επειδή η ιδέα του Πανεπιστημίου δεν είναι για να σε προετοιμάσει για την αγορά εργασίας..
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4,765 μηνύματα.
01-12-24
15:28
Αμα ειναι αυτος ο σκοπος φιλε μου τοτε το πανεπιστημιο εχει αποτυχει οικτρα...Και τελικα ποιος ειναι ο σκοπος?
01-12-24
15:49
Μπορεί όλοι σήμερα να πηγαίνουμε στο Πανεπιστήμιο για να βρούμε δουλεια (με έναν και καλα καλό μισθό) αλλα ο σκοπός του Πανεπιστημίου προφανώς δεν είναι να σου βγάλει λεφτά. Το πανεπιστήμιο είναι για την έρευνα, για την καινουργια γνώση, για την εκπαίδευση, για τον διάλογο, για την υποστήριξη της κοινωνίας και την κριτική σκέψη…Και τελικα ποιος ειναι ο σκοπος? Να κατσεις 4 χρονια αναμεσα απο 4 τουβλα και να παρεις ενα χαρτι? Να "μορφωθεις" (χαχαχαχαχαχααχα). Επειδη ετσι το κανουν ολοι?
Από εκεί και πέρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πτυχίο σου και για την αγορά εργασίας.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,861 μηνύματα.
01-12-24
22:57
Νομιζω οτι μου κάνεις quote σε λαθος σημειοΑμα ειναι αυτος ο σκοπος φιλε μου τοτε το πανεπιστημιο εχει αποτυχει οικτρα...
Μου αρεσει που το λες με λιγη "περιφρονηση" το οτι παμε σχολη για να βρουμε δουλεια και να βγαλουμε λεφτα. Αυτος θα επρεπε να ειναι Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 λογος που πας, αλλιως τι σκατα σπαταλας 4 χρονια απο τη ζωη σου (και ενα σωρο λεφτα)? Αυτα που γραφεις ειναι ωραια θεωρητικα "συνεφακια" που ακουγονται ωραια, οσο δεν βαζεις στην εξισωση το κοστος. Γιατι πρεπει να αφοσιωσεις χρονο και χρημα "απλα" για να μαθεις κατι, χωρις να σου αποσβεσει τον κοπο σου? Κατσε σπιτι σου και διαβασε βιβλια. Και μη μου κανεις πλακα τωρα, με τη μορφωση ή την κριτικη σκεψη - ουτε διδασκονται, ουτε προερχονται απο το να μαθεις να λυνεις 2-3 εξισωσεις. Αλλωστε, δεν χρειαζονται πανω απο 2 εβδομαδες στο στεκι, που ειναι ενα "φιλτραρισμενο" φορουμ, για να καταλαβεις και πρακτικα οτι αλλο σκεψη και αλλο πτυχιο.Μπορεί όλοι σήμερα να πηγαίνουμε στο Πανεπιστήμιο για να βρούμε δουλεια (με έναν και καλα καλό μισθό) αλλα ο σκοπός του Πανεπιστημίου προφανώς δεν είναι να σου βγάλει λεφτά. Το πανεπιστήμιο είναι για την έρευνα, για την καινουργια γνώση, για την εκπαίδευση, για τον διάλογο, για την υποστήριξη της κοινωνίας και την κριτική σκέψη…
Από εκεί και πέρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πτυχίο σου και για την αγορά εργασίας.
Βεβαια αυτα που σου λεω τωρα ακουγονται τρελα, γιατι υπαρχουν ενα σωρο πνευματικες (δικαιωματισμος), οσο και οικονομικες (πετας σε αλλους τα κοστη, πληρωνεις ο,τι και να επιλεξεις μεσω φορων) στρεβλωσεις
(Προφανως, υπαρχει και η διασταση των ερευνητων, αλλα αυτο ειναι κατι διαφορετικο και δεν διαφωνουμε)
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,903 μηνύματα.
01-12-24
23:37
Πολύ ωραία.Νομιζω οτι μου κάνεις quote σε λαθος σημειο
Μου αρεσει που το λες με λιγη "περιφρονηση" το οτι παμε σχολη για να βρουμε δουλεια και να βγαλουμε λεφτα. Αυτος θα επρεπε να ειναι Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 λογος που πας, αλλιως τι σκατα σπαταλας 4 χρονια απο τη ζωη σου (και ενα σωρο λεφτα)? Αυτα που γραφεις ειναι ωραια θεωρητικα "συνεφακια" που ακουγονται ωραια, οσο δεν βαζεις στην εξισωση το κοστος. Γιατι πρεπει να αφοσιωσεις χρονο και χρημα "απλα" για να μαθεις κατι, χωρις να σου αποσβεσει τον κοπο σου? Κατσε σπιτι σου και διαβασε βιβλια. Και μη μου κανεις πλακα τωρα, με τη μορφωση ή την κριτικη σκεψη - ουτε διδασκονται, ουτε προερχονται απο το να μαθεις να λυνεις 2-3 εξισωσεις. Αλλωστε, δεν χρειαζονται πανω απο 2 εβδομαδες στο στεκι, που ειναι ενα "φιλτραρισμενο" φορουμ, για να καταλαβεις και πρακτικα οτι αλλο σκεψη και αλλο πτυχιο.
Βεβαια αυτα που σου λεω τωρα ακουγονται τρελα, γιατι υπαρχουν ενα σωρο πνευματικες (δικαιωματισμος), οσο και οικονομικες (πετας σε αλλους τα κοστη, πληρωνεις ο,τι και να επιλεξεις μεσω φορων) στρεβλωσεις
(Προφανως, υπαρχει και η διασταση των ερευνητων, αλλα αυτο ειναι κατι διαφορετικο και δεν διαφωνουμε)
Παράτα το πανεπιστήμιο και πάνε δούλεψε οικοδομή να βγάλεις λεφτά με το καλημέρα.
Γιατί δε το κάνεις εφόσον όλα αυτά που λένε οι συμφορουμίτες σού μοιάζουν "συννεφάκια";
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
02-12-24
20:58
Μπρο, ειπα να παει καποιος πανεπιστημιο με ουσιαστικο σκοπο και στοχο, οπως και το ιδιο να λειτουργει με συγκεκριμενους στοχους, και οχι για ασυναρτησιες τυπου να μαθω να σκεφτομαι ή για τον διαλογο. Τι σχεση εχει με αυτο που γραφω?Πολύ ωραία.
Παράτα το πανεπιστήμιο και πάνε δούλεψε οικοδομή να βγάλεις λεφτά με το καλημέρα.
Γιατί δε το κάνεις εφόσον όλα αυτά που λένε οι συμφορουμίτες σού μοιάζουν "συννεφάκια";
Απο κει και περα, αν δεν υπηρχαν στρεβλωσεις και παθογενειες τυπου "δωρεαν" παιδεια και σοβιετικη οικονομικη ανελευθερια, μαλλον δεν θα πηγαινα πανεπιστημιο. Δεν κερδισα κατι τρομερο στα 4+1 χρονια που εκατσα εκει συγκριτικα με ~2 χρονια εμπειριας που θα μου επαιρνε να μαθω τη δουλεια.
02-12-24
20:59
Μπερδεύεις τον ρολο του Πανεπιστημίου με τον σκοπό του σημερινού ανθρωπου που επιλέγει να σπουδάσει. Ναι, το Πανεπιστήμιο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως εργαλείο για να μπεις στην αγορά εργασίας ΑΛΛΑ δεν είναι αυτός ο ρόλος του. 4-5 χρόνια για να πλουτίσεις τον μελλοντικό εργοδότη σου; Οχι βεβαια. Επισης, η μόρφωση, η γνώση (και η μεταγνωση) και η πνευματική σου καλλιέργεια δεν είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Συγγνώμη που το βλέπεις ετσι. Το Πανεπιστήμιο έχει μια όμορφη ιστορία, ο λόγος ίδρυσης τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η ιδέα του Πανεπιστημίου δεν έχει αλλάξει.Νομιζω οτι μου κάνεις quote σε λαθος σημειο
Μου αρεσει που το λες με λιγη "περιφρονηση" το οτι παμε σχολη για να βρουμε δουλεια και να βγαλουμε λεφτα. Αυτος θα επρεπε να ειναι Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 λογος που πας, αλλιως τι σκατα σπαταλας 4 χρονια απο τη ζωη σου (και ενα σωρο λεφτα)? Αυτα που γραφεις ειναι ωραια θεωρητικα "συνεφακια" που ακουγονται ωραια, οσο δεν βαζεις στην εξισωση το κοστος. Γιατι πρεπει να αφοσιωσεις χρονο και χρημα "απλα" για να μαθεις κατι, χωρις να σου αποσβεσει τον κοπο σου? Κατσε σπιτι σου και διαβασε βιβλια. Και μη μου κανεις πλακα τωρα, με τη μορφωση ή την κριτικη σκεψη - ουτε διδασκονται, ουτε προερχονται απο το να μαθεις να λυνεις 2-3 εξισωσεις. Αλλωστε, δεν χρειαζονται πανω απο 2 εβδομαδες στο στεκι, που ειναι ενα "φιλτραρισμενο" φορουμ, για να καταλαβεις και πρακτικα οτι αλλο σκεψη και αλλο πτυχιο.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 32,502 μηνύματα.
02-12-24
22:14
Αυτός ακριβώς ειναι ο ρόλος του σημερινού πανεπιστημίου. Να σε προετοιμάσει για να γίνεις γρανάζι σε μια εταιρική δομή.
Το αν αποτυγχάνει γιατί δεν καλύπτει όλα τα κενά, είναι μια άλλη συζήτηση, την οποία δεν πολυ-διασκεδάζω να κάνω. Ούτως ή άλλως ερέθισμα σου δινει η σχολή σε 30 πεδία, εσυ θα διαλέξεις στο τέλος ποιό σε καλύπτει περισσότερο και θα εμβαθυνεις εκει με την ελπίδα να γινεις επαρκής δρόνος - εξειδικευμένος πχ στην ελεγκτική για να σε πάρει μια από τις Big 4, και μόλις βγεις έξω αρχίζουν τα "θελουμε εμπειρία για να σας πάρουμε σε θέση χωρίς εμπειρία" ή θέλουμε ACCA (που το πληρωνετε σε μας, μαζι με τα βιβλία και τις εξετάσεις) κλπ.
Το πανεπιστημιο ούτε βαθιά μόρφωση σου δινει εν ειδει φιλοσοφίας, ούτε σου μαθαινει πως να γινεις αυτάρκης και να βγάλεις μόνος σου χρήματα (πχ. επενδύσεις, τεχνική ανάλυση, στήσιμο νεοφυούς καινοτόμας επιχείρησης κλπ - πράγματα που έχουν μεινει στα χέρια youtubers, ΚΕΚατζήδων, Παπατζήδων και λοιπών ατσεμήδων, και πρέπει να προσέξεις πολύ απο που θα τα μάθεις, για να τα μαθεις καλά).
Ναι, έχουν δίκιο οι εργοδότες (και το λεω εγω που τους απεχθάνομαι τους πιο πολλούς γιατι ειναι παπατζήδες που εχουν μαζεψει το καθε υφαλάκι με βυζιά για να ποντάρουν να έχουν και υπάλληλο και γκόμενα, ειδικά στο Ελλάντα), αλλά εκείνο που δεν μας λένε ειναι το εξής:
Γιατί πάντα φταίνε οι άνεργοι και ποτέ το κράτος που τους διαιωνίζει; (για ευνόητους λόγους - έλεγχος, ελπίδα, ψήφοι).
Γιατί οι περισσοτεροι ελληνοκαπιταλαίοι ειναι κρατικοδίαιτοι ή βυζαίνουν στις ΔΥΠΑτζίδικες θέσεις και γενικά στις επιδοτούμενες ή έχουν απο διπλα την ΝΔ για ευέλικτες μορφές εργασίας ή ανοχή σε καβουρίστικες πρακτικές στις αμοιβές;
Μας λες ποιο ειναι το πρόβλημα κύριε κορποραίε. Ωραία.
Εσυ τι κάνεις γι αυτό;
Πόσους νέους εκπαίδευσες στα "Σκιλλλζζζ μαλάκαμου!"
Πόσα νεα προγράμματα έβαλες πέρα από το "Εγκζέλλ 2003 και Κουίκεν"
Πόσα περισσοτερα λεφτα εδωσες ως κινητρο ή άλλα ποιοτικά κινητρα πχ remote;
Ο κύκλος αγαπητοί φίλοι ειναι πλήρης, σφραγισμένος. Τι εννοώ;
Οι απέξω δε βρίσκουν, οι απο μέσα φοβούνται, οι απο πάνω ταχα δεν βρισκουν γιατι άλλοι φταινε, και το κράτος που τους βυζαίνει θα τους βρει συντομα με καποιο φανταστικο ελλαδα πάρε τα τρια μου μηδεν σχέδιο.
Η κλασσική τακτική των κρατικοδίαιτων και των γραφειοκρατών. Κάνουν οτι ψάχνουν για λύση, ενω δεν θα την βρουν ποτέ, κερδίζουν μονο χρόνο για να την βρει καποιος άλλος αυτόματα γι αυτους. Κοινως να πάρει καποιος αλλος μαλάκας την ευθυνη να εκπαιδευσει πεντε ανθρωπους να έχουν να εκμεταλλευτούν έτοιμους και να συνεχίσει η κλάψα ως έχει. (βλέπε και το μπρέην γκέην, που έγινε πέη πέη και τα ήπιανε οι ελληνοκορποραιοι, που παρακάλαγαν το Μητσοτάκη να φέρει πίσω τα πουλέν με εμπειρία που εκπαιδευσαν οι κουτόφραγκοι, αλλά δεν τσιμπησαν τα περισσοτερα νεα παιδια και έμειναν έξω)
Ούτως ή άλλως η κατανομή στρεβλή υπερ τους ειναι, σου λεει τι θα κανεις, θα ανοιξεις δική σου επιχείρηση στην Ελλάδα ετσι οπως ειναι; Οχι. Αρα στην αναγκη μου θα πέσεις και κοιτα ποσοι άλλοι απο πισω περιμένουν.
Δεν ειναι πόνος για τους ανέργους αυτες οι συνεχεις μπαρουφολογίες των κορποραιων στις εφημεριδες. Υπενθυμιση σε όλους ειναι (και σε αυτους που ειναι υφιστάμενοί τους) για το ποιός εχει το μαχαιρι και το πεπόνι.
Ο μόνος υγιής καπιταλισμός θα ηταν αυτός που η αγορά θα ειχε τοσο χαμηλά εμπόδια εισόδου ώστε ο καθένας θα μπορούσε να διάγει επιχειρηματικό βιο και να δημιουργεί αξία γρήγορα και αποδοτικά, τόσο για τον εαυτό του όσο και για το σύνολο. Μικρές αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες αντί ογκοδών ολιγοπωλιακών καρτελάδων με το στομα καρφωμενο στο σοβιετικο βυζί του κράτους.
Guess what, δεν πρόκειται να το έχετε γιατί δεν τους συμφέρει.
Το αν αποτυγχάνει γιατί δεν καλύπτει όλα τα κενά, είναι μια άλλη συζήτηση, την οποία δεν πολυ-διασκεδάζω να κάνω. Ούτως ή άλλως ερέθισμα σου δινει η σχολή σε 30 πεδία, εσυ θα διαλέξεις στο τέλος ποιό σε καλύπτει περισσότερο και θα εμβαθυνεις εκει με την ελπίδα να γινεις επαρκής δρόνος - εξειδικευμένος πχ στην ελεγκτική για να σε πάρει μια από τις Big 4, και μόλις βγεις έξω αρχίζουν τα "θελουμε εμπειρία για να σας πάρουμε σε θέση χωρίς εμπειρία" ή θέλουμε ACCA (που το πληρωνετε σε μας, μαζι με τα βιβλία και τις εξετάσεις) κλπ.
Το πανεπιστημιο ούτε βαθιά μόρφωση σου δινει εν ειδει φιλοσοφίας, ούτε σου μαθαινει πως να γινεις αυτάρκης και να βγάλεις μόνος σου χρήματα (πχ. επενδύσεις, τεχνική ανάλυση, στήσιμο νεοφυούς καινοτόμας επιχείρησης κλπ - πράγματα που έχουν μεινει στα χέρια youtubers, ΚΕΚατζήδων, Παπατζήδων και λοιπών ατσεμήδων, και πρέπει να προσέξεις πολύ απο που θα τα μάθεις, για να τα μαθεις καλά).
Ναι, έχουν δίκιο οι εργοδότες (και το λεω εγω που τους απεχθάνομαι τους πιο πολλούς γιατι ειναι παπατζήδες που εχουν μαζεψει το καθε υφαλάκι με βυζιά για να ποντάρουν να έχουν και υπάλληλο και γκόμενα, ειδικά στο Ελλάντα), αλλά εκείνο που δεν μας λένε ειναι το εξής:
Γιατί πάντα φταίνε οι άνεργοι και ποτέ το κράτος που τους διαιωνίζει; (για ευνόητους λόγους - έλεγχος, ελπίδα, ψήφοι).
Γιατί οι περισσοτεροι ελληνοκαπιταλαίοι ειναι κρατικοδίαιτοι ή βυζαίνουν στις ΔΥΠΑτζίδικες θέσεις και γενικά στις επιδοτούμενες ή έχουν απο διπλα την ΝΔ για ευέλικτες μορφές εργασίας ή ανοχή σε καβουρίστικες πρακτικές στις αμοιβές;
Εσυ τι κάνεις γι αυτό;
Οι απέξω δε βρίσκουν, οι απο μέσα φοβούνται, οι απο πάνω ταχα δεν βρισκουν γιατι άλλοι φταινε, και το κράτος που τους βυζαίνει θα τους βρει συντομα με καποιο φανταστικο ελλαδα πάρε τα τρια μου μηδεν σχέδιο.
Η κλασσική τακτική των κρατικοδίαιτων και των γραφειοκρατών. Κάνουν οτι ψάχνουν για λύση, ενω δεν θα την βρουν ποτέ, κερδίζουν μονο χρόνο για να την βρει καποιος άλλος αυτόματα γι αυτους. Κοινως να πάρει καποιος αλλος μαλάκας την ευθυνη να εκπαιδευσει πεντε ανθρωπους να έχουν να εκμεταλλευτούν έτοιμους και να συνεχίσει η κλάψα ως έχει. (βλέπε και το μπρέην γκέην, που έγινε πέη πέη και τα ήπιανε οι ελληνοκορποραιοι, που παρακάλαγαν το Μητσοτάκη να φέρει πίσω τα πουλέν με εμπειρία που εκπαιδευσαν οι κουτόφραγκοι, αλλά δεν τσιμπησαν τα περισσοτερα νεα παιδια και έμειναν έξω)
Ούτως ή άλλως η κατανομή στρεβλή υπερ τους ειναι, σου λεει τι θα κανεις, θα ανοιξεις δική σου επιχείρηση στην Ελλάδα ετσι οπως ειναι; Οχι. Αρα στην αναγκη μου θα πέσεις και κοιτα ποσοι άλλοι απο πισω περιμένουν.
Δεν ειναι πόνος για τους ανέργους αυτες οι συνεχεις μπαρουφολογίες των κορποραιων στις εφημεριδες. Υπενθυμιση σε όλους ειναι (και σε αυτους που ειναι υφιστάμενοί τους) για το ποιός εχει το μαχαιρι και το πεπόνι.
Ο μόνος υγιής καπιταλισμός θα ηταν αυτός που η αγορά θα ειχε τοσο χαμηλά εμπόδια εισόδου ώστε ο καθένας θα μπορούσε να διάγει επιχειρηματικό βιο και να δημιουργεί αξία γρήγορα και αποδοτικά, τόσο για τον εαυτό του όσο και για το σύνολο. Μικρές αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες αντί ογκοδών ολιγοπωλιακών καρτελάδων με το στομα καρφωμενο στο σοβιετικο βυζί του κράτους.
nPb
Επιφανές μέλος
03-12-24
01:48
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καμία άποψη για το πως πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο. Δεν έχουν βγει παραέξω, να φοιτήσουν σε ένα ξένο κρατικό πανεπιστήμιο και να δουν πόσα απίδια έχει ο σάκος. Ο τουρισμός δεν μετράει.
Οι περισσότεροι από ρομαντική αφέλεια νεαρής ηλικίας δεν έχουν τις προσδοκίες που θα έπρεπε να έχουν κανονικά.
Οι περισσότεροι από ρομαντική αφέλεια νεαρής ηλικίας δεν έχουν τις προσδοκίες που θα έπρεπε να έχουν κανονικά.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,260 μηνύματα.
03-12-24
10:12
Το πανεπιστήμιο θα σου μάθει έναν τρόπο σκέψης. Από εκεί και πέρα οφείλεις να το εξελίξεις. Οι εταιρίες οφείλουν να το βλέπουν ως έναν χώρο που εκπλήρωσες ένα πρότζεκτ σε Χ διάστημα με συγκεκριμένη αξιολόγηση. Ό,τι κατά τη διάρκεια αυτού του πρότζεκτ ασχολήθηκες και με άλλα πράγματα. Καμία εταιρία δεν πρέπει να έχει προσδοκίες ότι ο Χ απόφοιτος θα είναι τέλοιος, αλλά οφείλει να τον εκπαιδεύσει.Αυτός ακριβώς ειναι ο ρόλος του σημερινού πανεπιστημίου. Να σε προετοιμάσει για να γίνεις γρανάζι σε μια εταιρική δομή.
Εσυ τι κάνεις γι αυτό;
Στην Ελλάδα οι έννοιες έχουν μπερδευτεί και ο Χ απόφοιτος έχει ταυτιστεί με τον ανειδίκευτο. Ο λόγος @Valder που δεν βρίσκουν προσωπικό είναι οι αμοιβές. Όταν λοιπόν ο νέος θα λάβει ένα 600-800 (μέσω ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ) δεν έχει νόημα να εργαστεί εφόσον δεν καλύπτει τις βασικές βιοτικές ανάγκες του.
Επιπλέον παρατηρώ ορισμένους κυρ Παντελήδες να μιλάνε για έλλειψη τεχνικών επαγγελμάτων και να παροτρύνουν τους νέους να πάνε εργαστούν σε αυτά. Ωστόσο δεν προτείνουν στα ίδια τους τα παιδιά να γίνουν υδραυλικοί, μαρμαράδες, αλουμινάδες. Γιατί άραγε; Γιατί τόσος πόνος για τα παιδιά των άλλων και όχι για τα δικά τους ;
Τέλος για το μπρειν γκειν, ανακοίνωσε το ελληνικό κράτος την επιστροφή πάνω από 350000 Ελλήνων. Στην ανακοίνωση αυτή, δεν μας ενημερώνουν για τις ηλικιακές ομάδες που επέστρεψαν στην Ελλάδα και σε τι εταιρίες εργάζονται. Μήπως εργάζονται εξ αποστάσεως ερωτώ ; Επιπροσθέτως δεν παρουσιάζουν (η έρευνα είναι υπαρκτή) τη γνώμη όσων γύρισαν για τις αμοιβές. Το αποκρύπτουν εντέχνως.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,660 μηνύματα.
03-12-24
11:37
Δεν το λένε μόνο οι κυρ Παντελήδες αυτό,το λένε και πιο νεα άτομα 27-35 (μπορεί και πιο νέοι) και έχω μπόλικα παραδείγματα να σου πωπαρατηρώ ορισμένους κυρ Παντελήδες να μιλάνε για έλλειψη τεχνικών επαγγελμάτων και να παροτρύνουν τους νέους να πάνε εργαστούν σε αυτά.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 32,502 μηνύματα.
03-12-24
17:29
Είμαι ένας απο αυτούς που κατα καιρούς έχει εκφράσει μια τετοια άποψη και την πιστεύω τόσο που αν είχα δικό μου παιδί θα του την πρότεινα καθώς έχω ακούσει οτι στο εξωτερικό υπάρχει ζήτηση για HVAC ειδικούς. (εννοείται δεν θα το καθηλωνα στην Ελλάδα)Επιπλέον παρατηρώ ορισμένους κυρ Παντελήδες να μιλάνε για έλλειψη τεχνικών επαγγελμάτων και να παροτρύνουν τους νέους να πάνε εργαστούν σε αυτά. Ωστόσο δεν προτείνουν στα ίδια τους τα παιδιά να γίνουν υδραυλικοί, μαρμαράδες, αλουμινάδες. Γιατί άραγε; Γιατί τόσος πόνος για τα παιδιά των άλλων και όχι για τα δικά τους ;
Είμαι άνθρωπος που το πρεστιζ και τι θα πει ο κόσμος δε με νοιάζει, και γι αυτό πιστεύω πως οι άλλοι δεν το κάνουν στα παιδιά τους. Τα δικά τους παιδιά τα θέλουν Α ενω των άλλων Β. Ξέρουν όλες τις απαντήσεις αλλά μόνο γι αυτούς που δεν τους νοιάζουν αρκετά.
Θα έμπαινα και σε πιο προσωπικά παραδείγματα πως το έχω βιώσει στο πετσί μου, αυτή τη διαφοροποίηση αλλά δεν αισθάνομαι οτι ειναι το κατάλληλο μέρος και η κατάλληλη στιγμή για κατι τετοιο.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,260 μηνύματα.
03-12-24
18:26
Η αιτία που συζητιέται όλο και περισσότερο οφείλεται στο πρόσκαιρο κέρδος ή στο άκουσμα από δεξιά και αριστερά για τα πόσα πήρε ο τάδε μαρμαράς ή ο τάδε αλουμινάς ή το ότι ο τάδε υδραυλικός δεν έχει ραντεβού για να έρθει σπίτι μου. Είναι η αλήθεια ή μήπως το δείγμα δεν είναι αρκετό ;Είμαι ένας απο αυτούς που κατα καιρούς έχει εκφράσει μια τετοια άποψη και την πιστεύω τόσο που αν είχα δικό μου παιδί θα του την πρότεινα καθώς έχω ακούσει οτι στο εξωτερικό υπάρχει ζήτηση για HVAC ειδικούς. (εννοείται δεν θα το καθηλωνα στην Ελλάδα)
Είμαι άνθρωπος που το πρεστιζ και τι θα πει ο κόσμος δε με νοιάζει, και γι αυτό πιστεύω πως οι άλλοι δεν το κάνουν στα παιδιά τους. Τα δικά τους παιδιά τα θέλουν Α ενω των άλλων Β. Ξέρουν όλες τις απαντήσεις αλλά μόνο γι αυτούς που δεν τους νοιάζουν αρκετά.
Θα έμπαινα και σε πιο προσωπικά παραδείγματα πως το έχω βιώσει στο πετσί μου, αυτή τη διαφοροποίηση αλλά δεν αισθάνομαι οτι ειναι το κατάλληλο μέρος και η κατάλληλη στιγμή για κατι τετοιο.
Αλήθεια, πόσους υδραυλικούς, μαρμαράδες ή αλουμινάδες έχετε δει στην Εκάλη ή τη Βαρυμπόμπη ή το Πανόραμα Θεσσαλονίκης ; Οι εποχές όπου όντως τα παραπάνω επαγγέλματα ζούσαν την άνοιξή τους έχουν περάσει. Κανένας δεν λέει ότι τα επαγγέλματα αυτά είναι ντροπή. Ίσα ίσα είνα ιδιαίτερα απαιτητικά και απαραίτητα και φυσικά θέλουν και κάποια οξυδέρκεια. Ωστόσο, μην περιμένετε ότι ένας υδραυλικός θα ζει καλά επειδή αλλάζει βρύσες που κοστίζουν 50 ευρώ. Τα συγκεκριμένα επαγγέλματα θέλουν οικοδομική άνθηση, ειδάλλως δεν βγαίνουν και δη για κάποιον νέο στο χώρο.
Μάλιστα, στην επαρχία είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα λόγω περιορισμένου αριθμού κατοικιών.
Παράλληλα η συζήτηση αυτή, περί των συγκεκριμένων κλάδων, εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες όπου είναι η περίοδος των ανακαινίσεων. Δεν άκουσα κανένα να προτείνει τον Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φλεβάρη, Μάρτη. Γιατί ; Μήπως γιατί ακολουθούν και κάποια εποχικότητα ως ελεύθερα επαγγέλματα ;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 86 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Eagle Eye
- Corfu kitty
- iew
- charmander
- antonis97
- Hased Babis
- myrtle09
- redpointer
- jYanniss
- Ilias__
- physicscrazy
- Paragontas7000
- Triccaeus
- Totreno
- giorgos5002
- Entropy24
- GeorgePap2003
- Debugging_Demon
- Giorgosvr
- Natsuko
- tsiobieman
- Scandal
- Ryuzaki
- nearos
- constansn
- giannhs2001
- Reader
- Athens2002
- Praxis
- thecrazycretan
- rseven
- phleidhs
- despoina13
- FNC_Sophia
- Νομάρχης
- Drglitterstar
- Εριφύλη
- AggelikiGr
- χημεια4λαιφ
- Pierre Bezukhov
- Mapz
- Pars3c
- nucomer
- iminspain
- Than003
- theodle
- Joji
- Maynard
- sophiaa
- exotic xo
- Obi-Wan Kenobi
- art1gr
- agg41
- zoeta_
- EFAKIT
- BiteTheDust
- bibliofagos
- userguest
- A350
- panosT436
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.