Οι απόφοιτοι των ξενοδοχειακών σχολών ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ χωρίς κατατακτήριες γράφονται στα ΑΕΙ του κλάδου τους

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,159 μηνύματα.
Παραξενος νομος
Οι απόφοιτοι των ξενοδοχειακών σχολών ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ χωρις κατατακτηριες γράφονται σε προχωρημενα εξαμηνα ΑΕΙ του κλάδου τους..
Καλο , μ'αρεσει αυτο και εγω θελω.

Ειδικότερα , σύμφωνα με τις διατάξεις:

Α. Όσοι εισήχθησαν στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007, καθώς και όσοι εισήχθησαν στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης μετά από το ακαδημαϊκό έτος 2006 - 2007 και αποφοιτούν από αυτές, δύνανται να κατατάσσονται, κατόπιν αίτησής τους, στο πέμπτο (5ο) και στο έβδομο (7ο) εξάμηνο αντίστοιχα των Τμημάτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με κύριο αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές, σε ποσοστό που ανέρχεται στο έξι τις εκατό (6%) επί του αριθμού των εισακτέων του Τμήματος Υποδοχής.

Με απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος Υποδοχής καθορίζονται τα μαθήματα που οφείλουν να παρακολουθήσουν, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των αιτούντων.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων που επιθυμούν να καταταγούν υποβάλλονται στο Τμήμα υποδοχής από τη 15η έως την 31η Οκτωβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Οι αποφάσεις κατάταξης εκδίδονται μέχρι τη 15η Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Τουρισμού μπορεί να καθορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία υποβολής της αίτησης κατάταξης, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα υποδοχής, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top