Aliona
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο σχολείο έχουμε έναν πολύ καλό καθηγητή Οικονομίας που κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα..επειδή πάντα ενδιαφερόμουν για τα οικονομικά και την πολική,οι αρχές οικονομίας έχουν γίνει το αγαπημένο μου μάθημα...έτσι αποφάσισα να γίνω οικονομολόγος...
Η 1η ερώτηση μου λοιπόν είναι: Πως μπορώ να καταλάβω αν μου ταιριάζει αυτό το επάγγελμα.αν θα τα καταφέρω και αν πρέπει να το ακολουθήσω;;;
Και η 2η ερώτηση μου : Με τι ακριβώς ασχολείται ένας οικονομολόγος (χρηματιστής) ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aliona
Εκκολαπτόμενο μέλος
SOFIA19
Νεοφερμένος
Πάω πρώτη λυκείου και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι τι θα κάνω στην ζωή μου....
Στο σχολείο έχουμε έναν πολύ καλό καθηγητή Οικονομίας που κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα..επειδή πάντα ενδιαφερόμουν για τα οικονομικά και την πολική,οι αρχές οικονομίας έχουν γίνει το αγαπημένο μου μάθημα...έτσι αποφάσισα να γίνω οικονομολόγος...
Η 1η ερώτηση μου λοιπόν είναι: Πως μπορώ να καταλάβω αν μου ταιριάζει αυτό το επάγγελμα.αν θα τα καταφέρω και αν πρέπει να το ακολουθήσω;;;
Και η 2η ερώτηση μου : Με τι ακριβώς ασχολείται ένας οικονομολόγος (χρηματιστής) ;
Κι εγώ στην ηλικία σου αποφάσισα πως θέλω να γίνω οικονομολόγος.Βέβαια δε γνώριζα απο τότε αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σ'αυτόν τον κλάδο(το διαπίστωσα αφού μπήκα στη σχολή).
Πάντως αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ο κλάδος της οικονομίας σε συμβουλεύω να τον ακολουθήσεις,διότι έχει ενδιαφέρον,αλλά πρόσεξε είναι αρκετά απαιτητικός(δε μένει κανένας οικονομολόγος στις ακαδημαικές του γνώσεις μόνο,αλλά πρέπει να πληροφορείται για τα τρέχοντα συνεχώς).
όσον αφορα την ενασχόληση των οικονομολόγων,αυτή εξαρτάται από την ειδικότητά τους,δηλ.υπάρχουν οι μακροοικονομολόγοι, οι μικροοικονομολόγοι, οι οικονομολόγοι των κοινωνικών επιστημών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κτλ.
Βέβαια αυτά θα τα δεις αφού εισαχθείς σε μια οικονομική σχολή και διαπιστώσεις ποιος κλάδος σε ελκύει περισσότερο.
Aliona
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι εγώ στην ηλικία σου αποφάσισα πως θέλω να γίνω οικονομολόγος.Βέβαια δε γνώριζα απο τότε αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σ'αυτόν τον κλάδο(το διαπίστωσα αφού μπήκα στη σχολή).
Πάντως αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ο κλάδος της οικονομίας σε συμβουλεύω να τον ακολουθήσεις,διότι έχει ενδιαφέρον,αλλά πρόσεξε είναι αρκετά απαιτητικός(δε μένει κανένας οικονομολόγος στις ακαδημαικές του γνώσεις μόνο,αλλά πρέπει να πληροφορείται για τα τρέχοντα συνεχώς).
όσον αφορα την ενασχόληση των οικονομολόγων,αυτή εξαρτάται από την ειδικότητά τους,δηλ.υπάρχουν οι μακροοικονομολόγοι, οι μικροοικονομολόγοι, οι οικονομολόγοι των κοινωνικών επιστημών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κτλ.
Βέβαια αυτά θα τα δεις αφού εισαχθείς σε μια οικονομική σχολή και διαπιστώσεις ποιος κλάδος σε ελκύει περισσότερο.
Πραγματικά το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι το μέλλον μου και το που με βλέπω είναι αυτό.Άπλα δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τελειώσω το πανεπιστήμιο και αν θα γίνω καλή οικονομολόγος...Θα το θελα πάντως πάρα πολύ..είναι το όνειρο μου νομίζω....
Είναι δύσκολη η σχολή;Τα μαθήματα;Είναι ωραία;
Johnny15
Επιφανές μέλος
OLSon-X
Εκκολαπτόμενο μέλος
geo1230
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουλελες
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
greekgohan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ρε φιλε δικαιολογησε την σκεψη σου να ξερουμε.Οικονομικων επιστημων ΠΑΜΑΚ
Πουλελες
Εκκολαπτόμενο μέλος
To προτιμω απ' ολα τα υπολοιπα Οικονομικα ΑΕΙ (μαζι με την ΑΣΟΕΕ) στην Ελλαδα.
geo1230
Νεοφερμένος
Πουλελες
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Πουλελες
Εκκολαπτόμενο μέλος
gate1319661
Εκκολαπτόμενο μέλος
greekgohan
Εκκολαπτόμενο μέλος
GordonGekko
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειναι η σωστη σειρα σε αυτα που ειπες..
αν μπορεις κατεβα ασοεε, αξιζει και θα σε βοηθησει περισσοτερο και στην αγορα εργασιας και ειδικα σε μεταπτυχιακο.
οσο για το απθ, δεν το ξερω, αλλα μπορω να φανταστω πως θα ειναι σαν των οικον.επιστημ. στο εκπα,για το οποιο ξερω πως δεν ειναι καθολου καλο, παρα πολυ θεωρητικο και μηδενικη ερευνα, και αυτο γιατι υπαρχει η ασοεε και ο πειραιας που προτιμωνται..
παρολ'αυτα το εκπα ειναι πολυ καλο πανεπιστημιο, οπως και το απθ, για αυτο ειναι ψηλα στις καταταξεις (οι οποιες παρεπιμπτοντως δεν ειναι καθολου αξιοπιστες)...
nicol
Εκκολαπτόμενο μέλος
GordonGekko
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ανάμεσα σε οικονομικής επιστήμης στο καποδιστριακό,οικονομικής επιστήμης πειραιά και ΔΕΟΣ τι προτιμάτε; επειδή είμαι τρίτεκνη ίσως πιάσει και οικονομικής επιστήμης στην ΑΣΟΕΕ...
απο τα 3 που ειπες εγω θα εβαζα σιγουρα 3η επιλογη το οικονομικο του εκπα..
τωρα αναμεσα σε πειραια και ασοεε, θα εβαζα αναλογα με το που ειμαι πιο κοντα..δεν εχουν μεγαλη διαφορα..
αν υποθεσουμε πως εμενα στη μεση, αρα δεν ειχε σημασια η αποσταση θα εβαζα το ΔΕΟΣ 1η επιλογη...
παντως για να λες πως εχεις ελπιδες για των οικονμ. επιστη. της ΑΣΟΕΕ που ειναι σαφως ανωτερο, σημαινει πως μπορει να πιανεις οδε πειραια ή μαρκετινγκ ασοεε που ειναι πολυ καλες επιλογες...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.