miv
Επιφανές μέλος
-----------------------------------------
Το ζητούμενο δεν είναι οι φτηνές αγορές; Τι πάει να πει "φτηνιάρικιες" όταν έχεις πρόβλημα οικονομικό; Έλεος, ειλικρινά προτιμώ να δείχνω στους καλεσμένους φθηνότερο περίβλημα και να έχω την άνεση το καλοκαίρι να κάνω ένα μήνα διακοπές με τους δικούς μου σε 5αστερο ή να έχω μια παραπάνω χλιδή για την οικογένειά μου. Το ζητούμενο είναι να περνάς καλά με τους δικούς σου ανθρώπους ή να το παίζεις λεφτάς στη γειτόνισσα, τη στιγμή που είσαι ψωμολύσσας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fabulous
Δραστήριο μέλος
Έχω δει συρταριέρες απο ΙΚΕΑ κι απο αλλού, με τεράστιες διαφορές στην τιμή, αλλά ακριβώς το ίδιο πράμα.
Αυτό ακριβώς εννοώ.
Λένε τα έπιπλα φτηνιάρικα, θέλοντας να παίξουν ρόλο "έχω λεφτά, αγοράζω καλής ποιότητας έπιπλα για το σπίτι μου".
Δεν βλέπουν καθαρά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
fabulous
Δραστήριο μέλος
Mην τρελαθούμε.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
1) Προς ενημέρωσή σου, η εξουσία ΔΕΝ είναι οι τράπεζες.
2)Εγώ δεν απέδωσα το φταίξιμο για την κρίση σε συγκεκριμένα άτομα και ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Απλώς παρέθεσα κάποιες κοινώς αποδοδεκτές απόψεις. Όλοι βγήκαν χαμένοι από την κρίση. Προς Θεού, δηλαδή.
Ηλίθια ερώτηση ακολουθεί:
Οι τράπεζες δεν τα κάνουν πλακάκια με τις κυβερνήσεις από πάντα;
Μετά από μερικές συζητήσεις στις αρχές οικονομίας, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα.
1) Προς ενημέρωσή σου, η εξουσία ΔΕΝ είναι οι τράπεζες.
2)Εγώ δεν απέδωσα το φταίξιμο για την κρίση σε συγκεκριμένα άτομα και ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Απλώς παρέθεσα κάποιες κοινώς αποδοδεκτές απόψεις. Όλοι βγήκαν χαμένοι από την κρίση. Προς Θεού, δηλαδή.
απο τη στιγμη που οι τραπεζες διακινουν το χρημα του κοσμακη εχουν εξουσια, απλα διαφορετικης μορφης.
angekon
Εκκολαπτόμενο μέλος
2 καφεδες στο νερο τη μερα και τρια ποτα μεσο ορο.. ξερεται για τι ποσο μιλαμε.. τεσπα γυρω στα 700 γιουρο το μηνα.. ο εχων οικονομικη κριση δε δεινει τοσα για ποτο και καφε..
miv
Επιφανές μέλος
angekon
Εκκολαπτόμενο μέλος
το πετρελαιο πεφτει και αυξανουν την αμολυβδη
απλα αυτοι εχουν το προβλημα αυτην τη στιγμη και ολοι οι υπολοιποι παμε να τους βγαλουμε απ την δυσκολη θεση.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος
απο τη στιγμη που οι τραπεζες διακινουν το χρημα του κοσμακη εχουν εξουσια, απλα διαφορετικης μορφης.
Προφανώς αναφέρεσε στα δάνεια. Οι τράπεζες δε θεωρούνται εξουσία καμιάς μορφής, αλλά είναι υποχρεωμένενς να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο.
Και σε πληροφορώ πως το μισό φταίξιμο το έχουν οι τράπεζες που ενέκριναν δάνεια μεγάλου ρίσκου και το μισό το έχουν οι πολίτες που έπερναν δάνεια ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να τα ξεπληρώσουν (όσον αφορά την κατάρευση των τραπεζών).
Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στη χρηματοοικονομική κρίση.
*κοσμάκι
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Προφανώς αναφέρεσε στα δάνεια. Οι τράπεζες δε θεωρούνται εξουσία καμιάς μορφής, αλλά είναι υποχρεωμένενς να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο.
Και σε πληροφορώ πως το μισό φταίξιμο το έχουν οι τράπεζες που ενέκριναν δάνεια μεγάλου ρίσκου και το μισό το έχουν οι πολίτες που έπερναν δάνεια ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να τα ξεπληρώσουν (όσον αφορά την κατάρευση των τραπεζών).
Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στη χρηματοοικονομική κρίση.
*κοσμάκι
Οι τράπεζες προτού δώσουν ένα δάνειο, ελέγχουν εάν μπορεί ο άλλος να το ξεπληρώσει, δεν αρχίζουν να δίνουν χρήματα στον πρώτο τυχόντα. Εάν κάποιος πάρει στεγαστικό δάνειο, το σπίτι που θα αγοράσει είναι σε υποθήκη μέχρι να το ξεπληρώσει, εάν δεν δώσει όλο το ποσό (οι τόκοι μην ξεχνάμε πως αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς), πολύ απλά του παίρνουν το σπίτι, το πουλάνε και προφανώς έχουν τεράστιο κέρδος.
Επιχειρήσεις είναι οι τράπεζες που πουλάνε και αγοράζουν χρήμα με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μην έχουν εξουσία.
*αναφέρεσαι
**έπαιρναν.
miv
Επιφανές μέλος
Οι τράπεζες σαφέστατα κι έχουν εξουσία πάνω στη χρηματοπιστωτική πραγματικότητα, αλλά δεν είναι καθόλου ψαγμένο να αφαιρείται εντελώς η μεγάλη ευθύνη των καταναλωτών που στην τελική οι δικές τους συνήθειες διαμορφώνουν την αγορά. Εντάξει, ζούμε σε περιβάλλον πλύσης εγκεφάλου, διαφήμισης και δημιουργίας ανύπαρκτων αναγκών, αλλά δε φταίει η προπαγάνδα αν ο άλλος δεν έχει το στοιχειώδες μυαλό να μελετήσει καλύτερα τις κινήσεις του.
st@vr@ki$
Νεοφερμένος
Επειτα ειναι γνωστο οτι οι τραπεζες δανειζονται η μια απ την αλλη κυριως μεσω ομολογων. Οταν η μια δεν εισπρατει τα λεφτα των δανειων δεν μπορει να επιστρεψει το δανειο της προς την αλλη τραπεζα και ετσι προκαλειται ενα domino οφειλων και καταρευσεων.
Τελος επειδη αυτην την περιοδο υπαρχουν εμπορευματα αλλα δεν υπαρχει χρημα (δηλαδη υπαρχει αλλα ειναι συγκεντρωμενο στο μεγαλο κεφαλαιο )για να αγοραστουν αυτα τα εμπορευματα, εχουμε μειωση παραγωγης αρα απολυσεις και συρρικνωση προσωπικων.Αρα μια ειναι η λυση: η τονωση της ρευστοτητας που ακουμε και ξανακουμε με τα διαφορα πακετα των κυβερνησεων ωστε να ανακαμψουν οι τραπεζες και η πραγματικη οικονομια.
miv
Επιφανές μέλος
st@vr@ki$
Νεοφερμένος
athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ακούω και ακούω για οικονομική κρίση.. και έχω καρακαταμπερδευτεί..
ρε σεις παιδιά.. αν είναι δυνατον.. ζω σε χωριό και ο κάθε συμμαθητης μου πλέον ντυνεται με ρούχα μάρκας, ποτέ δε φοράει παζαρτζίδικα, ντυνόμαστε στολιζόμαστε όπως ένα κανονικό παιδί της πολής.. που εδώ που τα λέμε (δε θέλω να θήξω κανέναν) τα παιδιά της πόλης είναι λίγο πιο.. ξέρετε.. πιο άνετα οικονομικά.. πιο προσεγμένα στην εμφάνιση και.. αυτά..
πού είναι λοιπόν η οικονομική κρίση, όταν οι άνθρωποι στο χωριό έχουν 2-3 αμάξια + ένα για τη δουλειά.. όταν πληρώνουμε δε ξέρω και εγώ πόσα για καθαρά πολιτισμικές ανάγκες? τι γίνεται?
μόνο να παραπονιούνται ξέρουν.. εγώ πάλι δε πιστεύω ότι μας έχει χτυπήσει πια τόσο πολύ αυτή η οικονομική κρίση.. πολύ τα τραγικοποιούν τα πράγματα ειδικά τα Μ.Μ.Ε. και έχουν κάνει τον κοσμάκη να παραληρεί..
χαλαρά.. η ζωή είναι ωραία.. πάντα υπήρχε ακρίβεια και ποτέ δε θα σταματήσει να υπάρχει... πού είναι το περίεργο???
miv
Επιφανές μέλος
Όταν λες "πολιτισμικές ανάγκες" εννοείς τα επαρχιακά σκυλάδικά;
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, δεν είναι θέμα ακρίβειας, είναι θέμα υφεσης, το εντελώς αντίθετο, δεν υπάρχει καμία ακρίβεια, απλά ο κόσμος δεν έχει εισοδήματα λόγω της ύφεσης που χτυπάει ανεργία, λιγότερες επενδύσεις κλπ. Αν και όντως στην Ελλάδα τραγικοποιούνται τα πράγματα. Το κύριο δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, στους τύπους και τα βιβλία των Βρυξελλών, είναι η παραοικονομία αλλά τελικά αυτή θα σώσει την κατάσταση σε επίπεδο πραγματικής διαβίωσης και γι'αυτό δεν υπάρχουν προβλήματα που υπάρχουν σε άλλες χώρες, με πιο δομικά άρτιες οικονομίες, και δε νομίζω ότι θα υπάρξουν. Η ύφεση θα τελειώσει κάποτε, το θέμα είναι πότε και κυρίως τι ακριβώς θα έχει προσφέρει στην εμπειρία του ανθρώπου. Αν, για παράδειγμα, ο Αμερικάνος συνεχίσει να έχει την ιδέα ότι κάθε παιδί 16 χρονών πρέπει να οδηγάει Jeep Compass δυομισι λίτρων, τότε δεν πρόκειται ν'αλλάξει τίποτα. Το θέμα από μια ύφεση είναι να διδάξει κάποια πράγματα και ν'αλλάξει ριζικά τα κατεστημένα, όπως το 1930.
st@vr@ki$
Νεοφερμένος
Αυτο που θελω να πω ειναι πως μπορει σε ηρεμες οικονομικες περιοδους οι κατοικοι της πολης να πλουτιζουν πολυ ευκολα αλλα σε σκληρες περιοδους η καλυψη βιοτικων αναγκων ειναι πιο ευκολη στην επαρχια. Και η κριση μπορει οχι στην Ελλαδα αλλα στις αλλες χωρες εχει παρακινησει πολλους να ψαξουν στους τενεκεδες για φαι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.