maro_514
Νεοφερμένος
Επισης αν ξερει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω μετα ,(περα απο τη δεκαετη παραμονη στο σωμα που εννοειται). Θα με ενδιεφερε και το εξωτερικο,για το οποιο εχω ακουσει οτι η οδοντιατρικη ειναι απο τα λιγα ιατρικα επαγγελματα που εχει ζητηση. Και γενικοτερα οποιος γνωριζει κατι οσον αφορα στα μεταπτυχιακα και στην επαγγελματικη αποκατασταση,καλοδεχουμενη η βοηθεια του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xionath
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maro_514
Νεοφερμένος
Μιας και σπουδαζεις στο ΑΠΘ,να αναφερω και κατι αλλο που μου ειπε. Οτι δηλαδη στην αθηνα εχει ο καθε φοιτητης την εδρα του καποιες συγκεκριμενες ωρες και μερες,και δεν μπορει να τη διεκδικησει κανεις αλλος εκεινη την ωρα,ενω στη θεσσαλονικη ψαχνεστε σε καθε εργαστηριακο μαθημα να βρειτε που να κατσετε κι οποτε εχετε ασθενη δεν εχετε που να τον βαλετε. Και κατι αλλα ως προς την αποστειρωση των εργαλειων,και γενικα με εκανε να πιστεψω πως η σχολη με λιγα λογια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.[ετσι μου ειπε εκεινη,i mean no offense]
θα το εκτιμουσα αν με διεψευδες
ευχαριστω πολυ παντως ειμαι πολυ προβληματισμενη..
xionath
Νεοφερμένος
maro_514
Νεοφερμένος
Χαιρομαι που βγαινω ψευτρα...Αν και δεν ξερω τελικα τι θα κανω. Ευχαριστω και παλι.
panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διαβάζοντας για τους πολιτικούς οδοντίατρους αλλά και τους στρατιωτικούς,έχω μπερδευτεί αρκετά!!
Εάν πήγαινα οδοντιατρική στο ΣΑΣΣ,τι παραπάνω θα κέρδιζα;Είναι καλύτερα για την μετέπειτα αποκατάσταση(τόσο οικονομική όσο και επαγγελματική; )
Εδώ θέλω να πω ότι δεν έχω πρόβλημα να περάσω σε μια στρατιωτική σχολή.Θέλω να πω ότι είμαι σοβαρό και πειθαρχημένο άτομο που προσαρμόζομαι εύκολα σε καταστάσεις,αλλά δεν είναι η ''λατρεία'' μου να μπω στο στρατό.Θα επωφεληθώ εάν μπορέσω και βγάλω τα μόρια για κάτι τέτοιο ή θα ήταν προτιμότερο να μπω πολιτικός;
Κάθε άποψη και πληροφορία σχετικά με το ΣΣΑΣ δεχτή
vicky###
Νεοφερμένος
Anthony
Δραστήριο μέλος
φετος ήταν η τελευταια χρονια που εμπαιναν μαθητες απο το λυκειο κατευθειαν στην ΣΣΑΣ,ειτε ως φοιτητες ιατρικης,κτηνιατρικης,οδοντιατρικης και των υπολοιπων τμηματων αυτης
Πλεον θα μπορεις να μπεις στην ΣΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙς ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ (εσυ στην Οδοντιατρικη για παραδειγμα) και αφου το παρεις θα δωσεις εξετασεις για να σε δεχτει ο στρατος αλλα και αν σε δεχτει θα αρχισεις απο το κατωτερο(σχετικα) αξιωμα που υποαρχει στον στρατο και με τα χρονια θα ανεβαινεις,δηλαδη δεν θα εισαι Αξιωματικος
Απο κει και περα οταν εισαι φοιτητης μη νομιζεις οτι παιρνεις κανα 600ρι..περιπου λιγο παραπανω απο 100ε ειναι αν δε κανω λαθος
Τελος,οσοι ειναι αποφοιτοι και πτυχιουχοι Κτηνιατροι,Οδοντιατροι κλπ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ,αλλα το εισοδημα τους θα ειναι αποκλειστικα και μονο απο τον στρατο(οποιο και αν ειναι αυτο)
Στα πλαισια των περικοπων ολα αυτα και ανακοινωθηκε απο τον Διοικητη της ΣΣΑΣ φετος τον Ιουλιο στη Διοικηση της ΣΣΑΣ
πραγμα που σημαινει οτι στην τελικη θα πας μονο αν πραγματικα γουσταρεις την φαση στολη-στρατος...
dina_dent
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chemysterious
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επιπλεόν μια επίσκεψη στο site της ανάλογης σχολή πάντα βοηθάει. Site σχολής.
Συνέχεια λένε οτι θα κλείσουν οι στρατιωτικές σχολές.Κανεις δεν ξέρει τι θα γίνει και όλοι λένε τα δικά τους. Είδατε; Μέχρι τώρα δεν έχει κλείσει καμία. Οπότε μην ακούτε κανέναν. Ότι είναι να γίνει θα το διαπιστώσετε και απο μόνοι σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Potentia
Νεοφερμένος
α) Υψηλά μόρια, πάνω από 19.000 συνήθως, μιας και οι θέσεις είναι λίγες.
β) Να περάσεις τα αθλήματα, τα όρια των οποίων αναφέρονται στην προκήρυξη για στρατιωτικές σχολές, καθώς και ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις.
γ) Να δεχτείς το ότι τα πρώτα 2-3 χρόνια -τουλάχιστον- δεν θα έχεις μια "αμιγώς" φοιτητική ζωή, αλλά θα έχεις τα ζόρια του στρατού, όπως υπηρεσίες, αναφορές, ξύπνημα στις 6:00 το πρωί, θα μένεις μέσα στη σχολή, κλπ κλπ...
Αν έχεις κάποια πιο συγκεκριμένη απορία, πες μου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Potentia
Νεοφερμένος
Με την ορκωμοσία σου όταν με το καλό τελειώνεις τη σχολή, κατατάσσεσαι σε ένα σώμα των ενόπλων δυνάμεων, είτε δηλαδή στον Στρατό Ξηράς, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στο Πολεμικό Ναυτικό. Θα τοποθετηθείς τα πρώτα χρόνια σε στρατόπεδα, μπορεί και σε νοσοκομεία. Αν πας Στρατό Ξηράς θα έχεις αρκετές μεταθέσεις (καμία σχέση βέβαια με αυτές που έχουν οι αξιωματικοί από Ευελπίδων, λιγότερες) και αρκετη δουλεία. Τώρα, αν πας Αεροπορία ή Ναυτικό θα έχεις πολύ λιγότερες μεταθέσεις, αφού τα νοσοκομεία και οι μονάδες τους είναι πολύ πιο περιορισμένες.
Πάντως όπως και να 'χει, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα πηγαίνεις όπου σε στέλνουν.
Διονύσης13
Τιμώμενο Μέλος
Potentia
Νεοφερμένος
Εξαρτάται το τι περιμένει ο καθένας από την φοιτητική ζωή. Αν περιμένεις κάθε βράδυ να είσαι έξω με ένα μπουκάλι στο χέρι και κάθε απόγευμα με έναν φραπέ, οκ, καλύτερα να αποφύγεις την ΣΣΑΣ. Αλλά σίγουρα, το να είσαι μέσα στη σχολή βοηθάει πολύ στη μελέτη και στο πρόγραμμα, καθώς πηγαίνεις σε όλα τα μαθήματα, και λόγω του ότι μένεις μέσα διαβάζεις αρκετά, με αποτέλεσμα να περνάς τα μαθήματα και να τελειώνεις τη σχολή στην ώρα σου. Εγώ πιστεύω για έναν μετρημένο άνθρωπο με πειθαρχία η ΣΣΑΣ είναι ό,τι πρέπει. (Και μην τους υποτιμάς, μια χαρά φοιτητική ζωή κάνουν από ένα σημείο και μετά... )Προσωπικα δεν θα πηγαινα ΣΣΑΣ με τιποτα, τοσος κοπος για να μην απολαυσεις μια φοιτητικη ζωη σαν ανθρωπος; :p Κατα τη γνωμη μου αξιζει να πας σε περιπτωση που εχεις σοβαρα οικονομικα προβληματα και θελεις οπωσδηποτε εναν μισθο για αρχη ή σε περιπτωση που δεν συμβιβαζεσαι με την μετακινηση σου στο εξωτερικο για αναζητηση εργασιας, οποτε αναγκαστικα χρειαζεσαι εναν σιγουρο μισθο. Ο μισθος φυσικα δεν ειναι ασχημος αλλα εξω θα βρεις πολυ καλυτερες ευκαιριες, μια και το επαγγελμα ανθιζει σε χωρες οπως αγγλια,γερμανια,ηπα. Απο εκει και περα διαλεγει καθενας και παιρνει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.