DK1991
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Η απαντηση ηταν tRNA, rRNA, snRNA και τα γονιδια που δεν εκφραζονται στο συγκεκριμενο κυτταρικο τυπο
4 πραγματα δλδ
η ερωτηση επιανε 8 μοναδες, αρα το καθενα έπιανε απο 2/100
Ωστοσο επειδη εγραψες τον ορισμο της cDNA βιβλιοθηκης μπορει να μετρησουν πως εγραψες εμμεσως πως δεν κλωνοποιουνται τα γονιδια που δεν εκφραζονται στο συγκεκριμενο κυτταρικο τυπο αρα να σου κοψουν μονο 1/100 απο αυτο.
Ολα αυτα παντα με εκτιμησεις βιολογων
DK1991
Νεοφερμένος
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Ζητουσε ξεκαθαρα τις κατηγοριες των γονιδιων
Τα εσωνια δεν ειναι γονιδια, ειναι τμηματα γονιδιων
DK1991
Νεοφερμένος
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
DK1991
Νεοφερμένος
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αφου ο ορισμος λεει ποια γονιδια ειναι μεσα στην cDNA...απλα δεν εκανα αναφορα σε αυτα...που να φανταστουμε οτι τα ηθελε ολα...να σας πω την αληθεια δεν περιμενα τετοια ερωτηση και πρωτη φορα την εβλεπα.
DK1991
Νεοφερμένος
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Επισης στις παπαγαλοερωτησεις του 2ου θεματος, δεν εγραψα την φραση "σε υγρο θρεπτικο υλικο" στη ζυμωση (ολο το υπολοιπο ακριβως οπως το λεει στο βιβλιο) και στη μετατοπιση δεν εγραψα για τις ζωνες Giemsa γιατι το θεωρησα τελειως περιττο και ασχετο με την ερωτηση. Οσο και να ψειρισα δεν βρηκα αλλο λαθος η παραλειψη. Δεν ξερω ομως ποσα μορια θα κοστισουν τα παραπανω...
DK1991
Νεοφερμένος
chris_90
Διάσημο μέλος
Κι εγω 90-92 περιμενω. Στο Turner πηρα την περιπτωση για μη διαχωρισμο των χρωμοσωματων κατα την πρωτη μειωτικη διαιρεση για την δημιουργια του ωαριου της μητερας. Την περιεγραψα και με λογια, εκανα και σχημα.92-93 σε βλέπεω. Εκτος αν κόψουν και απο Turner λόγω σχήματος κανα 1-2 οπότε 90-92. Πάντως σε κάθε περίπτωση και με αυστηρή διόρθωση πάνω από 18 αριστα δλδ και με τα φετινά θέματα που θεωρηθηκαν πολύ δύσκολα! Όταν μαθετε κανά νέο για βαθμολόγηση ποστάρετε το..
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
οι ζωνες Giemsa δεν χρειαζονταν.εχω δει λυσεις.τελικα οποιος δεν εγραψε τα tRNA,rRNA,snRNA χανει 6 μοναδες?εγω ακουσα πως χανουμε 3,ενα για το καθενα.
DK1991
Νεοφερμένος
george_k214
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης στις παπαγαλοερωτησεις του 2ου θεματος, δεν εγραψα την φραση "σε υγρο θρεπτικο υλικο" στη ζυμωση (ολο το υπολοιπο ακριβως οπως το λεει στο βιβλιο) και στη μετατοπιση δεν εγραψα για τις ζωνες Giemsa γιατι το θεωρησα τελειως περιττο και ασχετο με την ερωτηση. Οσο και να ψειρισα δεν βρηκα αλλο λαθος η παραλειψη. Δεν ξερω ομως ποσα μορια θα κοστισουν τα παραπανω...
οι ζωνες Giemsa δεν χρειαζονταν.εχω δει λυσεις.τελικα οποιος δεν εγραψε τα tRNA,rRNA,snRNA χανει 6 μοναδες?εγω ακουσα πως χανουμε 3,ενα για το καθενα.
Δε νομίζω οτι στέκει αυτό που λές.Δηλαδή δίνουν για τρία διαφορετικά είδη γονιδίων 3 μόνο μόρια από τα 8 και 5 αν έχεις γράψει οτι με cDNA δε μπορείς να κλωνοποιήσεις τα γονίδια που δεν εκφράζονται στο συγκεκριμένο κυτταρικό τύπο?Αποκλείεται να βαθμολογούν έτσι...
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δε νομίζω οτι στέκει αυτό που λές.Δηλαδή δίνουν για τρία διαφορετικά είδη γονιδίων 3 μόνο μόρια από τα 8 και 5 αν έχεις γράψει οτι με cDNA δε μπορείς να κλωνοποιήσεις τα γονίδια που δεν εκφράζονται στο συγκεκριμένο κυτταρικό τύπο?Αποκλείεται να βαθμολογούν έτσι...
Λογικα 2 το καθενα πρεπει να περνει με μια σωστη δικαιολογηση.. παντως παιδια εγω πιστευω και οτι 90-93 μια χαρα ηταν ακομα και για τους αριστους που θελουν ιατρικες για αυτο το διαγωνισμα.. Σ γουραΑρκετα δυσκολα φετος και θα πεσουν και οι ιατρικες σχολες-παραιατρικες λιγο(αλλα εμενα παντως μου αρεσαν σαν θεματακια να πω την αληθεια)
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.