Dias
Επιφανές μέλος
Για τα 3 πρώτα ζητήματα δεν χρειάστηκε ούτε να γράψω. Το 4ο βγήκε σε t=10min.δεν έκατσα να τα λύσω , αλλά μου φάνηκε ότι δεν είχαν τίποτα το ιδιαίτερο, ένας καλά διαβασμένος πρέπει να γράφει άνετα 20.
Επίσης στο 4ο οι μονάδες ήταν χαζά μοιρασμένες. Έδιναν 6 στο Δ2 που ήθελε δουλειά και 7 στο Δ4 που έβγαινε σε 2 γραμμές.
(Μάλλον φέτος ο κ. Οεφές δεν είχε φαντασία)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τα 3 πρώτα ζητήματα δεν χρειάστηκε ούτε να γράψω. Το 4ο βγήκε σε t=10min.
Επίσης στο 4ο οι μονάδες ήταν χαζά μοιρασμένες. Έδιναν 6 στο Δ2 που ήθελε δουλειά και 7 στο Δ4 που έβγαινε σε 2 γραμμές.
(Μάλλον φέτος ο κ. Οεφές δεν είχε φαντασία)
προφανώςγενικά πάντως αυτό με τις μονάδες το έχω δει και άλλες φορές.Δεν την παλεύουν
τουλάχιστον να μην πέσουν και τέτοια θέματα στις πανελλαδικές, αν και συνηθίζεται τώρα τελευταία να βάζουν εύκολα θέματα στη φυσική.Ίσως τα περσινά , σε αυτά που έδωσα εγώ, να ήταν λίγο πιο τσιμπημένα .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Μισό λεπτό! Ας με βοηθήσε κάποιος γιατί μππππππερδεύτηκα:οι απαντήσεις των θεμάτων του οεφέ:
Φυσική:https://www.mediafire.com/?caweaoetq6mjcx2
Στις παραπάνω λύσεις των θεμάτων φυσικής του κ. Οεφέου, στο Δ4, τι ισχύει?
Για κύλινρο που κυλάει, ποια ταχύτητα είναι ίση με ωR ? H ταχύτητα των σημείων της περιφέρειας που λένε οι λύσεις ή η ταχύτητα του cm που νομίζω?
(και στο Γ2 λείπει ένα π στο αποτέλεσμα)
stevedionys
Νεοφερμένος
προφανώςγενικά πάντως αυτό με τις μονάδες το έχω δει και άλλες φορές.Δεν την παλεύουν
τουλάχιστον να μην πέσουν και τέτοια θέματα στις πανελλαδικές, αν και συνηθίζεται τώρα τελευταία να βάζουν εύκολα θέματα στη φυσική.Ίσως τα περσινά , σε αυτά που έδωσα εγώ, να ήταν λίγο πιο τσιμπημένα .
Σιγα ρε μυαλα εσεις αμεσως ΠΑΝευκολα ηταν ! κλασσικα θεματα πανελληνιων ηταν. η αντιδραση σας μου θυμιζει λιγο την συζητηση με ενα παιδι που εχει περασει σε σχολη με 2132322313 μορια και λεει σε δηλωσεις του " ευκολα τα εβγαλα τα μορια ,μην νομιζετε και χωρις ιδιαιτερο διαβασμα '' . και εγω εγραψα καλα (απο οτι ειδα απο τις λυσεις), αλλα καλο ειναι αυτος ο ... προπαγανδισμος περι θεματων να σταματησει διοτι σκεφτεστε ενα παιδι το οποιο δεν εχει γραψει καλα , λιγες μερες πριν τις πανελληνιες να ''πατωσει'' στα θεματα αυτα , το πως θα αισθανθει και κατα ποσο θα αγχωθει αν διαβαζει οτι αυτα ηταν ΠΑΝευκΟΛΑ ? βεβαια , εχετε δικαιωμα να γραφετε οτι θελετε αλλα οπως και εσεις , ετσι και εγω , εκφερω προσωπικη αποψη .
φιλικα παντα
Siritoss
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Ακριβώς! Κι εγώ 4 βρήκα. Η Ucm = ωR και η Uα = 2Ucm. Άρα ω = 25r/s και L=4kg.m²/s. Κάνω κάπου λάθος?στο Δ4 αμα θυμαμαι καλα 4 εβγαινε η L και οχι 8 που τη δινουν οι λυσεις (νομιζω)
Siritoss
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Για σιγουριά, το έκανα και με άλλο τρόπο και βρήκα πάλι 4.οχι, σωστος εισαι, κι εγω ετσι το εκανα
Άρα οι λύσεις είναι λάθος?
Siritoss
Νεοφερμένος
jeova
Νεοφερμένος
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος
Προφανώς θα πρέπει να υπάρει κάποια δύναμη για να έχει τιμή η τάση που ζητάει.. αλλά πως ορίζουμε τρίβη σε ακινησία;
Dias
Επιφανές μέλος
Τριβή σε ακινησία είναι η στατική τριβή. Σκέψου ότι σπρώχνεις ένα βαρύ κιβώτιο και αυτό δεν μετακινείται. Η στατική τριβή είναι αντίθετη από τη δύναμη που ασκείς. Ή γιατί ισορροπεί ένα σώμα σε όχι λείο κεκλιμένο επίπεδο. Η στατική τριβή είναι αντίθετη από τη Βχ. Η στατική τριβή εμφανίζεται σε σώματα που δεν ολισθαίνουν, δηλ. σε ακίνητα ή όταν κινούνται με άλλο τρόπο.Στο πρώτο ερώτημα του Δ θέματος η είναι τριβή; Αφού το σύστημα δεν είναι σε κίνηση..
Προφανώς θα πρέπει να υπάρει κάποια δύναμη για να έχει τιμή η τάση που ζητάει.. αλλά πως ορίζουμε τρίβη σε ακινησία;
stevedionys
Νεοφερμένος
σωστος ο παιχτης . αλλα η Τστατικη δν ειναι παντα αντιθετη στη δυναμη που ασκειται . υπαρχουν και περιπτωσεις που εχει την ιδια κατευθυνση με thn f , otan Η τελευταια ασκηται πανω απο το cm του σωματος .Τριβή σε ακινησία είναι η στατική τριβή. Σκέψου ότι σπρώχνεις ένα βαρύ κιβώτιο και αυτό δεν μετακινείται. Η στατική τριβή είναι αντίθετη από τη δύναμη που ασκείς. Ή γιατί ισορροπεί ένα σώμα σε όχι λείο κεκλιμένο επίπεδο. Η στατική τριβή είναι αντίθετη από τη Βχ. Η στατική τριβή εμφανίζεται σε σώματα που δεν ολισθαίνουν, δηλ. σε ακίνητα ή όταν κινούνται με άλλο τρόπο.
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακριβώς! Κι εγώ 4 βρήκα. Η Ucm = ωR και η Uα = 2Ucm. Άρα ω = 25r/s και L=4kg.m²/s. Κάνω κάπου λάθος?
Και στο σχολιασμό του δλδ έχει λάθος; Που λέει η ταχύτητα λόγω περιστροφικής κίνησης (όπου g το γ)των σημείων της περιφέρειας της τροχαλίας είναι κάθε στιγμή ίση με τη ταχύτητα λόγω περιστροφικής κίνησης του των σημείων της περιφέρειας του κυλίνδρου, θα έπρεπε να πει είναι ίση με τη ταχύτητα λόγω περιστροφικής και μεταφορικής;
Dias
Επιφανές μέλος
Ναι, και ο σχολιασμός μάλλον είναι λάθος. Νομίζω ότι θα έπρεπε να λέει απλά ότι ότι "οι ταχύτητες των σημείων της περιφέρειας τής τροχαλίας και του κυλίνδρου είναι ίσες".Και στο σχολιασμό του δλδ έχει λάθος; Που λέει η ταχύτητα λόγω περιστροφικής κίνησης (όπου g το γ)των σημείων της περιφέρειας της τροχαλίας είναι κάθε στιγμή ίση με τη ταχύτητα λόγω περιστροφικής κίνησης του των σημείων της περιφέρειας του κυλίνδρου, θα έπρεπε να πει είναι ίση με τη ταχύτητα λόγω περιστροφικής και μεταφορικής;
ant1637
Νεοφερμένος
και αυτο σχετικο ειναι διοτι εξαρταται απο τα δεδομενα της ασκησης.Μπορει δηλαδη να βρισκεται πανω απο το cm και να ειναι αντιρροπη της f.Συνηθως οταν ασκειται η f στην περιφερεια του στερεου σωματος το οποιο ειναι ελευθερο,τοτε η στατικη τριβη ειναι ομορροπη της fσωστος ο παιχτης . αλλα η Τστατικη δν ειναι παντα αντιθετη στη δυναμη που ασκειται . υπαρχουν και περιπτωσεις που εχει την ιδια κατευθυνση με thn f , otan Η τελευταια ασκηται πανω απο το cm του σωματος .
Kostas741
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr.Blonde
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
christina123
Δραστήριο μέλος
να δω τι θα γραψω....ε ρε κατι γελια(ή μαλλον κλαματα)που εχω να ριξω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.