~Dida~
Δραστήριο μέλος
Θεωρείτε οτι εχει καλές προοπτικές για δουλειά; Και τέλος any μελλοντικός συμφοιτητής/τρια;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Freya
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
ολοι απο Γ
αν δεν εχει αλλαξει απο τοτε
θες 11 χρονια να γινεις λογιστης Α απο τει, 5 χρονια να γινεις λογιστης Α απο αει
τωρα απο αυτο + ασεπ για θεσεις οικονομολογων (σχεδον ολο το 5ο πεδιο, οικονομολογοι λογιζονται)
περα απο αυτο, αλλη, ΤΥΠΙΚΗ διαφορα δεν σκεφτομαι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgos Pamak
Δραστήριο μέλος
κανεις δεν ξεκιναει απο Β
ολοι απο Γ
αν δεν εχει αλλαξει απο τοτε
θες 11 χρονια να γινεις λογιστης Α απο τει, 5 χρονια να γινεις λογιστης Α απο αει
Έχεις μείνει λίγο πίσω νομίζω. Για ψάξου...
vasilis12345
Δραστήριο μέλος
ειναι λιγακι ενοχλητικο να εισαι ειρωνικος και αλαζονικος σε καθε θεμα (τετοιους θαυμαστες που εχω)
αν εχεις κατι επικαιρο πες το, αντι να λες ποσο πισω ειναι ο καθενας και ποσο σοφος εισαι
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επόμένως είτε είσαι Λογιστικής ΤΕΙ είτε στο Λοχρή του Παμακ είσαι το ίδιο και το αυτό στα τυπικά σου προσόντα σε σχέση με την άδεια Λογιστή από το ΟΕΕ. Η διαφορά είναι ότι ο απόφοιτος ΤΕΙ δεν θα πάρει άδεια Οικονομολόγου εκτός αν κάνει κάποιο μεταπτυχιακό στα Οικονομικά.
Giorgos Pamak
Δραστήριο μέλος
Επομένως μεγαλοεπιστήμονες που νόμιζαν ότι τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο θα τους προτιμούσαν στην αγορά εργασίας επειδή το στοιχείο διαφοροποίησής τους, θα ήταν μια πιο πρώιμη άδεια Λογιστή από τον ανταγωνισμό, την έχουν ήδη πατήσει. Η αγορά του επαγγέλματός μας ήταν πάντα στηριγμένη στα ουσιαστικά προσόντα και στις γνώσεις που κουβαλάει ο καθένας, κανείς δεν σε προσλάμβανε στην εταιρεία του επειδή είχες μια κατοχυρωμένη άδεια και μόνο, ήθελε να γνωρίζεις την δουλειά. Επομένως αυτό που πρακτικά γινόταν τώρα, πλέον στηρίζεται και νομικά. Το ζήτημα τώρα είναι ότι αφού τα τυπικά σου προσόντα δεν σε διαφοροποιούν ούτε από τον απόφοιτο Λογιστικής ούτε από τον απόφοιτο Μάρκετινγκ και Τουριστικών(Τ.Ε.Ι.), τότε το μόνο που έχεις να επιδείξεις στον εργοδότη(στο κομμάτι των ακαδημαϊκών-γνωστικών προσσόντνων), είναι η διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών σου και το πόσο καλή επιστημονική βάση έχεις σε σχέση με τους άλλους.
Αλήθεια το πρόγραμμα σπουδών ενός τμήματος Λογιστικής Τ.Ε.Ι. και ενός τμήματος π.χ. Λο.Χρη. Πα.Μακ., σε τί ποσοστό διαφοροποιούνται? Είναι απλά μια ερώτηση...
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αλήθεια το πρόγραμμα σπουδών ενός τμήματος Λογιστικής Τ.Ε.Ι. και ενός τμήματος π.χ. Λο.Χρη. Πα.Μακ., σε τί ποσοστό διαφοροποιούνται? Είναι απλά μια ερώτηση...[/FONT]
Μπορεί να έχουν ονομαστικά πολλά κοινά μαθήματα, αλλά η ύλη και το επίπεδο διαφέρουν πάρααα πολύ.
Εδώ ξέρω κορίτσι απόφοιτο Λογιστικής ΤΕΙ Πάτρας που έδωσε κατατακτήριες για ΑΣΟΕΕ, και μου είπε ότι η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Επίσης, ένας παλιός συμμαθητής που φοιτεί στο ΤΕΙ Λογιστικής Ηπείρου (πρέβεζα νομίζω) μου έστειλε την ύλη της Μίκρο και στη Λογιστική Ι και πραγματικά έμοιαζαν σχεδόν τα ίδια με τα δικά μας.
Μόλις μου έδειξε τις ασκήσεις που κάνανε στη Μικρο (που ήταν απλές εφαρμογές τύπων σαν εύκολες ασκήσεις του ΑΟΘ) και μου είπε ότι η Λογιστική Ι είναι καθαρά θεωρία... εντάξει...γέλαγα. [και μπορώ να συνεχίσω για ώρες]
Τέλος, δεν μετράει η διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών ΑΛΛΑ το δεύτερο που λες.
Η επιστημονική βάση σε σχέση με τους άλλους. Τα εργαλεία που έχεις μάθει να χρησιμοποιείς και οι γνώσεις.
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Επίσης αν κάποιος από το Οικονομικό ΑΠΘ με τις 5 Μίκρο δέι την ύλη την δική σας στα Μικρο, θα λέει το ίδιο ή θα γελάει?
Καταρχάς, για να είναι σωστή η σύγκριση πρέπει να συγκρίνουμε Οικονομικό ΑΠΘ με Οικονομικό ΑΣΟΕΕ.
Που όσο αφορά τις Μίκρο έχουν τις ίδιες.
Απο εκεί και πέρα, δεν έχουν 5 Μίκρο. Έχεις λανθασμένη πληροφόρηση.
Αν δεν κάνω λάθος έχουν 2 Μίκρο και 2 μαθήματα Οικονομικής Ανάλυσης.
Εμείς στο τμ.ΟΔΕ κάνουμε μόνο τις 2 Μίκρο και η ύλη είναι ένα-δύο σκαλιά παραπάνω από τα μαθήματα Οικονομικής Ανάλυσης στην ΑΣΟΕΕ. Έτσι και αλλιώς, η στόχευσή μας δεν είναι να εντρυφύσουμε στην Οικονομική Επιστήμη.
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Καταρχήν δεν κάνουμε σύγκριση σχολών και ούτε Οικονομικών vs ΟΔΕ. Εσύ έβαλες στην κουβέντα τις Μικρο και σου ανέφερα εναν συλογισμό αντίστοιχο. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω καλά στο Οικονομικό ΑΠΘ σε συγκεκριμένη ροή έχουν 3 Μίκρο και 3 Μακρο + από 2 άλλα μαθήματα που στην ουσία είναι πάλι Μίκρο ή Μάκρο.
Μα αναφέρεσαι σε εμένα που είμαι στο τμ. ΟΔΕ , άρα αμέσως κάνεις σύγκριση μεταξύ ΟΔΕ και Ο.Ε!
Απο εκεί και πέρα, ψάξε το Οικονομικής Επιστήμης ΑΣΟΕΕ και θα δείς ότι τα πράγματα και εκεί είναι αντίστοιχα.
(και όπως είπες... σε συγκεκριμένη ροή)
Όσο αφορά εμάς κάνουμε 3 μαθήματα Ποσοτικών Μεθόδων (Μαθηματικά,Στατιστική,Οικονομετρία), 2 Μίκρο, 1 Μάκρο. Η ύλη σε κάθε μάθημα είναι μεγάλη και είναι επι των πλείστων δύσκολα μαθήματα ΑΛΛΑ είμαστε ΟΚ με αυτά. Δεν χρειαζόμαστε άλλα.
Sail Beg
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να σου δωσω ενα παραδειγμα,ο βοηθος καθηγητη στην στατιστικη στο τμημα μου,εχει εργασθει και στο αντιστοιχο τμημα του ΕΚΠΑ και προχθες μας ελεγε οτι η δικη μας Στατιστικη Ι ειναι Στατιστικη Ι & ΙΙ για το ΕΚΠΑ.
Οποτε δεν μπορεις να εχεις ως μετρο συγκρισης τον αριθμο των μαθηματων που διδασκονται.
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.