Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Εμένα το ίδιο χάλια (στον τομέα της αποκατάστασης) μου φαίνονται και οι δύο. Θα δούμε...
Πάντως, όσο σκέφτομαι και τη νομική το διάβασμά μου γίνεται όλο και πιο μεθοδικό!
Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε από το θέμα Φιλολογία ή Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Χο χο χο, καλό.νομική, επειδή πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει καλύτερη αποκατάσταση
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτή η εμμονή πολλών να ταυτίζουν το κύρος και το prestige με την αποκατάσταση!όσες σχολές είναι υποτιμημένες από τους 'πανεπιστήμονες' όμως,πάνε από το κακό στο χειρότερο σαν αποκατάσταση,ε; αλλάξτε σκεπτικό,τονίζω!
όλα φλου και αβέβαια είναι εκτός αστυνομίας/στρατού!αν δεν διαλέξεις κάτι με γνώμονα την επιθυμία,τις δυνατότητες και τις κλίσεις σου,αλλά με βάση τα μόριά σου και πόσο υψηλόβαθμο είναι μονάχα,τότε είναι σίγουρο πως δε θα δουλέψεις ποτέ!
DrHouse
Διάσημο μέλος
Εγώ φιλολογία θέλω πρώτα, αλλά μου έχουν καρφωθεί και ιδέες για τη νομική, επειδή πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει καλύτερη αποκατάσταση -όμως ΔΕ μ'αρέσει σαν επάγγελμα.
Γιατι κρινεις με βαση την αποκατασταση?Κρινεις λανθασμενα εξ αρχης,και μαλλον θα καταληξει το ολο ''εγχειρημα'' λανθασμενο και αυτο.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Τότε γιατί το σκέφτεσαι;όμως ΔΕ μ'αρέσει σαν επάγγελμα.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Μάλλον, η φιλολογία θα είναι η πρώτη επιλογή. Θα δείξει.
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος
και λαθος να κανετε-δεν ειμαστε σοφοι σ αυτην την ηλικια- τελειωνεται μ αυτην που επειλεξατε και πατε σ αυτη που σας αρεσει.
ασε την αποκατασταση βραστην δεν υπαρχει,και η βεβαιοτητα αυτη ενισχυεται αν δεν το αγαπας και δεν ψαξεις
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
και εγω ειμαι αναμεσα σε νομικη και φιλολογια. Βασικα τα δυο προηγουμενα χρονια του λυκειου ηθελα νομικη... Ομως στην τριτη λυκειου αρχισε να μου αρεσει πολυ και η φιλολογια... Βασικα φετος μου αρεσαν τα μαθηματα κατευθυνσης και μου αρεσε να αναπτυσσω διαφορα ερωτηματα και θεματα.. Γι αυτο, τωρα που τελειωσαν οι πανελλαδικες, συνειδητοποιησα πως μαλλον μου ταιριαζει πιο πολυ η φιλολογια.. Φοβαμαι ομως μηπως στην σχολη ειναι διαφορετικα τα πραγματα.. Λογω ηλικιας τα βλεπω πιο απλουστευμενα τα πραγματα.. Αυτος ο ενθουσιασμος που εχω για τα θεωρητικα μαθηματα πιστευετε οτι θα διατηρηθει και κατα την διαρκεια των σπουδων ;;;
Νομική, γιατί θέλω εγώ φιλολογία. Να μη μου φάνε πολλοί τη θέση . Πλάκα σου κάνω φυσικά. Επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει. Πως θα ήθελες να δεις τον ευατό σου σε 20 χρόνια; Καθηγήτρια σε σχολείο ή δικηγόρος στα δικαστήρια; Φυσικά και οι 2 σχολές έχουν κι άλλες διεξόδους πέρα απο αυτές που ανέφερα, αλλά οι περισσότεροι αυτά επιλέγουν
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγω ειμαι αναμεσα σε νομικη και φιλολογια. Βασικα τα δυο προηγουμενα χρονια του λυκειου ηθελα νομικη... Ομως στην τριτη λυκειου αρχισε να μου αρεσει πολυ και η φιλολογια... Βασικα φετος μου αρεσαν τα μαθηματα κατευθυνσης και μου αρεσε να αναπτυσσω διαφορα ερωτηματα και θεματα.. Γι αυτο, τωρα που τελειωσαν οι πανελλαδικες, συνειδητοποιησα πως μαλλον μου ταιριαζει πιο πολυ η φιλολογια.. Φοβαμαι ομως μηπως στην σχολη ειναι διαφορετικα τα πραγματα.. Λογω ηλικιας τα βλεπω πιο απλουστευμενα τα πραγματα.. Αυτος ο ενθουσιασμος που εχω για τα θεωρητικα μαθηματα πιστευετε οτι θα διατηρηθει και κατα την διαρκεια των σπουδων ;;;
εμ,αν και καλυτερα να σου απαντησει καποιος του τομεα, κατα τη γνωμη μου το βαρος πεφτει σε εσενα σχετικα με τον ενθουσιασμο. ψαξ το παραπανω
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Αυτό που θα σου συνέστηνα είναι να συζητήσεις με κάποιον της φιλολογίας. Υπάρχουν δεκάδες από αυτούς στο forum.και εγω ειμαι αναμεσα σε νομικη και φιλολογια. Βασικα τα δυο προηγουμενα χρονια του λυκειου ηθελα νομικη... Ομως στην τριτη λυκειου αρχισε να μου αρεσει πολυ και η φιλολογια... Βασικα φετος μου αρεσαν τα μαθηματα κατευθυνσης και μου αρεσε να αναπτυσσω διαφορα ερωτηματα και θεματα.. Γι αυτο, τωρα που τελειωσαν οι πανελλαδικες, συνειδητοποιησα πως μαλλον μου ταιριαζει πιο πολυ η φιλολογια.. Φοβαμαι ομως μηπως στην σχολη ειναι διαφορετικα τα πραγματα.. Λογω ηλικιας τα βλεπω πιο απλουστευμενα τα πραγματα.. Αυτος ο ενθουσιασμος που εχω για τα θεωρητικα μαθηματα πιστευετε οτι θα διατηρηθει και κατα την διαρκεια των σπουδων ;;;
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Νομική, γιατί θέλω εγώ φιλολογία. Να μη μου φάνε πολλοί τη θέση . Πλάκα σου κάνω φυσικά. Επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει. Πως θα ήθελες να δεις τον ευατό σου σε 20 χρόνια; Καθηγήτρια σε σχολείο ή δικηγόρος στα δικαστήρια; Φυσικά και οι 2 σχολές έχουν κι άλλες διεξόδους πέρα απο αυτές που ανέφερα, αλλά οι περισσότεροι αυτά επιλέγουν
Σε ποια πόλη θές να περάσεις; θα σου κάνω την χάρη και θα πάω νομική! Μόνο για σένα! πλάκα κάνω! Χοχοχο!!! Δεν έχω σκεφτεί πως θα με ήθελα να με δώ σε 20 χρόνια.. Βασικά το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί απο τι σπουδές θα κάνω και πόσα εφόδια θα αποκτήσω κατα την διάρκεια των σπουδών Μιας και θές και εσύ φιλολογία, τι είναι αυτό που σε ωθεί σε αυτή την σχολή;;; σου αρέσει και εσένα εξίσου να διαβάζεις και να αναλύεις διάφορα θέματα;;;
εμ,αν και καλυτερα να σου απαντησει καποιος του τομεα, κατα τη γνωμη μου το βαρος πεφτει σε εσενα σχετικα με τον ενθουσιασμο. ψαξ το παραπανω
Έχω ρωτήσει και φιλολόγους απο την περιοχή μου, αλλα άλλοι λένε οτι η νομική είναι καλύτερα, άλλοι λένε οτι μου ταιριάζουν και τα δύο, ο πατέρας μου που με γνωρίζει πολύ καλά ως χαρακτήρα πιστεύει οτι μου ταιριάζει η φιλολογία.. Αλλα δεν βλέπω κανένας φιλόλογος να έχει ενθουσιασμό όταν λέω πως θέλω να ακολουθήσω αυτό τον τομέα.. Γι αυτό δεν βρίσκω κάποιο αμερόληπτο άτομο που να έχει σπουδάσει σε αυτο τον τομέα και να με συμβουλεύσει.. Κι έτσι με αφορμή αυτό το θέμα συζήτησης , εξέθεσα κι εγώ τον προβληματισμό μου
SparklingGrey, εγω το ψάχνω όσο μπορώ, αλλα ένα αμερόληπτο άτομο όπως είπα δεν βρίσκω δυστυχώς. Θα προσπαθήσω να το ψάξω πιο πολύ, μιας και πλησιάζει και η ώρα των αποτελεσμάτων , τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν νομίζω.
evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Μπράβο βρε παιδιά που θέλετε τόσοι πολλοί φιλολογία!!!! Εγώ θέλω βέβαια νομική γιατί θέλω δικαστικό αλλά άμα δεν την πιάσω θέλω φιλολογικό θεσσαλονίκης!! Αγάπαω αρχαία και λατινικά. Πέρυσι όμως την έχασα για ελάχιστα μόρια και δεν μπορούσα να πάω γιάννεννα Πάντως αν θέλετε βοήθεια γενικά για τις φιλοσοφικές του απθ μπορώ να σας πω καποια πράγματα
σου αρέσει η νομική πολύ;;; και εγώ όταν ήθελα νομική τον δικαστικό κλάδο ήθελα..και ολοι αυτον μου πρότειναν να ακολουθήσω.. Αλλα φοβάμαι πως αν την επέλεγα την νομική, μπορεί να το έκανα λόγω των μορίων.. Δηλαδη αν την έπιανα να την επέλεγα λόγω του οτι έπιασα τόσα μόρια γιατι να μην διαλέξω νομική.. Αλλα δεν θεωρώ οτι είναι σωστό να επιλέγουμε έτσι, γι αυτό προσπαθώ να βρώ τι μου αρέσει πραγματικά.. Επειδη γενικά εχω καλές επιδόσεις, όλοι μου λένε πως μου ταιριάζει η νομική... Αλλα ξέρω πως ως χαρακτήρας, δεν θα μπορούσα να αντέξω και πολύ... Και εμένα μου αρέσουν τα αρχαία και τα λατινικά πολύ.. Και ειδικά ο Αριστοτέλης!!!
Moonstone
Νεοφερμένος
Από πλευράς αποκατάστασης, λίγο - πολύ τα ξέρετε φαντάζομαι, θέλει κυνήγι η ιστορία. Προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σαν σαν καθηγητή σε μερικά χρόνια. Μπορείτε? Σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα αυτό? Το θέλετε? Αν ναι, προχωρήστε και... καλώς να μας έρθετε!
Εάν θέλετε οποιεσδήποτε παραπάνω πληροφορίες για τη σχολή, στη διάθεσή σας! Και φυσικά, καλά αποτελέσματα σε όλους!
evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος
σου αρέσει η νομική πολύ;;; και εγώ όταν ήθελα νομική τον δικαστικό κλάδο ήθελα..και ολοι αυτον μου πρότειναν να ακολουθήσω.. Αλλα φοβάμαι πως αν την επέλεγα την νομική, μπορεί να το έκανα λόγω των μορίων.. Δηλαδη αν την έπιανα να την επέλεγα λόγω του οτι έπιασα τόσα μόρια γιατι να μην διαλέξω νομική.. Αλλα δεν θεωρώ οτι είναι σωστό να επιλέγουμε έτσι, γι αυτό προσπαθώ να βρώ τι μου αρέσει πραγματικά.. Επειδη γενικά εχω καλές επιδόσεις, όλοι μου λένε πως μου ταιριάζει η νομική... Αλλα ξέρω πως ως χαρακτήρας, δεν θα μπορούσα να αντέξω και πολύ... Και εμένα μου αρέσουν τα αρχαία και τα λατινικά πολύ.. Και ειδικά ο Αριστοτέλης!!!
Κοίτα να σου πω την αλήθεια εγώ ξαναέδωσα πανελλήνιες γιατί πέρυσι αν και προσπάθησα πάρα πολύ, λόγω τις δυσκολίας των θεμάτων και λόγω προσωπικού, ΑΠΕΡΙΟΣΤΟΥ άγχους που με οδήγησε σε λάθη- βλακείες, για να πιάσω τη νομική. Πρέπει να έχω γράψει γύρω στα 1000 μόρια περισσότερα από πέρυσι αλλά δεν μπορώ να το πω σίγουρα γιατί είμαστε κατεύθυνση των εκπλήξεων. Δεν πρέπει να επιλέγεις με βάση τα μόρια σου γιατί αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Νομική και φιλολογία πλήττονται από ανεργεία αμφότερες. Το δικαστικό είναι μία καλή λύση αλλά απαιτεί χρόνια σπουδών διαβάσματος και αφοσιώσης. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και στις εξετάσεις των δικαστών παίρνουν ελάχιστα άτομα. Η φιλολογία πάλι έχει πολλούς αποφοίτους από διάφορες σχολές και γίνεται χαμός καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι. Καλύτερα να κρίνεις με βάση τις προσωπικές σου επιθυμίες και όχι με το τι ακούγεται καλό. Και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση καθώς αν πιάνω τη νομική θα βρεθώ σε δύσκολη θέση καθώς αγαπώ το ίδιο και τη φιλολογία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 55 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ioanna2007
- yenev
- Corfu kitty
- XRY
- BurnerAccount
- Schlimazel
- angel_par29
- Jackorien145
- Billprs
- augustine
- nearos
- soap
- -Σοφία-
- Philologist
- Joji
- milianis
- Κλημεντίνη
- Ryuzaki
- Unboxholics
- PanosBat
- george777
- Maynard
- Viedo
- charmander
- Alexecon1991
- angies
- Pharmacist01
- ggl
- SlimShady
- fmarulezkd
- Mammy Nun
- katerinavld
- Euge.loukia
- Tina02
- Νομικάριος13
- Libertus
- lnesb
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.