fockos
Επιφανές μέλος
Οι περισσοτεροι που την επιλεγουν λενε "μου αρεσουν οι υπολογιστες"
Μαλλον κανεις δεν τους ειπε για τις σχολες πληροφορικης.
Και το ενεργειακο κομματι καλυπτεται αν δεν κανω λαθος και απο τους μηχανολογους.
Ας απαντήσει ένας ΗΜΜΥ καλύτερα. (η αλήθεια είναι ότι δε τα ξέρω τόσο καλά)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έφη35891
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενδιαφερουσα απορια πιστευω πως ο λογος ειναι οτι την προτιμουν και τα ατομα που τους αρεσουν τα μαθηματικα κ η φυσικη κ θελουν να τα εφαρμοσουν στην τεχνολογικη αναπτυξη-ερευνα και οι κομπιουτεραδες αλλα κ τα ατομα που δεν εχουν ιδεα για τη σχολη αλλα βλεπουν οτι εχει πολλα μορια κ ακουν οτι ειναι καλη(οπως το ατομο που ανοιξε το τοπικ)
Αγαπητέ δεν ξέρεις ΚΑΝ το άτομο που άνοιξε το τόπικ οπότε θα σε συμβούλευα να μην σχηματίζεις άποψη τόσο επιοπόλαια.
Φόκο ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξες από την πρώτη κιόλας στιγμή που άνοιξα το τόπικ και ζήτησα την συμβουλή σας. Ευχαριστώ και όλους εσάς που απαντήσατε με πραγματικό ενδιαφέρον χωρίς ειρωνείες και προσπάθεια για επίδειξη γνώσεων σε μια μαθήτρια που απλά ήθελε να ενδιαφερθεί για το μέλλον της.Γενικά επειδή τώρα ειδα το θέμα την Εφη θα την συμβούλευα να πάει Νομική γιατί το ΗΜΜΥ είναι πολύ δύσκολη σχολή (εχει μαθηματικά, εργαστήρια με κολητήρια και τέτοια) και ο μηχανικός πολύ δυσκολη δουλειά για γυναίκα.
Το έχω δηλώσει ίσως και σε άλλα ποστς αλλά αποφάσισα να δηλώσω την θεωρητική κατεύθυνση με στόχο τη Νομική. Αν δεν περάσω θα ξαναδώσω, αλλιώς θα το κοιτάξω για εξωτερικό. Μετά από έρευνα και ενδοσκόπηση στον εαυτό μου και στα θέλω μου, κατάλαβα ότι δεν μου ταιριάζει το ΗΜΜΥ.
Παρακαλώ όμως...Σταματήστε να νομίζετε ότι όσοι επιλέγουν αυτές τις σχολές είναι ψώνια ή κοιτάνε το πουλμούρ...Ειλικρινά γιατί αποκλείετε το γεγονός κάποια παιδιά να είναι πραγματικά παθιασμένα με το αντικείμενο; Σίγουρα κάποια μερίδα εξ αυτών βρίσκεται τυχαία ή λόγω των μορίων. Αλλά δεν είναι λόγος αυτός να βάζετε στο ίδιο τσουβάλι ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα τους μικρότερους, για τους οποίους έχει εν μέρει δικαιολογημένα κολλήσει η ιδέα ότι επιλέγουν ανώριμα και ασυνείδητα.
Απ'την στιγμή που έλαβα την απόφαση νομίζω ότι το παρόν θέμα μπορεί να κλειδωθεί/διαγραφεί. Ευχαριστώ όλους που ξοδεψατε τον χρόνο σας για να μου απαντήσατε. Η απόφασή πάντως ηταν δική μου και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις συνέπειες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Αλλά νομικη με ΗΜΜΥ; Ούτε ενα κοινό δεν έχουν.
Δες το αλλιώς. Τι σ' αρέσει να κάνεις περισσότερο; Να ασχολείσαι με υπολογιστές, να προγραμματίζεις πχ, ή να δουλεύεις σε ενα δικηγορικό γραφείο και να πηγαίνεις σε δικαστήρια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Ουσιαστικά, η σύγκριση αυτή κρύβει το διχασμό ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Δεν είναι τόσο σύγκριση των σχολών αυτών καθ' αυτών. Αλλά η Έφη θα έχει επιλέξει τώρα, ούτως ή άλλως.Ασχετο το ένα με το άλλο. Να πω οτι ήθελες να συγκρίνεις Πληροφορική με ΗΜΜΥ, δεκτό.
Δες το αλλιώς. Τι σ' αρέσει να κάνεις περισσότερο; Να ασχολείσαι με υπολογιστές, να προγραμματίζεις πχ, ή να δουλεύεις σε ενα δικηγορικό γραφείο και να πηγαίνεις σε δικαστήρια;
Bill_13
Νεοφερμένος
Ασχετο το ένα με το άλλο. Να πω οτι ήθελες να συγκρίνεις Πληροφορική με ΗΜΜΥ, δεκτό.
Δεν κάνει αυτό ένας ΗΜΜΥ.
panos1994
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη το θέμα αλλά έψαξα πολύ και δεν το βρήκα...
Λοιπόν, επίσης ξέρω ότι η σύγκριση είναι άσχετη αλλά μιας και είμαι Α' Λυκείου και του χρόνου πρέπει να επιλέξω κατεύθυνση έχω αρχίσει να το ψάχνω...
Από θεωρητική μου αρέσει η Νομική. Έχει πολλές διεξόδους αλλά όλοι λένε ότι 'έχουμε γεμίσει με νομικάριους!'
Από τεχνολογική σκεφτόμουν το ΗΜΜΥ και κάποιες σχολές Οικονομικών.
Θετική δεν θέλω με τίποτα.
Ποιος μπορεί να με βοηθήσει; Όχι φυσικά να επιλέξω σχολή αλλά να μου πει αντικειμενικά πώς θα έχουν τα πράγματα, ιδιαίτερα στα μελλοντικά χρόνια της κρίσης, για δύο απόφοιτους των σχολών.
Να διαλέξεις με βάση την επιθυμία σου, και όχι με την αποκατάσταση στην Ελλάδα. Εδώ τίποτα δε λειτουργεί! Για αποφοιτους κορυφαίων σχολών το έξω είναι δεδομένο.
*StarFalLeN*
Εκκολαπτόμενο μέλος
gate1319661
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ροβερτα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Inna De
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ακυρη συγκριση γιατι ειναι απο διαφορετικες κατευθυνσεις και δεν εχουν καμια σχεση αλλα πιστευω η καθεμια αποτελει απο τις καλυτερες επιλογες(αν οχι την καλυτερη)της κατευθυνσης που εντασσεται..
Δε νομίζω Υπάρχουν καλύτερες σχολές απ' αυτές τις κατευθύνσεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Inna De
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Ακυρη συγκριση γιατι ειναι απο διαφορετικες κατευθυνσεις και δεν εχουν καμια σχεση αλλα πιστευω η καθεμια αποτελει απο τις καλυτερες επιλογες(αν οχι την καλυτερη)της κατευθυνσης που εντασσεται..
Οι καλύτερες επιλογές με βάση ποιο κριτήριο; Με 67% ανεργία...
cha0s
Περιβόητο μέλος
1ο-4ο πεδίο λοιπόνΟπως??:-)
Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Γλώσσας - Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών
Ψυχολογίας
Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας
Επιστήμης Υπολογιστών/Εφαρμοσμένης Πληροφορικής/Πληροφορικής
Χημικών/Μηχανολόγων Μηχανικών
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών
Inna De
Νεοφερμένος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Απο τα συγκεκριμενα πεδια ειπα...Ενω η φιλολογια και τα παιδαγωγικα πχ απο το 1 πεδιο δεν εχουν καθολου ανεργια...
Κι εγώ απ' τα συγκεκριμένα πεδία είπα. Η νομική είναι στο 1ο, και η ημμυ στο 4ο
Ανέφερα εγώ τη φιλολογία και τα παιδαγωγικά πιο πάνω;
Inna De
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.