Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Θείος μου έχει κτίσει ένα δυόροφο σπίτι το οποίο όταν θα πεθάνει θα αφήσει στις δυο του κόρες η μια από τις δυο μου ξαδέρφες δεν θέλει να πάρει το πάνω και το διεκδικεί και η άλλη με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη ξαδέρφη μου (σαν πιο έξυπνη) απειλεί οτι αν πάρει το κάτω θα το πουλήσει και θα μείνει αλλού.Ο θείος μου όμως που έκτισε το σπίτι δεν θέλει η περιουσία του να περάσει σε ξένα χέρια στο μέλλον. Είπε οτι θα βάλει σαν όρο το συμβολαίου να μην μπορεί η περιουσία να πωληθεί...ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο υφίστατε κάτι τέτοιο και αν γίνετε από τη στιγμή που η ξαδέρφη μου θα έχει στα χέρια της την ιδιοκτησία να μην μπορεί να την πωλήσει.
:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν μου ακούγετε λογικό για τον εξής λόγο: από την στιγμή που είναι ιδιοκτησία μου την κάνω οτι θέλω
Ίσως βέβαια έχεις δίκιο...
miv
Επιφανές μέλος
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όχι, αν τίθενται περιορισμοί κατά την απόκτηση δε νομίζω ότι μπορείς πραγματικά να την κάνεις ό,τι θέλεις. Για την περιουσία του εκλιπόντος, η Διαθήκη, εφ'οσον δεν προσβληθεί, είναι Ευαγγέλιο.
Τι εννοείς να προσβηθεί? το έχω ακούσει αλλά ποτέ δεν το έψαξα...
miv
Επιφανές μέλος
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ένας από τους κληρονόμους, κατά το νόμο, να κάνει προσφυγή στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει την εγκυρότητα και την ισχύ της Διαθήκης για τον χ, y λόγο.
α κατάλαβα....τον λόγο μετά έχουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια....
miv
Επιφανές μέλος
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
E, ας πάρει το απο κάτω, δηλαδή έλεος...Η στην τελική ας της σκάσει ένα ποσό της μικρής για να πάρει αυτή τον απο πάνω και η μικρή να συμβιβαστεί με τον απο κάτω. Σαφώς ο πάνω όροφος είναι πιο ακριβός. Να μαζέψει μερικά λεφτά να την "πείσει" με αυτά να πάρει τον από πάνω.
Εκτός από αυτό η ξαδέρφη μου το βλέπει αλλιώς...είναι θέμα κύρους..."όχι που θα πάρω εγώ το υπόγειο" άσε που είναι και το πιο χαϊδεμένο το μικρό για το γαμώτο δηλαδή.Το κάτω δεν είναι ακριβώς κάτω όροφος..είναι ημιυπόγειο. Εγώ μαζί της είμαι αλλά δεν μπορώ να την στηρίξω φανερά(....μόνο στο δικαστήριο )
miv
Επιφανές μέλος
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
η να το πουλήσει αν είναι να το σκοτώσουν οι μικρές.
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Βασικά το σπίτι ο θείος μου θα το μοιράσει...δεν θα σφαχτούν ρε παιδί μου γιατί οτι γράψει ο θείος αυτό θα είναι δεν θα αλλάξει τίποτα γι αυτό η ξαδέρφη μου λέει οτι θέλει να το πωλήσει αφού δεν δέχετε το κάτω σπίτι αλλά και αυτός δεν θέλει να φύγει από τα χέρια των κληρονόμων. Το θέμα είναι να μην βάλει όρο στην διαθήκη και εαν βάλει πως θα τον υπερβούνε...
Απλώς, θα απορρίψει την κληρονομιά και το κάτω θα πάει στους άλλους κληρονόμους. Δε μπορεί να καταπατήσει όρο της Διαθήκης, τουλάχιστον απ'οσο ξέρω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.